Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03 18:16 - НИЕ-855 Събитията август 2015
Автор: pitatlimedejzorata Категория: Регионални   
Прочетен: 189 Коментари: 1 Гласове:
1АВГУСТ 2015

 

В началото на август на поредното заседание на Съвета за сигурност на ООН, Русия наложи вето на резолюцията за създаване на международен трибунал за разследване на катастрофата от миналото лято с гражданския самолет на Малайзия, свален над Украйна, при който загинаха близо 298 души от 18 страни. Резултатите от гласуването - 11 гласа „За”, 1 „Против” – Руската Федерация, „Въздържали се” – Ангола, Венецуела и Китай.
По този начин руските власти публично признаха своята причастност към свалянето на гражданския самолет MH17. Защо иначе, ако Украйна е виновна за тази трагедия, само Русия на Путин е против?!
Сега вече бихте ли повече повярвали на изявлението на Владимир Путин пред журналисти във Владивосток от началото на септември т.г.- „САЩ са виновни за мигрантската криза“?

 

·            Този месец започна традиционно – „На 1-ви хиляди симпатизанти на БСП от цялата страна се събраха от РАНО СУТРИНТА НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ВРЪХ БУЗЛУДЖА, за да чуят посланията на бившия и настоящия лидер на партията - Михаил Миков и Сергей Станишев”, съобщи bTV. Пред насъбралото се множество говорили и двамата. Медиите обръщат повече внимание на думите на Станишев – „мисията на европейските социалисти е да върнат човешкото начало, така че хората да намират повече алтернативи за себе си” и „навсякъде в Европа има нужда от по-силни социални партии”. След което е казал императивно, че „БСП е единствената алтернатива за управление на България”. За Миков цитират само едни думи от предишния ден по повод закачка между него и Бойко Борисов. Борисов казал нещо от рода на „Ние строим магистрали, те празнуват на Бузлуджа”, а Миков му отвърнал: „Изграденото през социалистическия период е толкова, че десет живота няма да стигнат на такива проекти като ГЕРБ да го боядисват". 
Информация на ухо от този август 2015 г.  „Винкел, дъски, железа... Това остана от „червената" мечта Дом-паметник "Бузлуджа", пише Красимир Ангелов.  „Той продължава да се руши. С това се застрашава здравето и живота на туристите, които се изкачват до върха за да го разгледат. В момента паметникът е затворен изцяло за посещения, но по-смелите посетители се промъкват вътре през малък отвор встрани от главния вход. Вътре обаче едва ли виждат нещо по-различно от боклуци и разрушение.“
Аз да добавя:
Паметникът на връх Бузлуджа е издигнат на връх Хаджи Димитър, наречен така по-късно, защото в подстъпа към него е убит войводата Хаджи Димитър. Който няма никаква връзка с партиите БКП и БСП (тъй като е бил убит през 1876-а), и когото оттам не са питали могат ли (през 1891-а) да използват за прикритие едно историческо честване на „жив е той, жив е“ за основаване на социалдемократическа (а не комунистическа!) партия.
И още информация, на ухо, разбира се. Димитър Благоев основава партия БСДП под връх Бузлуджа през 1891 година. Чак след 80 години партията БКП, която няма много общо с БСДП (спирам дотук) чрез лицето Тодор Живков, който е комунист, колкото аз съм ветеринарен доктор (спирам дотук) се сеща да увековечи Подвига.
Чий подвиг? Решението за изграждането му се взима от Секретариата на ЦК на БКП на 11 март 1971. Строежът му започва през 1974 г., а Дом-паметникът е открит на 23 август 1981 г. Знаете ли, че вътре в този промеждутък от време, около 1973-та година, в София е построен Паметникът на Съветската армия-Освободителка, обявен по-късно, че е в чест на победата на Партията над горянското движение. Чиито последни ръководители партията БКП, в лицето на Тодор Живков, е убила 15-тина години по-рано

