Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2023 19:45 - НИЕ-756 Няколко последни за 2011 български скандали
Автор: pitatlimedejzorata Категория: Регионални   
Прочетен: 1786 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

НЯКОЛКО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ БЪЛГАРСКИ СКАНДАЛИ

 

·            Прескачам пренията по приемането на поредния държавен бюджет. Те се повтарят, и ще се повтарят, всяка година по това време. Доста често ги слушаме и вътре през годината, когато бюджетът се променя. Това се нарича „актуализация на бюджета“. Само ще отбележа, че актуализация се прави, когато заложените пари в бюджета са изхарчени и трябва да се гласуват още пари. Ако предвидените пари в края на годината са в повече, механизмът е друг – нарича се „разпределяне на бюджетните излишъци в края на годината“. 
Няма практика разпределянето на бюджетните излишъци да се гласува в Народното събрание. За разлика от актуализациите, които задължително се приемат от Парламента с обикновено мнозинство.

·            Любовни многоъгълници в полето на партия „Атака“
Преди да попитате защо баш с тези любови ви занимавам, да отговоря принципно. Няма човек, който да не е/бил подвластен на бурята „Любов“. При това не разбирайте Любовта ограничено – само между двата пола. Моята дума е за друго. Ако Човек не може да устои на Любовта, то той може и е длъжен да спазва някакво обществено приличие в нейното лично изживяване. Защо, е тема за цял трактат. Тема за психолози, нравоучители и други такива. Аз съм само любител-съзерцател. Такъв който фиксира последиците. Защото „предозирането“ на Любовта води до „отравяне“ не само на участващите няколко в нея, а и на целия „Содом и Гомор“
Конкретно разказвам за „любовния бацил „Атака“, както вестниците наричат горещите страсти и любови в семейството на лидера на партия „Атака“ Волен Сидеров. Този бацил е на път да разруши до основи партията. Съпругата (Капка) срещу законния си съпруг (Волен) и неговата любовница, доведеният син (Димитър) срещу пастрока си, заради шавливата приятелка (Деница) на сина, която му става майка, и после му ражда братче (малкия Волен), първия партиен другар (Слави) в любовно съперничество срещу лидера на партията си (Волен)… и купища кой знае още колко други простъпки – от хулиганско невъздържани, през нарко зависими, та чак до държавно опасни. Това е по човешки сложно, но неовладяно в семейството и изнесено навън, води до партийни предателства и прекрояване на обществените сили, представени в Парламента. 
- За мен няма съмнение, че най-големият носител и разпространител на „любовни вируси“ от този тип, е Волен Сидеров. Спомням си една снимка на члена му с очила (знаете за нея). Димитър Стоянов, като внук на Радой Ралин и син на журналистката Капка Георгиева (една от освободеното от скрупули вестникарско преходно поколение) прелива от невъздържаност. Без малко да го изхвърлят от Европарламента, помните, нали – НИЕ-6. А сега прибавете към тях и младото амбициозно моме Деница Гаджева. Какво получихме?
Димитър Стоянов: (намерено във в. „Торнадо“, 24.11.2011) „Волен трябва да изкупи вината си за провала на изборите. За малко не ни би Светльо Витков, а ако се беше кандидатирала Албена Вулева, сигурно щеше да ни отнесе.“
Волен Сидеров: „Действията на Димитър Стоянов са предателство.“
Същия този ден Димитър Стоянов беше изключен от „Атака“, чийто зам.-председател той беше. На следващия ден от поста си главен редактор на партийния вестник „Атака“ беше изметена и майка му Капка Георгиева - Сидерова от 2006-а).
Деница Гаджева, веднага след изборите 2011: „Подавам оставка от Централния сбор на „Атака“, защото не искам да навличам повече неприятности на лидера й. Нямам връзка с него. Сърдечната афера между двама ни е измислена от човека, който от години кадрува в партията и иска да отстрани тези, които не му харесват.“ (След една година и малко ще се появи Волен Сидеров-младши. Според неофициалните данни Волен Сидеров и 26-години по-малката от него Деница Гаджева не са женени, а живеят на семейни начала. Съвсем отделен въпрос е, че семейството е в ярък конфликт на интереси, заемайки две от всичките 15-тина депутатски места на „Атака“. Може би облекчаващо вината обстоятелство е, че Волен и Деница ще продължават да се обичат на семейни начала и през следващите 20 години.) 
Неочаквано в драмата се включи и Слави Бинев. Той избра да подкрепи официално Димитър Стоянов (и последва неговата съдба от Централния сбор). Злите езици говорят, че архонта Слави Бинев подкрепял „Атака“ заради Капка Сидерова. Атакисти, атакисти, ама стигне ли се до оная работа Любовта, и се превръщат в трепетрушки. Прощавайте, че не можах да се сдържа.
- Както не мога да се сдържа да не добавя десетина реда от биографията достойната за партньорка на Волен Деница Гаджева. Кой знае кога пак ще намеря по-подходящо място за тази дива.
Деница Гаджева е родена през 1982 година, в Куба. Там са работили баща й и майка й по това време. Вестниците не съобщават какво, но има косвена информация от Минчо Христов (Куминев) – и той е една ярка партийна безпартийна националистично българска личност. Той познавал Деница Гаджева още от Куба, където и неговите родители работели в българското посолство. Деница Гаджева се появява по страниците на жълтата хроника през пролетта на 2005 година. Значи 23-годишна девойка, която работи като крупие в „Ялта“ в подлеза пред софийския университет, сигнализира МВР, че в казиното е извършен грабеж. Неизвестен извършител я заплашил с нож и отнел оборота. В хода на следствието се установило, че тези показания на Д.Г. са неверни. Делото е прекратено, цитирам, „Деница Гаджева се отървала покрай тогавашното си гадже Димитър Тодоров, чийто баща бил на висока позиция в полицейската академия в Симеоново“. Повтарям за заплесналите се – става въпрос за март 2005 година, насред „тройната коалиция“. Какъв Цветанов, какъв Борисов, какви 5 лева?!
И само след 6 години въпросната Деница е депутат в 41-вото НС от групата на „Атака“. Благодарение на връзките си с пастрока на поредния си приятел Димитър. (Това последното, е мое предположение. Нашата независима преса не посмя да го напише – нито тогава, нито по-късно.)

