Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2023 20:07 - НИЕ-762 Лятото, морето и неговите трудови хора
Автор: pitatlimedejzorata Категория: Регионални   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЛЯТОТО, МОРЕТО…

 ·            2012 година е лятна олимпийска. Нашето участие там е скромно. Причините са ясни.
Ясна е и причината, която е възмутила известния политически коментатор на в. „Труд“ – пардон, пардон: на в. „Преса“ вече  - Петър Бойчев. Той пише:
„Цецка Цачева уби всичко детско у 10 български депутати, отказвайки да им плати самолетните билети за олимпиадата в Москва. Какво неразбиране, какво унижение. Цачева се стиска за 10 билета, а зам.-председателят на НС от ГЕРБ Красимир Велчев им се подиграва – заявил им, че те могат да спортуват и в България. .В глобален план поруган е девизът „Спортът за един мирен свят“ и е поставена под съмнение българо-руската дружба. Москва не вярва на сълзи. И всичко това за 10 самолетни билета.“
Цитатът е напълно коректно изписан. Да сте усетили ирония в думите на Петър Бойчев? Аз – не! Мислите ли, че тези 10 депутати са от управляващите? Не, нали?! И откога наглата тарикатщина е станала детска мечта? Наглата тарикатщина обаче винаги е била отличителна черта на „червените“ защитници на комунизма. Именно защото говоря за нагла тарикатщина, съм поставил „червените“ в кавички, а защитниците на комунистическата идея са без кавички.
В този смисъл тези размишления по повод мислите на Петър Бойчев  бих могъл да поставя и в отделна глава „За българския модел, който е руски“. Или в подигравателната следваща част на този раздел, наречена – в кавички! – „Трудовите хора в България“.

·            Други бойчевци от „пресата“ – този път жена. Цвета Маркова:
„Симеон Дянков отряза част от парите за световното първенство по полумаратон в Каварна. До състезанието остават две седмици, но за шампионата не стигат 600 000 лева. (Аз: Добре, че състезанието е по полумаратон. Щото, ако беше световно по маратон, нямаше да стигат 1 200 000.) Простено е на вицепремиера да не знае какво е лека атлетика, но няма как да не е чувал за Сергей Бубка, който също идва в Каварна. Ако все пак не е  - легендарният украинец е „първи братовчед“ на онези, които Дянков се закани да „напляска“. Добре, че си имаме Бойко Борисов. Той взема отношение по всеки проблем, тези в спорта ги решава със замах. Нужно е само кметът Цонко Цонев да вдигне телефона. Току виж получил пари за цял маратон.“ 
(Или Цонко Цонев не е вдигнал телефона, или Бойко Борисов му е отказал да плати за он-инклузива на Сергей Бубка в Каварна. Никъде не намерих информация за провеждане на световно по полумаратон (?) на морето. Не намерих информация и къде е отишла онази част от парите за полумаратона, които кметъла Цонко Цонков вече е бил осигурил.)

·            Лятото, морето… Само на 40 километра от Каварна, по-надолу по плажната ивица, се намира една все още неурбанизирана местност, наречена непривлекателно – Карадере. Обаче братът на Сергей Станишев – архитект Георги Станишев беше дал луди пари да я купи преди няколко години. Щеше да строи ваканционен комплекс, знаете.
Тарикат, та дрънка – като брат си. Нямаше да го припомня, ако не бяха социалисти! Помните ли книгата „Защото сме социалисти“? Не им отива някак, нали. 
В местността Карадере е било проектирано газопроводът „Южен поток“ да излезе от морето и да стъпи на сушата, за да продължи пътя си през Северна България към Сърбия, Унгария и нататък нагоре към Европа. Било проектирано… Така си и остана – проектирано. Защото Путин е един хитър невезущий. Като Хитлер. След скока му
nach Кримския полуостров 2014-а, Европа замрази строителството на „южния поток“. И построи вариант на Набуко, наречен „Турски поток“ – една напречна връзка между големия газопровод през Турция и Гърция, нагоре през Родопите, Стара Загора, София и оттам пак към Сърбия и Унгария. Така бе шунтиран руският газ от Сочи на Черно море и заменен с газа от Каспийско море. Някои казват, че било едно и също – все руски газ. Да, ама не! Защо ли? – Защото Азербайджан и Казахстан НЕ СА В СССР, пардон -  в Руската Федерация. Колкото да й се иска на „руската мечка“.
(Само припомням в скоби. В края на тази 2012 г. Владимир Путин изрази твърдата си убеденост, че през 2013-а ще бъде подписана декларацията за създаване на Евразийски Съюз, който щял да бъде единен митнически съюз между Русия, Казахстан, Азербайджан и Беларус. Щял да бъде След 8 години яко негово напъване стана ясно, че бившите южни съветски републики ще си останат бивши. Само „беларуския вълк“ Александър Лукашенко остана „евразиец“ - в кавички, защото географията твърди, че Беларус е бая далеко от Евразия. Обаче лудите умора нямат. На деветата година след „евразийското намерение“ Путин нападна друга „евразийска“ страна – Украйна. След още година географията си остана права – Беларус и Украйна са европейски държави. Лукашенко естествено си остана по-слабото съветско звено – поболя се тежко. Путин го очаква съдбата на Сталин.)
А Георгий Станишев остана с пръст в уста. Четох някъде скоро, че имал планове да продаде Карадере на руснаците, в лицето на Юрий Лужков. Да се получело „втора Камчия“. Да, ама не! Европа и целия демократичен свят казаха, че и България е европейска държава. Колкото и да му иска на лудия ни президент да я включи в състава на ЕС.
Забелязвате ли глупавия тарикатлък на този. България трябва да (о)стане член на ЕС. Където ЕС означава „Евразийски Съюз“, а не Европейски Съюз! Бях прав, когато написах преди време, че хоризонтът на фатмашкия ни днешен президент, е подпрян отгоре от циментовата козирка над входа на армейската столова.   

