Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2021 16:49 - НИЕ-651 Един разстрел и две уволнения
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 625 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЕДИН РАЗСТРЕЛ (Димитър Янков) И ДВЕ УВОЛНЕНИЯ
(Корнелия Нинова и Делян Пеевски)

 

Разстрелът не е един, далеко не е един, и аз ПРЕДВАРИТЕЛНО изразявам своето недоумение, защо българските медии от станишево време гърмят по своите страници за убийствата по времето, когато Бойко Борисов беше главен секретар - само главен секретар! - на МВР, а се разсейват, когато стават убийства в страната по времето, когато Румен Петков е министър – министър! – на МВР. А тези убийства – 2006/2008, не са, като бройка, кой знае колко по-малко от убийствата през 2002/2005.
Само една разлика виждам, заради която българските медии (?!) могат да си мълчат: по времето на главния секретар се отстрелваха видимите шефове на българската мафия, а по времето на министъра – политически ангажираните техни покровители. Да се изясня – Румен Петков е от партия БСП, а Бойко Борисов – от ГЕРБ.

Само преди няколко страници маркирах убийството на кмета на гр. Елин Пелин Янко Янков (на 9.01.2007), защото трябваше да разсъждавам върху още не случили се факти, които отварят голямата тема. Но ето, че гнойта започна да избива от раната – на 9 май 2007г. някой застреля председателя на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков.

·                     Сега се налага да стана по-подробен. Кметът на град Елин Пелин Янко Янков е застрелян с 9-мм пистолет “Макаров”. Докато хранел кокошките в собствения си двор. Убийците били двама, знае се и колата с която са избягали. Не са заловени още. Според версиите мотивите са икономически. Или опита на кмета да намери място за балите със софийския боклук в мина "Чукурово", собственост на Христо Ковачки: Идеята обаче пропаднала заради съпротива на местното население, която доведе до сблъсък между гардове на Ковачки и жители на близкото село Габра. Или газообразни: По инициатива на кмета в града е изградена газоразпределителна мрежа, като е създадено общинско дружество, което да доставя газ. От ДКЕВР обаче отказват лиценз. Общинският съвет на Елин Пелин пък отказва на "Овергаз" да купи мажоритарния дял в общинското газово дружество и вместо това продава 34 процента от фирмата на Александър Тасев-Остапа. (Александър Тасев-Остапа е убит на 14 май все същата тази 2007г.)
Тъй като убийството на Янко Янков е първото убийство на действащ кмет на по-голяма българска община, то предизвика буря от политически реакции. След малко ще прочетете една такава журналистическа реакция, на един добре познат ни журналист от ярко червения клан Готеви. Вътре се прави препратка към ГЕРБ и стремежа на новата партия към големите пари в кметствата от еврофондовете. Затова веднага уточнявам: Янко Янков е дългогодишен кмет на Елин Пелин от партията на Александър Томов (“добрият вълк Лупи”) “Българска социалдемокрация“.

·                     На 8 април 2007 (месец преди разстрела на несебърския общинар №1 Димитър Янков) посред бял ден в центъра на Бургас при гангстерско меле е прострелян наркодилър от бандата на Митьо Очите. В суматохата са били ранени случайни минувачи – студент и възрастна жена. Ако трябва да пиша пак кой е Митьо Очите, ще ми дойде много. Но мога да обобщя: По времето на Бойко Борисов като главен секретар, му се размина смъртта, но поне беше вкаран в затвора. Днес по времето на Румен Петков Митьо Очите е на свобода. Без да си е сменял занаята. И без да е намалил интезитета на проявите си. След Румен Петков, вече по времето на Бойко Борисов като премиер, Митьо Очите ще бъде обявен за общодържавно издирване. И спипан в един истамбулски хотел “на гости” в стаята на един депутат от БСП, Бенчо Бенчев се казва, докато си говорили като приятели, видяли се на улицата случайно. Прокуратурата (Сотир Цацаров) няма да успее да убеди съда, че те са виновни.
Нататък ще четете продължението. За сеещите на дъното ряпа ще запиша, че от Бургас до Несебър са само 40 километра по хубав път.

