Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2021 17:31 - НИЕ-622 Събитията януари 2006 - 2 част
Автор: pitatlimedejzorata Категория: Рецепти   
Прочетен: 122 Коментари: 0 Гласове:
-1



·                     Парламентарни новини.  В началото по-дребните:
- 13 януари: “Стела Банкова трябва да се лекува. Някои хора. Като видят камера, пощръкляват”, заяви по време на парламентарния контрол депутатът от НДСВ Олимпи Кътев. “Ти трябва да се лекуваш бе, мафиот”, му викна Димитър Стоянов, депутат от “Атака”. “Млъкни, малък пикльо”, му отвърна Кътев. След тези думи внукът на Радой Ралин, заместник на Волен Сидеров в НС и негов доведен син, впоследствие и евродепутат, скочи от мястото си и тръгна към трибуната да се бие с бившия областен управител на София-област. Председателствуващият Събранието Любен Корнезов изгони за 3 заседания “малкия пикльо”, а Волен Сидеров поиска оставката му и тази на Георги Пирински. После спора се пренесе в етичната комисия на парламента и дотук. Че докъде? – то бива ли председателството на Етичната Комисия да се даде на човек от Атака?! Все едно да се даде на Гьобелс да отговаря за свободата на медиите.
- След като Петър Стоянов оглави СДС м.г., парламентарната група на ОДС извади от състава си лидера на Демократическата партия Александър Праматарски и отстрани сините депутати Мария Капон и Марио Тагарински. Тримата станаха независими депутати в Парламента. Ще следим нататък с интерес кой друг независим засега депутат, кога и защо ще даде съгласие да станат десетима – толкова трябват за нова ПГ. 

А тръгвайки си, Александър Праматарски поиска да отнесе със себе си и марката ОДС. Голям праз! Тя отдавна е изпразнена откъм “синьо съдържание”. Аз, лично, се съмнявам въобще някога да е била пълнена искрено с такова.
- НС промени на второ четене закона за МВР. Съгласно чл.84 министерството получава право да набира и обучава тайни полицаи, които да внедрява в структури на мафията, И В ДРУГИ министерства. Специални отдели в НСБОП ще създават легендите на агентите под прикритие, ще поддържат връзка с тях и ще ги подсигуряват при опасност.

Имам въпрос във връзка с тази промяна. Но ще го задам нататък, когато МВР-министърът Румен Петков започне лично да се среща с “оперативно интересни лица” като братя Галеви например.
- Дали е тук мястото за следващата информация или само след няколко страници, когато ще обсъждам смяната на Главния прокурор – тъй като 7-годишният мандат на Никола Филчев изтича в края на този месец - преценявайте сами: “Данни за корупция и нерегламентирани контакти на прокурори, съдии и следователи поиска вчера Върховната касационна прокуратура от различни ведомства. Хората на Филчев са се обърнали към министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР, полицията, НСБОП, контраразузнаването, следствието и Агенцията за финансово разузнаване, съобщи пресслужбата на прокуратурата. Данните трябва да бъдат пратени на обвинителите в тридневен срок.”
Правилно! В тридневен срок! До една седмица Филчев напуска Прокуратурата и тези данни му трябват спешно.

И по-едрите парламентарни новини:
(Може би най-едрите, защото се обясняват с нашия народностен манталитет. А защо в раздела “парламентарни новини” ли? Ами, защото в момента сме парламентарна република! Иначе сме си едни и същи като народ – с абсолютна лекота преминаваме от царство в социалистическа република, после само покриваме червената риза със синьо елече и ето ни парламентарна република, която чака своя час да стане президентска. Добре, че сме по на Запад, извън зоната на халифатите.)  
Две интервюта. Едното - все пак по-принципно, другото - напълно мръсно тарикатско. Лошото (или доброто, не зная) е, че по-принципният изповядва комунистическите идеи и не крие това, а тарикатът се води седесар.
- Социологът проф.Петър-Емил Митев представя социологическо проучване на своя Институт за такива изследвания. Институт, а не някаква поредна социологическа агенция! Който Институт, е родителят на разните “галъпи” и “трендове”. Че и наречен претенциозно “Иван Хаджийски”. Интервюто е наречено “Електоратът не разбира лидерите, които залагат на двуполюсната кофронтация”.

