Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02 17:42 - НИЕ-842 част междинна слвд 2014
Автор: pitatlimedejzorata Категория: Регионални   
Прочетен: 114 Коментари: 0 Гласове:
1



ЧАСТ МЕЖДИННА – МЕЖДУ 2  И  3

 

Стана ми традиция на фона на Събитията в европейските години на България, след разказа за всяка от тях, да добавям по десетина страници за портретиране на някои Личности, по-скоро на Групи от личности, които са имали отношение към случилото се в живота ни през конкретната година. Ако мога да сравня описанието на Събитията като систематично „пълно осветляване“ на „пещерната зала“ през която преминаваме, то тези Портрети на Фона представляват случайно насочване на фенерчето на екскурзовода към някои избрани от него интересни пещерни образования. Така възприемайте тези вмъкнати междинни части в повествуванието. Възползвайте се от тези моментни снимки „по избор на редактора“ и ги запечатвайте в някое ъгълче на своето съзнание. Повярвайте ми, ТОВА ще ви помогне да свържете логичността на „осветения път“ през текущото време.

 

 

МЕБЕЛНИ ИНЖЕНЕРИ И ДРУГИ ИНТЕРИОРНИ ОБРАЗИ ТАКВИЗИ

 

Следващите биографични щрихи са „събирани“ измежду различните материали, с които е наводнена Мрежата. Подбирал съм ги все пак – да знаете какви само пикантерийни подробности има… Прескачал съм ги. Имам дори съмнения, че голяма част от тях са съгласувани, така да се каже, със самите потърпевши. Една позната физиономия такава си го казва направо: „Няма лоша реклама.“
Приемам въпроса ви: Защо се фокусираш точно върху тия, а не върху други? Е, аз прекосявам една „културна“ да я наречем гора, вървейки по една „маркирана“ пътека. Тези дървета, имам предвид – публични личности непряко свързани с политиката,  виждам от нея, тях описвам. Какво има зад тях не зная. Повярвайте ми – искам част по-скоро да изляза от тази „навалица“ обаче тя ме преследва мен, а не аз – нея.

1.       Мартин Карбовски (истинско име Мартин Богданов)
Той има екзотична първа професия – мебелно инженерство. Циркаджия (като следващия No2) става по-късно, като втори водещ на предаването на Кеворкян „Всяка неделя” от времето, когато още обществото не знаеше, че „чаровния арменец” е агент „Димитър“. В момента нему Нова ТВ на Силва Зурлева е предоставила 3 (словом цели три) пълни часа от праймтайма си – всяка неделя от 16 до 19 часа. Всъщност предаванията са две, следващи едно след друго – „Карбовски директно” и „Отечествен фронт”. Защо така? Ако питате, моята версия е – две предавания, двоен хонорар. И това не се прави заради моите или неговите черни очи. Службата на Партията се заплаща добре. То затова дегенерати много. Иначе Карбовски е като Ефтим Милошев (за този след малко). Същият безпардонен простак. Нормален нетакъв би ли нарекъл първата си книга „Дефлорация”, а първата си стихосбирка „Недялко яде лайна в НДК” (източник Уикипедия). Пак там пише, че Карбовски е създател на групата „Антибиотика”, Какво знам за тази група ли? – три разкрепостени момичета, които навсякъде ходят заедно. „Сестри Карадж...”   Не-е-е, сестри караджейки – мелници за мъже.
 Всичко това обаче са „бели кахъри” за Карбовски. У нас за сексуална (дез)ориентация не съдят. Виж обаче за убийство – да. Ето какво съм запазил от Интернет със старата дата 3 април 2011 година: „Млада жена посегна на живота си заради Мартин Карбовски. Момиче в разцвета на силите си посегнало на живота си, след като участвало в един от последните репортажи на скандалния телевизионен водещ
Мартин Карбовски. Младата жена се нагълтала с шепа хапчета, буквално часове след като журналистът заснел потресаващата й история, пише сайтът skandal.bg. Близки до самоубийцата разказват, че девойката е била от провинцията, но дошла в столицата, за да се реализира. Била студентка в един от големите български университети, но още първата година се сблъскала със суровата действителност в София. Започнала да проституира, а след това станала дилър на дрога, за да се издържа. Карбовски, който има голям апетит към такива истории, накарал жената да изпее всичко до най-малката подробност и тя дори признала, че е правила всичко това без знанието на родителите й, които си мислели, че дъщеря им е добре и няма никакви проблеми. Но след като камерата била свалена и журналистът си тръгнал, жената, изпитала болката от шамара на съдбата, осъзнала каква грешка е допуснала. Тя си представила разочарованието, което ще изпитат клетите й родители, когато изгледат предаването на популярния тв водещ. Безсилна в своята драма и притеснена, че майка й и баща й никога няма да й простят, решила, че ще е най-добре да сложи край на живота си. Тя се нагълтала с хапчета и животът й угаснал преждевременно. По думите на информаторите скандалният репортаж няма да бъде излъчен, тъй като и самият Карбовски бил съкрушен от случилото се, макар екипът му да твърди, че историята не е истинска. Жалко за момичето и горко на родителите, които вместо радост, получават такъв удар от съдбата.”
Aз: Kакво да очакваме от човек, чиято първа хранилка е била старата „Всяка неделя”?!

