Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2022 14:56 - НИЕ-670 Новите имена
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 1465 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.01.2022 15:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

НОВИ ДИСИДЕНТИ

 

Продължавам с посочване на Новите имена, които “партията БСП всячески подпомага в професионалните им изяви, без изобщо да се разбира, че стои зад тях, с цел да създаде към тези хора истински култ като към “стопроцентови професионалисти, добри родители, съвестни граждани и данъкоплатци, хора с младежки дух и широк мироглед”.

·                     В първата “Панорама” по БНТ след 5-я вот на недоверие срещу правителството на Станишев водещият Бойко Василев “легна” удобно пред премиера, предоставяйки му възможността сам да се/си/ни обяснява защо трябва  “Бог да ни пази, ако Борисов стане премиер”.
- Кой е Бойко Василев? (Сведенията са от Мрежата с последна актуализация 2021 година.)
Перничанин, роден 1970-а. Още като студент е част от екипа на студентска програма „Ку-Ку“, където е автор на „нубийския епизод“. (Оня миг, когато “студентите” обвиниха депутата от СДС Васил Михайлов за простак, който не знае, че няма държава Нубия.) През 1993-
a гoдина е назначен за репортер в седмичното обзорно предаване „Панорама“ и като такъв – помощник на Иван Гарелов - отразява за БНТ актуалните събития в Сърбия, Хърватия и Македония войната в Босна и Херцеговина, първия конфликт в Косово, ударите на НАТО в Белград, протестите срещу Слободан Милошевич. През септември 2000 г. Бойко Василев става основен водещ и продуцент на „Панорама“, като по различно време изпълнява длъжностите „главен редактор Актуални предавания“, „главен продуцент Актуални програми“ и „директор на дирекция „Информация“. Успоредно с основната си работа от 2010 г. до 2016 г. отразява войните в Сирия (2012) и Ирак (2015), конфликта в Македония. Бойко Василев е вицепрезидент на Фондация „Св. св. Кирил и Методий“ (бивша “Людмила Живкова”) и член на Борда на Института за регионални и международни изследвания. (?)
Разведен с първата си жена – актриса (впрочем родена 1962-а според Мрежата; значи той е 8 години по-млад от нея) след 15-ина години брак и един син. Заради някаква фръцла от телевизията, която пък била с 12 години по-млада от бащата Бойко. Как беше? – новите 100% професионалисти са и “добри родители с младежки дух и широк мироглед”?! Вярно, бе!
Ако трябва да сравнявам пристрастията на Бойко Василев от година 2008-а - в качеството му на неутрално водещ “Панорама” - с едва сдържаното му желание да извади пистолет на европейски мислещите му опоненти в бъдещите “панорами” през следващите години, поне до 2021-а със сигурност, трябва да кажа, че е глупак. Политически безнадеждно глупав фанатик. Ако виждате разлика в моите характеристики за него, то забравете първата: че е глупак. Фанатик е повече. 