·            Бургаският апелативен съд е осъдил Венцислав Върбанов, който е управител на дивечовъден участък към горското стопанство в Сливен, за убит благороден елен и опит за подкуп. Върбанов е наказан  за година и половина да не ловува, на 4 месеца условно и глоба от 2000 лева.
Сигурно се чудите защо съобщавам тази новина. Защото помня, че преди няколко години, ако се не лъжа – пак в Сливенско, горските бяха открили в паркирания пред местната кръчма джип на Наско Сираков труп на един друг елен, но нищо не се случи. Първо - защото еленът не бил толкова благороден, и второ – Сираков казал, че не знае нищо за елена в неговия багажник. Вероятно някой е искал да го злепостави. Виж за акциите на ФК „Левски“ след няколко години, които ще увиснат, когато Васил Божков избяга от българското правосъдие в Дубай, Наско Сираков знае и ще ги приеме с благодарност от името на Божков на свое име. Воден единствено от желанието да помогне на любимия си отбор.

·            Продължавам с още един спортен случай. Датата е 13 юли 2012-а, точно една седмица ПРЕДИ 4-я вот на недоверие към правителството на Борисов.  
От елена ли да почна или да свърша с него? Не е Елена, а Сесил, Сесил Каратанчева, многообещаваща българска тенис-звезда. През 2005 година печели тенис турнира Ролан Гарос за девойки. На следващата година обаче, пак в Париж, изгаря“ за употреба на забраненото вещество нандролон. Опитва се да се оправдае с бременност (това състояние при жените генерира този естествен допинг) за която не знаела, но Международната допингова комисия не е бургаския апелативен съд и Сесил Каратанчева е лишена от правото да се състезава за две години. Някъде по това време Бойко Борисов й хвърлил око и започнал да я сваля с SMS-и. Не се получило, но девойката заминава да се състезава за република Казахстан. След две години (по 65000 долара на сезон) Сесил Казахстанчева, както я наричаха тогава медиите, се връща на световни състезания, без особени успехи нататък.
И сега за бащата на елена, пардон - на Сесил. Той се казва Радослав Каратанчев. Това е известният зам.-председател на Жорж Ганчев в звездните години на БББ. Приятелят на Иво Карамански в неговия луд кръчмарски период, с когото ги свързвало приятелство, породено от общ бизнес. И сега идвам до 2012 година, разгръщам в. „24 часа“ от въпросната дата 13.07 и започвам да цитирам самия Радослав Каратанчев:
„Записът със интервюто на Сесил, в което тя разказва за отношенията си с Бойко Борисов, е направен още преди година. Дадох записа на в. „Галерия“, тъй като ми стана ясно, че на друго място няма да излезе. Казаха ми да не бързам, да потърпя седмица, после месец и така стана цяла година. Явно че в медиите се страхуват от нас и че можем да кажем нещо, което да не се хареса. Всичко в интервюто на Сесил е вярно, гарантирам. Аз не бях много склонен да се среща с журналисти, но тя реши да го направи.Явно й се беше насъбрало и не можеше повече да търпи да се гаврят с нея и нашето семейство.“
Спирам с цитата, за да обърна вашето внимание на факта, че от момента на гаврата“, до насъбирането й на Сесил, са минали поне 6 години. Тези Карастанчови са се свивали цели 6 години, за да избухнат една седмица само преди вота на недоверие срещу кабинета на Борисов. А, и отбележете още, че записът излиза във в. „Галерия“, който е собственост на Трактора, каран от Октопода, и че вотът за недоверие е внесен от тракторната бригада на БСП и ДПС..
Боже, тези за какви ни(се) вземат
Междувременно в селото на Пената (софийското село Мировяне, където е роден футболният „стратег“ Димитър Пенев и синът му майстор-готвач, чиято супа духаме всички) антимафиотите от ГДБОП хванали 12 тона хашиш, подготвени за разфасоване в индивидуални опаковки. На дребно това струвало 360 млн. евро.