Я, да видим тогава КАКВО честват социалистите пред „космическия кораб“ на връх Хаджи Димитър.
Такива проекти като ГЕРБ вече десета година разказват играта на българските социалисти. На избори не могат ръка да хванат от герберастите. Преди появата им бяха първа политическа сила, а както върви на изборите през октомври т.г. ще станат трета. На предишните парламентарни избори поне имаха медийната подкрепа, че са „единствената алтернатива в управлението на страната”, днес дори червен Кольо не смее да каже една окуражителна дума в тази посока. То на Станишев му лесно да си говори така – той отговорност вече не носи, нали се изнесе в Европейския парламент, Близнашки и Чобанов си сложиха фесове, Кутев, Манолова и Кадиев, ох, Кадиев... Остана Миков и пред очите му - раздърпаният скелет на чинията на Бузлуджа. А от местата на двете рубинени звезди на обелиска на паметника са потекли надолу към земята две ръждиви червени следи като сълзи. Какво ли си мислят насъбралите се почитатели на червената Идея под трибуната на която стои др. Миков? Кои – младите или старите? Е, какво да си мислят... Зад гърбовете им дигат пара и мирис кебапчета по 60 стотинки и бира – специално социалистическо пиво, пише във вестниците - по 1,20. След това за тях ще пеят Христиана Дънкова, Денислав Ноев, Красимира Иванова, Михаил Михайлов, Нора Караиванова, Ивет Багерова, Николай Манолов, Мишо Шамара, пардон, пардон – Петя Буюклиева, духов оркестър „Дико Илиев" и самодейни колективи от цялата страна. А утре? О, утре ТЕ ще принудят Тиквата да спре строежа на магистралите и да се захваща с боядисването на Паметника.
Ох! Получава се нещо като в онзи виц за Путин, дето го попитали ще влезе ли Русия в Европейския Съюз. „Ще влезе, ще влезе”, отговорил Путин. „Ако трябва и до Брюксел ще влезе!”
Мечти-и-и. Само дето нервите на обикновените български граждани трещят.