·                     На 14 май 2007 (5 дни след разстрела на Димитър Янков) в столичния квартал Бояна беше убит бизнесменът Александър Тасев по прякор Остапа. Познат като “черешовия крал” в родния си град Кюстендил, а освен това и собственик на футболния клуб “Локомотив”, но в Пловдив. Във вестниците се споменават свързани с него имена на депутати от БСП: Мичо Райковски, Трифон Митев, Иво Атанасов. И че чичо на Александър Тасев е дългогодишният първи секретар на ОК на БКП в Кюстендил Никола Тасев.
Аз мога да добавя от архивите, че през 1997г. Александър Тасев беше водач на листа от Българския Бизнес Блок на Жорж Ганчев именно в Кюстендил, но не стана депутат. После имаше някаква история за рекет от 280 хиляди евро от страна на Жорж в която беше намесен и Дон Цеци – депутатът-затворник Цветелин Кънчев. Нищо не се случи естествено. Остана само любопитството от некръглата и вероятно заради това точна сума от 280 хиляди.
А, и още: За три години трима “собственици” на ФК “Локомотив“ Пловдив бяха убити (Вторият, преди Остапа, беше Георги Илиев от СИК. Вестниците припомнят, че куршумът, убил Георги Илиев, е изстрелян от последния етаж на хотела на Димитър Янков “Хризантема”, който се намира точно срещу дискотеката на Георги Илиев “Мултиплейс) и един вкаран за 7 години в затвора. Ако се върнем още няколко години назад, ще попаднем на други трупове. Единият от тях е на Николай Попов-Мартеничката, от чиито ръце ръководството на “Локо” пое известният ни Николай Гигов – оръжеен търговец или наркопроизводител, или и двете...  Какви ли пари се препират в този общо взето невзрачен български футболен клуб?! Подир малко ще четете за един много известен пловдивчанин Георги Гергов от БСП. Покрай него пък що навързани има – започвайки от Костовия вътрешен министър (1997-1999) Богомол Бонев, и завършвайки с неподхващаната още от НИЕ-историята Корнелия Нинова. Търся да видя къде е намесен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов – не виждам.
Няма го и сред приятелите на Остапа, които са го изпратили в последния му път: Иво Атанасов, Мая Манолова, Мичо Райковски, Николай Шушулов (шефът на ДКЕВР), Юлияна Дончева... Валентин Михов, Михаил Касабов, Любо Ганев, Христо Бонев. Емил Наков.