·            За да направите паралел между тогавашното МВР (2005, Михаил Миков) и сегашното МВР (2011, Цветан Цветанов) цитирам 2-ра стр. на в. „Телеграф“ от 9.12.2011:Шефът на ФБР Робърт Милър, който бе на двудневна визита у нас, даде отлична оценка за Цветан Цветанов и колегите му от МВР, за общите операции, особено в борбата с киберпрестъпността. За високата оценка на чуждите служби, говори и фактът, че US службите за борба с наркотрафика DEA открива догодина офис в София.“
Не знам каква връзка има похвалата на Робърт Милър за Цветан Цветанов и ръководеното от него ведомство, но НАД информацията за нея в „Телеграф“ журналистката Ели Крумова е изработила една „инсталация“. Пак цитирам: „Новата управа на община Пловдив е направила проверка на общинската фирма „Чистота“ от времето на предишния кмет Славчо Атанасов. (Знаете го, кандидатът на една странна коалиция в която ВМРО е водеща, а към нея са присъединени още ОДС, Обединени замеделци, радикал- и социал-демократи… - прототипът на една бъдеща коалиция, която бихме могли да наречем „Всички срещу ГЕРБ“.)  Общината е сключила  два скандални договора за покупка на общо 285 714 метли без дръжки. Първият контракт е за 600 000 лева, а вторият – за 100 000 лева. Двата договора с продължителност две години били подписани на 14 ноември м.г., а два дни по-късно е била получена фактура за общо 443 500 лв. за доставка на първите 181 000 метли. От тези пари са били преведени 84 000 лева. Тези метли в момента Общината държи на склад, защото са без дръжки.“