·            ПРОТЕСТИТЕ ТОЗИ МЕСЕЦ:
- На 5 август Бойко Борисов откри новият пътен възел на магистралата София-Варна край шуменското село Белокопитово. Този възел не е с обикновената форма на детелина, каквито бяха всички соц. такива съоръжения, а е по-разчупен така да се каже – по света на такива пътни възли казват, че са от типа “диамант”. Дали това не е пукнало гнойната рана на социалистите, та да залеят вестници, телевизии, форуми с подигравки и обвинения, че това са похарчени народни пари за една „тъпа бойколина”, която не изпълнява дори основното си предназначение – да осигурява безконфликтното кръстосване на двата основни пътя София-Варна и Русе-Шумен. Доказателствата питате какви са? Ами панорамни снимки на “бойколината” отгоре, където с фотошопската ръка „златкова” са изрисувани с червени линии пътищата на автомобилите от–към различните подходи, които нямат нищо общо с лентите за движение, но пък изписват буквите М-А-Ф-И-Я.
Не вярвате ли? Че аз мога да ви пратя тези пет „снимки”. Имам ги. И за нищо на света няма да ги изтрия. Там е цялата злост, омраза, глупост, безпомощност, безсилие... на партизанските мили спомени. Ама колко съм нежен към тези... идиоти! Защото те трябва да бъдат представени в музея на соцдинозаврите в пълен и запазен вид! Не бива техните отвратителни физиономии да бъдат „фризирани”, че иначе може на някой бъдещ путинов миковец да му се стори цялата тази помия привлекателна и да реши, че  може да я повтори.
- Работодателите протестират срещу повишаване цената на индустриалния ток, т.е. срещу цената на тока, който плащат техните фирми. Ама, че това се прави, за да  „олекне” със същия процент цената на битовия ток, онзи, който плащат обикновените хора, те си стискат ушите, очите и душите. Знаете ли кои са тези ТЕ поименно? П
редседателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев и Кирил Домусчиев, председателят на КРИБ.
- Протестират циганите от с. Гърмен – Защото не били съгласни да се настанят в общински жилища, които им предлага общината, тъй като „не искали да се делят със съкварталците си”. Милите! Ами ако им предложат така вкупом да влязат в затвора?  „А, не” – предполагам ще кажат  - „Първом Ахмед Башев да влезе там, той ни подлъга.“  Тарикати! – чудесно знаят, че Башев НЯМА да влезе в затвора, защото преди него трябва да влезе Местан, пък преди него Доган, пък преди тях ръководителите на ДС. Ето кои представляват опасност за националната сигурност на България, Цветанке. (За Ризова говоря.) Споменавам те пак поименно, защото преди да интервюираш Валентин Радев, си хортувахте напоително със самия Ахмед Башев.
Протестират и циганите от варненския квартал „Максуда“. Само че тук искането им е точно обратното на онова – гърменското. Гърменци не искаха да се настаняват в общинските жилища, защото „това ги разделяло със съкварталците“. В циганския квартал „Максуда“, където всички, повтарям – всички, цигански постройки са построени без разрешение, варненските цигани отказват да ги напуснат, защото „те ги били строили“. 
Ако питате с какви средства като 90% от жителите на „Максуда“ са безработни, ето един частичен отговор. Кметът на варненския район „Младост", в който се намира „Максуда", Христо Христов съобщи, че при разрушаването на сградите са намерени десетки пластмасови кофи за боклук, което според него обяснява къде постоянно изчезват съдовете за смет на района му.
А  бат‘Сали, депутатът от ДПС, в коментар се изказва така: „Това е гавра с моя етнос.“
- Протестира синдикатът на пожарникарите. Изнемогвали. Искат допълнително пари.  След три дни (на 12 август) правителството ще съобщи, че за едно денонощие са възникнали 255 (двеста петдесет и пет словом) пожара. Бойко Борисов ще каже, че един пожарочас струва на държавата 1000 лева.
- Зачестиха ж.п.катастрофите... Пак! Аз да кажа, че тези „истории” в две трети от броя си са саботажи, които са се случвали и се случват винаги, когато комунистите са в нелегалност и се борят да си върнат властта. Едно непряко доказателство – четете тук цитираните мнения на блоговия завалиат от м.август и ще почувствате почти физически тяхната просташка задоволеност от ТАКИВА събития в „колониална България”.
- Протестира се (кой? – в.Сега, 21.08 например) срещу безплатното саниране.
Само един блок бил завършен до момента, което било повече от скромен резултат. Е, и още по 1400 договора се работело. Ама ... имало отказали се от Програмата. В Кърджали например при един блок, защото един от собствениците забранил достъпа на ремонтната бригада до апартамента си и майсторите си тръгнали. Оправдали се, че в договора имало клауза, че няма да се санира само една част от блока, а целия наведнъж.
- През август зачестиха т.нар. гонки по пътищата с тунинговани автомобили.  В резултат, без да съм прецизен, има 5 жертви на младежи под 20 години. Цитирам премиера Борисов: „Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата? Тези, които карат вечерно време по пътищата и полицията ги преследва от едно място на друго, за да предотврати организираните гонки, те също имат родители вкъщи.“ Как реагира опозицията ли – „МВР не си върши работата! Оставка на Румяна Бъчварова!”

·            Споменах ОПОЗИЦИЯТА и се сетих... Две неща:
Първото – Ръководството и наблюдателите от института по социология „Иван Хаджийски“ проф. Петър-Емил Митев, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Борис Попиванов и Първан Сименов открили, че „Когато ГЕРБ и РБ се раздалечат, вмъква се … ДПС“. Съобщението носи дата 1 август 2015-а. Съобщено е от Вера Александрова.
Аз: Някои не са у ред. Пишат неща върху които, не аз, а събитията в следващите поне 8-9 години, не са сложили печат „Вярно с оригинала“. Когато братя Къндрейчеви представят нещо за истина, то става дума за лъжа.
И второто, което се сетих, е да попитам коя е опозицията на властта в лицето на ГЕРБ и РБ, подкрепени от ПФ и АБВ? БСП ще кажете. А ДПС опозиция ли е? Ако тя е опозиция, значи Местан, Пеевски, Костадинов, Цонев... „пеят в хора на социалистите”. Може би затова „Иван-Хаджийките“ искат да й махнат етикета „опозиция“?!  А Атака опозиция ли е на БСП? Олеле!
После питам, или по-скоро се питам – АБВ и ПФ каква роля играят в политиката в тези месеци, предхождащи есенните местни избори? За АБВ и нейните корени във/около/извън БСП съм писал вече. Що не четете? Нищо де, пак ще разсъждаваме. Октомври, ноември, декември са пред нас.
С ПФ не съм се занимавал специално. По една причина – националистите са функция на комунистите. Те нямат собствено мнение. Те козируват. Имам тука (до мен в момента) една купчина материали ли им викат, източници ли, сведения ли... Предполагам, че ще им дойде реда тия месеци. Засега – през месец август, ще повторя една стара констатация моя:  Колко много си приличат двете телевизии АЛФА и СКАТ. Сякаш един баща социалист ги е правил и една майка комунистка ги е раждала. И ще добавя един факт, вече на повече от година:  сутрешният блок на телевизия АЛФА се нарича „Добро утро, българи”. Ако добавите само една буква, едно „Я” в края, и ще получите името на сутрешния блок на телевизия „7 дни” – „Добро утро, България”!
Добрутро, сънародници. Отворете си очите, о, герои на труда!

