Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2023 16:16 - НИЕ-708 Предизборни
Автор: pitatlimedejzorata Категория: Регионални   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПРЕДИЗБОРНИ

 

За съжаление трябва да започна тази глава в една съвсем не предизборна новина. Защото тази съвсем истинска трагедия, която най-слабо може да се изрази с клишето „за съжаление“, се случи само три дни преди изборите за 41-о Народно събрание.
- В четвъртъка преди изборния ден, на 28 май 2009 г. един стар автобус „Чавдар“, нает от един старчески дом за екскурзия на негови обитатели до местността Бакаджика край Ямбол в деня Спасовден, катастрофира и на място загиват 16 души, 15 други са ранени, от които 4-ма много тежко. „Катастрофира“ не е точната дума. Докато пъплел нагоре по тясното и виещо се нагоре шосе към черквата на върха, шофьорът спрял на поредния завой, за да изчака група пешеходци пресичащи пътя. Те също били поклонници, идващи за празника на Бакаджика, но изкачващи се пеша по пряка пътека през гората. После спирачките на колата не издържали, шофьорът не успял да го овладее и автобусът тръгнал на заден ход. За зъл късмет умервайки точно тясната пътека по която идвали отдолу следващата група пешаци. Почти всички, кой повече кой по-малко били пометени от търкалящия автобус. Отделно са хората от старческия дом, които били вътре в него.
Кой е виновен за случилото се? Оставете настрана действията на разследващите органи, техническите експертизи, отговорността на хората пряко или косвено участващи в инцидента, поуките и препоръките от и след трагедията, анализите и мненията на журналисти и политици… Съветвам ви да помислим дали това нещастие не е поредния – Малък или Голям? – знак от Съдбата с който Тя ни предупреждава, че Безхаберието, Пренебрежението, Отчуждението, малката ни лична Злоба, голямата Омраза на едни срещу други българи – не коментирам причини за тях – не са „инструментите“, които ни е дал Майстора да свършим необходимата работа.

Това ще кажа, за пореден път. И ще припомня пак – САМО подобните сполетели ни „инциденти“ в последните години:
- На 4 април 2004 година 12 деца от Свищов загинаха в ледените води на река Лим в планините между Черна Гора и Сърбия.
- На 7 декември 2006 година 18 души загинаха, когато автобус падна от моста над река Янтра край Бяла след сблъсък с камион.
Интересно. Ако Съдбата наблюдава нашето поведение през годините, какво би си помислила да ни изпрати като следващ тест.

·            „Надпреварата за наближаващия вот ще е много по-ожесточена и ще се използват непозволени средствазаявява медийният експерт от Лабораторията за медиен мониторинг професорът Георги Лозанов. И уточнява:„Кампанията в медиите не влияе на вота“. (Интересно какви ще са тези непозволени средства ИЗВЪН медиите и защо има Лаборатория за медиен мониторинг след като медиите не влияят на изборите?! Експерти-професори!

·            В. “Труд“, 14 юни 2009, Мила Кудрина интервюира Павел Глоба:
Станишев е Телец, а Борисов – Близнак. В техния спор реален победител ще излезе този, който се окаже по-пресметлив и способен на разумни компромиси. Като правило в подобни ситуации надделяват Телците.“
(Мила Кудрина е наш (чий наш, виж НИЕ-5, НИЕ-6) кореспондент в Москва. За Павел Глоба съм писал по-малко, затова припомням: Той е руски астролог от съветско време – роден е през 1953 година. Познавал много.)

·            На мястото на съборения Мавзолей в столицата сдружение, нарекло себе си „Проект 900“, ще остави 9 дървени плоскости, символизиращи различните кризи: икономическа, политическа, културна, на личността, на средната възраст, сексуалната и така до 9, и 900 пирона до тях. Всеки гражданин, който мине покрай тях, ще може да закове с пирон дадена криза и … да му мине.

·            Инициативна група в състав: Михаил Константинов, Иван Гарелов, Петър-Емил Митев, Георги Чапкънов, Део, Михаил Белчев и др. се обръщат към българите: „Гласувайте на инат! Покажете, че не сте стадо, което се води накъде го бутнат. Не допускайте Европа да ви смята за тълпа, която пак си трае. Не си мислете, че докато псувате властта под юргана, очиствате гражданската си съвест.“ Датата на това „Обръщение“ е 23 юни, значи евроизборите са минали, а парламентарните – предстоят.
Декларирам, че в цялото Обръщение, което е значително по-дълго от извадката, НЯМА друго конкретно споменаване на нещо за което трябва да се гласува на инат, освен „Европа“.