Ами, както и да го въртя, заглавието не пасва на съдържанието. Съдете сами:
“Проучването ни дава възможност чрез конкретния въпрос (“Защо според вас в Германия партии, които са на двата полюса на политическия спектър – социалдемократи и християндемократи, съставиха коалиционно правителство и никой не говори за подмяна на вота, докато в България по-малки различия в предизборните платформи дават повод да се твърди, че управляващата коалиция е безпринципна и подменя вота?) да видим как отговарят обикновените хора в по-широк контекст: качеството на нашия политически живот в сравнение с водеща страна на Европейския съюз.”

Следват цитирани 20 отговора на този въпрос от граждани, гласували за БСП - 4 отговора, за НДСВ - 6, опозиция - 7 и други – 3. (Веднага прави впечатление, че липсва ДПС?!) Нямам място да ги цитирам всичките, но добросъвестно съм ги групирал, можете да ми вярвате. (Ако не, търсете вестник “Стандарт” от 27.01.2006, стр.15) Най-много са от типа “Германия е стара демокрация и там хората имат една обща цел – благополучието на държавата”. Следват “Българите твърде малко са живели в условията на демокрация и все още им е трудно да надживеят предразсъдъците, останали от времето на тоталитарния режим”; “Германците имат силен обединителен инстинкт – Германия, държавата, над всичко.” И само един: “О, те са друга цивилизация. Не сме стигнали още дотам.”
И ето как професорът тълкува тези факти: “И в други случаи проличават допирни точки в мненията на българите, гласували за различни партии, но този път сходството е поразително. Политическото говорене у нас и в Германия е различно, защото: политиците ни са различни, културата ни е различна, демокрацията ни е различна, хората са различни.” - Това никак не отговаря на заглавието на проучването. Че електоратът не разбира посланията на “двуполюсните” лидери. Напротив! Разбира ги и ги приема, защото и той, народът е като лидерите си. Нали той ги излъчва от себе си?!
Само че, ако Петър-Емил Митев беше написал ТАЗИ истина, щеше да е безкрайно уязвим за контра въпроса, контра припомнянето, че за “О, те са друга цивилизация. Не сме стигнали още дотам.” Е ВИНОВНА НЕГОВАТА ПАРТИЯ. Тя ни учеше, и продължава да го прави, че светът е двуполюсен – НИЕ срещу враговете на комунизма.
И ЛИЧНО ТОЙ самият е виновен, колкото и да се прави на “Иван Хаджийски”!
Този път ще го ”атакувам” с лични впечатления. На първите демократични избори  през юни 1990 се случи така, че в моя избирателен 23-ти софийски район този Петър-Емил Митев бе “червеният” кандидат. Насреща му седеше “синият” кандидат – артистът Тодор Колев. Далеко след като ние си избрахме във ВНС да влезе не Петър-Емил, а Тодор, се оказа, че Тодор Колев е агент на ДС с агентурното име “Петров”. Мислите ли, че тогава Петър-Емил Митев не е знаел тази дребна подробност?!
Мислете какво си искате. Но не питайте защо, или не се самосъжалявайте, че германците са от друга цивилизация. Най- първо - НИЕ сами сме си виновни! Най-второ, защото ОЩЕ – да, да, ОЩЕ – вярваме на комунистите, че те ще ни хранят, за да не ги сменяме. Сакън!
- Ето и второто – изключително мръсно, интервю. Дал го е Георги Марков, “синият” трибун, който първи викна: “СДС над всичко”, после се оказа, че е агентът “Николай” от квотата на Желю Желев в КС, въпреки че беше един от 39-мата гладували срещу същата тази Конституция ... Дотук.
Нататък още (в.”Стандарт” от 27.01.2006, стр.13, Нина Александрова):
“Никога не съм крил, че участвах активно в организиране връщането на царя през 1996г. Ние тогава имахме към него три пожелания, които му отправихме – да помогне да се оправят демографската криза, бедността и престъпността. Вместо това за 10 години той оправи само себе си. Странно е, защото дойде от страна като Испания, която има класически двуполюсен модел. Не знам къде е видял, че в развита европейска страна чрез разбит двуполюсен модел има просперитет на нацията. Лошото е, че той разби десницата, а не левицата с идването си. И неговият 10-годишен престой в България е злополучен. ... Политическата реалност в България в края на 2005г. роди новата партия “Ред, законност и справедливост”. За първи път след демократичните промени у нас над половината от избирателите не гласуваха. Ние искаме да заинтригуваме тези хора с общонационалните ценности ред, законност и справедливост. Те нямат цвят и не са идеологеми. На президентските избори догодина срещу действуващия президент, който е баща на статуквото, трябва да излезе ярка политическа личност от дясното. Ние сме партия на един месец. През лятото ще можем да преценим силите си. Дотогава няма да коментираме нищо, не сме готови. Но ние не сме част от статуквото. Няма да станем изследователи на причините десницата да стигне дотук, няма да гледаме назад, нито отстрани. Имаме наш път – напред.”
“Няма да гледаме назад, нито отстрани. Имаме наш път – напред”, каза Марков. Ох! (Знаете ли, че ОХ е българският превод на ОК и значи “Очен харашо”?! )  Партията на реда, законността и справедливостта, след като “отмине лятото” след 4 години, ще  се опита да уволни премиера Бойко Борисов, но няма да успее, защото ще я подкрепят около 1% българи. Нейният лидер-земеделец Яне Янев ще изпадне изобщо от политическата сцена, а нейният заместник-председател Георги Марков ще се запише в партията ГЕРБ на самия Бойко Борисов и ще стане дори депутат от неговата ПГ. На Бойко баш, който е ученик на Дявола, пардон на Симеон Сакскобургготски. Затова Б.Б. ще търпи Георги Марков сред депутатите си, в името на толерантността и разбиването на двуполюсния модел на управление на страната. Срещу който така геройски днес се бори “Николай”.
Няма пряка връзка с текущата тема, но е подходящо мястото да запиша. В парламентарната група на ГЕРБ има още няколко “ярки” личности от типа “Николай”. Които аз лично никога не бих предложил да представляват “гражданите за европейско развитие на България”. Защото гражданите на Европа са им антиподи. Но Борисов ги търпи, защото е наистина толерантен. Това са Божидар Димитров, Спас Гърневски и Вежди Рашидов. Спирам дотук. Като им дойде времето, ще се аргументирам.