·            Почнах с Путин, ще завърша с него.  Да видим КАКВО НОВО СТАВА В РУСИЯ.
Има важни неща. Аз ще ви припомня и няколко други незначителни „факти, които са дребни ситни като ... камилчета”.
(Впрочем знаете ли, че за тези думи нашите комунисти са убили техния автор. По кое време ли? – По времето за което блогъра
freeoldmen ми изпрати следния коментар: „Бай Добронамерен, за съжаление съм имал само АК47, с когото съм пазил дебелите повратливи задници на екземплярите от твоята вечна порода. Ама тогава имаше и какво друго да се пази.“
Фукльо! Той, и преди, и сега, все е бил слуга на БКП. Какво друго да прави, освен да я пази?! А иначе е истина, че Българската комунистическа партия пазеше достиженията си от другите Българи с автомати АК 47.)

- Едрите неща:
След като началото на 2015 година донесе на Путин прежалване на Украйна на Порошенко, а лятото усили това впечатление – ще сдава май и Донбаските републики; след като гръцката СИРИЗА клекна пред кредиторите си в края на пролетта; след като трябваше да преглътне няколкогодишни планове да събуди комунистическите чувства на унгарци и словаци; след като Македония не „пламна” и България няма да пламне – „Мама му тиквенска на Боко!”; след като закъсня да вкара танковете си в „яката” от финския залив до Босфора и НАТО го изпревари... през август Путин излезе с нов план (прочетено не в Бъзиклиийкс или neveroiatno.com, а от Дойче Веле).
Путиновият план от три точки, ако ми позволите аз да резюмирам, е:
- присъединяване на Русия към световната коалиция за борба с ИДИЛ, ако САЩ и съюзниците се откажат да пипат Башар Асад;
- договаряне на Русия с Иран (срещу обещание да не се спира ядрената му програма) и с Турция (Срещу какво? Путин им взе Крим, сега иска да го пускат през Босфора?!)

- разширяване на руското влияние в Южна Азия, съюз с Китай и Индия.
Пак аз ще продължа с моето мнение – Единственото мръсно, което можа засега да направи Путин на Запада, е да наводни Европа с бежанци от юг. Говори се за бъдеща бройка от десетина милиона. Но вероятно „баба Меркел” и оня французин с токчетата с помощта на ВСИЧКИ страни от ЕС, Норвегия, САЩ, Канада, Австралия... ще ограничат „вълната” до около половин милион. Ще кажете  „и половин милион не е малко. Кой ще ги храни? Колко от тях са терористи?”
Това са два въпроса. Ето моите отговори: (Трябва да ви кажа, че се правя на излишно скромен, пишейки „Моите отговори”. Това ми е вродено и повече ми пречи, отколкото ми помага. Аз съм убеден, че ТАКОВА е бъдещето на света!) 
Ами ще ги храни онзи същият, който храни 2-та милиона наши емигранти в Канада и САЩ – сами ще се хранят. А който се надява те в огромната си част да вредителствуват в страните, които са ги приели и ги интегрират със своите граждани, ги подценява. Кой разумен човек ще запали къщата в която живее той със семейството си?! Освен, ако е прост циганин. Ама такива ги връщат оттам и дори г-жа адвокатката на Гърменските цигани няма да е „ефективна” в техния случай. О, ако кажете, че има и други организации с такава „благородна цел”, напр. Българския хелзински комитет, помолете ме, или по-добре свършете сами тази работа – разровете се из Мрежата и потърсете информация за генезиса на неговите днешни ръководители българи.
По втория въпрос – Колко от тях са терористи? По официална информация бойците на ИДИЛ са 5000 души. Нека ‚“спящите бойци” са два пъти повече. Ако Светът не може да контролира 15-20 хиляди хищника, закъде е тръгнал?!  А, ако питате мен, по-лесно се контролират „емигрантите на нашата си улица”, отколкото онези в сирийската пустиня. Първите имат лични карти, пръстови отпечатъци и  пълно досие на предишните съществувания. Вторите са скрити, без малко да напиша – при Башар Асад.

