Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2022 19:40 - НИЕ-675 Организираната престъпност
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 183 Коментари: 0 Гласове:
1



ДРУГИЯТ ПРОБЛЕМ НА КАБИНЕТА – ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ

 

Другият - след корупцията, според Доклада на ЕК - организираната престъпност.
Ако питахте мен, аз мисля, че организираната престъпност (която може да бъде преодоляна донякъде с държавните лостове; за разлика от дребната битова престъпност, която си е вечна за човешката природа) е първият ДЪРЖАВЕН проблем, а не вторият. Именно ОРГАНИЗИРАНАТА престъпност генерира корупцията „по високите етажи на властта“. Защото високата власт държи законодателните и изпълнителните, и контролните!, инструменти, които - приложени, правят невъзможно съществуване на организирана престъпност. И точно организираната престъпност ИМА неотменима нужда да ерозира активната съпротива срещу нея на държавните власти. Което се постига елементарно лесно чрез корумпирането на техните водачи.
Умни хора в миналото са осъзнали, че не е достатъчно да се разчита само на чисти – честни и почтени – „ангели“ сред човеците, затова са заложили на принципа за разделението на властите и независимостта на решенията им една от друга. Все пак помага.
(В скоби: Поради тази причина аз съм против всичката власт в една държава да се дава в ръцете на само един човек. Независимо колко голяма част от суверена го харесва. Ако притежаваш абсолютна власт, е лесно да си осигуриш „абсолютна“  подкрепа. Няма нужда да се връщам назад в историята. Вижте в настоящето ни до какъв хаос в държавата довежда егото на един човек от него да зависи всичко. Говоря за президента Румен Радев (2016-2026). ТОЧНО затова цялата енергия на Злия е съсредоточена първо към премахването на Главния прокурор. И е грешка Конституцията да дава абсолютен имунитет на Президента!
Убеден съм, че тази грешка ще бъде оправена! Тогава ще стане възможно връщането ни на демократичния път на развитие. Където няма да е особен проблем за успеха ни, дори вида на отечественото превозно средство, качествата на неговия шофьор, и дори поведението на возещите се.)

Свърших с моите размисли за бъдещето. Връщам се към описанието на текущите събития през 2008-а година, свързани с двата основни проблема пред държавата ни: „високата“ корупция и организираната престъпност. И тяхната взaимосвързаност.

Малко припомнена предистория от началото на този НИЕ-6: (Извинявайте за повторението, но утре не започва от днес, а от вчера.)
През юни 2005г. Бойко Борисов се отказа от депутатско място в 40-ото НС, в края на септември той напусна и МВР след конфликт с новия министър в кабинета на тройната коалиция Румен Петков. Колко ли души могат да кажат името на вътрешния министър в правителството на Сакскобургготски, но че по това време главен секретар в министерството е Бойко Борисов, знаят всички. Защо, се питам. И си отговарям – защото резултатите в борбата с мафията, които никак не са малко, са постигнати от главния секретар, а не от вътрешния министър на Симеон Георги Петканов. Доказателства искате? Само едно ще дам: Смятате ли, че ако Георги Петканов се бе кандидатирал в местните избори, той щеше да стане кмет на София? Не, нали?
Току що написаното съвсем не означава, че нямам никакви забележки към “метода Борисов”. Неговата тактика - според мен - е:  Насъскай тези живи убийци едни срещу други и им гледай сеира отстрани. Това е твърде близко до натюрела на самия Борисов. Той цял живот е имал допир с тях, пазейки ги, но не да не се избият едни други, а те да не убият държавните мъже, отговорни за България в дадения момент.
(Ще кажат някои: “Голяма заслуга, няма що! Пазил Тодор Живков и Симеон Втори!” Ами че кого да пази? Тези мъже са олицетворявали Държавата по това време. В какво го обвинявате? Че не е пазил Черепа, Фашиста, Крокодила...? Ами не е! И тъкмо затова – ако надникнем в бъдещето – може би ще си обясним тяхната неистова омраза към него от страна на засегнатите деца, родители, сватове и други близки хора на тези откровени убийци, която ще избие след няколко години. Няма ляво, няма дясно при тях – само едно е искането: “Нашата цел е да свалим Бойко Борисов от власт!” Защо в тази “Позор, оставка и затвор!” участват всякакви политически разцветки? Като започнем от тъмночервено, минем през полурозово и полусиньо, та свършим с тъмносиньо; за турско червеното не питам. И за мръсно сивото не питам – там е ясно. Но другите? Защо?
Тези “всенародни протести” искат с не по-малка настойчивост и оставката на главния прокурор. Защо? Защото в списъка на обвинените от прокуратурата НЕ БИВА да присъстват „нашите“ мафиоти. И ЗАТОВА при Станишев начело на Обвинението, и Съда след това, трябва да са “наши хора”, които да следят и поправят такива грешки. Може би тук е един отговорите защо точно Георги Петканов стана правосъден министър в кабинета на тройната коалиция.