·                     Петър Манджуков
Кой е Петър Манджуков? (Сведенията са от Мрежата с последна актуализация 2021 година.)
Възрастен е за “ново лице” (роден 1942), но възрастта не е порок. Особено, когато на млади години си бил на отговорна стопанска, подчертавам – стопанска, а не политическа длъжност. Само ще отбележа, че от 1977 до 1985г. е главен специалист във ВТО "Кинтекс", и то тръгвайки от технолог във ВМЗ Сопот. Професионалната му кариера го отвежда като инженер и търговец (на какво ли, като идва от военен завод за оръжие) в ред държави на Африка, Азия и Европа. Допълнителна “дисидентска” окраска за ново лице след промените, му носи известният скандал с Тодор Живков в края на 80-те по повод “взаимноизгодното” военно стопанско сътрудничество със СССР. Тодор Живков нарежда уволнението му и Девети ноември среща Петър Манджуков като “репресиран” специалист. Тъкмо. Създава редица фирми за търговия на резервни части за машини, произвеждани в страните от бившия Съветски съюз и Русия. (Ама нали беше уволнен, че не вижда българската файда в търговията именно със СССР?! Но... да спи информация под камък.) През 1999 година обединява всичките си фирми в една - „ПМ Груп“ АД.
През 2002г. Първанов му връчва орден “Стара планина” През 2007-а Петър Манджуков преименува „ПМ Груп“ АД на „Манджуков“ АД. (Ще падна: в Мрежата пише, че новото име на дружеството цели да подчертае ясно фамилния принцип на организацията. Като доказателство се привежда факта, че “семейният герб на семейство Манджукови е с девиз "Съзидание, достойнство, благородство". Което отразява дълбоката му жизнена философия, свързана със съхранение на родовата памет и поддържането на високи морални устои във всички начинания.”
Аз пък се сещам, че имаше един инициативен комитет за преизбиране на Първанов за втори мандат, съставен от леви генерали и наречен “Съзидание”. Знаете историята.)
И другата история знаете. След смъртта на Стефан Продев собствеността на в.”Дума” е сменена. Червеният вестникарски флагман има нов издател: Петър Манджуков. Това води до неизбежен ценностен конфликт. През тази пролет на 2008 година той избухна с нова сила. Червеното ръководство на Позитано 20 не е съгласно с някои статии във вестника, в които се критикува политиката на БСП. От редколегията на вестника пък изпратили сигнал до Съюза на издателите в България (Петър Манджуков е член на Управителния съвет на този съюз). Там се казвало: „Обсъждането на политиката на “Дума” и бъдещето му от Изпълнителното бюро на БСП в отсъствието на представител на вестника или неговия издател е неразбираемо за нас.”
Отговорът на Позитано 20, представен от Антон Кутев, член на ИБ на БСП: “Изпълнителното бюро на БСП не е подчинено на Петър Манджуков  и може да обсъжда каквото си иска, особено левия вестник “Дума”. Марката “Дума” е собственост на Висшия съвет на БСП и не виждам нищо нередно в това.”
(Марката – собственост на един, собствеността – на друг?! Получава се онова, което се случва, когато си дадеш гъза под наем, както би казал някой хъш. Впрочем и при хъшовете е същото: И те са си дали “гъза” под наем и затова  “мърдат” строго синхронизирано.)
И Петър Манджуков ще се разведе в 2010г. с първата си жена Рени Манджукова
(за която е женен от 1973 година и има син Ивайло Манджуков), за да се ожени за младата Иванета Манджукова (40 години по-млада от него) от която ще има нови два сина - Петър Манджуков и Александър Манджуков. Любопитното е, че внукът от сина му Ивайло, също Петър Манджуков, но младши, е малко по-голям от двамата си чичовци.
(Много “Манджукови” – много нещо. Ще напиша, че има, имаше, още един Манджуков – Борислав Манджуков. Той е от Бургас, съмнителен бизнесмен, когото ще разстрелят на улицата през 2014г. Той няма нищо общо с фамилията на Петър Манджуков, поне според Интернет. Само дето остави вдовица една завързана 45-годишна синоптичка от Нова телевизия – Лора Георгиева.)

·                     Антон Кутев
Споменах го преди малко с мнението му за правата на в.”Дума”. В момента – 2008г. е говорител на БСП. Какво точно значи това, не знам. Вероятно някакъв бушон, който ще гръмне първи, щото от полюса на шефа му дошъл силен ток. 
Роден 1968 година. Завършил “икономика на киното и телевизията” (??) В Москва естествено. Все пак негов чичо е известния в миналото композитор Филип Кутев. Чак в 2003-а ще запише “Европейска публична администрация” в СУ. Същата година ще стане съветник в столичната община от квотата на БСП и както такъв в продължение на 3 години ще бъде член на съвета на директорите на ЧЕЗ. (Това пък е едно от трите електроразпределителни дружества на територията на България, което “ограбва парите на българите, изнасяйки печалбите си в Чехия”, както твърдят другите съветски братя на социалната партия – националистите от “Атака”.)
Депутат е в три парламента – 41, 42 и 44. Все от близкия до софийския квартал Бояна - където живее, краен дунавски град Силистра. (На времето имах един ученик, баща му чист софиянец, имаше завод за колбаси в Силистра. Питал съм го защо чак там. Десетокласникът Митко отговаряше, че това е най-близкия до Русия български град. Така се спестявали разходите при износа на саламите.) Има запазени интернет-видеа от новините, в които ще чуете личните твърдения на депутата Антон Кутев, че е от гражданската квота на БСП.
Какво ли значи това?
Ами... през 2021 година Антон Кутев ще стане говорител (пак говорител!) на двете служебни правителства на президента тогава Румен Радев. А всички вестници ще твърдят единогласно, че в служебния кабинет има само един социалист – правосъдният министър Янаки Стоилов. А, бе...
Знаете ли например, че социалната министърка в правителството на Станишев Емилия Масларова е кума на Антон Кутев? Не? Тогава сигурно не знаете, че и Антон Кутев май е разведен с първата си жена и има национално известна телевизионна връзка с една млада репортерка, няколко години по-голяма от дъщеря му Мина Кутева. Последната, г-ца към 2018-а, е секретар на Оперативното бюро на младежката организация в БСП – не знам каква е тежестта на тази организация с това дълго име. Но вероятно изисква членство в БСП.
Имам лични впечатления от Антон Кутев. Пазарува в кварталния супер. Рядко нагъл човек, по-нагъл от Бойко Василев.