·            Патриархът Максим, който прехвърли преди петилетка 90 години, пак влезе в болница. Не му е за сефте. Така непрекъснато се подхранват надеждите и борбите между младите митрополити от Светия Синод кой да да го наследи на поста. Вестниците пак публикуваха като нова старата новина от пр.н.е., че 11 от 14-те митрополити са служители и на ДС. Ще им се наложи да почакат още цяла година.
Докато чакат (чакаме и ние миряните), да цитирам дядо Кирил Варненски и Великопреславски (в. „Труд“, 7.12.2011): „Наложи се да сменим пежото, защото много гореше, а бензинът е вече скъп. Новият автомобил е купен с пари на митрополията. Доставиха го специално за мен. Мисля, че само американският президент Обама се вози на подобна кола.“
И да съобщя, че след година дядо Кирил ще се удави във варненския залив. Нещастен случай, излязъл да направи сутрешната си баня, подхлъзнал се… и край. (Така е, като не яде гъби.)

·            Всички шефове на комсомола вече са милионери

Разследването е на в. „168 часа“:
ДКМС е абревиатурата на Димитровския Комунистически Младежки Съюз. В него до 1989 г. задължително членуваха  всички младежи от 15 до 28 години и бяха наричани комсомолци по популярното съкращение в Съветския Съюз – Комсомол (КОМмунистический СОюз МОЛодежи). ДКМС умря на конгрес в края на 1990 г. и на освободеното място  избуя Българската Демократична Младеж (БДМ). Последният първи секретар на ДКМС Евгени Узунов предаде шафетата на Росен Карадимов, зет на депутатката от БСП Соня Младенова. После БДМ тихомълком се спомина.
- Енчо Москов  ръководи ДКМС от декември 1971 до края на март 1976. Свален е на пленум на БКП заради „лоша кадрова политика“. Всъщност заради голи купони с много комсомолки и водка. След няколко години е изпратен в Коми като секретар на районния комитет на БКП. Връща се в България и през 1990 г. започва частен бизнес. Около 2 години работи при Илия Павлов – ръководи дърводобивното му предприятие в Украйна. Сега Енчо Москов е лидер на Националното движение „Русофили“. (Има двама братя. Събирам сведения дали единия от тях не е социологът Юлий Москов.)
- Казват, че шеметната комсомолска кариера на студентката от Сливен Станка Вангелова (Шопова по мъж) се случва благодарение на танц с Тодор Живков на един 8 декември. Не се знае с какво тя го омайва, но само след няколко дни  става секретар на ЦК на ДКМС. През 1986 г. Станка Шопова вече е секретар на ГК на БКП в София. След като покровителят й падна на 10 ноември 1989-а, тя избра бизнеса. Бе съдружник на Добромир Гущеров, после стана партньор на тогавашния московски кмет Юрий Лушков. Нейната фондация строи заедно с него вилно селище при устието на Камчия.
- Евгени Узунов, последният лидер на ДКМС, става зам.министър на финансите и в двете правителства на Андрей Луканов през 1990, Две години – до май 1992 г. е началник на Главно Управление на митниците. През 1993-а е изпълнителен директор на Първа източна международна банка (ПИМБ), известна като банката на СИК и „Интрегруп“ АД. През юли 1996 г. става подуправител на БНБ. През 2007 година Сергей Станишев прибра Евгений Узунов на „Позитано“ 20 и го направи член на Висшия съвет на БСП.