Сега да погледнем “тактиката” на новия вътрешен министър Румен Петков.
Още през октомври 2005г. той каза: “Нещата, свързани с агентите на и под прикритие, са изключително важни. Трябва да е ясно с кои ще работи Службата за борба с организираната престъпност, с кои – НСС и останалите служби на МВР. Това е европейска практика. Ако искаме да сме пълноценна част от ЕС, трябва да имаме своята система за сигурност. Това означава да набираме необходимия обем информация, като отчитаме и особеностите на региона ни. Дискусията по самата техника на набирането и внедряването на служителите на и под прикритие обаче не е уместна. Това е работа на професионалното ръководство. Лошото е, че през последните 15 години (2005–15=1990) се правеха много некоректни внушения в България, че агент е едва ли не синоним на доносник.”
Как по-апачик да бъде казано? Стратегията на Румен Петков за прекратяване на показните убийства е всред мафията да бъдат внедрени агенти под прикритие, които да предоставят “необходимия обем информация”. Е-е-е, това наистина е европейската практика, но там в съответните държавни служби нямат никаква информация за мафията си, докато у нас мафията е създадена от самата партия на която самият Петков е убеден член и изпълнител. Достатъчно е да дръпне съответното чекмедже на бюрото си и да извади оттам списъка с мафиотите. Агентите-доносници не му трябват на Петков, за да ликвидира партийно-държавната мафия – каквато е целта на Бойко Борисов, а да контролира чрез тях паричните потоци и да отклонява от тях необходимия брой кеш за нуждите на Партията им създател. Допълнителен бонус е страхът в населението от мафиотите в тая пущина Демокрацията.
(Аман от такива вътрешни министри като този! Той е абсолютно ненужен - колко съм нежен в изказа си - за една демокрация. И абсолютно необходим за една диктатура. Искате веднага да представя доказателства за тези твърдения ли? – Добре. Когато влезем в ЕС 2007-а, ще последват 3 демократични правителства, и трите с премиер Бойко Борисов. А когато червения президент Румен Радев се опита да организира комунистически преврат през 2020 година, Румен Петков лично ще бъде на улицата сред организаторите на червения метеж. Никой не може “копче” да ми каже, защото това е самата истина! )
Твърдя, че тактиката за справяне с организираната престъпност на Бойко Борисов е много по-успешна от тактиката на Румен Петков. Съгласен съм, че тя е незаконна и още повече нехуманна, но в крайна сметка е много по-резултатна по отношение възпитанието на обществото. Тя намалява броя на „змейовете“. Това не е ли добро за Обществото? Докато Румен Петковата договореност с престъпниците за избягване на наказанието срещу заплащане, ражда т.нар. олигарси и нулира обществената вяра, че Държавата защитава гражданите си. Тя, вместо да убива „змейовете“, им гарантира всекидневен хонорар. Отвратително е, че той се плаща с парите на жертвите. Това по-добро ли е за Обществото?
Не е, разбира се! И на всичко отгоре не води до по-добри резултати. Убийствата по петково време не са осезаемо намалели. Пак ги има знаковите и показните убийства, и те пак остават неразкрити. Направете си сами справката, връщайки се назад в страниците на НИЕ. Корупцията обаче е на несравнимо по-високо ниво – справка спрените европейски пари по петково време. А когато след година правителството на Бойко Борисов поеме властта в държавата, Еврокомисията ще пусне отново паричния механизъм за помощ на нашата държава.
За втори път питам: Що така бре, маскари?!

