Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2020 11:22 - Ами ако детето Христос се е родило в американската полиция?
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 808 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.12.2020 11:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ами ако детето Христос се е родило в американската полиция?

 Администратор 24 декември 2020 г.  Други писатели

От Джон Уайтхед
Институтът Ръдърфорд,

21 декември 2020 г.

ПУБЛИКУВАНО НА TRUTHSEEKER

LD: Това е редактирано съкращение на много по-дълга статия от Джон Уайтхед. Позволих си да добавя няколко собствени бита и парчета към текста, за да компенсирам направените от мен съкращения и да затвърдя отличните точки на автора. Ще използвам тази възможност, за да пожелая на всички наши читатели весела Коледа и щастлива Нова година. [LD] 

image

КОЛЕДА 
в старото време

Коледната история на бебе, родено в ясла, е позната.

Римската империя, сама по себе си полицейска държава, беше разпоредила да се проведе преброяване. Йосиф и бременната му съпруга Мария пътуват до малкия град Витлеем, за да могат да бъдат преброени. В никоя от странноприемниците нямаше място за двойката, те останаха в конюшня, където Мария роди момченце Исус. Предупредени, че правителството планира да убие бебето, семейството на Исус избяга с него в Египет, докато не беше безопасно да се върне в родната си земя .

Но какво, ако Исус се беше родил 2000 години по-късно?

Какво ще стане, ако вместо да се роди в римската полицейска държава, Исус се е родил в този момент?

Какво би направил Исус, който е израснал до пътуващ проповедник и революционен активист, относно несправедливостите на съвременната ни епоха?

В крайна сметка, Исус - почитаният проповедник, учител, радикал и пророк - е роден в полицейска държава, за разлика от нарастващата заплаха на американската полицейска държава днес. Когато Исус порасна, той имаше мощни, дълбоки неща да каже, неща, които ще променят света: „Блажени милостивите“, „Блажени миротворците“ - „Обичайте враговете си“.

Това са само няколко примера за най-революционните му учения.

Когато се изправя пред властващите, Исус не се свени да говори истината на власт. Всъщност неговите учения подкопават политическия и религиозен истеблишмент по негово време. Това му коства живота. В крайна сметка той беше разпнат като предупреждение към другите да не оспорват бъдещите сили.

Можете ли да си представите как би изглеждал животът на Исус, ако вместо да се роди в римската полицейска държава, той беше роден и израснал в американската полицейска държава?

Помислете за следното, ако искате.

Вместо да се роди в ясла, Исус може да се е родил у дома. Вместо мъдреци и овчари да носят подаръци, родителите на бебето може да са били принудени да отблъснат посещенията на държавни социални работници, целящи да ги преследват за домашно раждане. Една двойка във Вашингтон наскоро бяха отстранени и трите им деца, след като социалните служби възразиха срещу двете най-малки деца, които са се родили у дома по естествен път .

Ако Исус беше роден в болница, кръвта и ДНК-то му щяха да бъдат взети без знанието или съгласието на родителите му. Личните данни за раждането му ще бъдат записани в държавна биобанка. Генетичният материал на Исус ще бъде скрит за изследвания, анализи и за неразкрити цели.

От времето, когато той беше достатъчно възрастен, за да посещава училище, Исус щеше да бъде обучаван в уроци за спазване и подчинение на държавните власти. Ако се беше осмелил да се изкаже срещу несправедливостта, докато още беше в училище, можеше да се окаже подложен на побой или бит от училищен ресурсен служител. Най-малкото той би рискувал да бъде суспендиран съгласно училищна политика на нулева толерантност, която наказва леките нарушения също толкова строго, колкото и по-сериозните престъпления.

Ако Исус изчезваше за няколко часа - камо ли дни наред като 12-годишно момче в родната си Палестина - родителите му щяха да бъдат с белезници, арестувани и затворени поради родителска небрежност.

Вместо да изчезват от книгите по история от ранните му тийнейджърски години до зряла възраст, движенията и личните данни на Исус - включително неговите биометрични данни - биха били щателно документирани, проследявани, наблюдавани и съхранявани от държавни агенции и корпорации като Google и Microsoft. След това студентските му записи, без негово знание или съгласие, ще бъдат предлагани свободно на външни компании с търговска печалба.

От момента, в който Исус осъществи контакт с „екстремист“ като Йоан Кръстител, той щеше да бъде сигнализиран за наблюдение заради връзката си с потенциално опасен политически активист.

Антиправителствените възгледи на Исус със сигурност щяха да доведат до това, че той бе обявен за домашен екстремист.