·                     И ето ни в деня 9 май 2007-а, в града Бургас
21,30 часа. Председателят на общинския съвет в Несебър Димитър Янков е убит в центъра на Бургас, докато заключва луксозния си джип и се качва в мансардата на любовницата си, преди да се прибере при жена си в Несебър. Стандартна история. Бивш барман преди промените, след тях - кадровик в средите на полицаите, на които е разливал питиетата, сегашен кандидат за кмет на областта. От БСП.
Само един любопитен щрих: Любовницата му Красимира Маринова е братовчедка на Мирослав Севлиевски. От НДСВ. Който играеше карти с Иван Тодоров-Доктора и Милен Велчев на една яхта в пристанището на Монако. Която пък беше платена от Спас Русев – бивш шофьор на Симеон Сакскобургготски, притежател между другото на ФК “Левски” - преди или след Тодор Батков и Васил Божков – все ги бъркам тия от поделението.
И още един любопитен щрих (според в.”Труд”): “Съпругата ми Регина е германка. Тя си реституира остров Рюген в Балтийско море, който някога бил собственост на рода й. Продаде го и ми даде част от парите. Именно на острова кръстих първата си фирма “Рюген”, казва Димитър Янков.” (Остров Рюген е най-големият немски остров. На времето Адолф Хитлер бил построил там огромен хотел, където да отдъхват нацисти.)
Естествено, че убийството на Димитър Янков не беше разкрито. В началото на юли тази 2007 година Общинският съвет в Несебър ще го направи посмъртно “почетен гражданин” на града. Мотивите: “За изключителни заслуги за развитието на общината”.
Няколко отзива непосредствено след убийството:
- Ангел Ангелов, окръжен прокурор на Бургас: “Нямаше сигнали за смъртни заплахи срещу него. Имаше сигнали от Янков и срещу него за неправомерни действия, които сме разследвали, но за заплахи за убийство, не е имало сигнал нито официален, нито неофициален.”
- Пенко Атанасов, депутат от БСП: “В предизборна ситуация, в каквато се намира България в момента, могат да се говорят много неща, но да се намесва БСП в снощното убийство е недопустимо.”
- Любен Дилов-син: “При цялата съмнителна известност на този бизнесмен през последните две години бе очевиден неговият сблъсък с един кмет от управляващата партия, който, за да бъде спасен от затвора, бе пратен като дипломат. (Предишният кмет на Несебър Николай Трифонов, заб.моя)  Като добавим, че нищо не се е случило по убийството на кмета на Елин Пелин, очевидно при повече от един Румен има проблем сред управляващите.”
- Красимир Каракачанов – “Станахме като Чикаго от 30-те, където мафията убива кметове, съветници, съдии и полицаи.”
- Светослав Малинов, депутат от ДСБ: “Несебърската политика е едно от нещата в България, в които се пресичат икономически и престъпни интереси. Убийството означава, че местните избори започват по един много зловещ начин.”
- Иван Сотиров, депутат от ОДС: “За съжаление освен, че зачестяват зловещите убийства на известни бизнесмени, започнаха да зачестяват екзекуциите и на политически фигури. Това потвърждава констатацията на Румен Овчаров, че имаме разпад на държавността.”
(“Разпад на държавността”?! Тази фраза ще стане любимо клише на евнуха в парламентарната група на ДПС “Черния Мустафа” – Мустафа Карадайъ. Само че след десетина години. Сега я срещам за първи път.)
- Ето и обещаният анализ на разстрела на Янков, който е направил Георги Готев от клана Готеви във в.”Стандарт” на 11.05.2007:
“Показният разстрел на Димитър Янков добави отчайващи щрихи в портрета на България. Не за първи път пада убит по мафиотски начин представител на местната власт (кметът на Елин Пелин беше също Янков и също бе застрелян със седем куршума точно преди четири месеца). Този път обаче убийството носи прекалено много атрибути от реквизита на мафията. Как става така, че в България демокрацията служи за това да издигаме мутри за ръководители? И защо мутрата придобива ореол на успял човек, на пример за подражание? “Я си ми застанал на пътя, я цялата ти рода ще остане без работа, а и по-лоши неща могат да се случат” – това послание на нашето време е ясно на всички. В България хората престанаха да се стряскат от показните убийства. Така или иначе справедливостта не идва по линия на правосъдието. Уви, неговата роля е в това да участва в разпределението на плячката, вземайки своята тлъста част. Положението не се подобрява, то става нетърпимо. Членството ни в ЕС нищо не променя, само хвърля сянка върху Евросъюза, че е започнал да толерира такива практики вече на своя територия.”
Погледнете датата на Анализа – пет месеца и половина след приемането ни в ЕС. А изводите смели и окончателни. Обаче старите: На кривата ракета космосът й е виновен!
Министърът на вътрешните работи на Европейска България - член на БСП/БКП от малък. Убитият, също от малък, е “граден” като ръководител от същата партия. Баща му на автора на материала  - Горан Готев, откакто го помним, пише за БКП. В чието време Прокуратурата и Съда бяха образец за “революционна справедливост”. За което накрая следва “великият извод”, че е виновна Демокрацията и ЕС, който толерирал такива практики на своя територия?!
Какво да го правиш такъв/ Освен да го “наплюеш” и отминеш. После обаче трябва да се върнеш и да наплюеш сина му, също журналист – Горан Георгиев Готев. После пак - по отношение на младото моме Виктория Готева, водеща в телевизия
bTV, популярна като “Божков ТВ”. Докога това?!
И затова съвсем не е виновен ЕС. Той не толерира такива практики и затова вече колко – 15-ина години, държи мониторинга на страната ни. ИМЕННО ЗАТОВА такива диваци като Готевци пискат и вият на умряло, колчем се спомене Европа с добро. И чакат, и искат, и се надяват Путин да дойде. Вулкан да затрие САЩ. Хората да станат отново диваци. Защото какво е комунизмът им като строй? – Първобитно общинен плюс електричество.