Следва допълване на фактите, на по-значими факти в развитието на организирана престъпност у нас до края на мандата на управление на кабинета „Станишев“. Правя го за пълнота на изложението, надявайки се така да стесня полето за измъкване на виновните.
Само да припомня предварително, че в началото на 2008-а „гащите“ на Румен Петков се размирисаха толкова лошо, та се наложи неговата смяна. Знаете подробностите. Той беше заменен с лицето Михаил Миков, който след един мандат време ще стане лидер на цялата партия БСП. Замисляли ли сте се дали е добро или е лошо – за партията питам, не за суверена -  „гражданският“ й водач да бъде заменен с „милиционерско лице“?

-                 Дежурният виц от в.“Труд“, 17.06.2008:
„Мравката и слонът отишли на басейн. Слонът веднага се топнал във водата, а мравката се разтършувала из багажа си...
-
Слоне, излез от водата! – провикнала се мравката.
-
Ама що?
-
Излез, бе!
-
Що ма, мравке?
-
Айде излизай!
Слонът се показал над водата. Мравката го погледнала и казала:
-
Хубаво, можеш да си влезеш пак. Не си ми обул банския.“

-                      Падни-стани за мафията (заглавието е заимствано от в.“Стандарт“ – 25.07.2008г., откъдето е и цитатът, който следва)
„От няколко дни ДАНС започна да привиква фигури от ъндърграунда на чаша вода и дружески разговори. Целта очевидно е те да бъдат „респектирани“ и да се снишат, за да има спокойствие в държавата. ДАНС покани Малкия Маргин само ден след като в службата бе доведен Златомир Иванов - Златко Баретата. По една студена вода ще изпият  и останалите босове с прякори. Операции в стил „полицията респектира“ обичаха да провеждат както бившия вътрешен министър Румен Петков, така и негови предшественици. Например след убийството на Емил Кюлев през 2005-а бандитите бяха канени по списък „на хотел“ за денонощие в районното управление. МВР шумно се похвали, че по време на масираната полицейска акция са арестувани 489 бандити, проверени са 65369 автомобила, 56752 лица и 1017 адреси, за които се смятало, че са сборища на хора от крими контингента. Ефектът от такива операции е нулев. Тормозят подземните тартори само за радост на народа.“
Доказателство за истинността на написаното във в.„Стандарт“ са нахалните изявления на адвокатите на Малкия Маргин – Людмил Рангелов: „Пушилката ще приключи до август“ и на Златко Баретата - Лъчезар Таков: „ДАНС е нова структура, иска да се утвърждава, да прави впечатление.“ Те са на същата страница на „Стандарт“-а, откъдето е горната кореспонденция на журналистката Антония Кюмюрджиева. (Знаете ли, че адвокат Лъчезар Таков е роден син на Пеко Таков? Не? Ами, що не знаете?)
Иначе дежурният виц на в.“Труд“ от 3.08.2008г. е:
Попитали радио Ереван какво щеше да прави сега Бойко Борисов, ако през 2001 година Симеон не го беше направил главен секретар на МВР. Радиото помислило и отговорило:
-
Как какво? Щеше да пие кафе в ДАНС…
(Това твърдение  изобщо не отговаря на истината. То затова е и маскирано като виц – вицовете са анонимно творчество. Докато стане главен секретар на МВР Бойко Борисов не е работил в мафията! ЗА РАЗЛИКА от Маргините, Баретата, братя Галеви, Алексей Петров и хилядите знайни и незнайни герои на мафията. Но вестник „Труд“ си е такъв – „върви след първия червен брат, който лъже, и маже ли маже“.)