·            Сигурно си спомняте по времето на Иван Костов за онова митничарско село от вили, барбекюта, басейни и други вилни екстри, възникнало на брега на язовир „Ивайловград“ край Свиленградската митница. Абсолютно незаконно, разбира се, без никакви строителни разрешения. Наричаше се Ставри Димитрово. О, чудо! От началото на 2012-а до края на лятото цялото село, повтарям – цялото село от 130 нови къщи, беше разрушено с багери. Такава мащабна операция не си спомням да е провеждана дори в някое циганско гето. И още едно чудо – никой от собствениците митничари от Свиленградската митница не протестира. След няколко години „митничарското село“ ще бъде забравено.

·            В края на лятото, както всяка друга година, М-вото на здравеопазването обяви доброволна национална акция за кръводаряване. Обаче, понеже, нали, министър на здравето е Десислава Атанасова от ГЕРБ, и още повече, че  министърът на МВР Цветан Цветанов отишъл още сутринта в „Пирогов“ да даде кръв, най-баш „бойковата“ медия – в. „Преса“, в лицето на две видни такива бойкови репортерки – Жулиета Недялкова и Галина Димова отбелязва това по следния начин: „Точат кръвта на властта“. На цяла вестникарска страница тези по дефиниция безпристрастни журналистки се упражняват в ехидност: „Среднощни есемеси дадоха старта на мощна пиарска акция в държавата“, „Смятам, че всеки един би било редно да го направи, каза скромно Цветанов“, „След като даде кръв, министър Делян Добрев увери всички, че процедурата не е болезнена“, „Здравният министър Десислава Атанасова обаче има лекарска забрана за кръводаряване, защото е под 50 килограма, а е и с ниско кръвно налягане“, „Заради опашки процедурата по вземане на кръв отнемаше на всеки поне по един час“, „Десислава Атанасова любезно благодари на чакащите. Един от мъжете не се поколеба да се пошегува със ситуацията. „Вампирите бавно действат“, коментира той.“
Дребни заяждания, но правени всекидневно, по всеки случай. И въпреки това щях да ги пропусна тези мисирки, ако на същата страница не бях прочел писанията на един мисир – Милко Недялков. Цитирам: „Идолът на българския футбол Христо Стоичков бе един от първите, отзовали се на призива за добровопно кръводаряване. Кръвта на Камата, естествено, е от група А. „Първо трябва да има желание да дариш – независимо дали това е кръв, парично възнаграждение, дрехи или храна, заяви за „Преса“ Стоичков.“
(Аз: може би Камата има предвид парично „дарение“? И още: кръвната група, която винаги има желание да дари, е 0. Групата А „дарява“ под условие, но това този Милко не знае, защото, както казах, е мисир.)
Накрая да попитам този хвалебствен материал за „Идола Стоичков“ не е ли мощна пиарска акция на в. „Преса“? Срещу какво, за какво, тя се прави?!
И аз да направя „пиар акция“ за Стоичков. Ясно е защо го правя – никак не обичам простаците. Отишъл той в един лондонски ресторант, седнал на масата и подвикнал на минаващия келнер: „Ей, ти“. Момчето му донесло осем чая.

 ·            В началото на юли към края на годишната си почивка на морето певецът Боян Иванов е получил усложнения от дългодишния си диабет и е починал в бургаската болница. На погребението му в София вестниците отбелязват поклонилите се пред ковчега му. Не съм ги подреждал, дал съм ги в реда в който ги е подредил вестник „24часа“ – Стефан Данаилов, Бисер Киров, Богдана Карадочева, Камелия Тодорова, Михаил Белчев, Славчо Пеев, Стефка Берова, Йорданка Христова, Тодор Колев, Стефан Димитров, Росица Кирилова,, Маргарита Хранова, Тончо Русев, Катето Евро, Асен Агов. Вие ги разделяйте на автентично десни и автентично леви.
Съчувствам ви – никак няма да ви е лесно.
Накрая да разведря малко обстановката.