Докато пътуваше от общност в общност, Исус можеше да бъде докладван на държавните служители като „подозрителен“ характер. Правителствените студенти, снабдени с телефонни приложения, скоро ще правят снимки на потенциалния терорист, който участва в подозрителна дейност, като например да седи в мълчание за дълги периоди (молитва), вместо да гледа телевизия или да проверява обсесивно имейлите си (нормално поведение)

Вместо да му бъде позволено да живее като пътуващ проповедник, Исус може да се окаже заплашен от арест, защото е дръзнал да живее извън мрежата или да спи навън. В страна, в която бездомността е престъпление, където къмпингуването или спането в превозно средство е асоциално и където пиратството на ъгъла на улицата се възприема като „върлуване с умисъл“, Исус може да си навлече неприятности като пътуващ проповедник.

Разглеждан от правителството като дисидент и потенциална заплаха за неговата власт, Исус скоро ще постави правителствени шпиони сред последователите си, за да наблюдава дейността му, да докладва за движенията му и да го въвлече в нарушаване на закона. Такива юдази днес - наричани информатори - често получават солидни заплати от правителството за предателството си.

Ако Исус използваше интернет, за да разпространи своето радикално послание за мир и любов, скоро можеше да открие публикациите си в блога, инфилтрирани от правителствени шпиони, опитващи се да подкопаят неговата почтеност, да го дискредитират или да засаждат инкриминираща информация онлайн за него. Най-малкото щеше да му хакна уебсайта и да следи имейлите му.

Ако Исус се опита да нахрани големи тълпи от хора, щеше да бъде заплашен с арест за нарушаване на различни наредби, забраняващи разпространението на храна без разрешение. Служители на Флорида арестуваха наскоро 90-годишен мъж за хранене на бездомни на обществен плаж. На Исус нямаше да бъде позволено да раздава хлябове и риби безнаказано, камо ли да ги умножава. Раздаването на безплатна храна на масите няма да зарадва Walmart или Wall Street.

Ако Исус говори публично за своите 40 дни в пустинята и разговорите си с дявола, той би могъл да бъде етикетиран като психично болен и задържан в психиатрично отделение против волята си, без достъп до семейство или приятели. Ако беше изгонил дяволи или излекува хората, страдащи от слепота, парализа или проказа, той щеше да се счита за заплаха за медицинската професия и Биг Фарма. Ако беше възкресил мъртвите, щеше да възмути погребалната индустрия. Ако беше изгонил демоните, като ги хвърли в свинете Gadarene, карайки ги да се хвърлят до смърт над върха на скалата, той щеше да бъде преследван за жестокост към животните.

Ако Исус се опита да преобърне масите в еврейски храм, като се хвърли към обменниците на пари с възлен връв или бушува срещу материализма на религиозните институции, той би бил обвинен в престъпление от омраза. Понастоящем 45 държави имат закони за престъпления от омраза. Исус нямаше да има шанс.

Ако някой съобщи на Исус в полицията, че е потенциално опасен, той може да се окаже изправен и убит от полицейски служители, за които всеки възприет акт на неспазване - просто потрепване или мръщене - може да доведе до стрелба първо и задаване на въпроси по-късно .

image

ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВНА АМЕРИКА:

Снимайте първо, задавайте въпроси по-късно.

Вместо да бъде задържан от римска охрана, Исус можеше да бъде накаран да „изчезне“ в таен държавен център за задържане, където щеше да бъде разпитван, измъчван и подлаган на всякакви злоупотреби.

Обвинен в държавна измяна и обозначен като домашен терорист, Исус можеше да бъде осъден на доживотен затвор в частен затвор, където щеше да бъде принуден да осигурява робски труд на корпорации или да бъде убит чрез електрическия стол или смъртоносна смес от наркотици.

Всъщност, както показвам в книгата си  Battlefield America: The War on the American People , е болезнено очевидно, че независимо дали Исус се е родил в съвременната ни или негова собственост, той все още би умрял в ръцете на полицейска държава.

Докато се приближаваме към Коледа с нейните тържества и подаръци, би било добре да помним, че случилото се в онази звездна нощ във Витлеем е само част от историята. Това бебе, родено в ясла преди две хиляди години, израсна до мъж, който не се отвърна от злото, но се изказа безстрашно срещу него - и плати цената.

И ние също трябва да направим не по-малко.

Източник

image

ВЕСЕЛА КОЛЕДА, АМЕРИКА
И ЧЕСТИТНА НОВА ГОДИНА.

LD: Като човек, който е дълбоко загрижен за омразата и презрението в днешно време, насочени към християнството от Христовите башери, аз се надявам тези разтревожени души да се въздържат да се подиграват на християнството през този сезон на добра воля. Основните учения на Исус издържаха изпитанието на времето. Краткото ми стихотворение „ Основното учение на Христос “ се предлага на тези съпътстващи пътешественици като придружител на тази статия .




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39764296
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031