-                      Оперативно интересни лица
- Изразът „оперативно интересни лица“ е лично на бившия вече вътрешен министър Румен Петков. Така се изрази той пред парламента в началото на 2008г., когато стана ясно, че през декември 2006 година се е срещал с т.нар. братя Галеви от Дупница, за да се предотврати техен конфликт с друг мафиотски бос Златомир Иванов – Баретата. Срещата е била организирана от трети намесен „подземен“ бос -  Алексей Петров на неговия басейн “Спартак” в София. За този скандален прочит за възможни срещи на действащ вътрешен министър с лица от криминалния бранш знаете. Знаете и че това напълно се вписва в практиката, възприета от Румен Петков за борба с организираната престъпност. Точно тя „изяде“ главата му през април 2008г.
Кои са братя Галеви и свързаните с тях лица. Всички са ви познати. Затова накратко:
Пламен Галев е роден в 1967г. в град Кърджали. След казармата постъпва в системата на МВР. Показва качества и е изтеглен в Специализирания отряд за борба с тероризма в София. Там се засича с Ангел Христов, който също е постъпил там от спортното училище в Сандански. Взводен командир на Галев и Христов е точно Алексей Петров, Галев и Христов напускат отряда на червените барети в средата на 90-те.
След това Пламен Галев става оперативен работник в ГДБОП, а Ангел Христов е назначен като разузнавач в звеното на службата в Кюстендил. От това време са оперативни сигнали, че Галеви вече като антимафиоти покровителстват производство на синтетични наркотици и топят в полицията конкуренцията в бранша, за да продават по-големи количества. Доказателства за това обаче няма събрани никакви доказателства. Така в началото на XXI век бившите барети са вече заможни бизнесмени и представители на няколко офшорни дружества, строят огромно имение в с. Ресилово и буквално завземат Дупница и стават „братя“. Не кръвни, а братя по оръжие. (От село Ресилово е и „дупнишката мадона“ Сашка Васева, която им е съседка по имот и почитателка. Както и Клара Маринова.)
След десетина години са вече  собственици и управители на поне десятка фирми – общи с Христофорос Аманатидис-Таки, Васил Божков и Феодор Феодоров–Голямата Федка от Перник. Но вътрешният министър Румен Петков се сменя с Михаил Миков и 2008 година братя  Галеви са „арестувани“ – поканени на кафе в местното РПУ. Заради обиди и посягане към общински служители в Дупница и на местна журналистка. Малко обвинение за „благодетелите“ на Дупница. Пуснати са веднага, макар след три години да са осъдени от потърпевшите да им платят 8000 лева. Пламен Галев като по-шеф се кандидатира през 2009-а за депутат, но не го огрява. През 2012г. (вече вътрешен министър е Цветан Цветанов) Пламен Галев и Ангел Христов са признати за участници в организирана престъпна група и са осъдени  съответно на 7 и на 5 години затвор. Докато текат обжалванията пред Софийския апелативен съд, „братята“ избягват от България. Още не са намерени. Говори се, че са в Дубай (където ще пристане и Васил Божков през 2020г.), в Доминикана (където беше убит Поли Пантев, а Слави Трифонов снима своя „Сървайвър“ през 2008 и 2009), в Колумбия (град Монтерей)… Какво значение има къде им  е мишата дупка!