 

·                     Други екшън новини
 (“Екшън” – много модерна дума. И не е само тя. Ако си спомняте оная... Ренета Инджова, на времето говореше, че “стафът на едно предприятие определя неговия съспенс”. “Пази, боже, сляпо да прогледа”, както са казали още предкомунистическите българи.)

В началото по-дребните:
- Обвиненият в три убийства Николай Маринов-Малкия Маргин се ожени в следствения арест. Кумуваше брат му Красимир, обвинен и задържан за същото, и третият брат – Димитър. Никога досега в България не е е имало сключване на граждански брак в следствения арест. Церемонията се е състояла в кабинета на следователя по делото на братята Андрей Цветанов. (Да, да, той. Същият, който беше следовател по делото за убийството на Георги Марков в Лондон с “българския чадър” и заключението му е, че за смъртта на журналиста са виновни английските лекари, които го лекували неправилно.) Някои вестници споменават, освен Любовта, и една по-прозаична причина: “съпругата на затворника има право да влиза в затвора за свиждане при облекчен режим”.
- Един друг МВР-служител Красимир Петров (също така много известен, пазеше лично министър Николай Добрев от гнева на тълпата през януари 1997г.), който в момента е директор на Гранична полиция, казал: “Имаме оперативна информация за евентуалните организатори  и извършители на убийството на шефа на ВАИ Холдинг Георги Илиев.”