·                     Следва Татяна Дончева
Тая я познавате. Пак ще припомня само, че тя се представя с презимето си, а не с фамилията. Мое разбиране е, че към такъв човек трябва изначално да се подхожда със съмнение за искреността му. Независимо от позицията, която защитава. Но това е най-малкото, което „мирише“ откъм Татяна.
За мое оправдание защо съм я поставил в групата на „новите“, посочвам спомените си от бъдещето. За да поддържам незаспал интереса към тази... как е хамелеон в женски род, ще цитирам нейната преценка към съпартиеца си Георги Първанов - датата е 18 април 2008, вестникът източник е „24 часа“: „Ролята на Първанов се изявява в два аспекта. Единият е като проследите компанията му от последните години, с която си прекарва времето,  го спонсорира, ходи на лов, прави обществените си инициативи.. И другият аспект – който маркира неговите амбиции. Които се следните: след като загуби ключовия си човек в правителството, да се опита да участва в много сериозно преструктуриране на това правителство под негова егида и под негово влияние, използвайки хората, които сега е пласирал около премиера. Ако това не стане, да положи усилия да съкрати мандата на правителството, защото един служебен кабинет ще бъде реден от него. Първанов е част от тази система, за която обществото осъзнава, че пречи на развитието на България и че трябва да бъде премахната.“
Рядко нечистоплътен политически човек е тази Дончева. И представете си, че тя, като чисто нов човек вече, ще оглави червеното перце на БСП, което ще се закичи с табелката „Движение 21“. Двадесет години след като започне този 21-ви век, Татяна Дончева ще се нареди до новия президент Румен Радев. Когото тя съвсем точно е описала, но приписвайки характеристиката на сегашния Първанов.
(Не съм фен на Георги Първанов, но той е на порядъци по-честен и по-кадърен политик от Румен Радев, който цял живот е прекарал на столска казармена чорба. Е, по-тлъстичка от тази на обикновения войник. Щото той бил водач на боен изтребител! Обаче без нито един час боен полет. Всичките му стрелби – учебни.)
И пак от „24 часа“. Запазил съм броя му, в който е публикувана снимка на предизборната листовка на Дончева за парламентарните избори от 2001 година. На нея я виждаме с пластмасова мухоубийка в ръка, с присвито дясно око, как гони из стаята една муха. Отдолу пише: „Човекът с кураж е мнозинство“.
Помните ли приказката за храбрия шивач, който убивал седем с един удар...

·                     Само преди десет реда споменах двамата „червени“ президенти Георги Първанов (2002-2012) и Румен Радев (от 2017 до...), сравнявайки ги. Следват едни други вид съпоставяния между двамата, посочващи не техните качества, а хора, общи за двамата, които като кърлежи прехождат от единия (като „стари“) на другия (като „нови“).
Илияна Йотова – описвал съм я, покрай една изборна кампания в която тя бе подгласник на Стефан Данаилов. После стана евродепутат от БСП, пък преди това мина през ИБ на БСП и негов говорител. И през цялото време има(ше) връзки със страната на Съветите. Не че е лошо, ама е подозрително, че точно това е причината да е такъв кьошеклия камък. (За тези, които ще кажат, че това се дължи на нейни лични качества – да, но не умствени, а на буйните й огненочервени коси.)
Ето какво казва сестрата на шефката на Националната здравно-осигурителна каса (вноската за здраве в момента е 6% от доходите на ВСЕКИ българин) за корупционните скандали от първите ни европейски години (в.“Труд“, 19.04.2008): „Още м.г. по време на кампанията срещу БСП казах, че следващият след Румен Овчаров ще бъде Румен Петков. Целта на атаката всъщност е един по един до един. Остава малко време до изборите, имаме сериозни шансове БСП да спечели следващия вот и като във фуния се събраха интереси от много страни, за да се попречи на повторното влизане на БСП във властта. А партията, може би заради дългия й престой в опозиция, успя да изгради солидно ръководство. Върхът на управленската пирамида бе много стабилен, независимо от това, че там се събраха различни хора, че всеки от тях може да има резерви към другия – но като екип те действаха изключително добре. (И комисията ОЛАФ е на същото мнение. Прощавайте, не можах да си сдържа ироничния коментар.) Естествено бе да се направи всичко възможно този екип да бъде разрушен, защото когато имаш солиден отбор, не може да се лови риба в мътна вода. Много се надявам този пъклен замисъл да не стигне докрай и въпреки обидата Станишев, Овчаров и Петков да бъдат екип.“
Аз, със своите спомени от бъдещето, да кажа, че тази баш мечта Йотова от времето на президента Георги Първанов няма да се случи. Ще се случи друга една работа – Илияна Йотова ще стане вицепрезидент на Румен Радев, който... ама да не избързвам пред събитията през следващите години.