- Сега за ситните като камилчета задявки:
В края на юли Путин рекъл на литовците – „Идвайте в Русия! Руснаците не се радват на проблемите на съседите”. (Да сте чули за такова преселение? Колкото ще чуете, че финландците заявили твърдо желанието си като народ да се обединят с Русия. Последното е едно бълнуване на „един северен блог” – lidislidis.)
В средата на август нашите и световните телевизии се напълниха с грозни кадри от Русия. Стотици тонове праскови и домати, смачкани от булдозери; месо, изгорено пред входове на супермаркети; различни видове сирена, изгорени в „руско фондю" и т.н. Моето мнение е като това на БТА: „Победа на фронта: прасковите – смачкани, месото – изгорено. Трябва да се покаже на света, че Русия се справя със санкциите”. Нали не сте забравили официалната статистика? 22 милиона руснаци днес живеят под чертата на бедността. При общо 220 милиона руски граждани.
Последно! Голям шум се вдигна, че покрай санкциите срещу Русия Франция търпи огромни загуби. Например, само за анулирането на продажбата на Русия на двата френски военни кораба „Мистрал” тя ще трябва да плати почти един милиард евро на руската страна. Ама не спирайте четенето дотук, де – „Сумата, която Франция ще върне на Русия, ще погаси изплатените досега за двата кораба руски пари, като и разходите, направени от Москва, за обучаване на руски моряци да работят на хеликоптероносачите. След като върне парите на Русия, двата кораба стават пълна собственост на Франция, но тя едва ли ще ги задържи и ще ги продаде.”

Накрая да напиша: ПРОКЛЕТИ ДА БЪДАТ БЛОГЪРИТЕ Varg1, podvodni, saankii, miladi. Kbalenciaga, freeoldmen, kushel, chavdar01, kunkata, rumen221, alija, theeconomist, zlatko1.

Те си знаят защо!

·            На 8 август 2015 година почина 14-годишният син на президента Росен Плевнелиев – Филип. Според медицинското заключение той е издъхнал заради рядко заболяване на сърцето, което не е имало никакви предшестващи симптоми.
Ако не беше едно статистическо наблюдение и едно поредно ку-ку поведение покрай такива случки, щях да приключа дотук, без да коментирам. Сега обаче съм длъжен да не свърша, преди да съм разказал за:
- Статистиката, която сочи, че от 4-мата демократично избрани на избори наши президенти до този момент, в семействата на двама се е случило да погребват дете по време на мандата си. Не ви ли се струва, че един 50-процентов интензитет на такива инциденти е трудно да се нарече „фатален случай“? Този процент при обикновените граждани е поне 10 пъти по-малък.
- А „актьорът“ Виктор Калев от „Шоуто на Слави“ само ден след погребението на Филип Плевнелиев, си позволи да имитира подигравателно в забавен скеч баща му. Телевизията, излъчила този скеч, е
bTV. 
Ще повторя за пореден път, че СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА (ИМА) ТАКЪВ НАРОД е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лошо за съществуването на българския народ. Засилил съм смислово епитета лошо, добавяйки „изключително“.
В бъдещето си ще плащаме всички ние българите, за тези отвратилници, помнете ми думата.