2.       Магърдич (Маги) Халваджиян
Арменец. Той е един от четиримата големи продуценти на „шоутата” в телевизията, заедно с Нико Тупарев, Слави Трифонов и Евтим Милошев. Завършил е училище за цирково майсторство в Москва. Завършената му специалност „режисура” е от Нов Български университет, някъде към средата на 90-те години  (тогава е бил вече на около 25-28 години). С ТВ-продуциране започва да се занимава също по това време. До март т.г. е кадър на bTV, където негови са едни от най-рейтинговите предавания - „Господари на ефира“, „Море от любов“, „Имаш поща“, „Стар Академи“, „Сладко отмъщение“, „Пълна промяна“, „Ясновидци“, „Игра за милиони“, „Руска рулетка“, „Пълна лудница”, „България търси талант”.
Ровейки из Интернет, попадам на още много любопитни факти:
- „Ще ги погна тези братя Маги и Джуди Халваджиян и да не изчезнат като онези братя Галеви”, е казала популярната Гала (от „Дай вар“) в „На кафе” през лятото на 2012 г. Повод за нападението срещу братята била тяхна закачка в „Господари на ефира“, че по случайност досега Гала не е получила антинаградата „Скункс“, която се дава за някакъв фал или издънка в ефир (информацията е намерена в
blitz.bg). И след 3 месеца брат Магърдич защитава Гала от нападките на жълтия печат?! Както казва народът – „Халваджия за бозаджия“. Иначе Гала в компанията на Ефтим Милошев (самият той от котилото на Слави Трифонов, Камен Воденичаров и Любен Дилов-син)  са шафери на сватбата на Маги Халваджиян с Кремена. Досега си мислех, че шафер е юношеска длъжност. Що щат дърти  в такава роля? Известно обяснение можете да намерите в допълнението, че въпросната „сватба” се е състояла 20 години след съвместно съжителствуване и един общ 17-годишен син! На всичкото отгоре сключеният брак бил църковен! Какво ли си мисли истинския Господ за това? Не можах да намеря кой ги е бракосъчетал. Нищо чудно да е оня тарикат със сините очички, вече патриарх, Неофит (агент „Симеонов“, ако сте забравили)..
- Жената на Маги е българката Кремена - видна стилистка. Нищо лошо. Само дето е в конфликт на интереси с мъжа си, тъй като „обгрижва стайлинга” на тв водещите на "Море от любов", "Господари на ефира", "Star Academy", "Имаш поща"... 
Не знам знаете ли. Има законов запис, че ако мъжът е директор на едно училище, законната му съпруга няма право да е учител в това училище, защото това е конфликт на интереси  Добре! Ако това се случва в голям град, „конфликтната“ личност ще избере друго училище в съседния квартал. А ако в населеното място има само едно училище, драги възмутени? Директорът става председател  на местното ТПК, за  да може жена му да преподава на младите любимия си български език, така ли?