·                     Татяна Буруджиева: И нея познавате. Представял съм я като дъщеря на баща си, а не толкова като „дъщеря на БСП“. Според мен тя, и такива като нея, нямат право да защитават собствени позиции, докато не се покаят, че за такива позиции ТЯХНАТА кръв е извършвала терор и убийства на ЧУЖДА кръв  Какво искам да кажа ли? - „кръвта вода не става“. Винаги се сещам за дъщерите на Гьобелс, които доброволно са се отказали да имат деца, защото се страхували те да не продължат рода на дядо си. Това било ТЯХНОТО ПОКАЯНИЕ пред  човечеството  Ще кажете, че е това е твърде силно изискване. Вярно е, че децата не са виновни за деянията на родителите си, но Светът трябва да чуе тяхното ясно заявление, че те не одобряват делата на собствените си родители. Татяна Буруджиева не е „мъцнала“ дори за родния си баща!!! Все едно, че той не е съществувал. Това е нейната доживотна вина. Там, където има кръв, не може просто да се възцари мълчание, дъще!
Минавам към простото съобщаване на факти за тази дъщеря на Партията. ДНЕС („Монитор“, 24.04.2008) тя е написала: „Като че ли за пръв път след 1990 година, социалистическата партия демонстрира променен характер. За втори път се получава нарастване на влиянието на вътрешно партийни групи. Ако в началото това бяха редица образувания, които се бореха за социалдемократизацията й, днес това е течение, което иска да възроди социалистическия характер на БСП. Преориентирането от общонационални приоритети  към вътрешно национални проблеми като че ли възражда дебата за левия характер на социалистическата партия и необходимостта да се заеме приоритетно с проблемите на по-бедните и групите в риск. Този вътрешен дебат се проявява външно. Така, за неизкушения наблюдател БСП изглежда като организация с конфликти и напрежения. На практика тя все повече се концентрира и подготовката на нов конгрес показва, че по-скоро ще видим един монолитен и не толкова вълнуващ форум. Отчетно-изборните събрания в повечето случаи имат един резултат, който най-ярко може да се онагледи със станалото в Кюстендил. Лица, които бяха се превърнали в национална политическа неизбежност (Иво Атанасов - аз), се замениха с нови (Мая Манолова – пак аз допълвам Буруджиевата), при това по-скоро професионалисти, отколкото развили се в коридорите на партийната йерархия хора. Нещо повече, в БСП започват да свикват, че изборите са отговорност и задължение. Горещите скандали за последните 2 месеца и действията на правителството са най-видимият белег, по който се анализира състоянието и бъдещето на БСП. ...“
Спирам с анализите на Буруджиева. Това дотук беше по-интересната част. Другата част – разсъжденията за съдбата на двамата Руменовци и на Сергей е безинтересна и обичайна за такива старо-нови партийни лица: малко критика и повечко надежда за студена бира в юлски следобед.
А Покаянието пак липсва. То не е за такива татяни. Няма да го дочакаме и УТРЕ, когато те ще завият „надясно“. Кавичките са, защото тяхното дясно е автентично ляво в най-лошия му вариант - убийственият. Кръвта вода не става.

 

КОНТАКТНИ ГРУПИ

 

Идеята за заглавие на този раздел идва от една карикатура на Рачо Рачев във в.“Труд“ от 20.04.2008г. Там виждаме един ел.разклонител с три гнезда – най-дясното е с три дупки, средното с пет, а най-лявото – с осем. Карикатурата е наречена „Контактна група“.
Но в следващите десетина страници мисля да използвам само идеята за несъвместимостта на някои с други неща в нашия живот, а не модерната в момента тройна комбинация 3-5-8. И без това твърде много съм я обсъждал досега. Освен това съм убеден, че тя е следствие от нашата принципна невъзможност да съставим „контактна група“, която да ни върши работа като за цял един народ. И понеже се намираме в периода около 1 април, ще се шегувам, да знаете.