·                     Де го чукаш, де се пука.
Извинявайте за отклонението. Де го чукаш, де се пука...
През април 2007г. избухна скандалът “Фронтиер”. “Фронтиер” е една от разследваните фирми по делото срещу Вальо Топлото (Валентин Димитров) и е собственост на някой си Красимир Георгиев. През фирмата на този “бизнесмен” вестниците твърдят, че преминават годишно сделки за над 800 милиона евро.
Същността на скандала: Директорът на Националната следствена служба Ангел Александров поисква от Висшия съдебен съвет да уволни дисциплинарно следователката Татяна Шарланджиева, заради това, че тя е предавала информация от следствието срещу Вальо Топлото на въпросния Красимир Георгиев.
А защо на него ли? Ами, Красимир Георгиев има още фирми: “Банско пропъртис-2” или още “Григ” ООД (регистрирана в държавата Сент Винсент и Гренадини – къде е това?), “Металконсулт” ООД (регистрирана на Бахамските острови). В последната е съдружник с 82-годишната майка на Вальо, познатата ни баба Цеца. Красимир Георгиев е непознат за обществото, но в енергийните среди е известен – състудент е на Румен Овчаров от Московския институт по енергетика и в момента отговаря пряко за българския институт “Енергопроект”. Иначе идва от Благоевския районен комитет на БКП, където е бил инспектор преди 1989 година.

(Преди да продължа с фактите около разрастването на скандала “Фронтиер”, да напиша какво научих от Интернет за директора на НСлС Ангел Александров. Той е дългогодишен следовател в НСлС и нейн председател (2004-2007) до края на юни т.г., когато напуска службата след решение на ВСС. Преди 1989 година е разследвал Ахмед Доган за “създаване на група с противодържавна дейност”, което следствие завършва с 10-годишна ефективна присъда. След промените оглавява отдела в НСлС за финансови престъпления и банкови фалити. Александров е човекът, предложил все още непознатият за обществото Делян Пеевски за следовател в Службата.)

Ангел Александров обвинява и самият Румен Овчаров, че е оказвал пряк натиск срещу него да прекрати следствието. Нервите на Румен Овчаров не издържат. Веднага след началото на скандала (април 2007г.) той влиза в обяснителен режим: “Жалко и недостойно е главният следовател на Републиката да се опитва да превърне държавата в “Биг Брадър”.
В скандала се намесва и  “Булгартабак” (За този с далеко по-големи финансови изражения на загубите скандал не съм писал почти нищо. Съзнателно – някъде вече казах, че историята ми избягва да засяга съдебни спорове за икономически вреди, защото аз не съм Съдия, а Свидетел.) Изпълнителният директор на “Булгартабак” Христо Лачев дава официална пресконференция на която обвинява Ангел Александров, че му е искал пари и документи за заместник министърката на икономиката от станишевото правителство Корнелия Нинова, в чийто ресор пък попада приватизацията на “Булгартабак”. Главният прокурор Борис Велчев заявява, че при него не е постъпил писмен сигнал във връзка с отправените обвинения към Ангел Александров.

(10-ина реда за 40-годишния шеф на “Булгартабак” Христо Лачев. Роден е в 1966-а. Още като студент в УНСС-София започва да работи в основния си бизнес – търговия с цигари и други стоки за СССР. Защо точно с това след като майка му е директор на фабриката за коприна “Свила” в Хасково”?! Идва 1990 година. Христо Лачев регистрира фирма за таксиметрови превози. Междувременно майка му става собственик на 50% от фирма “Булпром” ООД за производство на спиртни напитки. Синът заминава за новата република Украйна и от името на тази фирма започва да продава там най-търсените цигари български цигари “Родопи” и “ТУ 134”. През 1998-а ги хващат, него и неговите съдружници с контрабанден износ на стока за над 3 милиарда лева (няма информация стари или нови пари), но има информация, че е осъден условно на 10 месеца затвор. Следствието установява, че парите са влагани в покупка и строеж на скъпи имоти в Бояна, Паничище,Сапарева баня, София, Созопол...)