3.       Силва Зурлева
Вече 12-та година несменяем шеф  в Нова ТВ. Шетат тоталитарни метли, веят демократични вихри – тя там. Защото била измислила логото „ДЕЛТА връх на сладоледа” и знае гръцки. По тази линия да допълват повече нейните колеги. Аз да напиша: Че през тази година тя стана председател на конкурса „Бизнесдама на годината”. (Чийто организатор се казва Евгени Минчев! Ега ти „бизнес дамите”! Дизайнерки!) Още - Зурлева е първа приятелка на Венета Райкова и голяма почитателка на нейното „Горещо”. По каква линия? Не ще да е гръцка. Венета Райкова знае този език, толкова, колкото Стоичков английски. Че и по-малко. Виж, в други работи е по-добра от него.
Ако бях депутат (социално ангажиран, от опозицията), бих попитал тия от Нова защо не излязат със специална декларация в която да осъдят подигравката с гладния български народ, когато всяка вечер по телевизията си го изнервят, показвайки му какви вкусотии яде елитът и в каква обстановка.
Ега ги у социално загрижените тарикати! Отбор социалисти.

4.       Катето (Катерина) Евро
Застаряващата актриса от „Оркестър без име“ (Да се сещате за друго нейно артистично попадение вече толкова години?) била го съвсем закършила, твърдят жълтите вестници. Парично, става дума. Защото иначе откъм млади любовници е „фръст”. Няма да пиша повече какво пишат вестниците за нея. Давам тук някои свои спомени.
- Първа приятелка на дизайнери като Дим Дуков, страстна пропагандаторка на заведения като „Спартакус”. Вероятно покрай брат си.  Говоря за 90-те години.
- Активна участничка в „Шоуто на Азис” от по-ново време. Откак това „шоу” беше закрито, на „чаровната албанка” (Катерина Евро е албанка по бащина линия) се свършиха артистичните ангажименти. Може би ще кажете „забравяш голите снимки в Плейбой”?!  Ха, ако това е артистизъм, то и Евгени Минчев е лорд.
- А, ето че щях да забравя новината от миналата година – „Снимат порно в къщата на Катето Евро”. Изобщо не се учудвам. Какъв по-подходящ във всяко отношение от този декор. А и жената има нужда от пари. Само, че четеш едно, а попадаш на съвсем друго. „Де го чукаш, де се пука”. Режисьор на втория български порнографски пълнометражен филм (за първия също е много интересно, ама вече съм го „осветявал“) се казвал Даниел Караджов, синът на музиканта от „Сигнал” Данчо Караджов. Я! За дъщерята Лора знаем всички колко е разкрепостена, ама че той имал и такъв син, е новина. Поне за мене. Не общувам с българския елит, затова! Според запознати с лентата, фабулата на порнофилма била следната. Катето Евро като добра готвачка приготвя кекс, пълен с афродизиаци от най-обикновени подправки до истински такива от сексшоповете. Идеята била след консумация на сладкиша на човек да му се прииска да прави секс.
Я! Ами, че такава е и фабулата на „Черешката на тортата” – събират се едни в нечий дом, един прави завързана манджа, всички ядат и си разговарят след това морни. Не, не от секс, а от ядене. Можете да кажете, че съм мнителен. Не знам дали съм такъв. Това е просто една мисловна конструкция. Напълно реална в предвид наглостта на някои хора. „Връх на комунистическата наглост”, както се казва.