·                     Вестник „168 часа“пише: „Царят най-богат, Доган вдигна замък.“ (не е подписано)  Вътре чета:
„Измежду тримата старейшини най-богат е Симеон Сакскобургготски. Той е собственик на резиденция Врана. Тя е с обща площ 3600 дка, но от тях са му върнати 980 дка. 920 от тях той дарява на Столична община, като за фамилията му остават около 60 дка. Царят е собственик и на уникалната резиденция „Бистрица“ в Боровец. Той си е върнал от държавата дворците „Саръ гьол“ и „Ситняково“. Както и огромната къща в село Баня. Тя се състои от няколко постройки, а оградата й е зид от около 2 метра. Сакскобургготски е собственик и на горски масиви в района на Самоков, Боровец и Бели Искър.
След Царя най-имотен в коалицията е Ахмед Доган. Според декларацията му в Сметната палата на негово име се води апартамент от 208 кв.м. в квартал „Белите брези“ и гараж. Самият Доган живее в Сараите в Бояна. (За тези, които не знаят, оградата на Сараите е по-висока от 2 метра, отпред има КПП с бариера, а когато след няколко години се самоубие мъжката секретарка на Доган, медиите ще пишат, че това е станало на етаж -4. Не се шегувам.) Медиите свързаха синия замък в родното му село Дръндар също с Ахмед Доган. Според информациите това ще е център за даровити деца. Дворецът е на 500 кв.м. застроена площ в общински парцел от 14 декара и е точно срещу родната му къща. Факт е, че Сокола не го е декларирал пред Сметната палата. (Този син замък го има на снимка – на три етажа с по 19 прозореца на етаж. Броих ги.)
В коалицията най-беден се смята премиерът Сергей Станишев. За последно през 2005г. е декларирал пред Сметната палата апартамент от 169 квадрата. Майка му го е дарила срещу гледане. Освен това той е декларирал автомобил „Мазда“ и дялове във фирма „Проком ЕООД.“

·                     Другият часовик „24 часа“ съобщава:
„Държавната голфкомпания най-вероятно ще бъде закрита, преди да бъде открита. Станишев замразява идеята за държавен голф, докато се разработи цялостна стратегия за селския, голф и СПА туризма. В четвъртък (7.02.2008) Министерският съвет вкара 1800 дка земя на първа линия до морето край Балчик в държавната собственост с идеята тези морски земи да бъдат спасени от презастрояване. Според строителният министър Асен Гагаузов се предвижда в компанията „Голфразвитие“ след време да влязат частни инвеститори. Те ще бъдат избрани с конкурс, ще получат 5-10% от акциите й и право на строеж върху държавните земи. Гагаузов посочи,  че идеята за този вид държавен бизнес е дошла от Българската голф асоциация, чийто председател е Красимир Гергов. Часове след заседанието Станишев е поискал повече информация за работата на комисията по този въпрос и най-вероятно ще анулира проекта. Премиерът е бил силно смутен, че сред членовете на тричленния борд на държавната „Голфразвитие“ е изпълнителният директор на частната „Блексирама“ Николай Анастасов. Тази фирма, собственици на която са Красимир Гергов и социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, строи голфигрище в съседство на държавния терен. И в момента черен път свързва двата обекта.“
Спирам цитата. Дори няма да ви занимавам с нахалното интервю на Красимир Гергов за вестника, където той настоява, че държавата ще спечели, ако подготви терена за игрището (което струва 9/10 от общата сума за строеж) и после му го даде да построи къщичките за гости за голфърите. Насреща тя, държавата, щяла да има много и многогодишни приходи от хотелите за зрителите на гофсъстезанията.
Но ще попитам къде остана идеята за избягване на презастрояване на черноморието? Ще попитам още, доколко обективни могат да бъдат социолозите Райчев и Стойчев след като единият субект на техните изследвания им е подарил 180 милиона евро от държавните пари?!
Както и ще припомня, че години след като „Блексирама“-та отдавна вече ще е частна на контактната група Гергов-Райчев-Стойчев, червената партия чрез други „контактни групи“ ще постанови за главна своя цел „Да свалим Борисов от власт, дори ако трябва с недемократични средства“ – цитирам точно Сергей Станишев. И ако не знаете: главното обвинение на червените срещу герберите ще бъде „ужасяващата повсеместна корупция по висшите етажи на властта“.

·                     Ще сляза рязко в размера на сумите, но без да напускам „висшите етажи“ на властта. Вестник “Стандарт“ пише:
„Нека с властта си поделим ругатните на хората. Това призова кметът Бойко Борисов вчера. Генерала не иска да отнася попържните на хората, заради непрекъснатите задръствания в града. Ядосан на президентската справка от предишния ден кой от държавниците колко често използва „зелена вълна“ и синя лампа по софийските улици. Затова по негова заповед градската управа вече ще пуска всекидневни справки кой от властта и в кои часове се движи с привилегии по правителственото трасе „Мизия“. „Бях добронамерен като ги помолих да ходят на работа преди осем часа“, уточни Борисов. И повтори тезата си, че Първанов му се ядосва не заради сините лампи, а защото така се осветляват тайните ходове на държавния глава около ДАНС.“