Преди да завърша с резултатите от скандала “Фронтиер/Булгартабак”  да подкрепя историята с още интересни, според мен, пристрастия: (Всички тези оценки са ПРЕДИ датата 5.05.2007, когато... ще прочетете след малко какво се случи.)
- Татяна Дончева, зам.председател ПГ на “Коалиция за България”: “Скандалът показва първо, че има хора, които говорят конкретни неща, и други, които отказват да кажат нещо конкретно. Не познавам шефа на “Булгартабак” Христо Лачев, но изказванията му веднага ме накараха да се запитам – вярно ли е, че шефът на следствието Ангел Александров го е извикал в кабинета си. Директорите на полицията, на сигурността, на следствието и главният прокурор могат да викат хора само в служебно качество. Тия, които отиват неслужебно, всъщност са най-близките им приятели. Има още една брънка, по която не се е задълбало. Кой е Делян Пеевски? Какъв е този 26-годишен човек, който за две години и половина или за три, може да бъде парламентарен секретар на транспортното министерство, адвокат в Благоевград, адвокат в София, да завърши висше образование по право и да стане следовател в НСлС без конкурс. ...  Иначе има различни интереси. Първо скандалът да избухне по време на изборната кампания. Това са интересите на ГЕРБ и среди в нашата партия, които обмислят бъдещо партньорство с ГЕРБ. Част от тях са представени на ниво ръководство. Има и икономически интереси, които също са важни. В енергетиката например бъдещите големи проекти и даже бъдещата геостратегическа ориентация – дали тя ще бъде едностранно свързана с Русия или не. Затова и никога не съм гледала на Румен Овчаров като на жертва. Най-големите адвокати на Ангел Александров тия дни се оказаха Димитър Иванов (“Гестапото” – аз) и Цвятко Цветков (сегашият заместник на “Гестапото”). Чакам само и Божидар Димитров да се изока, за да се оформи картинката.”
- Атанас Мерджанов, зам шеф на БСП: “България е в процес на кампания – след броени седмици предстоят избори за евродепутати. Очевидно да се стоварват скандали само върху главата на БСП, която е един от главните и печеливши участници в този вот, е нещо прекалено изгодно за другите играчи. Вероятно те се надяват да си дигнат рейтингите за сметка на соцпартията. Факт е, че случващия се скандал се използва и интерпретира от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по един доста непочтен  и непристоен начин. Хвърлят се в общественото пространство лъжи, недоказани обвинения, които просто висят и манипулират общественото мнение. Малко трогателно ми звучи и следващата теза за конфликт между двата коалиционни партньори БСП и ДПС. Такъв конфликт няма. С колегите от ДПС се разбираме изключително нормално, професионално и когато става въпрос за общите цели на обществото и на държавата, постигаме максимален консенсус.”
- Илия Божинов от ИБ на БСП: “Най-лошото в този скандал от гледна точка на БСП е, че ние нямаме полезен ход. В момента нито можем да се правим, че не знаем за какво става дума, нито да започнем ремонт на кабинета по тази причина. Защото такива неща не се правят в предизборна обстановка. От този скандал имат полза Бойко Борисов, “Атака”, десните, които трябва да се реанимират по някакъв начин. Разбира се, зад това седят и хора от чужбина, като Европейската народна партия например. В момента у нас има монопол на лявото или на левоцентристкото, пък десните партии и политици в света искат да има баланс и да съществува дясно. Единственият начин е да се разруши лявото с такъв тип скандали.”
- И карикатуристът на в.”Стандарт” Илиян Савков вижда в сагата “Фронтиер” борба за висока топка на футболното игрище “България” между Румен Овчаров и ... Бойко Борисов.
Колко некоректен трябва да е човек, за да нарисува такава измислица?! И какъв божествен оптимист да е, за да си помисли, че като си стиска очите за истината, тя става лъжа! Ама – колебая се между глупаци и наглеци – много.
- Дежурният виц на “Труд”:
Журналисти обсаждат министъра в оставка Румен Овчаров с въпроси. Той мълчи. Нахакана новинарка настоява:
- Кажате поне как стоят нещата общо взето.
- Ами общо взето, всичко общо е вече взето.