·            Чета съвсем прясна новина от тази година. БНТ има едно проточено „реалити” – „Големият избор”, избор и класация на най-обещаващите млади българи за бъдещ политически елит на страната. Тази година победителката е жена. На 21 години. Казва се Кристина Диманова и е от Ямбол. Е, нищо чудно. Пиар експертът Максим Бехар я е подготвял за финала.
Само че оказва се, „биографията на победителката в тв риалитито е доста богата и не се изчерпва до това, че е била отлична ученичка, печелила е олимпиади по литература и философия, приятелка на известния фотограф Симеон Лютаков и е израснала в семейството на лекар и учителка. Всъщност Кристина става популярна в родния си град преди няколко години като момичето на “Плейбой”,
FHM, “Телеграф” и още няколко печатни издания, публикуващи еротични снимки на знойни красавици. Като отговор на въпрос от публиката, как така едно момиче съчетава ролята на модел и на добър оратор. Кристина, разбира се, се защити блестящо, като обясни, че едното не може да пречи на другото и нейната цел е да разбие този закостенял стереотип в обществото, което смята, че щом си красива, непременно си глупава.”
Ашколсун, машалла! Ех, защо Доган не е по-млад. Да добавя, че в журито на тазгодишния „Големият избор” се мъдрят председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев и проф. Боян Биолчев, бивш ректор на СУ.
„За всичко останало се грижи „Лев-инс”.” Включително и за дискотеките в Студентския свят. „Я, ние да си гледаме пиенето и живота.”

·            И колко струват сватбите български – подборки само от вестниците, няма мои лични наблюдения. Понеже става въпрос за пари, мога да посоча една величина за сравнение – максималната пенсия в България в момента е с таван от 700 лева. Според статистиката масовата пенсия е 3 пъти по-ниска – значи около 230 лева.
Най-евтината сватба е в Северозападна България. 2 лв. излиза заветното „да“ в железничарския център град Мездра – толкова струват бланките и свидетелството за брак. Оттук нагоре започват да се прибавят: за избран делничен работен ден - още 38 лв.; ако бракосъчетанието е в зала, в зависимост от избора на ритуал таксата започва от 156 и стига 270 лева; ако ще е в СПА комплекс с басейн, добавяте още 96 лева към таксата; ако искате да се ожените на екзотично място – Етнографския комплекс „Дядо Йоцо гледа“ или в пещерата Леденика, тръгвате от 500 нагоре по споразумение..
За Варна и района: 50 лева излиза да кажеш „да“ в пълна тишина в делничен ден. С музика на запис цената се вдига с 30 лв. Битова ритуал с песни и танци от понеделник до петък струва 120, а в събота и неделя цената му е 300 лв. сутрин, 340 – следобед, а след 16 часа се вдига до 530 лева. Класическият вариант с марша на Менделсон е малко по-евтин – с 20 лева надолу. 5000 лева струва сватбата в царския дворец в Евксиноград.
Сватба в метох край град от центъра на страната е сравнително евтина – струва едва 90 лева. Обаче оттук започва споразумението за църковния ритуал. Сватба на сцената на античния театър в Стара Загора е закотвена на 240 лв. Може да се ожените в Казанлъшката гробница, в храм-паметника на връх Шипка (1000 лева). В столичните храмове църковното бракосъчетание не пада под 300 лева, обаче младоженците сами купуват всичко необходимо за ритуала.
През миналата 2011 година  наследницата на сем. Арабаджиеви (клиенти на прокуратурата!) – Александра се ожени за Стайко Стайков, сина на Миню Стайков (също клиент на прокуратурата!) с ефирна рокля, оценена на около 50000 лева. А Николета Лозанова се омъжи за Валери Божинов, облечена в творение с цена около 40000 евро.

 

И  „ТРУДОВИТЕ ХОРА“

 

Защо „трудовите хора“ са в кавички? – Защото аз, когато бях ученик, трудът беше един вид. Сега вече всичко е „труд“.

·            В България вече е създаден вторият порно филм у нас. Нататък, по в. „България Днес“:
„Режисьор на скандалната лента е синът на музиканта Данчо Карaджов Даниел Караджов. Снимките са заснети в къщата на Катето Евро. Арената на снимките не е избрана случайно. Домът на Качерешкитерина Евро отдавна е известен в арт средите с нестандартния си интериор, който актрисата сама е създала. Точно поради тази причина Даниел помолил Катя за услуга срещу съответното заплащане. Двамата решили - понеже Катя била добра готвачка, ще приготви кекс, пълен с афродизиаци от най-обиковени подправки до истински такива от сексшоповете. Идеята била след консумация на сладкиша на човек да му се прииска да прави секс. Именно след десерта влизала в употреба и камерата на Караджов-син. Разкрепостените момчета и момичета без задръжки се захванали за работа, разказва младок от разюзданата компания на Караджов. След края на секспиршеството лентата се прожектирала пред всички и те получавали по някой лев от създателя. "Глупости разни, не ме занимавайте с простотии", сподели Катя Евро пред "България Днес",запитана дали е вярно, че къщата й е ставала арена за порноснимки.“
Е, не са съвсем глупости. След няколко години по телевизията ще се завърти едно много популярно кулинарно шоу. Ще го нарекат „Черешката на тортата“. Гледайте го – то продължава да се излъчва, очаквам юбилейното „10 години черешка на тортата“ скоро. А може и да съм го пропуснал.
Фабулата е същата – 5-6 мъже и жени се събират в апартамента на един от компанията, ядат супичка и основно ястие, направено от домакина (домакинята) и си говорят - обикновено наистина глупости. Няма значение колко е вкусно. Всички чакат края, когато се сервира десерта: „Черешката на тортата“. Тук камерите спират да излъчват. Който иска да види продължението – срещу някакъв вид заплащане.
Ама изобщо не си измислям. Защо, мислите, е толкова разпространено краткото времетраене на браковете в „арт-средите“?  Колко, според вас, струва ежемесечния каталог на разкрепостените момчета и момичета, от който правоимащите си поръчват „черешка“?