·                     В средата на април се роди нова партия – ЛИДЕР. Логото на ЛИДЕР е феникс в полет, обграден от звездите на Евросъюза, като три от тях са с цветовете на българското знаме. Девизът на либералната формация е „С дързост към бъдещето, с почит към ценностите“. ЛИДЕР избра за свой празник 12 април, световния ден на космонавтиката. Зад формацията стои бизнесменът Христо Ковачки, сочат вестниците. Нейн председател е Кънчо Филипов, който е член на съвета на директорите на „Брикел“ Гълъбово и на ТЕЦ „Марица-изток -2“. Заместничка на Филипов е политоложката Мария Пиргова. (Нея пък откакъв зор я намесват в енергетиката? Ама нали ДС трябва да има „зам.министри“ навсякъде?!) На учредителния конгрес на ЛИДЕР са били вицепремиерката Емел Етем, областният на София-град Росен Владимиров, пиарката на Доган Велислава Кръстева и Олимпи Кътев от НДСВ.
Може да попитате защо на учредителния конгрес на ЛИДЕР присъстват толкова много хора от ДПС. Едно възможно обяснение за което не твърдя, че е определящо, но пък е много любопитно: Човек на Ковачки се оказва собственик на сараите на Доган. (Конкретните сведения са от в.“168 часа“, 27.06.2008 и са подписани - Теодор Насков и Светлана Баталова:
„Според нотариалните актове на имота на ул. Беловодски път 48 в квартал Бояна последният собственик на имота е фирма „Делта епсилон“. В нея по 50% държат Красимир Дюлгеров и Румен Асенов. Красимир Дюлгеров е съдружник (30%) във фирми на Милен Влашки, който пък е в листите на ЛИДЕР и управител на мините в Чукурово и „Черно море“ в Бургас. Румен Асенов и съпругата му Анелия имат хотел в Девин. Това е онзи хотел, който е перлата на хотелите в Девин и представлява Девинските Сараи. Което е друга история. Запознати твърдят, че точно дюлгери от строителната фирма на Румен Асенов са вдигнали и сараите на Беловодски път.“
Други запознати твърдят, че сараите на Доган в полите на Витоша са вдигнати върху имот на масовия убиец Лев Главинчев. (След 9 септември 1944г. Главинчев е участвал лично в арести, репресии и убийства, сред които и убийството на журналиста Райко Алексиев.) След 1989г. наследника на имота синът му Николай Главинчев продава парцела на фирма „Акома“ за 27 728 лева. Датата е 21.12.2001. На 20.04.2004 фирма „Акома“ го продава на „Делта епсилон“. Сегашната стойност на имота е 1 351461 лв. без ДДС.
Добавям, че в началото на юни 2008г. Красимир Каракачанов и неговото ВМРО ще припознае ЛИДЕР-а като сродна по идеи партия и ще издигне общи кандидатури по места за следващите избори.

·                     От вестник „168 часа“:
- информация за партия Атака
: „Депутатът от „Атака“ Митко Димитров беше кандидат за кмет на Сливен миналата година, а втори след него бе брат му Петър Димитров. Съпругата на депутата е била шеста в списъка. ... В Шумен общинари от „Атака“ са тъстът на депутата Илиян Илиев – Румен Русев. Родата е представена от още двама души – 23-годишния Георги Русев Стоянов и 28-годишния Стоян Русев. ... В Пловдивско са се уредили двама братовчеди на депутата Павел Шопов – Атанас Караиванов и Иван Пенчев, както и любовницата на областния координатор Тодор Христев Славка Диманова.“
- информация за президентска партия: „Близките до президента личности от инициативен комитет „Съзидание“ започват да правят структури по места. Лицата на „Съзидание“ са Иван Гранитски, Николай Овчаров, Нешка Робева и Антон Дончев. Първите градове с такива структури са Хасково, Велико Търново, Смолян, Търговище, Стара Загора, Бургас, Благоевград, Видин, София, Плевен, Разград и Пловдив. По-известни личности в „Съзидание“ са съветникът на президента политологът Борис Попиванов, Поли Карастоянова, Георги Гергов.“
- „Лидерът на СДС Пламен Юруков е започнал разговори с десни политици за сформиране на нова мощна дясна коалиция. „Отдавна работя за такъв десен проект, няма нужда да се прави специална група. Всъщност аз, Мартин (Димитров) и Нено (Димов) работим заедно и сме един отбор“, заяви от Брюксел независимата депутатка Мария Капон. Тя заедно с Елеонора Николова и Марио Тагарински ще са сред първите, които ще бъдат поканени да се върнат при сините. Юруков е водил разговори и с Емил Кошлуков от „Новото време“ и Любен Дилов-син от „Гергьовден“.“
- „Лидерът на ДСБ Иван Костов направи свое предаване – Клуб четвъртък“ (да не се бърка с вторнишките сбирки на „Монтерей“) в телевизия „7 дни“. Собственик на тази телевизия е Петко Тодоров, който се кандидатира за кмет на София м.г. от името на Комунистическата партия на Александър Паунов. Със старта на предаването общинските ръководства на ДСБ призовали своите членове и симпатизанти да се залепят пред телевизора и щат не щат, да следят най-лявата българска телевизия, та да могат да разберат какви ги върши най-дясната българска партия.“

