Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2021 16:56 - НИЕ-636 Събитията август 2006 - част 2
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 220 Коментари: 0 Гласове:
0



·               Други фукльовци – за президент на страната

За честването на 129-ата годишнина от шипченската епопея на пред Паметника на историческия връх се поклониха стотици граждани и представители на посолствата на Русия, Украйна, Молдова, Румъния и Беларус. За първи път има и гости от посолството на Великобритания. По този случай “фуражката” с петолъчка на челото – нашият вицепрезидент ген. Ангел Марин, произнесе следните думи: “Освен преклонението пред подвига на опълченците на Шипка човек изпитва понякога и чувство на гняв срещу хулителите, които в България, и извън нея и преди, и сега си позволяват да очернят българския народ – че българите можели да раждат само роби, че сме едва ли не недостойно племе.”
Ами, генералът Марин наистина е недостоен българин. Неговата мила на сърцето му Русия е донесла много повече злини на нашата майка България, отколкото Англия. Русия и СССР винаги са били против независимостта ни. Кому да го обяснявам? Освен да им препоръчам на ТАКИВА като ген.Марин да си вземат съветските униформи и да се изнасят по посока на Москва. Що щат на Шипка?! И да не забравят да вземат със себе си отрочетата си. Било от България, било от Англия или САЩ. Мислите ли, че децата им на тия живеят днес в Русия? На колко сте години?

- “Ако стана президент, кабинета си отива”, казва Георги Марков (третият Георги Марков – агентът “Николай”, след Георги Марков - авторът  на “задочните репортажи” и след председателят на Историческия институт към БАН акад.Георги Марков, който откри, че улица “7 ноември” - между сградите на парламента и БАН, е кръстена така не в чест на ВОСР, а на боевете при Сливница в междусъюзническата война). 
Няма да губя мястото тук, за да повтарям фукните на “Николай” как ако не бил той, нямало да има синята еуфория от лятото на 1990 година и успехите на СДС от 1992-а. Само ще попитам що ще тази “синя икона” в партията на “земеделец” като Яне Янев след 17 години борба срещу комунистите? И ще го добавя към онези подпъхнати кадесари в онова първо чисто СДС, които помогнаха на чистите комунисти от БСП тези въпросни 17-18 години да препречват европейския път на България.
Ще си спестя и гневните думи срещу въпросният “Николай”, когато през СЛЕДВАЩИТЕ предстоящи важни години на Европейска България той влезе в Парламента покрай партията на Бойко Борисов ГЕРБ. Същият този Борисов, срещу който днес – в 2006-а година, Георги Марков е зам.председател на партия, чийто лозунг е: “Да уволним Бойко Борисов!”
Ще добавя десет реда за вицето на Георги Марков. И то ”синьо” като него. Казва се Мария Иванова. Не се занимава с политика. От 15 години е собственичка на фирма “Велмар”, която е в областта на бижутерията и козметиката. Има 5 задгранични представителства в Русия, Украйна, Македония, Сърбия и Хърватия. За Георги Марков казва: “Харесва ми, че при него Синята идея минава само през сърцето, а не през джоба.”
Няма да пропусна да попитам самия Бойко Борисов защо години след това “милва тоя по главата”, вместо да го изхвърли. Зле разбрана толерантност, която в бъдеще ще допринесе за загуба на избиратели – точно по същия начин, както присъствието на Георги Марков в СДС отблъсна честните хора на времето. Тогава, в ония дни, написах: “Не очаквай от комунист като се наака друго, освен да се наведе и гребне от миризливото си, за да те оплеска с него.”  Повтарям го пак!