·            Ако обърнете страницата на в. “Труд“, където е публикувано горното Обръщение, ще попаднете на седмичния политически обзор, направен от Кеворк Кеворкян. Който завършва с думите: „Ех, идиоти, утре да не решите, че Борисовата градина е кръстена на Бойко.“
 И аз да кажа нещо на българите, без да добавям епитета „идиоти“, който използва Кеворкян за българите-избиратели: Ех, българи, не бъркайте арменския народ с лицето Кеворк Кеворкян!

·            И още едно мое „Заявление“: Българи, не бъркайте сънародниците си с турски имена, живеещи и споделящи с нас тъгите и радостите на нашия общ живот, с лицето Ахмед Доган!
Този дръндарски циганин за кой ли път лъже като дърт циганин. Задава въпрос на Бойко Борисов: „Защо когато работеше за нас в кабинета на Царя и в следващия със Станишев и НДСВ, не се оплакваше от зависимостта си от Доган?“ (Лъже наглецът! Борисов работеше САМО за правителството на Царя в което беше главен секретар на МВР. БСП и ДПС-Доган бяха опозиция на това правителство. В следващото правителство – на тройната коалиция БСП, НДСВ и ДПС-Доган, Борисов не участваше – беше кмет.)

·            На страницата си, претенциозно наречена „история“, безплатният в. „19 минути“ е дал думата на лицето Иван Славков. Той се обръща към българските избиратели с думите: „Какви лидери ще избирате, бе, какъв лидер е ревльото Бойко? Само това говори – как ще се оплаче на ръководителите си  Брюксел.“ (Припомням, че Иван Славков беше обещал да отиде да се бие в армията на Саддам Хюсеин по време на „Пустинната буря“ . Ама не отиде, защото е страхливец. И затова на изборите партията на този страхливец не получи одобрение от българите. Те дадоха гласа си за „ревльото Бойко“.)

Пък вестникът на Блъскови – баща и син „Новините днес“, цитира какво казал Илия Баташки, друг могъщ приятел на Садaам в България: „Трябва г-н Костов да бъде линчуван, да го знаете, и ще го направим.“
Дрисльовци. Имам предвид краставите магарета Иван и Илия.

·            Да напиша още нещо – позитивно. Тази предизборна кампания се различава от няколкото предишни, когато лидерите на партиите правеха своите финални предизборни изявления от диванчето на Дългия (в „Шоуто на Слави“) Сегашните кандидат-депутати „го отсвириха“ (оригиналните думи на в. “168 часа“ и неговата дописничка Бисерка Борисова) и Спави замина на турне из страната.

·            Азис отново стана мъж. Т.е. забрави женските си щения от последните две години. И знаете ли защо? Защото искал да подкрепи Емил Кошлуков в изборите! (Нещо не разбирам. Какво отношение има полът на някой, който иска да подкрепи друг някой. Даже, когато кандидатът е мъж, е по-интересно човекът до него да е жена. Ей, да не би да съм стъпил на грешна платформа, обявявайки кой е мъж, кой е жена?! Дали е кандидатът или неговия почитател?)
Пропуснал съм за Азис неговото лично признание за произхода му. Разкри – във в. „Труд“, разбира се - че е плод на грешна любов, защото родителите му били от различни ромски касти, а и баща му бил женен, когато се залюбил с майка му. Тя пък го родила в затвора, където лежала за кражба.
И не мога да разбера какво е различното в циганските касти, след като бащата – женен за друга, пък майката – в затвора за кражба?

·            Знаете ли предизборния слоган на Емил Кошлуков? Не? Добре, че съм аз: „Искаме промяна“. Но дори и аз не мога да ви кажа в какво се състои „промяната“. А предизборният слоган на Яне Янев от РЗС е „Спри корупцията“. А слогана на Мартин Димитров от „Синята коалиция“ – „Време е за промяна“?!

Промяна – Корупция – Промяна… Искаме, време е, идем…
Кон до коня, юнак до юнака, мила моя майнольо!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 467692
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930