В началото на месец май европейската служба за борба с финансовите измами ОЛАФ изпратила писмо до страната ни, че “злоупотребите с европейски средства в България са се утроили през последните два месеца”. На което премиерът Сергей Станишев казва: “Ясно е, че в предизборна кампания опозицията ГЕРБ и ДСБ се опитват да политизират този случай и да разклатят управляващата коалиция.”
Датата на това изявление по вестниците е 4 май 2007. А на следващия ден – 5 май 2007г. всички вестници гърмят на първите си страници “Станишев ГО прати в отпуск (министър Р.Овч.), а Корнелия Нинова (зам. министърка на икономиката) и Делян Пеевски (зам. министър на природните бедствия) направо УВО.”
За тези, дето си стискат очите, очаквайки като ги отворят да видят друго, припомням – предварително преди да продължа със събитията:
- Към момента 2007-а Корнелия Нинова (р.1969) е член на Висшия съвет на БСП, член на Комисията по външната политика на левицата и председател на борда на “Булгартабак”. Юрист от СУ. Първа работа -юристконсулт на синята Столична община в 1995 (Стефан Софиянски). После: следовател в столичното следствие 1996-1997, където се сприятелява с Татяна Шарланджиева; директор и притежател на 1/3 от акциите на приватизираното външно-търговско д-во “Техноимпекс” (1998-2005), откъдето е поканена в екипа на Румен Овчаров като зам.министър на икономиката и енергетиката.
Член на БСП от 2003 година. Въпреки че е освободена от МС, Нинова е избрана след това във Висшия съвет на БСП и става негов говорител. През 2009-а вече е депутат от БСП. На 8 май 2016г. е избрана за председател на БСП с 395 гласа срещу 349 гласа за дотогавашния председател Михаил Миков.
Интересна служебна биография, нали? Но понеже това е малко по-дълга история, а и според мен е пряко свързана с житието-битието на втория уволнен - Дилян Пеевски, ще я продължа след като представя на вниманието ви обстоятелствата около самия Пеевски.
- Делян Пеевски (р.1980) е “любимец 13”. През 2001-а (на 21 години) става член на НДСВ, тогавашният министър на транспорта Пламен Петров го назначава за парламентарен секретар и му възлага да оглави борда на „Пристанище Варна“ ЕАД, пост от който по-късно е освободен поради липса на образователен ценз. В следващите 4 години Пеевски завършва ззпочнатото “Право” в СУ, става адвокат първо в Благоевград, после и в София. Посреща 2005 г. като следовател в Столична следствена служба, макар че според закона за тази длъжност се изисква двегодишен стаж. Пет месеца по-късно е назначен за зам.министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие (??). През 2007г. (след уволнението от Станишев) му е повдигнато обвинение за изнудване. Разследването е прекратено „поради липса на доказателства“, а Висшият съдебен съвет го възстановява и като следовател. Две седмици по-късно Пеевски е възстановен на поста зам.-министър на бедствията и авариите.
Делян Пеевски става народен представител от гражданската квота на ДПС (14 юли 2009г.) На 14 юни 2013 г. по предложение на премиера Пламен Орешарски (в мандата на ДПС) е избран за председател на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС). Под натиска на последвалите протести срещу това назначение и изразено недоверие от представители на евро-атлантическите ни партньори Народното събрание единодушно отменя това свое решение на 19 юни същата година. Но на следващите парламентарни избори през 2017г. той отново е депутат от ДПС. Вече не се говори, че е от гражданската квота. И ще има 3 (словом три) посещения на работното си място за всичките 4 години на съществуването на това 44-о НС, до април 2021 година. На 2 юни 2021 г. Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ налага санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков за тяхната значителна роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 компании. Те са санкционирани съгласно Глобалния закон „Магнитски“, действащ при тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят.

=============================================
Обърнахте внимание, нали, че отделих текста, който ще последва, от останалия текст. Това означава – знаете вече – че ще следват МОИ разсъждения, водещи до определени заключения въз основа на необичайно за медиите ни комбиниране на известни факти. Нещо като “сюжет за малък криминален разказ”.
Кой протежира Корнелия Нинова?