=====================================-
Вмъквам: октомври 2008г, вестник „Уикенд“
Според него двама журналисти: Мартин Карбовски и Ники Кънчев са „на хранилка при Галевите“. Имало още трима, ама аз не притежавам броя на вестника с имената им. Щях да го търся, ако не бях убеден, че са повече. Че и Златко Баретата, да речем, също има своя собствена „къщичка за журналисти“...
Вмъквам: 12.07.2008. в.“24 часа“
Из интервю със Златомир Иванов-Баретата на журналистката Миролюба Бенатова „Никога не съм се виждал с министъра Румен Петков. Постоянно съм хвърлен на кучетата. Ако имам протекция от високо място, моето име няма да изплува никъде. Срещата, която се е осъществила, аз не знам за какво е била. Не съм бил там. Познанството с Пламен (Галев) и Геле (Ангел Христов) няма как да отрека, защото сме били заедно в отряда на командосите във Враня. Пламен е човекът, който ме е създал като командос. Коя е тази организирана престъпност? Спрягат се едни и същи имена, в това число визирам и себе си… Моето мнение е, че за да се стигне до организирана престъпност, хората, които имат влияние върху улицата, трябва да седнат, да си стиснат ръцете и да се разберат. За да има някакъв ред. По цял свят тази престъпност е организирана. … Обвиняват ме, че съм бил наркобос. Какво значи наркобос? Никой не си задава въпроса тия наркотици насила ли се дават, или хората ги взимат доброволно. А и полицията, и държавата какво искат – да няма наркотици. Това означава да махне наркоманите от улицата. Да предположим, че от утре мен ме няма какво става – край, оправихме нещата – няма наркотици, няма наркодилъри, всичко е мирно и тихо в тази държава… Не е така. Този бизнес го има по целия свят. Ако условно предположим, че съм наркобос, каква ми е задачата? Моята роля би трябвало да е да не се стига до ексцесии на улицата. Да не влизат други, ако има структура, която така или иначе продава това нещо. Ако мен ме отстранят, ще дойдат чужденци.“
Знаете ли как самата Миролюба Бенатова представя в своите уводни думи към интервюто си този… благороден наглец? Слушайте:
„Познавам Златомир Иванов-Баретата от много години. Изненадах се, че ми каза: „Писна ми да съм изтривалка и днес ще си кажа всичко.“ Изненада ме, че е готов за интервюто, което обсъждаме от две години. Не моите аргументи, а замесването на името му покрай взрива в Челопечене се оказа онази точка на кипене, която го накара да проговори. Видяхме се в дома му. Къща, която прилича на много други в кварталите в полите на Витоша. Не съм се разхождала из имота, за да преценя дали е скъп. (Има снимка на „имота“ в „Труд“. Отвън, от улицата. Виждат се вековни 20 метрови борове и сред тях една вероятно триетажна къща, за да се вижда таванския й етаж зад високата 2,50 каменна ограда. Отдолу под снимката на Михаил Кършовски пише: „Къщата на Златко Баретата се намира на улица, затворена за коли. Пази се от камери и часовой, който седи в каравана пред входа.) Това, което видях, е липса на претенция и достатъчно самоирония. … Има масивен пръстен с черепи. Носи го точно на онзи пръст, на който трябва да го целуват благодарните….“
Е, ще опитам само ще отбележа на нашите вестници тезата, че нямало смисъл да махат Миролюба Бенатова. Защото щели да дойдат други… Така било в целия свят?! – Всъщност тази организирана мома, от чиито красиви устенца излиза пяна на фандъци, колчем се заговори за Бойко Борисов и ГЕРБ (може би защото ТОВА НЕ Е СТРУКТУРАТА, която тя познава), лъже като дърта циганка. С благородната задача в обществото, което обгрижва със статиите си, „да не се стига до ексцесии“.
==========================================

Алексей Петров също е мафиот (намесен пряко в престъпността), но от по-горна категория (донася за другите мафиоти в службата за борба с престъпността, за което получава заплата от държавата). Точно поради това той не споделя обичайната мафиотска съдба. Не е убит, не е в затвора, не се крие в Дубайско, а е преподавател във ВУЗ. И „бизнесмен -  застраховател“ от „нашите“. (Интересно защо, след като Алексей Петров е не по-малко свързан с „оперативно интересните лица“, отколкото е Бойко Борисов, „партиите на протеста“ обединени от юмрука на Румен Радев, наричат „мафиот“ и „тиква“ САМО Борисов. Явно организираните мафиоти не се страхуват от Алексей Петров, той не представлява заплаха за тях! Народе, кога са следващите избори?)
И този баш много нужен за БСП информатор, един много глупав вътрешен министър да вземе да го „осветли“ като агент на ДАНС пред цялото общество! Това направи Румен Петков през март тази 2008 година. (Знаем вече тази история.) Да вземе да „убие“ златната кокошка на Партията“! Дали това не е истинската причина след месец – през април, Петков да сдаде багажа на др. Михаил Миков?
Ще ми се да оставя на страниците на историята още две мнения по повод „оперативно интересните лица“
- Калин Руменов, вестник „Новинар“ 2.04.2008: „Социалистическият консерватизъм не позволява да чукаш оперативно интересни манекенки в името на собствения член. Но разрешава срещи с оперативно интересни лица в името на европейското членство. Това са два свята на двама партийни милиционери. Любомир Начев, който подава оставка заради репортаж с две манекенки. Този репортаж още го има. И Румен Петков, който не подава заради репортаж с двама братя. Този репортаж въобще го няма. Партията не гледа с добро око на секса, поне не и на секса с манекенки.“
-
Джими, журналистът Димитри Иванов в коментар за престъпността в България и „лицата от оперативен интерес” се е изакал така във вестник „Сега“: „Симеон не е от бандата на комунистическите бандити. Той е от по-стара банда. Благородническа. Тя бандитствала в цяла Европа. От Атлантика до Урал.”