- Росен Карадимов, като шеф на БДМ, участва в Кръглата маса от квотата на БСП. Става депутат от ВНС и 37-ото обикновено НС. До 1997 г. е зам.-председател на Обединението за социална демокрация (ОСД). После преминава в Евролевицата. След провала й през 1998-а започва да се аанимава със собствената си адвокатска кантора „Карадимов“. В 2005 г. министър-председателят Сергей Станишев го прави свой съветник по въпросите на присъединяването ни към ЕС.
- Андрей Бунджулов беше скоропостижно сменен като първи секретар на ЦК на ДКМС на среднощен пленум на партията в края на юли 1989-а. Пращат го като зам.-министър на образованието за половин година. От 1994 година е доцент в Пловдивския университет, а от 2007-а преподава и в УНСС София. От 2005 досега е секретар на президента Георги Първанов.
- Красимир Премянов беше секретар на ЦК на ДКМС по международните въпроси и културата по времето на Станка Шопова. Когато тя беше сменена от Андрей Бунджулов, Премянов е изпратен като партиен секретар на район „Приморски“ в родната Варна. Става депутат във ВНС, 36-ото и 37-ото НС, където оглави и ПГ на БСП. Като дясна ръка на Виденов не бе допуснат до избираемо място и не влезе в 38-ото НС. Стана зам.-шеф на Съвета по законност, ред и сигурност във ВПС на БСП. Неотдавна Премянов замрази членството си в БСП, тъй като оглави Съюза на тракийските дружества.
- Като секретар в ДКМС Премянов беше сменен от Александър Мирчев, На Кръглата маса Александър Мирчев бе говорител на БСП. После печели стипендия за обучение в САЩ и остава там. Сега ръководи консултантска агенция във Вашингтон, която съветва американското правителство по балкански проблеми.
- Друг един комсомолец е пловдивчанина Антон Величков. След закриването на БДМ  премина в бизнеса и завъртя фабрика за кроасани в Пловдив (марката „22 карата“). Днес на името на Антон Величков има записани 8 фирми от които личи, че агробизнесът е най-новата любов на комсомолеца бизнесмен.
- Иван Атанасов, който смени Карадимов в БДМ, беше депутат в 37-ото НС и влизаше в групата на най-заклетите виденовисти. През 1997 стана изпълнителен директор на „Соди“ – Девня. По времето на Сергей Станишев е ръководител на програмно-целева група за координация, контрол и мониторинг на проекта АЕЦ „Белене“. След това става  председател на надзорния съвет на Националната агенция „Пътна инфраструктура“ (НАПИ). Напуска я през август 2009 г.
- От секретар на Община „Кремиковци“ Иво Георгиев бе издигнат до секретар на БДМ. През 1994 г. създава Елитбанк, която бе наречена банката на бившите комсомолци. През 2003 г. беше нападнат пред дома си и жестоко пребит от двама маскирани.  След това замина в чужбина. Съучредител на Елитбанк е и Борислав Гуцанов, днес председател на БСП-Варна и председател на Общинския съвет на града. (Допълвам аз: И следствен през 2011-а по дело „Медузите“ от МВР на Цветан Цветанов.)  
- Много по-успешен като банкер се оказа Иван Радев, секретар на ГК на ДКМС в София, със своята Юнионбанк. Днес „Юнионгруп“ АД има над 20 дъщерни дружества, които освен с банково дело се занимават  и с туризъм, енергетика, недвижими имоти. Притежава няколко малки веца, вятърни електроцентрали, луксозни кораби по Дунав и др.
- Любомир Кючуков и Ивайло Калфин движеха международните дела на БДМ. Любомир Кючуков става заместник на Александър Лилов, след падането на Тодор Живков. Когато Ивайло Калфин оглавява външното мнистерство, го праща посланик в Лондон. Сега работи като анализатор в ББСС „Галъп Интернешънъл“.
(Заради мястото няма да цитирам биографията на Ивайло Калфин. Достатъчно се занимавах с него напоследък.)