5.       Нидал Алгафари
Нидал Алгафари е български режисьор, бивш изпълнителен директор на БНТ и политически PR. Завършва НАТФИЗ, спец. "Кинорежисура". Баща му е сириец, а майка му е българка. Той е женен за Мадлен Алгафари и те имат дъщеря и син.
Автор и режисьор на студентското предаване "
Ку-Ку" (включително и на онова предаване от 1991 година за АЕЦ-Козлодуй). Бивш делегиран продуцент на "Шоу и развлекателни програми" в БНТ. Продуцент, съсценарист, режисьор на игралния филм "Ла донна е мобиле" (НИЕ-1). Продуцент и режисьор на тв предавания „Наблюдател" и „Анонси". Работил е като агент на Шесто управление на Държавна сигурност. Агент Наско
- Какво е било миналото му преди „Наско“ (източник е едно много старо негово интервю в „Новинар“): „Бил съм не само хамалин. Миех и рейсове в гараж "Дружба", бях санитар в лудницата на 4-и километър, връзвах психично болните там, работил съм и в завод. Минал съм през много неща, но сега се чувствам добре.“
- Какво е настоящето му като „Наско“? – Политически пиар на президента Георги Първанов. Днес след неговите два успешни мандата, Нидал изгражда имиджа на левицата. За трудностите в новото му амплоа самият Алгафари казва: „Много са нещата, които липсват на партията. На кампанията за изборите сама по себе си нищо не й липсваше. Това, което поискахме да го имаме, го направихме. Липсва доверието на хората.“
- И още: „Със сигурност ще има нов ляв проект. Не за БСП, нов ляв проект по принцип. (Той ще обедини)  тези, които по един или друг начин смятат, че са наранени от политиката на БСП през последните четири години, когато бяхме в управлението, тези кадри, които са били номенклатурни по времето на БКП и сега се чувстват обидени или пренебрегнати – това са хората, които са с леви убеждения. Но като казвам леви убеждения, не означава, че трябва да са комунисти или социалисти, а социалдемократи. Т.е. тази ниша, която навремето успя много успешно да я „вземе“ Петър Дертлиев. Там бяха около милион човека. Това са хора с леви убеждения и аз смятам, че те трябва да бъдат обединени по някакъв начин. БСДП успя да го направи.“
Бъдещето на „Наско“ ще е точно такова. Ще продължи да симпатизира на Георги Първанов, да критикува „европееца“ Сергей Станишев, и да изгражда „Дертлиев“-имиджа на новата надежда на левицата Румен Радев.

6.       Иво Сиромахов
В интернет пише, че е „български писател сценарист и драматург“. Всъщност е от групата „сценаристи“ Славчови. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури през 1990-а, а през 1996 г. се дипломира в НАТФИЗ, специалност театрална режисура. Работил е като режисьор в Малък градски театър „Зад канала“ и Театъра на българската армия. Застъпва при Слави Трифонов през 2000 г. Има издадени десетина книги, някои от които имат интаресни заглавия – „Една нощ в гробищата“, „Оптимистична теория за българския секс“, „Дневници и нощници“, „Сводници“, „Свалячи“. Във „Фейсбук“  съществува страница, озаглавена „Да помогнем на Иво Сиромахов да спре да пише“.