Е, и? Убийството на Георги Илиев, не само то, остана неразкрито. Моето предположение е: защото вероятно оперативната информация е у братя Галеви, които са “защитени свидетели” на МВР, избягали в чужбина. Къде? – Че защо питате мен, а не директно Румен Петков?! Или Неговата партия (не можах да се сдържа).
- По повод включването на професия “манекен” в Националната класификация на професиите (писах за това) в.”24 часа” публикува интервю на Елица Колева с мис “България” Елена Тихомирова – приятелката на Вальо Топлото (и това знаете). Ето как се изпуска тя:
“Практикуването на манекенството е много комплексно понятие и е изключително трудно. Изисква голяма дисциплина, професионализъм, сценично поведение, опит. Ако става дума за доходи от реализирането на един рекламен договор, професията ни е добре заплатена. За съжаление обаче това не е постоянна работа и затова не носи сигурни доходи. Поне в България средствата от манекенството не са достатъчни за един добър начин на живот.”
- Да... Цитирам в.“Стандарт” (в “Дума”-та пише друго): “Инфлацията през 2005г. е най-високата от 5 години насам, обявиха от Националния статистически институт. Хлябът е поскъпнал с 3,4%, свинското месо с 12,8%, сиренето с 3,5% и кашкавалът с 3,7%. Алкохолът – 18,8%, цигарите – 7%. Бензинът с 26,7%. Високата инфлация стопява и спетяванията на хората в банките. Ако държите левовете си на тримесечен влог, за година реално сте загубили 2,30 лева на всеки 100.” (Тази информация е придружена с голяма снимка на усмихнатия Пламен Орешарски, който е финансов министър на тройната коалиция.)
- “24 часа”, 21.01.2006: “На този мътен фон частните медицински клиники приличат на спасителни островчета. Авторитетът им порасна още, откакто се разбра, че и здравният министър проф. Радослав Гайдарски е съсобственик на частна болница във Видин. При тях се очакват не фалити, а разцвет. Засега частните болници са 42 и разполагат с общо 813 легла. През 2006-а трябва да се присъединят големи болници като “Токуда”, която се строи в София и има пусков срок в края на април.” .
 А кметицата на родопското село Гела Калинка Драганова е починала. Тя стана известна с подкрепата си на местния фолклорен състав “Манол Радичев”. През лятото на 2004г. британското посолство отказа визи на ансамбъла от Гела за участие във фестивал в град Лангулен, Уелс. Драганова като мениджър на ансамбъла и кмет на селото заяви, че английски туристи няма да посещават селото й. Няколко дни по-късно британското посолства издаде визи на състава.