·            Аз не знам. Само цитирам. Например 7 юли 2012, министър Цветан Цветанов пред Нова ТВ: „Има политици, които са ползвали услугите на "моделки" - проститутки. Има оперативна информация и за подготвяни компромати на тази база.“
Цветанов не е пожелал да посочи имена. Макар да не му представлява някакъв технически проблем да го направи, само разрешение и смелост се иска. Оставя на нас – зрители, слушатели, читатели, родители – да се потопим в собствени разследвания, гледайки например прогнозата за времето по телевизиите
(ако не харесваме „Шоуто“), или четейки например Шок и Ужас – България Днес.
Не искам да изпадам в политика. Само да прочета за вас, за Историята, някои „галерийни“ коментари. Двата най-често срещани типа са два. Единият – „Истина е че в търговските регистри има фирми на бойко и пашата и маджо и останалата симаджийска плява! Истина е записа с Мишо бирата, заради който последния бе убит в хотела на ИСТИНСКИЯ спонсор на Бойко! Това са истини.“ И вторият – „То бива простота бива, ама чак такава неземна простота, като цветановата не бива...*)))“
Коментари, съждения, анализи на водещите коментатори и журналисти… колко виновни сме ние самите, колко  взискателни трябва да бъдем към нас самите и към ближните си… можем да срещнем по-рядко от това, да попаднем на репортерка, която не е „мисирка“. (Мисирка е диалектната дума, с която в Шопско обозначават обикновената пуйка. На тракийски диалект пуйката е фитка.)

Ясно е, че – говоря образно – мравката, която цяло лято събира храна, за да преживее зимата, сравнена с щуреца, дето докато е топло, дърпа струните на цигулката си и безсрамно заявява, че като застудее, ще разчита за храна от запасите на мравката, ясно е, че тя, мравката, е непопулярният герой в народната ни свяст. Не било вярно? О, не само че е вярно, но има нещо по-вярно и отвратително в добавка. Само ще дам за пример онзи Стефан Цанев, дето написа (през „лятото“) „Носете си новите дрехи, момчета“, а после (в навечерието на „зимата“) нашатка 4 тома „Български хроники“, обявявайки ги за будителски писания. И най-безсрамно поиска от читателите си българи да му наплатят труда. УЧИТЕЛСКИЯ ТРУД според него! Безсрамник. Или пък христоматийния пример с онзи учингьолец Слави Трифонов. Който с (б)аналните си простотии разврати огромна част от българските деца и когато те пораснаха, пред очите на техните деца се опита да ги насили пак, яздейки ги като същински Четвърти конник от Апокалипсиса. Дивак - 4-ят конник ще стъпче с копитата на коня си първо неговата надгробна могика. Тъкмо това е задачата му, учингьолци.
Но, написах тези 15-ина реда мои.
.. свидетелски показания за пред Страшния съд, не да си го меря с някого, а защото искам да знаете, че се боя от евентуалния му резонен въпрос: „Ти какво направи през лятото, за да има храна през зимата?“ Който разбрал, разбрал. А-а, аз ли? Аз чета сега самичък своите НИЕ. Пък после ще дойдат ТЕ. Нека знаят не само лицевата страна – как е изглеждала къщата ни от към улицата и доколко е било преметено отпред. Моите разкази са и за това какво има зад входната врата на жилището ни. Склонен съм да го обясня с едно изречение, макар да е малко отвлечено – Дяволът е скрит в детайлите.
Не ми се сърдете за което!
Аз полагам усилия да не прекалявам с дребнотемийното описание на ежедневието ни. Не всякога успявам, понякога, признавам си, не полагам никакви усилия. Въпреки, че имам приятели и читатели, които ме критикуват за това. Трябвало да се занимавам само с важните неща - какви са тия лични мои впечатления от разните курвари и педерасти?! А дяволът е скрит в детайлите. Имам и други приятели и читатели, които убедено твърдят, че първите 3 книги на НИЕ били по-хубави от следващите, защото в тях политиката била по-малко. Не е вярно – Политиката в първите 3 книги на НИЕ не е по-малко, просто Надеждата в ония първи години беше много голяма. А Надеждата е най-хубавото нещо в нашия живот. Някои казват, че Любовта е по-велико чувство от Надеждата. Е, грешката им се състои в неразбирането, че Любовта е вид Надежда! Мога да простя тази грешка, но само ако е направена без умисъл!