(Съгласете се, че е малко необичайно да тръгнеш от синия Стефан Софиянски и стигнеш до председател на червената партия БСП. Такъв случай досега не е имало, Всичките шефове на БСП – от оня момент на създаването й през април 1990-а, до края на Мишомиковия период на управление – май 2016-а, са потомствени комунисти поне 2-ро поколение.)
Нищо такова не се забелязва при Корнелия Нинова. Само е родена е в “борчески” български край – Ловешкия. Кавичките са защото тази част на България не е дала много партизани, но пък е приютила най-известните комунистически “трудови” лагери. Родена е в село с плодородното име Крушовица. Обаче е завършила престижната софийска гимназия НГДЕК в 1988 година. Може би затова в Интернет ще попаднете на информация, че е родена в град Мизия. Не върви някак простото Крушовица.
Женена е за Димитър Нинов. За него се знае, че е някакъв директор с висока заплата в руската нефтена рафинерия “Лукойл” край Бургас. Чийто български собственик (държи половината акции) е Валентин Златев, син на несменяемия кмет на Правец по времето на Тодор Живков. Повече информация за Митко, както го нарича жена му, няма кой знае колко. Бил някакъв митничар покрай промените, къде - не пише, но вероятно в македоно-сръбския край във времената на петролното ембарго срещу Югославия от времето на войните на Милошевич. Корнелия и Митко имат син със странното име Рафаел. Кой ли е евреин в това семейство?
И сега най-невероятното. В периода на създаване на опозицията срещу червените в първите години след 1989-а, бяха популярни “голите снимки” на Волен Сидеров и на Ахмед Доган. (За снимките на Сидеров ви информирах скоро, покрай появата на “Атака” сред политическите партии. Макар “голата” му снимка да беше пусната още, докато Желю Желев го беше довел в София и направил главен редактор на в.”Демокрация”, и имаше за цел да го дефинира като курвар ли, педерас ли... каквито били всички демократи според червените.)
Точно от същия начален период на демокрацията са и голите снимки на Ахмед Доган. Но нищо не съм писал за тях до този момент, защото на тях Доган – облечен, е в компанията на две жени – млади, непознати, но само по гащички, които са седнали на коленете му. Как да им обърна внимание като може да са просто 2 мераклийки за циганско-турски ласки. Още повече, че покрай Доган непрекъснато се говори за такива жени: знаете например историите за шантажирани журналистки с конкретни имена, за които неговия сол-ташак Осман Октай се кълне, че са истински. И изведнъж някъде в периода 2015-2016, когато Корнелия Нинова замести Михаил Миков на кормилото на БСП, една клюкарска агенция:
pik.bg (чийто собственик е Недялко Недялков, по-малкия син на поета Недялко Йорданов) пусна в Интернет тези снимки с твърдението, че дясната мома – на дясното ахмедово коляно, е 20-годишната тогава Корнелия Нинова. Що не?! Това е напълно във вербовачния кадесарски профил на Ахмед Доган. Освен това приликата между дясната мома и булката от сватбата на Митко Нинов, е поразителна. Който не ми вярва, може сам да се увери, влизайки в търсачката Гугъл.
Ако това е вярно – че Корнелия Нинова е тръгнала в политиката от коленете на Доган ага, много неща се подреждат от само себе си в привидно загадъчния и труден политически пъзел на нашето настояще. В крайна сметка много от жените са такива – крехки и лесно склоними. Да не говорим за мъжете със слаби ангели. Затова и по събирани данни, поне половината от кадрите, не само на българската държавна сигурност, са жени. “Не вярвате ли, ела ни на гости”, както пее Ритонката. Или ми покажете нещо положително, което журналистката от “Труд” Валерия Велева е написала за Корнелия Нинова. И всичко това се представя за принципни политически позиции... Боже, Боже!
Само да завърша тази мръсно миришеща политическа сага: Някъде по време на протестите срещу ГЕРБ, късното лято на 2020 година, прочетох в трудовия вестник “Труд” следното, цитирам: “Корнелия Нинова игра "ва банк", защото мачка наред на "Позитано"20 и това й даде кураж и сила, но се увлече - Падишахът не иска "Бойко Борисов в пола".”