7.       Искра Ангелова
Сетих се за „нощната птица“ Искра Ангелова (така се казваше нейното емблематично ТВ предаване „Нощни птици“ по Нова ТВ) покрай Иво Сиромахов. Ще попитате защо пък за нея, когато такива са „легион“. Ами защото за баш командирите/командирките  на „легионите“ съм писал, а за нея - не  Несправедливо някак. Помните ли онази история от предаването на Ники Кънчев „Стани Богат“? За цялата му 20 и кусур годишна история само веднъж един участник отговори на всичките 15 въпроса на водещия и спечели 100 000 лева. Обаче се оказа, че той е бащата на Искра Ангелова и наградата му беше отнета, защото в регламента на състезанието било записано, че от съображения за конфликт на интереси, се забранява участие на роднини на лица, работещи в телевизията. И на всичкото отгоре Бащата и неговата Дъщеря не са декларирали тази роднинска връзка. Не знаели, че трябвало, милите..
Може би. Едва ли не. Нататък са все известни истории „за звездата“:  Искра Ангелова „петилетки наред издирваше мъжа на живота си”. Цитирам (напр. „Уикенд“-а) – „През това време най-добрите й приятелки се изпожениха, народиха деца, а тя остана да се гърчи с етикета „стара мома”, макар и материално подсигурена до девето коляно. След края на връзката си с Любен Дилов-син (актрисата даже живя в бащиния апартамент на любовника си на столичната улица „Персенк” в кв. „Лозенец”), Ангелова се активизира до дупка от безпощадното цъкане на часовника и почна да флиртува с различни мъже. (следват няколко имена, които прескачам като по-малко известни), които според нея й пасват по типаж. Не могла да устои обаче дълго време без „рицар” до себе си и бързо го намерила в лицето на свой колега театрал. Късметлията се оказа гологлавият актьор Светльо Добрев. „Той е „момче от сой”, въпреки че гони 50-те, но колегите му го смятат за „мека китка”. Майка му е известна оперна певица, живеят в огромен стар апартамент на улица „Цар Шишман”, изобщо – раздават го доста „хай”. Искра го преследваше с неприлични предложения и му правеше вятър с повод и без повод, ама така се престараваше със старомодното си лигавене, което беше превърнала в своя „запазена марка”, че вместо възхищение, будеше смях. Посвети едно от предаванията си едва ли не само на него, умилкваше му се като лисица около кокошарник, предложи му да изчете някаква приказка в нощния ефир, след което се изцепи: „Ах, колко хубаво я прочете!”... Беше адски нелепо момиче като Искра да върти такива номера от селските вечеринки при положение че е родена и израсла в столицата, възмутиха се преди време сценични труженици.“

(Извинявайте за дългия цитат, ама ми е за сефте спрямо Искра Ангелова и обещавам да е за последно.)

8.       Стамен Стаменов
Този го раздава учен-уфолог. Дипломиран физик е и специалист по паранормални явления и парапсихология. Завършил е авиационно въоръжение и ракетна техника във Висшето военновъздушно училище в Долна митрополия и Автоматика и телемеханика във ВМЕИ „Ленин“, сега Технически университет. През 1986 г., създава клуб, който изучава съществуването на извънземен разум. От години се занимава със свръхестествени явления и провежда тестове на хора с феноменални способности. В последната си книга „Космосът говори” Стамен Стаменов предупреждава, че планетата, човечеството и цивилизацията са в опасност поради тясната връзка на извънземните с елита на Земята.
Ето предупрежденията му: „Светът, който ни заобикаля, е станал прекалено агресивен, някои умишлено го правят такъв. Съдейки по това колко съсипани хора виждам по улицата и какви мощни енергийни потоци засичам, съм категоричен, че срещу нашата страна и народ свръхсилите си правят жестоки експерименти, психотроничната и информационната войни са в ход. Отделно тайни общества и държави са в жесток кръстоносен поход срещу България. На тях им трябва територията, земята ни, но без нас. Знаят какво богатство има тук и искат изтребването ни. САЩ, които са извършили едни от най-жестоките кръвопролития в историята, в момента продължават да действат подмолно, с всевъзможни високи технологии, психотронни генератори, включително със зловещата им оръжейна система HAARP. Когато си тръгвах от САЩ, казах им: Заминавам за духовна България. Тук може да имате купища луксозни ламарини и железобетонни джунгли, но нямате най-важното - нямате духовност…“
Да си дойдем на думата, значи.

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 476354
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930