И по-едрите екшън новини:
(Може би най-едрите, защото засягат другите “червени ескадрони” на БСП след внедрените престъпници в обществото ни. Става въпрос за медийните “работници”. А защо в раздела “екшън новини” ли? Че къде другаде да поставя тези пияндета?
Четете какви “екшъни” са  – вътрешни и външни!)
- Интервю на Георги Милков (да, да, онзи същият!) във вестника му “24 часа”, 7.01.2006, с Иван Христов – половинката на Андрей Арнаудов от ТВ-предаването “Сблъсък” по bTV. К’во е това предаване ли? – Ами мръсно и вредно, отговорно за манталитета на младите българи, не по-малко от “Хъшовете” на Славчо, само дето е далеко по-бездарно.
“Покрай Коледа и Нова година си взех, квото можах. С приятели влязохме в “Порно” на 31 декември и се прибрах в къщи на 2 януари. Как мина това време... Хубаво, че живея наблизо. И с лазене мога да се прибера. А сега ми предстои още един празник с един друг Иван, който има 5-месечна дъщеря, само с две седмици по-голяма от моята. Двете ще пият кондензирано мляко, а ние  Ивановците – концентрирано по-скоро. Да му мислят майките! Истината е, че вече не излизам така, както едно време. Гледам по-кротко да го карам. Едно време – всеки ден. В-с-е-к-и   б-о-ж-и  д-е-н. А сега в събота не пия, защото веднъж стана фал и на другия ден така ме цепеше главата в ефир, че ми идеше да се гръмна. Но пък всички останали дни на седмицата може да се пие. Тогава и баровете не са толкова фрашкани с народ. Какво му е лошото на пиенето в сряда или в четвъртък? А сега на Ивановден ние все пак ще си цокнем, защото предаването е на запис. А в телевизията има много адаши. Иван Гарелов, Иван Звездев... Знам 2000 души, които празнуват Ивановден през цялата година. Виждаме се всяка вечер по баровете. Казваме си “здрасти”. С много от тях освен страстта към нощния живот друго не ни свързва.”
Е-е-е, не е съвсем така. И “друго ги свързва”. За Иван Звездев не зная, не си падам по кулинарни внушения, но за политическите такива – мене питай. Иван Гарелов например, служебно също не харесва Бойко Борисов, макар доколкото съм информиран, не ходи в “Порно”. Много са млади там за него вече. Нему спускат задачите в кафенето на СБЖ на “Графа”. А защо намесих Бойко Борисов ли?
Два дни след Ивановден, на 9.01.2006г., намирам в “Сега” едно интервю на “сблъсъците” Иван и Андрей със самия Бойко Борисов (Вероятно е “на запис”, защото тези два дни влизат в изтрезвителния период на Иван Христов - поне.)
Въпрос: Как ви се отразява новото амплоа?
Отговор: По-добре от старото.
В: Сега, като минаха изборите и трябва да започнете да правите това, което го говорихте...
О: Аз го правя.
В: Това щях да ви питам: кое е първото конкретно нещо, което сте...
О: При мен е лесното, защото нищо не съм обещавал и нищо не съм говорил.
Интервюто е наречено: “Кмет, който нищо не е обещавал, го прави успешно”.

А, ” здрасти”...
- Мартин Карбовски го знаете. Вестник ”Стандарт” също. На датата 16.01.2006 той се разписал там така:
“Ако една държава се тресе от корупция, едно от нещата, от които се нуждае, е документално кино. Страхът от камерата у нас е несравнимо по-силен от страха от закона. Но ако се разтърсите за документални филми, които да отразяват живота ни във всичките му нива на корупция  - ще видите, че всъщност журналистите са твърде мързеливи и удобни хора, поне ще се отнася до властта на големи и малки чиновници. У нас да направиш материал за злоупотреби на министър – сакън, да направиш преглед на имотите на роднините на кмета – сакън, да разровиш една изпълнена от съмнителни фирми държавна поръчка – сакън. Журналистите не са там, където им е мястото, но не са виновни за това – те се занимават с мода и култура не защото обичат точно това, а защото не могат да се командироват в Ирак примерно. В миналото и забравата ще остане истината какво се случваше с нашите войници през последните две години – секретността беше на ниво Варшавски договор, а пропагандата беше издържана в  в стила на НАТО – резултатът е 13 жертви...”

Този Карбовски е формен лъжец. Всички вестници отразиха обилно концерта на приятеля му Слави Трифонов в базата ни в Кербала само три дни преди атентата с първите 5 жертви. Как заради неговата дружина махнали бетоновите заграждения в двора на базата и така станала белята. Другият му приятел Георги Милков-Лорда имаше поне 20 документални репортажа по всички български вестници за войната срещу Осама бин Ладен. А самият Карбовски ни осведомяваше как се държи президента Буш по същото време в САЩ.
Нямало документални филми... Вярно е, че няма, но няма филми, които да отразяват използването на неговото служебното положение за личните му нужди. Визирам бургазлийката Калина Андролова примерно – знаете този случай. А този апачик сексуален негов личен сърбеж далеко няма да спре през годините напред – защото такава е истинската същност на мръсника Карбовски. Доще време да го изтипосат документално как лично провежда кастингите за курви на най-висши държавни чиновници. Ама избутва напред НАТО?! Че как, бе?! Нали затова му плащат и му позволяват да си размахва оная работа. Вместо да го пратят “при бай Ставри” в софийския централен да види качествено размахване. (Последното заплашително изречение е почти цитат на таквиз мекерета от типа “Мартин”.) 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 469259
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930