·               А фолкът се съблича по празниците  (Цитати от вестниците „Уикенд“, „Телеграф“, „Зловинар“ през месец декември 2011 г.)
- „Мария се разголи за списание, Лияна – за клип. Емануела също направи разголена сесия след краха на поредната си връзка с пернишкия мачо Слави Транспорта.“
- „И Миро, и Слави искат да се оженят за Галка от Каризма. Мъжете недоумяват как ще си я поделят. Галка казва, че няма да се дели.“
- „Асдис Ран спука силикона. Мълвата носи, че сред 3000-те български жертви на гърмящия френски силикон има доста известни имена. Сред тях са Николета Лозанова, Теди Велинова, Емануела, Анелия, участничките в тв-риалито „Пълна промяна“. С подобен гърмящ бюст у нас се разхождала и певицата Елвира Георгиева. Лично съпругът й – пластичният хирург Николай Георгиев й сложил имплантите. Като разбрал, че са дефектни, той побързал да й ги махне и да й сложи други, по-качествени цици.“
- „13 кьощави като тополи момичета ще се борят за нови цици, които са голямата награда на конкурса Best erotic model, който ще се проведе на 13 октомври в столичен клуб. В журито ще бъдат Венета Харизанова, Мис Силикон 2010 Гергана Райчевска, фотографът Алекс Ломски и пластичният хирург д-р Николай Георгиев.“ (Тази информация е от в.“Телеграф“ и носи дата 30.09.2011)
- „Ледената кралица“ Асдис Ран ще избере тазгодишната носителка на титлата „Мис Казино“ в столичния хотел „Шератон“. Сред гостите й ще бъдат Мис 2006 Славена Вътова, Мистър София 2011 Мартин Иванов, поп певицата Анн Джи. Водеща ще бъде тв красавицата от „Звезден прах“ Ева Кикерезова.“
- Информация от догодина, развиваща борбата със силикона: „На 20 юли за четвърти пореден път ще се проведе конкурса за красота Мис Силикон 2012. Лицензиантката на надпреварата Мариана Маринова, съобщи, че този път в надпреварата ще се включат и представителки на няколко страни – момичета от Колумбия, Венецуела, Словения и Русия. Мотото на конкурса ще бъде „Не на фалшивия силикон!“ (Споменатата Мариана Маринова е мисис България 2007 година. Вестниците уточняват: „заради красивото си бразилско дупе“.)
- Една друга Маринова – Яна Маринова „изпразни чашката“ (Не става въпрос за една чашка питие, а за двете чашки – циците.) „Заради постоянните диети актрисата е намалила значително гръдната си обиколка и женските й форми далеч не преливат от деколтето. Въпреки, че има и малко силокон в циците, Маринова не може да се похвали с впечатляващ размер на сутиена, който й виси с полупразни чашки.“
- „Шок и ужас! Брутални снимки, абсолютно противопоказни за хора със слаби сърца, на които е увековечено страшилището, скрито под панталоните на Азис, предостави в редакцията на „Уикенд“ наш читател. Скандалните кадри доказват, че слуховете за натъпкания със силикон пенис на атрактивната чалга-звезда не са просто мит, а факт.“ Информацията е от репортерката на вестника Елиана Василева.
- „Пък Люба Кулезич (предаването „Насреща“ по ТВ-7) , догони по рейтинг Лора Крумова“ (предаването „Почивна станция“ по Нова телевизия)
- „5 лева. Толкова иска 19-годишен младеж, за да се преобрази в Дядо Коледа и да задоволи сексуалните желания на поръчителката. Студентът Сашо е готов дори и за без пари да влезе в ролята на перверзен белобрад старец. От 60 до 100 лева струва платената любов с компаньонки, преоблечени като Снежанка.“
- „През 2012 г. най-шантавите имена за новородените бебета ще бъдат Гугъл и Ванилия. Родителите на едно от момченцата Гугъл са категорични, че смятат как детето им ще има пророчески дарби. Ванилията пък още от древни времена е символ на женски полов орган  заради характерната форма на цвета на този вид орхидея.“
- „Създава се нова държава Кифландия. Столицата й е Пайнер, по-важните градове – Син Сити, Найт Флайт, Какао бийч, Час пик, Планета ТВ.“
- „Иванчо: Марийке, имам нещо, което колкото повече го бараш, толкова по-голямо става!
Марийка: Знам, Иванчо. И аз имам бримка на чорапа.“
- „Блондинка се развежда след един ден брак На въпроса „Защо“, обяснява:  Когато ми каза, че слага силикон, помислих си, че ще ме тунингова цял живот, а се оказа, че уплътнявал дограми.“




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 461996
Постинги: 633
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031