- Волен Сидеров: Още един ненужен за демократично общество човек. Обаче много по-опасен за него в сравнение с Георги Марков. Защото, ако влиянието на Георги Марков се измерва само в целенасочена измама на членовете му, то Волен Сидеров си е паракселанс подлец. Който в друга ситуация, би бил готов убиец. Знам какво говоря. Образно казано: ако Георги Марков е гаден тлъст червей, то Сидеров е проклета отровна змия.
Към края на август бюрото на националистическата партия “Атака” номинира лидера си за кандидат-президент. Така е редно, това е обичайна практика. Няма смущаващо, че всички членове на Бюрото са гласували за това единодушно. Но те, единодушните членове, са само седем: самият Сидеров, доведеният му син Димитър и неговата приятелка Деница, кандидатът за вицепрезидент Павел Шопов, приятелят Чуколов и още двама от карето. Че съм прав – още едно доказателство: вестникът, който публикува това съобщение, го завършва така: “На 6 септември президентската двойка ще получи и благословията на конгреса на “Атака”.”
Вестник “Новинар” е събрал на едно място изказвания на лидера на “Атака”, нарекъл е материала си “Политическата реторика на Волен Сидеров”. Цитирам ви го със съкращения:
“... Най-после българите ще имат своето представителство в парламента. Там няма да бъдат само педерасти, цигани, турци, евреи, иностранци, и всякакви други, а ще има само и единствено българи!
...
Дискриминационни изказвания: Волен Сидеров използва изрази, от рода на „международната еврейска върхушка“, както и такива, които делят българските граждани на „българи“ и „небългари“. По отношение на малцинствата той използва изрази от рода на „педерастко-лесбийски сборища“ и „терористите от циганските гета“.
... Изказване на първото заседание на 40-ото НС на Републиката: “През този 8-годишен период беше извършен гигантски геноцид на българската нация. По настояване на външни, враждебни на България, фактори от нашия народ се предвижда да останат 3,5 – 4 млн. жители. Такъв е планът на българофобите и този план се изпълнява пред очите ни. Ако някой пита как, ще му посоча: като се отнеме на българите правото да бъдат господари в собствената си държава, като се оставят да умират в мизерия и липса на лекарства и медицинско обслужване, като биват подлагани на терор от цигански банди, които всекидневно нападат, ограбват, изнасилват и малтретират българската нация, след което съзнателно никой не издирва престъпленията, извършени от тях, защото директивата отвън е такава - да не се разследват престъпленията на тези малцинствени групи. Целта е българите да живеят в страх, да бъдат обезверени, смачкани, покорни. Стотици хиляди хронично болни измират и в момента, защото мафиотски фирми на довчерашния кабинет правят нечисти сделки с живота и здравето на българите. Защото роднини на довчерашната министърка на околната среда въртят търговия с лекарства за раковоболни и по тази причина лекарства няма и стотици хиляди българи, болни от рак, днес са подложени на бавна, мъчителна агония.“
Това е една много щадяща Сидеров подборка. Аз какви негови записи имам в архива си... Направо все едно слушаме “народен обвинител” от 1944-1945.

- И следващия мой избор за цитиране - заместникът на Иван Костов в ДСБ, генерал Атанас Атанасов е същия народен обвинител. Колкото е дребен, на порядъци повече е злобен. Не се заяждам с ръста му, просто така ми дойде. Имам предвид дребнавата му и низка душа. И това съвсем не е “от вчера”.
Нещо повече: докато Сидеров се мота из Ямбол, селянчето от едно русенско село Атанасов завършва право в СУ, съдийства в Русе, прокурорства в Разград (по време на възродителния процес 1989-1992), след това се прехвърля в МВР-Русе, откъдето го намира Иван Костов и го прави секретар на Министерството, а само година по-късно през 1998 – директор на Националната служба за сигурност и генерал-майор. Откъде Иван Костов, който се подвизава в Пловдив и София, надушва човека от Русе и Разград, е много интересен въпрос. 
Само след година, знаете – в 1999-а, генерал Атанасов благодари на Костов, написвайки един списък с 226 имена, заподозрени в корупция. В резултат на този доклад са уволнени десет министри, сред които Богомил Бонев, Марио Тагарински и Александър Божков. В резултат на което корупцията не намалява, а се увеличава и концентрира – така пишат вестниците и такова е и моето впечатление. През 2001 година доклад също на Атанас Атанасов става причината за ТВ-сблъсъка между Богомил Бонев и Петър Стоянов, докарал на власт Георги Първанов. Пак за благодарност сега пък Георги Първанов “пенсионира” Атанас Атанасов от МВР. Иван Костов, вероятно защото е противник на президента, не си оставя човека в калта. Прави го депутат от своята партия ДСБ (2005), председател на софийската й организация (2006), а в 2017-а – и нейн председател. Но това са новини от бъдещето.
Днес генерал Атанас Атанасов е неформалния лидер на синьото “генералско движение”, което задава твърдия тон на Иван Костов срещу Бойко Борисов, продължавайки да сплетничи и да пише секретни доклади срещу столичния кмет.
Забелязахте ли, че и тримата кандидат-смешници за президент – по-правилно е да се напише: тримата противници на Бойко Борисов да се кандидатира за президент – са от “синята квота”. Георги Марков на политическия фронт и Волен Сидеров – на журналистическия такъв, още от първите еуфорични години, Атанас Атанасов – довереният човек на късния (след 1997-а) Костов. Запомнете това, за да оцените по достойнство пируетите им в “ерата на Борисов” – Георги Марков депутат на ГЕРБ, Атанасов коалиционен партньор на ГЕРБ по време 2009-2012, Сидеров коалиционен партньор на ГЕРБ по време 2014-2016.
И помнете, да ви вземат дяволите!