Преди малко ви представих „Черешката на тортата“, разказвал съм и за конкурсите за всякакви Мис – „мокри фанелки“, „бразилско дупе“, „плеймейтки“, „силиконки“, Мистър Чеп“, „Ергенът“, „Милионер търси съпруга“, Тройка по никое време“, „Мръсни приказки по телефона“, ВИП Брадъри всякакви…

·            Само да довърша нещо пропуснато. Попаднах във в. „Всеки ден“ на репортаж  за течащото  в момента (есента на 2012 г.) поредно издание на „ВИП брадър“-а. Един от ВИП-овете в него е малък Тошко – синът на Иван Славков и Людмила Живкова. Няма да ви разказвам конкретно за неговите подвизи в „Къщата“. Само ще цитирам откъси от това, което се е видяло най-интересно на дописника журналист Михаил Първанов. Цитирам:
„От дядо си Тодор Живков Тодор Славков не получава завет. Но баща му Иван Славков, въпреки че не може да говори в своите последни мигове, има последна воля, на която настоява. Вероятно като благодарност към своя наследник, той му написва със сетни сили, преди да издъхне, важно послание: Бележката гласи: „Прави син“. В предаването на
TV7 Тодор Славков ще има шанса да срещне нова любов и да успее да реализира завета на своя баща.“ (Тъмните букви bold не са мое дело. Така е в оригинала на Михаил Проданов.)
Е, не мога да се сдържа. Че малък Тошко ще срещне нова любов изобщо не подлежи на съмнение. Златки, Николети, Венети, Марии, Яни, Еви, Ани, мани… много. Дори в най-дългия засега известен опит на Хачо Бояджиев, часът за мъжко ще дойде на 9-я път. По-интересно ще бъде, за клюкаря в мен, дали майката няма да е пак слугиня.
Като повдигнах въпроса за наследеното, ами да го продължа. Дали в правилна или в неправилна посока, преценявайте сами:
 - В.“24 часа“ отбелязва 94-я рожден ден на най-възрастния академик у нас Кирил Василев. Това е бащата на онзи Николай Василев, когото познавате много добре (благодарение на мен). Авторът журналист Николай Москов е нарекъл своя панагирик: „Някога овчарче и партизанин, днес най-възрастния академик в БАН.“
Според мен, и според Мендел също, изобщо не е за учудване, че  в БАН е пълно с овчарчета и партизани. Това не ви ли стига за извод защо в България няма световна наука?! От кратунка – кратунки, от маймунка – маймунки.
- Във в. „Шок“ има интервю с Люба Кулезич. Цитирам: „Не харесвам братовчед си Николай Банев, от 17 години не съм говорила с него.“
И за да обясня защо в редове, отнасящи се за наследственост, се захващам с Любица Кулезич, и покрай нея с братовчед й Николай Банев, продължавам с цитатите от това интервю: „Мене ме упрекват персонажи като Сашо Диков, защото не плюя Бойко Борисов под път и над път. А те от „Канал 3“ какви са, като го плюят под път и над път? Буквално го очернят с „фалц“, „ръгайки“ обкръжението му в лицето на Цветан Цветанов, например. Кой трябва да дава обяснения дали не получава пари за това? Аз или те? Мисля, че те.“
Годината на произнасянето на тези думи е 2012. В 2020-а Люба Кулезич ще се събере със Сашо Диков в една телевизия – няма да е „Канал 3“, но ще е другият глог – „Евроком“. Тогава ще е трудно да се каже кой - тя или той, ще бъде първенецът в оплюването на същия този Бойко Борисов.
Тъкмо затова имам съвет: не възлагайте надежди - нито лични, нито обществени, на родата на Люба Кулезич. Чакайте да допълня:  майката на Люба, т.е. лелята на Николай Банев, много години е била абонатка на правителствената пряка телефонна връзка с Тодор Живков – т.нар. „червен телефон“. Кой трябва да дава обяснения за това? Аз или Кулезич? Мисля, че тя.