-                      Скандали в ДАНС
На 9 октомври 2008-а правителството уволни зам.председателя на ДАНС Иван Драшков. (Познавате го от ресторанта „Монтерей“. И ДС Второ Главно, го познава от 80-те години.) Защо го уволни, казва ли ти някой… Официално се мълви, че причината е онзиденшния побой над журналиста Огнян Стефанов (за него подробно след малко). Пък кметът на София Бойко Борисов съобщи, че братът на Драшков – Петър Драшков, е придобил 14 дка в столицата с документ, в който е фалшифициран подписа на самия Борисов. (Братът Петър Драшков до 1994 година е изпълнителен директор на БОДК - Бюрото за обслужване на дипломатическия корпус.) В същото време синът на Иван Драшков – също Иван Драшков, строи комплекс със 160 апартамента в София. (Синът Иван Драшков в момента е на 25 години и е преуспяващ строителен предприемач.) Има сведения, че Иван Драшков е уволнен заради изтичане на секретни сведения от самата ДАНС. В тарапаната се намесва и името на още един мафиотски бос от ранга на Маргините – Евелин Банев-Брендо. Името на Брендо нашумя след убийството на Иван Тодоров-Доктора през февруари 2006-а. (На Брендо му предстои голямо мафиотско бъдеще в следващите години.)
Какво знаят в партията БСП какво става в ДАНС? Според вестниците естествено: (Не е виц, защото е подписано.)
-
„Намирате ме в Градския съвет на БСП, не съм чувал такова нещо“, заяви вчера Румен Овчаров.
-
Румен Петков: „Освобождаването на Драшков за мен е крайно неприемливо.
-
„Петков да иска оставката на Станишев?! Това звучи невероятно, това е абсурд“, отсече главният секретар на БСП Димитър Дъбов.
-
„От вас научавам за освобождаването на Драшков“, каза Mая Манолова. Тя не знаеше и за намеренията да се иска оставката на Сергей Станишев.“
-
Ангел Найденов: „Гледам на освобождаването на заместник. председателя на ДАНС като начало на оздравителен и стабилизиращ процес.“