 

·                     “Стрелби” по пътя към Европа – Същата препоръка: Помнете по дяволите!
Драгомир Драганов (професорът от СУ), “24 часа” от 4.08.2008: “На 1 януари 2007г. Европейският съюз навлиза в нов етап от своята история. Ако перефразираме другаря Ленин, става дума за висшия последен стадий в развитието на евроинтеграцията. Висш, защото тя обхваща целия Европейски континент в естествените му граници. А последен, защото включва и България. Историята ни е пълна с убедителни доказателства за неподозираната разрушителна мощ на българите. Всъщност няма голяма европейска сила, която да се е докоснала до нас и след това да е оцеляла.”
И този “професор” преподава на младите бъдещи историци на България в най-престижния университет, Софийския! Боже, ще пазиш ли България?
Наделина Анева, “Сега” от 21.08.2006: “Входът за ЕС ще ни струва 1,8 млрд.лв. Кабинетът орязва цели сектори, за да плати навреме на Европа. Министърът на финансите Пламен Орешарски изрази оптимизъм, че тази сума ще се върне в страната ни под формата на евро финансиране, но това ще стане едва през 2008г., и то ако България успее ефективно да усвои парите, отпускани от ЕС.”
Следете развитието на тази “журналистка”! Да видите докъде ще стигне в тълкувателните си отразявания.
Кристина Маринова, “Стандарт” от 13.08.2006: “1000 юпита въртят парите ни от Европа. те дирижират 6 милиарда евро, дават им двойни заплати. Според Орешарски подобен стимул никак не е малък.”
Виц на 3-та стр. във в.”Труд” на Тошо Тошев, 22.08 2006:
Българи попитали радио Ереван:
- Какво е това мъничко, черничко, чука на вратата?
- Вашето  голямо светло бъдеще, отговорило радиото.

 

==========================================
Сигурно тук му е мястото, на убийствения червен сарказъм и мечтите му това да се случи, да отговоря с реалната картина на българското бъдеще. (Макар да пиша за година 2006-а, знаете нали, че правя това през 2021 година.) 
Фактите: В следващите 15 години България ще е стабилна част от демократична Европа. Обществените отношения у нас вече е невъзможно да бъдат върнати назад към ерата на развития социализъм, както му се иска/ше на покойния вече др.Др.Др. Европейският Съюз няма да се е разпаднал, а ще се е разширил със страните от Западните Балкани. Предстои му в най-скоро време да приеме и страните от югозападните Балкани. И знаете ли кой ще бъде принуден да “клекне” пред разумното и затова неизбежно българско ДА на европейска Македония и Албания? – “водачът на смяната на системата” другаря Румен Радев. Какво красиво “изчегъртване” му е приготвила Съдбата! Излизане от Европейския съюз и смяната му с Евразийския на путинците няма да се случи. Дори пандемията Ковид не можа да предизвика това! На България й предстои да приеме еврото като национална валута и да влезе в пространството Шенген. Надявам се, ако Господ ми отпусне още десетина години, да го видя с очите си. И да заживеем наистина свободни и затова по-богати. Надявам се нашите деца да доживеят да видят това.
И всичко това започна да се случва при управлението на партия ГЕРБ, спечелила 5 последователни парламентарни избора (с един и същ Бойко Борисов) срещу различните “стари и нови глави на 130-годишната ламя” - коалициите на БСП Станишев-Миков-Нинова с ДПС-то на Доган-Местан-Карадайъ и сменящите се поддържащи ги “демократи”:  от щурмовака Волен Сидеров и “черепния” Пламен Орешарски; през ДСБ-то на Атанас Атанасов, СДС-то на Мартин Димитров, “Да, Българии”-те на Христо Иванов Бойкикев и “изправящите се” Манолови, та до чалгаря Слави Трифонов и “неговия народ”.
Да знаете с какво огромно задоволство пиша това, драги комунисти.

==========================================

 

ПО СВЕТА

За четвърти път след ареста им през 1999 година петте медицински сестри в Либия чуха искане да бъдат екзекутирани. Въпреки това зам. външният минитър Феим Чаушев заяви, че  българските власти се надяват на положителен изход от делото и че то ще приключи още през септември. Няма да е през септември, няма да е и през тази 2006 година. Няма да е заслуга и на Феим Чаушев или неговия началник.