Кой протежира Делян Пеевски?
Също така неясно, макар и по-ясно. Момчето (р.1980) е чисто софиянче, но родителите му се развеждат, докато е още малко. За бащата се знае само, че е бил основател на някаква "Асоциация за борба против корупцията в България“. И толкоз. Възходът на майката Ирена Кръстева обаче започва след развода. Тя става директор на спортния тотолизатор (Там се разиграват много големи пари и изведнъж някой ги поверява на някаква Ирена Кръстева: Божков в рокля), после започва да купува вестници, според публикуваните данни придобива почти една трета от всички, издавани в България по това време. Как стават тия работи? Още повече, че дори не може да се каже да е някаква хубавица. Но... Някои твърдят, че Делян Пеевски се е издигнал благодарение на това, че в училище е стоял на един чин със сина на Галя Дичева, личната секретарка на Симеон. Според мен – много по-невероятна история.
Има една снимка - ах, тези снимки – на която Илия Павлов върви по алеите на варненския си хотел заедно с младежа Делян Пеевски (някъде 1994-1995, разказвал съм за нея покрай възхода на Илия Павлов). Приликата между тия двамата е направо трогателна. Най-малкото чичо и племенник! Произходът на богатството на Илия Павлов е ясен. Рязъл подводници в Малта, останали от втората световна война. Иначе баща му е бил готвач на подходящи хора, които след промените, го оставят да ръководи “Попското” – едно от най-известните кафенета в София, на площада пред църквата “Св.Неделя, да осинови малкия Фатик... знаете тези факти. Знаете и за близостта на Илия Павлов с Ахмед Доган... Кой на кого брат, кой на булката сват.
Когато, след просто натрапващите се 14-15 години, американците ударят по “Магнитски” двама от българските олигарси – Васил Божков и Делян Пеевски, всички български вестници от 2021 година ще тръбят, че ударът е насочен: веднъж чрез Божков срещу Бойко Борисов (Глупости на търкалета! Та колекцията му от антики е събрана преди изобщо Борисов да се е появил), и втори път чрез Пеевски срещу Ахмед Доган (Сакън! Всеки друг е подходящ. Само да не е майка Ирена.).
=============================================

За Румен Овчаров знаете вече основното. Пък, ако не го знаете, прочетете развитието на скандала “Фронтиер/Булгартабак”, за да ви се изясни.
На 6-ти май Станишев пуска Овчаров в отпуск. На 7-и е с него в една делегация в Москва – за някакви енергийни преговори. В същия ден “БСП се цепна на два лагера”, пише някакъв неподписал се в “Стандарт”: “Докато премиерът Сергей Станишев е на посещение в Москва, хардлайнерите начело с Янаки Стоилов обвиниха Изпълнителното бюро на партията, че мълчи за скандала. Стоилов намекна, че Овчаров трябва да се оттегли и от поста си на зам.председател на БСП, защото нанася щети на партията. Хардлайнерът обаче се презастрахова, че сега не е времето за това решение.”
А президентът Първанов определя това посещение в Москва като “кризисен мениджмънт”. Какво означава това, в.”Сега” дава пояснение: “Кризисен мениджмънт преведено буквално означава “Управление на кризи”.” Обаче и той се застрахова: Журналистката Мария Иванова е нарекла материала си “Кризисен мениджмънт–засуканото име на лъжата”.
На 8 май Джефри ван Орден, евродепутат от Европейската народна партия е казал според в.”24 часа”: “България е като блато с алигатори.
И Емел Етем е пусната в отпуск – тя отговаря за Държавния резерв. Точно под тази информация вестник  “168 часа чрез своята журналистка Теодора Тодорова е написал: “Питайте Софиянски, той знае всичко” (Що пък Софиянски? – аз питам. Да не би и Васил Божков да е намесен...?)
На 9 май 38-годишната Корнелия Нинова е приета по спешност в “Пирогов” със сърдечна криза. Това стопира разпореденото следствие срещу Нинова и Шарланджиева за аферата “Фронтиер”. Нинова остава в борда на “Булгартабак”. Същия ден Станишев и Овчаров се върнаха от Москва в София. На летището Овчаров е казал: “Връщам се на работа в министерството на 21 май. Не е хубаво дълго да не съм на работа.” (21 май е един ден след евроизборите.)
На 10 май чета в “Стандарт” кореспонденция на Антоанета Петева, специалния пратеник на вестника за енергийните преговори в руската столица: “Москва разби облаците между Овчаров и Станишев.” Същият вестник публикува и интервю на Боряна Йотова с премиера Станишев, където той казва: “Няма да жертвам Овчаров без факти.”
Е-ха... И тоя Станишев ли ще трябва да съжалявам, когато след 13 години Корнелия Нинова и Румен Овчаров ще го натирят в Брюксел. Да се оправя там като председател на ПЕС-Партия на европейските социалисти. На тях им стига малка България!
Не е правописна грешка: наистина “малка България”, а не “майка България”!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 472557
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930