Ден по-късно, на 10 октомври двама началници на главни дирекции в ДАНС подават рапорти за напускане – Веселин Марков (дирекция с ресор „Икономика“) и Цветлин Йовчев (дирекция „Контраразузнаване“). Тези висши служители на ДАНС били несъгласни с начина на уволняване на началника си. Те смятат, че председателят Петко Сертов се опитва „да измие ръцете си“ чрез заместника си Иван Драшков.
Какво мислят коалиционните партньори по въпроса „Драшков“:
-
Според Ахмед Доган „редно беше въпросът предварително да се обсъди в коалицията и да се види кой е виновен, а не за назидание да се уволнява много отговорен субект от гледна точка на сигурността на държавата. Драшков не е председател на ТКЗС или партиен секретар, когото да уволниш, за да направиш нещо.“
-
От името на Симеон Сакскобургготски се изказва шефът на парламентарната комисия по сигурността Минчо Спасов: „Лидерът на НДСВ научи от медиите за решението на МС да освободи Драшков.“ След 4 дни (17.10.2008) намирам в „168 часа“ следното: „Шефът на вътрешната комисия Минчо Спасов е спрян от публични изяви от лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Спасов е помолен да намали изказванията си заради крайните си възгледи.“
Отзиви в печата за скандалите в ДАНС:
- Петьо Цеков в „Сега“, 13.10.2008): „Не вярвах, че една голяма и сериозна партия като БСП, преживяла погрома на Септемврийското въстание, партнирала на съветската армия през 1944г., управлявала хитро страната цели 45 години и надмогнала собствената си некомпетентност след зимата на 1997-а, ще падне в плен на междуличностни отношения.“
(Тоя пък?! От кой Марс пада? Че тя историята на БКП е низ единствено само от междуличностни отношения. Възразявате, че намесвам БКП, когато става дума за БСП, ама той и Петьо Цеков започва отдалеко – Септемврийското въстание, 1944-а… И работа ли му е на един зам.главен на един независим вестник, да взема отношение по един междуличностен скандал в БСП? От какъв зор?! И от къде този има сведенията, че скандалът е междуличностен?!) 
- Дежурната карикатура на Христо Комарницки във в.“Сега“ (1.10.2008) ни показва Петко Сертов, директорът на ДАНС, седнал на един стол, милва котарак, който е седнал в скута му. Котаракът е надписан „ДАНС“, а Петко Сертов е с наушници. Пред тази по домашному мила картинка има една огромна миша дупка в стената, от която наднича голям сив съсел. Главата му е по-голяма от стола на който седи Сертов. На стената отгоре над дупката пише „корупция“.
Тази карикатура е публикувана във в.„Сега“ една седмица ПРЕДИ съобщението за уволнението на Иван Драшков.
Ще запиша и едно четиристишие, само едно от цяло стихотворение на -Емилиян Ялъмов (?), пародия по Робърт Бърнс:
-
Кой слуша в този късен час?
-
Аз слушам - каза ДАНС.
-
Не слушай, всички спят у нас.
-
Не всички - каза ДАНС.

·                     Сайтът opasnite.net63.net  (Следете датите)
„Заради изтичане на класифицирана информация на 21 август 2008г. антимафиоти (какви, от къде няма уточнение – бел.моя) започнали проверка на сайта opasnite. На 25 август в проверката се включили и агентите на ДАНС. Спецченгетата разкрили, че сайтът opasnite е базиран на американски сървър и е анонимен. Информациите се качвали от компютърен специалист, който работел за информационната агенция „Фрогнюз“. На 4 септември на интернет страницата на сайта беше публикувано извинение към читателите от името на Огнян Стефанов, редактор на Frognews.bg и от бизнесмена Младен Мутафчийски, което гласи: „“Опасните“ изчерпаха своя ресурс на доверие, а някои от статиите нарушиха добрия тон и ние считаме, че е време да спрем. Извиняваме се на всички засегнати и обидени от нашите материали. При необходимост бихме компенсирали имуществените щети на потърпевшите от тези публикации.“ Но и Огнян Стефанов, и Младен Мутафчийски обаче категорично отрекоха да имат нещо общо със сайта и извинението. Вчера сайтът бе затворен.“ (Датата на това съобщение е 6 септември. Конкретният текст е от в.“Труд“.)
Изобщо нямаше да се занимавам с тази история, ако на 23.09.2008 журналистът Огнян Стефанов не беше пребит на улицата с метални чукове от и досега неизвестни лица. Дори и тогава може би нямаше да я споменавам историята, ако правителството на Сергей Станишев не беше излязло с остра критика към опозицията, че потиска свободата на словото. Е, какво общо има опозицията? Да не би тя да е затворила сайта „Опасните“ – ДАНС го прави, а агенцията е пряко подчинена на Станишев. Но нахалството, казано меко, е отколешна характеристика на комунистите; да си спомним твърдението им, че осъдените от „народния съд“ техни противници, са убити в името на Н.В. Цар Симеон II.