-                      Кореспонденции в „Труд“:
- 29.03.2008: „При незапомнени мерки за сигурност премина визитата на турския президент Тайип Ердоган в Кърджали. Той дойде с кортеж от 11 автомобила и бе посрещнат с ръкопляскания и скандирания „Турция, Турция!“. Голямата петъчна молитва водеше лично главният мюфтия Мустафа Хаджъ. (Съдът отсъди окончателно в негова полза. „Самозванецът Недим Генджев потъна в историята“, уточнява вестника.) Ердоган посети и енорийския храм „Свети Георги победоносец“. После се срещна с кмета на Кърджали Хасан Азис и областния управител Ангел Коджаманов. Пред тях той каза: „Вярвам, че заедно ще изградите един по-модерен град.“
  19.04.2008: интервю на Валентина Петкова с Петко Симеонов:  „Тази година се навършват 20 години от създаването на Клуба за гласност и преустройство. През 1968г. куражлии интелектуалци, сред които Блага Димитрова, Чавдар Кюранов, Искра Панова, Желю Желев, Антонина Желязкова, Николай Василев, Кирил Василев и др. се събрахме, за да проправим път на вятъра на промяната и в България. ... В политическото поприще се включих по идейни подбуди...“
А стига, бе!

·                     От всички светски събития в столицата през тия дни избирам да отбележа:
- Рожденият ден на Гиньо Ганев и ревюто „Жена с характер“ на Жени Живкова се състояха в един ден в салоните на НДК. Изреждам по-важните гости, без да ги сепарирам, защото те всичките са си плюли в устата: банкерката Петя Славова, земеделката Анастасия Мозер, Анна Сендова, семейство Евгения и Николай Баневи, председателят на НС Георги Пирински, Желю Желев и Димитър Попов, Коста Цонев, Станимир Илчев, Теодора Дренска, Борислав Ралчев, Лидия Шулева, Борислав Великов, Милен Велчев, Татяна Дончева, Румен Овчаров, Иво Атанасов, Мая Манолова, Минчо Христов Куминев, Петър Берон, Четин Казак, Елеонора Николова, Николай Камов, Екатерина Михайлова, Евгени Чачев, министърът на икономиката Петър Димитров и заместничката му Нина Чилова, Стефан Данаилов, Явор Милушев, началникът на ГЩ Златан Стойков, военният министър Веселин Близнаков, председателят на КС Константин Пенчев, директорът на ДАНС Петко Сертов, „старите пушки“ Георги Йорданов, Любен Гоцев и Любомир Левчев, синът на Милко Балев, дъщерята на Николай Гигов, братът на Жени Живкова Тодор Славков.
- Концертът на сръбския чалгар Горан Брегович в софийския „Найт клуб. Цитирам от вестник “Стандарт“: „Маестрото се шашна от лимузините, скъпарските бижута и ролс-ройси, докато влизаше в заведението. А после взриви София! (А, ето откъде са се появили дупките по улиците на столицата и задръстването на речните корита на Перловска и Владайска река.) Сред хората, които безпаметно го аплодираха и пяха с него, бяха бизнесмени, политици, медийни звезди и силиконови красавици. Невероятен концерт!“
Няколко имена от „Стандарт“-а: Баневи, Барбукови,  Арабаджиеви, Кеворк Кеворкян, Цветанка Ризова, Силва Зурлева, Ути Бъчваров, Андрей Райчев, черната Златка, Ивайла Бакалова.
- Да не забравя и „Вторият Руски бал“ в Салоните на Военния Клуб в София, организиран пак от „светския лъв“ педалът Евгени Минчев (определението е чисто негово, документирано е дори в автобиографична книга, знаете – „Живот на педал“) Гости на педала според вестник „Уикенд“: Ветко и Маринела Арабаджиеви (главни спонсори), Весела и Димитър Барбукови, Николай и Евгения Баневи, „модният ас“ Людмил Стойков. Бедо Доганян (Тоя пък какъв е?) Ники Кънчев, бизнесменът Стефан Шарлопов и съпругата му Бояна, Петър Лашов (друг един бизнесмен, в 90-те години шофьор на Петьо Блъсков, днес собственик на един от най-известните нощни клубове в София
Night Club), Любен Гоцев с жена си, банкерката Петя Славова, певците Веселин Маринов и Руслан Мъйнов.