Запомнете, българи, и следните думи на едни…
-.
podvodni – „Нема хора баце! За 25 години някой олигофрени се постараха да затрият всичко човешко у нас. Е, успяха ! Каквото посяха, това и е пожънат.  Наричаха ни с всякакви имена - лош матрял, тъмни балкански субекти, боклук, измет, мърша. Сега очакват съчувствие, състрадание и уважение. Няма да стане, просто никога няма да стане. Питаш защо се тържествува за смъртта на едно дете? Никой не тържествува за смъртта на детето. Тържествува се за възмездието над родителя, в случая - Плевнелиев, по погрешка назоваван президент на РБ. Защото възмездието има за цел да удари там където най-много боли. Така е по божиите закони! А този олигофрен отиде на крака в централата на ЕВН да гарантира „стабилността на инвестицията" в ущърб на цяла една държава, народ, мен, теб, моите, нашите деца и децата на техните деца. Няма вече сълзливи и примирени хора, баце! Свършиха! Остана гневен народ със своето проклятие което застига и ще застигне всеки който е решил да върви против него. Жестоко е, но това е истинската „съдебна реформа" !“
-  
milady – „Подводни, така перфектно си го изказал, че няма какво да добавя .
-
chavdar01 – „ЕДНО ДЕТЕ Е ПОЧИНАЛО!БОГ ДА ГО ПРОСТИ! ЕДИН ТЪПАК СТРАДА-МАЙНАТА МУ!!!ЕДИН НАРОД СТРАДА.................???????“
-  
kbalenciaga – „Разбира се това е жестоко, за мен лично не е приемливо, но е ЛОГИЧНО СЛЕДСТВИЕ! Следствие от 25 години Лъгане, Манипулиране, Мачкане, Ограбване на българския народ от Червените олигарси и слугите им, предимно представители на ССК. Българите показаха нещо страшно, че до толкава са натрупали Гняв, толкова са гневни, че са готови да убиват!“
Моят коментар: Не всички, баце, са готови да убиват. Тези, дето искат да убиват, са същите гени на убийците от „славните времена на 9 септември и неговия народен съд“! И ти барабар с тях, баце.

В края на лятото починаха Васил Попов на 81 години - актьорът от Сатиричния театър и партньор в живота на Стоянка Мутафова; и актрисата Мария Русалиева на 87 години от Театъра на Народната армия.

 

 

70 ГОДИНИ ОТ ХИРОШИМА И НАГАСАКИ

 