Точно затова записвам следващата страничка с факти:
Огнян Стефанов е роден в 1954 г. в Плевен. Член на БКП от 1976-а, т.е. от 22-годишна възраст, т.е. комсомолски набор в Партията. Офицер, ЗКПЧ (зам. командир по политическата част), агент на ДС под псевдоним „Академика“. След 4 години в армията е командирован като литературен сътрудник в отдел „Партийно-политическа работа“ в редакцията на в. „Народна армия“. След промените се прехвърля във вестник „24 часа“.
Покрай разследването на побоя (случило се след вечеря в ресторант с Евелин Банев-Брендо) ще се окаже, че „Академика“ е официален собственик на сайта Фрогнюз, а съдът в 2018 г. ще установи, че през периода до 2014 година е сключвал фиктивни договори за реклама с държавното дружество "Слънчев бряг" в размер на 1,5 млн.лв. Това е станало по времето, когато курортът Слънчев бряг се управлявал от вече покойния бизнесмен Младен Мутафчийски, който скандално се оказва съдружник на Стефанов в сайта Frognews. (Т.е. Мутафчийски е сключил договор със самия себе си.) Според разследващите има достатъчно доказателства, че сумите са минавали през фалиралата 2014г. КТБ Корпоративна търговска банка. Средствата Стефанов е получавал след лично разпореждане на мажоритарния собственик на банката Цветан Василев, който и до момента се укрива от българското правосъдие в Белград.
Освен с банкера Цветан Василев журналистът Огнян Стефанов се оказва близък и с другия укриващ се бизнесмен Васил Божков, но в Дубай. През 2020 година покрай „всенародните протести за смяна на системата“, прокуратурата ще разпространи аудиозаписи на разговорите му с Божков от Дубай. В тях обвиняемият Божков раздава задачите си: „Сега протест, протест до дупка и го мачкаме Бойко. Виж го вчера плачеше, оправдаваше се, лъже, подсказват му лъжите. Давам ти материали к"во да пишеш.“ „Право на отговор“ на Стефанов ще даде приносителят на акциите Божкови журналистът Сашо Диков. Там, в телевизия „Евроком“ (съкращението трябва да идва от еврокомунисти), Огнян Стефанов ще каже: „Разбира се, че си спомням тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо. Като излязат данни за корупционни практики, пътят е само един. Освобождаването на обществото от главния прокурор Иван Гешев и от шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров е въпрос на много кратко бъдеще.“
Но това са спомени от бъдещето. Към този момент, покрай побоя, ще стане ясно, че – думи на самия Оги Стефанов: “Така се стекоха обстоятелствата. Аз живея в блок в “Младост 2”. Срещу вратата на моя апартамент е вратата на Димитър Иванов. („Гестапото“, шефът на 6-то) Сега там живее един от синовете му. Така че освен с Илия Павлов и със Стефка Костадинова, моето семейство е близко и с това на Димитър Иванов. Илия ни идваше на гости, Димитър Иванов също”

И половин страничка с някои от „опасните новини“ на сайта оpasnite: (цитатите са извадени предимно от вестник „Уикенд“)
-
„Една от последните акции на групата за архивиране и шпионаж била привикването на издателите на в. „Уикенд” на „разговор” в басейна „Спартак”. Там те били заплашени директно, че ще бъдат „разкатани”, ако продължат да пишат каквото и да било, свързано с Алексей Петров. В резултат на заплахите изданието още в следващия си брой се извини на Петров за пуснати материали и предоверяване на източник. Същевременно им бил даден "съвет" да се съсредоточат в кампанията срещу президента и любовната му сага с Марианчето Попова. Това се оказало доста лесна задача, тъй като Попова било много лабилна и споделяла наляво и надясно за връзката си с държавния глава.“
-
„Много любопитен бил компроматът за връзките на Първанов с оръжейния бизнесмен Николай Гигов. За патрон на Гигов обаче се считал Първанов, който няколко пъти го отървавал от разработки на службите, които били засекли участието му в производство на синтетична дрога и оръжие.“
-
„Петров и Начев държали в сейф доказателства за разпределени комисиони за милиони евро от сделките на военното министерство с френските производители на хеликоптери и корвети. Службите ни засекли банковите преводи и попаднали на сметки на държавния глава в чужбина. Такива имал и премиера Станишев.“




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 469447
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930