·            Голям труд пада да се легитимира за достоен труд, трудът на работещите на „кариера вагина“. Впрочем на тази кариера „трудът“ не е преставал още от древността. В крайна сметка вагината е много хубав инструмент, за обработка на човешки материал, петимен за такава обработка. С какво да го сравня? Може би с просията. Щом има хора, които имат желание да хвърлят монети в шапката на просяка, защо просякът да е виновен, че събира тези пари?! Ще е виновен, ако ги използва не за целите, за които ги събира. Тогава просията става най-банална измама.
Точно за такива случаи повдигам въпрос.
В „прес-ечната точка на „Преса“-та някаква Ана Павлова прави трогателен опит да героизира „лошите момичета“, които харесват „лоши момчета“. Мотото на статията е „31% от жените под 35 години биха излезли и изневерили с хулиган“ Няма да квалифицирам тази Ана Павлова съобразно нейните професионални способности И ЗАДЪЛЖЕНИЯ да популяризира добри обществени практики. Може да не са смазващо мнозинство, но тях ги има! При това са повече от курвенските й модели на поведение. На всичкото отгоре нашият народ е изключително морален, щом става дума за семейни ценности.
Но вижте сега кои двойки жена-мъж Ана Павлова ни сочи, че трябва да следваме примера им:
- Европейската шампионка по художествена гимнастика (1993) и телевизионна водеща Нели Атанасова, която срещнала случайно Иво Карамански и „това променило живота й“ (Как, Ана П. не уточнява.)
- Фолкпевицата Соня Немска, която търпяла  всекидневните скандали и побоища от съпруга си Янко Ваташки-Лудия, защото той „бил известен в средите си като кавалер с подчертано отношение към хубави жени и човек, който знае как да ги омайва“..
- Най-успешната Мис България Жени Калканджиева, която „имала епизодична любов в ученическите си години“ с боса на ВИС Георги Илиев, после с Големия Маргин и допряла накрая до някой си Тачо.
- Красивата вдовица на Георги Илиев  Мая Илиева.
- Моделът Боряна Шехтова, която „поживя накрая в Дубай“ с Христофорос Аманатидис-Таки, докато „властите го издирваха“.
- „Дори след като стана госпожа. Мис България 1998
, Наталия Гуркова продължава да има опасни връзки с опасни мъже“ – Димитър Вучев-Демби и Алексей Петров.
- Още една Мис България – Ивайла Бакалова, която „била забелязана да ридае в „Пирогов“, където Илия Павлов е бил закаран след атентата срещу него, а после станала съпруга на „концесионера на софийския боклук Румен Гайтански-Вълка“.
- „Фаталната жена“ Цеци Красимирова, която остана с куршум в главата и една любов по-малко“ (има се предвид любовника й Косьо Самоковеца и Амстердам), а после завъртя авантюра със сина на убития Стоил Славов-Жоро Главата,  собственик на СИК.
- Споменатият наследник на Стоил Славов преди това е бил харесан от младата тогава Николета Лозанова (за чиято сватбената рокля поредното й лошо момче Валери Бажинов се бръкнал с 40000 евро, знаете).
- Редицата завършва актрисата Елена Петрова, която „била честа гостенка на Евелин Банев-Брендо“.
(Тук завършвам прегледа, защото ви представям само „момичета“, избрани от „Преса“-та на Тошо Тошев и репортерката Ана Павлова.)

Има още една „прес“ова - този път „тройка“, а не „двойка“, която съм отделил първо, поради бройката и второ – защото авторката е друга специализирана журналистка по тези теми Магдалена Гигова. Става въпрос за познатата ни вече „тройка на разсъмване“ – Милена, Кирил и Тодор. Затова няма да се повтарям. Още повече, че от целия материал  най-интересна е придружаващата голяма снимка на тримата в поза тип „сандвич“ в който жената гледа долната „филия“. О-о-о, не се надявайте. За разлика от обичайното порно, където тримата участници са голи, на тази снимка (за съжаление неподписана) и тримата са fully clothed, както се казва в тези арт-среди. Само да допълня. Милена Златкова по средата е в секси червена рокля, а мъжете са в черни костюми, единият дори е с вратовръзка.