Атомната бомбардировка над Хирошима и Нагасаки е военна операция, проведена от ВВС на САЩ, срещу японските градове Хирошима и Нагасаки на 6 и 9 август 1945 г., по време на Втората световна война. Първата ядрена бомба, наричана просто с наименованието „Устройството“, е създадена в САЩ в рамките на един изключително мащабен проект – проектът „Манхатън“,  и като усилие – включени са около 130 000 души от 30 учреждения в САЩ, и като пари – струва по днешни цени над 30 милиарда долара, и като време – буквално за няколко години. Проектът „Манхатън“ е един от най-мащабните и скъпи изследователски програми в историята.  Вероятно е по-голям и от проекта за завладяване на Луната. „Устройството“ е взривена на ядрения полигон близо до Аламогордо в щата Ню Мексико на 16 юли 1945 година. В Хирошима и Нагасаки били взривени втората - „Малчугана“ и третата ядрена бомба - „Дебелака“, които и до днешни дни остават единственото БОЙНО използване на ядрено оръжие.
Към края на ВСВ, когато вече започва да се очертава загубата на Германия, Хитлер разчита да промени хода на войната със свое тайно оръжие - именно разработване на атомна бомба и балистична ракета, която да я взриви на хиляди километри от мястото на изстрелване. Не успява. И заради бързото развитие на военните действия, и заради – според мен най-вече – бягството на най-добрите германски учени на страната на съюзниците. Не мога да се сдържа да не отбележа злорадо справедливо – те бягат в САЩ, а не в СССР!  Сигурно това е защото е ОБЕКТИВНО предпоставено.
(Ще кажете, че има германски учени, които работят и в СССР. Вярно е, но те са там по силата на уговорка за справедливо разпределяне на „плячката“ между победителите, забележете - СЛЕД завършване на войната! Тази уговорка касае вече не самата атомна бомба, а балистичната й ракета-носител. Вероятно  - вероятно, разбира се, аз само чета „вестници“ - това е истинската причина след 15-тина години САЩ и СССР да излязат в открития Космос буквално едновременно. Ама наистина буквално. Ако не вярвате на мен, проверете в Интернет (вече е много лесно, не се иска библиотека). Разликата между полета на Юрий Гагарин и полета на Алан Шепърд е точно 23 дни!)
Силата на атомната бомба, зловещата сила на атомната бомба, стряска не само нейните създатели и цивилните й жертви, но всички хора по Земята, които искат да останат живи, а не да бъдат изпепелени за секунди или умрели от лъчева болест след няколко месеца. 
„Малчугана“ се взривява на 9 август 1945 г. над центъра на японския град Хирошима и на място загиват около 80 000 души. Впоследствие общият брой на жертвите достига 140 000 души. Зоната на пълно разрушение е в радиус около 1,4 км. Пожарите, избухнали след взрива, засягат огромна площ. 90% от зданията са унищожени или силно повредени. „Дебелака“ се взривява 3 дни по-късно над друг японски гард – Нагасаки. И тук преките жертви са около 60-80 хиляди души. Също цивилни. За сравнение - за около 3 години участие във военните действия САЩ дават 400 хиляди жертви, японците вероятно малко повече.
Защо такава жестокост и защо срещу Япония? Хитлер вече се е самоубил преди три месеца. Ето какво „пише по вестниците“.
Американските стратези са изчислили, че ако се хвърлят в конвенционална схватка с Япония, която продължава да се бие и след Деня на Победата, ще загинат стотици хиляди, може би милиони хора от двете страни. Тогава решават да прибегнат до новото оръжие - то ще вземе десетки хиляди жертви, но ще ускори края на войната и ще спести много повече жертви. Америка отхвърля идеята за използване на ядрени бомби само срещу военни цели - съществува риск от пропуск, а и няма да има психологическия ефект, който неминуемо ще се получи от масовата смърт на цивилни. Стратезите оглеждат различни градове за ядрени мишени и накрая се спират на Хирошима - най-вече поради големия брой жители.
Не е само това причината  според мен. Американците също са хора, като японците. Помнещи и отмъстителни, искам да кажа. Те не са забравили подлото японско нападение над пристанището Пърл Харбър през декември 1941 г. Америка вече има атомната бомба. И японският император е принуден само след седмица да подпише капитулацията на Япония. Това е действителният край на Втората Световна Война!
Наследството на Хирошима е именно това. Никой по света повече не си помисля, вече 70 години!, да започне нова война, защото  девет нации – САЩ, Русия, Великобритания, Франция, Китай, Индия, Пакистан, Израел и Северна Корея притежават ядрени оръжия. Общо – 16 300. Който и да почне, ще свърши зле. Има ли значение дали ще нанесе първи ядрен удар или ще понесе ядрения му отговор?!

Разбира се, че далеко не всички хора са така рационално мислещи. Има едни просто луди. Мисля си, че Владимир Путин е точно такъв ЛУД човек. На онзи дребният, образно казано, смешник Ким Чен Ун,  няма смисъл да му се обръща внимание. Бих го сравнил с една досадна муха, която пълзи по масата на която седят двама пиячи, и се чуди в чия първо чаша да влезе. А те се канят кой да я убие първи. Защото знаят, че ако те не я убият, Господ ще ги убие и тримата.
Записах, че Владимир Владимирович Путин е наистина луд и от него може да се очаква всичко. Това обаче:
- Най–напред има надежда той да е тип „циганско престъпен“. Като види дебелия, сваля гарда и става примирителен – „Аз няма повече така бе, бате!“
- После има по-голяма надежда – неговите предани сега хора да го треснат първи. Ако Той няма какво да губи, Те – имат.
Накрая всичко е възможно. Една непредвидима, случайна Случайност да „започне“, и всички разумни доводи да отидат на кино. Мисля си – нали се вживявам понякога като Дан Браун - че има един такъв „случаен Източник“ – Ония ракообразни извънземни същества, населяващи вътрешносттта на Луната, заради които американците прекратиха програмата „Аполо“ и вече 50 години след това, освен вимпели и мъртви луноходи, друго не се допуска.
Не бива да им спретваме „Пърл Харбър“, за да не ни се случи „Хирошима“!
Но както е казано „Не бива да се срахуваме от това, което е неизбежно“.
Напълно разумно, но на такова ниско „подморско“ ниво е казано, че Вселената вероятно умира от смях.