·                     В.“Труд“ от 1.04.2008г.: „Видните ергени в държавата намаляха с един – премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев се врече във вярност на дългодишната си приятелка, журналистката Елена Йончева. Сергей каза „Да“ на Елена под строгия взор на столичния кмет Бойко Борисов, който загърби политическите си разногласия със социалиста и лично извърши церемонията. Според закона и Борисов е ерген, въпреки че от години живее с Цветелина Бориславова. Двамата също са решили да сложат край на безбрачието си, а младоженците Сергей и Елена са готови да им кумуват, подшушна премиерът на „Труд“.“
А, стига, бе! О-о-о, днес е първи април.
Датата на в.„24 часа“, откъдето цитирам следващата информация, е 5 април 2008г., събота. Все пак първи април беше вторник.
„Дъжд, невиждан 33 века, удавил Цар Калоян“ (А, стига, бе! Цар Калоян не беше ли убит под стените на Солун в 13 век?) Твърдението се съдържа в хидроложки анализ на бедствието, изготвен по поръчка на Министерството на околната среда и водите. Документът бе споменат от вицепремиера Емел Етем в отговор на парламентарен въпрос, но тя не спомена данни, защото все още се води следствие. (Библейският потоп в района на град Цар Калоян беше на 6 август 2007 година.) За двата дни валеж – 6 и 7 август, водният стълб  е 405 мм. 2,5 метра пък е било най-високото ниво на приливната вълна. От тях само 12 сантиметра се дължат на рухналите язовирни стени, 62 см – на затлачените мостове в града и 1,73 м на ниската проводимост на речното корито. Докладът е изготвен от частна фирма. (Като видя цифри, това веднага събужда математика в мен. Започвам да събирам:  12см + 62см + 1,73м = 2,47м, което не е 2,5 метра - губят се 3 сантиметра, и по-малко от 4,5 метра с около 2 метра.) Скъсването на двата язовирни бента е било неизбежно, защото те са изчислявани по норми от 60-те години (На кой век?), а и заради долуснати технически грешки при строежа им, се казва още в анализа.“
„Край на цитата“, както казваше един републикански шампион по фехтовка от двора на крал Артур.

·                     Снимка в „168 часа“ на Пламен Орешарски - финансов министър и Иван Искров – шеф на Надзора на БНБ си говорят нещо. Отгоре пише: „Отлагаме приемането на еврото за неопределено време“.
А някъде отстрани икономическият умник Емил Хърсев казва: „Европа страда от своята Централна банка. Според мене това, което трябва да се направи, е да се въведе паралелно обръщение на еврото. Както се разплащаме в лева, така да можем и в евро.“

·                     После „ГЕРБ мъчел народа“, пише нервната и млада все още журзвезда на в.“Труд“ Диана Тенчева. Познавате я – завежда социалната политика и здравните проблеми на народа. Ще цитирам материала й, само да уточня, че ГЕРБ означава „гастроезофагеална рефлуксна болест“:
„От ГЕРБ е болен всеки трети българин над 18 години. Става дума за Гастро Езофагеална Рефлуксна Болест, по-позната у нас като стомашни киселини. Болестта сериозно влошава качеството на живот на хората, защото те не могат да спят, сутрин се събуждат неотпочинали, а през деня са нетрудоспособни. Специалисти напомнят, че нелечението на ГЕРБ води до рак на стомаха и на хранопровода.“
А четенето на всекидневни преливащи от злоба материали срещу  граждани за Европейска, а не за Съветска!, България, не води ли до усилване на стомашните киселини?
A после ГЕРБ мъчел народа, нали...

======================================
Горе-долу, но не съвсем, тук му е мястото да отбележа за поредното напомняне от Съдбата, че „бъркаме някъде“. Навръх Цветница (20 април 2008) седем младежи от две коли, които се сблъскали челно, изгоряха като факли при катастрофа на пътя Пловдив-Асеновград в района на разклона за село Крумово.

„Не съвсем“, защото тук управлението на ГЕРБ няма никаква вина, но последната, която цитирах - Диана Тенчева, завежда „горе-долу“ тези проблеми. Как не се е сетила да „гризне“ Бойко Борисов по този повод?!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 462671
Постинги: 633
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031