·            Същата „Преса“, още една „пресьорка“ – Светла Енчева. 100% злоба + 200% простотия = 300% просташка безсмисленост.
Поводите (и изводите на Светла Енчева):
- „Мишо Шамара и Серафим Мартинов-Сарафа написали песен: „Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба.“ Във втория куплет зеленото на знамето е сравнено с марихуана, а червеното – с менструална кръв.“ А Светла написала: „Стилът на песента е критично-патриотичен. Всъщност по-патриотичен, отколкото ми харесва, но това няма значение. Има значение обаче, че за тази песен двамата изпълнители ги заплашва затвор до 2 години за поругаване на национални символи. Това е политическа репресия. Музикантите просто не харесват вожда Бойко Борисов.“
- „Гошо от „Почивка“ пее: „ГЕРБ е най-доброто, брат“, което стана за присмех с малоумния си нагаждачески култ към личността на Бойко Борисов. „С Бойко Борисов съм по-спокоен за нашето бъдеще, образование, възпитание и култура“ се пее също в псевдорапърската възхвала на вожда.“ А Светла вади следния извод: „Строго погледнато, има защо да е спокоен човекът – това управление насърчава именно тези „образование, възпитание и култура, които той притежава – образованието да казваш онова, което се иска от теб; възпитанието да правиш, каквото си поискаш, защото имаш гръб; културата на портретите на Бойко Борисов, на фалшивите мощи, на мегаломанския кич, на нечетенето на книги. Ето защо песента е истински герб на културата на ГЕРБ.“.
?!
- „Творчеството“ на Шамара получи неочакван защитник в лицето на лидера на БСП Сергей Станишев. Той поиска Република България да се прекръсти на ББ България, а гербът да се преоформи като лъв с бухалка и сноп гербери в зъбите, увенчан с полицейска фуражка. Ето ви още едно доказателство, че простотията на Антон Кутев (сравнението СПИН – БСП, вж след няколко страници) не ходи само по боянската квота, а е завладяла цялата партия, вкл. и върха й.“
Моето лично мнение е, че такива изявления (и на Сергей Станишев вкл.) сриват безвъзвратно гражданското доверие, което социалистите имат все още сред българите. Убеден съм, че НА ТАКИВА СОЦИАЛИСТИ ИМ ПРЕДСТОИ да осъзнаят това обстоятелство. По трудния начин – няма друг начин да се преодоляват генни особености.
Какво значи „генни особености“ ли? Ще цитирам едно статистическо изследване на Българската Стопанска камара. Във фамилии, където и двамата родители са висшисти, 83% от децата им стават студенти. В домовете, където само един от родителите има университетска диплома, този процент спада на 50%. Ако в семейството няма висшисти, само 2% от децата избират да продължат образованието си в университет.

·            Същата „Преса“. И отново втората „пресьорка“ Магдалена Гигова е интервюирала композитора Найден Андреев. На пълни две страници. Там „композиторът“ (вж. по-надолу):
- се възмущава от „тоталната подмяна на националното самосъзнание. Да набиваш в главата на един народ чалга, това е чалга политика. А после плачеш, че българската политика е отстъпила и се е чалгализирала.“
- препоръчва „рецептата за излизане от това положение е водещите медии в България ясно и точно да дадат приоритет на българските духовни, културни и образователни програми, откъдето да започне отново да се съгражда и съзижда българщината, която носи добродетелите.“
- за да стигне до поантата: „Ако аз съм шеф на БНТ, ще има много по-голям процент българска музика. Песните за гербери за уродливи. Полека-лека БНТ се превръща в ретранслатор на чужди програми.“
Дойде редът на по-надолу, пояснявам защо са кавичките около “композитора“ Найден Андреев:
-
Човекът от 1972 година е отговорен редактор на редакция „Забавна музика“ в БНТ. Това обяснява ненавистта му към днешната „чалга“. Чунким забавните песни за които е отговарял в онова време, не бяха чалга? Нещо повече:  днешната чалга е свободна да пее за каквото си иска. Което във всички случаи е по-добро от чалгата на социализма в която, ако си позволиш да изпееш нещо против Социализма, ти закриват „тониката“ и се превръщаш в „Тоника След Виетнам“. (Пак по-добре от Белене и Скравена, нали?) Началник на това „решение СВ“ е парафирано от самия Найден Андреев! Представете си наглецът:  Днешното свободно време за него е отстъпление от българщината. Той си иска „съветска България“! Нищо лошо, ако предлагаше състезание между двете „времена“. Но той раздава правосъдие кои песни са уродливи и кои – не. И за заканва, че „ако е шеф“, ще раздава неговото си правосъдие. Как бе, Найдене? (Потърсете напр. в НИЕ-1, 2, 5, 6 срещу името Найден Андреев, за да видите неговото предложение как.)
Аре, движение, пее за такива като него днешният баш чалгар Слави.  А морното му чело бърше само дивата Магдалена Гигова. Чиято дружка – друга дива -  Мика Стоичкова, иска пък да бърше друго нещо. Интересно ми е по вечерно време, когато луната изгрее, на какви теми си разговаря самият герой Найден с жената Валерия (виж. НИЕ-2 конкретно) с която си джитка на семейни начала. В днешно време.
- Добавям информацията, че към парите, които изкарва от писане на родолюбиви български песни (вж напр. НИЕ-4), Найден Андреев си добавя още: от 2006 година е председател на синдикалната федерация „Масови жанрове и песни“ към КНСБ. (Найден Андреев ще умре догодина 2013-а, на 68 години.)
Не ме обвинявайте, че влизам в неща, които са твърде дребни за включване в историята на един народ. Грешите, тотално грешите! Това не са дребни неща. Знаете ли колко много българи са убили единомишлениците Андрееви, тъкмо заради такива „дребни неща“?! И колко още се канят да убият, завещавайки на наследниците си поръката „Прави син!“

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 476589
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930