Връщам се на подморското равнище.
Напоследък е модерно да ни плашат едни тарикати с „локални ядрени удари“. Една ракета „Сатана“ и двадесет секунди време били достатъчни да бъде изпепелена цяла България?! Е, и? А после? – Колко време ще е необходимо да се „отмирисва“ нашата територия от радиацията? И какви хора ще се разселят на завзетата изтърбушена земя след това? Докато чакат, топките им ще се превърнат в пепел.  Това. комунистите, по рационално мислене са много прости хора – подводни домати, пардон - примати.
Тези разсъждения  са глобално времеви. А проблем ДНЕС съществува. Всяка тъпа побъркана майка може да превърти и да драсне клечката на собствените си деца. Знаете ли, ще ви цитирам един умен американски президент – Барак Обама, който каза:
 „Хората грешат, а хората са основните играчи в ядреното сдържане. Значи че то е сериозно компрометирано и така някой ден може да се провали катастрофално. Затова призовавам всички, цялото човечество за ядрено разоръжаване, САЩ в момента отделя милиони долари за обновяване на ядрения арсенал. Но експертите ни предупреждават, че е рисковано да се разчита на това, за да отбележим още 70 години мир.“
Това е наследството на Хирошима.

 
Гласувай:
1Следващ постинг
Предишен постинг

1. gardener - Една история, несвързана с изложението, но подхранваща го
01.04 12:24
САЩ, средата на 90-те години, малко момче на 7 години се губи в гориста местност за около 2 дена. Намерено е, спасено е и т.н., даже в момента има спомени, какво е преживял в гористата планина. Тук, преди година-две, дете със специални ... потребности (сега така се нарича гадното "бавноразвиващ се") се губи за ... много време и оживява в подобна местност, което на практика е невъзможно. Медиите мълчат, няма резследване и нищо, явно става дума за престъпление, поне дтетео е живо, обяснението е, че се пазят правата на малкия да не се раздухва случая или нещо такова. Медиите са в ръцете на ... меко казано, червени ..., пек меко казано ... нежурналисти, прикриващи престъпната дейност, даже на това ниво, сакат нотариус от Перник или субект или обект на престъпна дейност. Обществото си трае и не задава през журналистите въпроси, "медиите" са свободни, до толкова свободни, че да лъжат обществото за случващото се, в тази атмосфера, разделянето с червените лъжци се превръща в проблем, а те продължават да убиват през престъпната си дейност във всички аспекти, много глупави българи, да настройват грешно и фалшиво много глупави българи и глупавите българи, макар и уж, образовани да избират Станислав Трифонов, Румен Радев и лицето, което наричат копейкин, Сидеров или Каракачанов... до там води заиграването с тинята, назначаването на тиня за водачи на обществото, а после "отглеждане" на тиня и зад граница и инсталирането и за елит, това се случва в момента, това беше и 2015 година. Обществата са мързеливи, никой не обича да чете, да се образована, ако това не е гранично необходимо, по тази причина и масовите медии, определят състоянието на обществото, Вас, г-н Рашев, колкото и да стеми ми мил и да ви Обичам, не съм Ви гледал в нито една телевизия, възможно е да греша, там наблюдавам, описаните от Вас ... пак меко казано глупаци, които нищо не ми казват, а ме омерзяват (не че гледам телевизия, но е пълно с хора, които гледат...), лустрацията(грамотността) трябва да започне от там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 507541
Постинги: 659
Коментари: 272
Гласове: 824
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031