·                     Ако Светът е Балканския полуостров:
- През август европейските медии разкритикуваха България, че лесно раздава паспорти и отваря вратата на ЕС за емигранти. В отговор Красимир Каракачанов от ВМРО (специалистът “Иван
III” по македонските въпроси, родом от Русе) предложи да се приеме специален закон, който автоматично да даде българско гражданство на сънародниците ни от Вардарска Македония, Западните покрайнини и Беломорска Тракия. А българите от бившия СССР да се привличат чрез “зелена карта”, както прави САЩ.
Ивановият парашут не се отвори. Бил произведен още преди промените във фабрика “Ален мак”, разправят.
- А президентът на Република Македония Киро Глигоров е казал в интервю за Пламен Кулински от “Труд”: “Който се смята за българин, да си ходи от Македония.”

·                     Ако Светът е стария СССР - нова Русия:
- Сведението е от в.”Сега” от 17 август 2006-а. В чест на 15-ата годишнина от Пуча в Москва през 1991 година. В чийто резултат Михаил Горбачов мина в пенсия, а го замести Борис Елцин. Стари работи, вече 6-а година Русия се управлява от Владимир Путин. Но е добре да бъде запомнено.
“Къде са те сега?
Генадий Янаев, вицепрезидент на СССР, днес е пенсионер и консултант на Комитета на ветераните и инвалидите на държавна служба “Държава и чест”.
Анатолий Лукиянов, преседател на ърховния Съвет на СССР. Днес е пенсионер и съветник на фракцията на компартиите в Думата.
Валентин Павлов, премиер на СССР, после стана банкер. Почина през 2003г.
Владимр Крючков, председател на КГБ на СССР. Днес е пенсионер и пише мемоари, вкл. за пуча.
Дмитрий Язов, военен министър на СССР, днес е главен военен съветник на Главно управление за международно военно сътрудничество в Руското М-во на отбраната.
Валентин Варенников, зам.министър на отбраната на СССР, днес е депутат от партията “Родина” и първи зам.председател на Комисията по делата на ветераните в Думата.
Олег Бакланов, първи зам.председател на Съвета за отбрана. Днес оглавява Обществото за дружба между народите на Русия и Украйна.
Борис Пуго, вътрешен министър на СССР. След провала на пуча се самоуби при опит да бъде арестуван.
Александър Тизяков, вицепрезидент на съветския Научно-промишлен съюз. Днес ръководи Асоциацията на директорите на промишлените предприятия и предприемачите.
Василий Стародубцев, председател на Селския съюз на СССР, днес оглавява Селския съюз а Русия и Международния аграрно-промишлен съюз.”

·                     Ако Светът е Карибския басейн:
- ИТАР-ТАСС съобщава, че “венецуелският президент Уго Чавес, е на посещение в Беларус на Лукашенко, където се очаква двамата близки президенти да сключат пакт за единство, който да бъде основополагащият камък на бъдещите отношения между Беларус и Венецуела”. А нашите вестници цитират думите на:
Уго Чавес: “Много е важно да се защитават интересите на човека, а не демоничните интереси на капиталистите, независимо от това къде са те – В Северна Америка или Европа.”
Александър Лукашенко: “Чувстваме се като братя. Искаме никой да не може да ни измами и колонизира."
- “Традиционният карнавал в Хавана се отлага, съобщила кубинската телевизия”, пишат нашите вестници. “Решението се свързва със здравословното състояние на Фидел Кастро, на когото бе направена сложна чревна операция. Кубинският лидер прехвърли пълномощията си временно на брат си Раул Кастро. Това се случва за първи път в 47-годишното управление на 82-годишният Фидел. По конституция Раул Кастро е вторият човек в Куба и ще наследи брат си в случай на смърт.”
Това няма да се случи днес. Ще се случи след време и пак няма да попречи на кубинската държава да продължи да благоденствува, като нагледно доказателство за вечността на социализма. (Аз, иронизирам.)
Без всякаква ирония, разбира се, а с пълна вяра и ентусизъм в кубинската конституция, журналистът Момчил Инджов публикува (Кой друг, освен син на Никола Инджов и мъж на Ангелина Пискова може да го направи?!) в ”Сега” от 17.08.2006 интервю с някакъв кубинец в Америка, далечен роднина на самия Кастро, което е наречено: “Властването на Кастро е провал на ЦРУ”.
Представяте ли си? – Все едно жената да е виновна за изнасилването си, защото не се съгласила да бутне на насилника доброволно. Това “българско откритие” на испаноговорящия журналист Момчил Инджов ми напомни, че не бива да забравям и следващите

РАЗНИ

- Страницата на в.”Сега” (12.08.2006), откъдето цитирам, е наречена “Обратна тяга”. Обратна в смисъл на “изотзадзе”, както казват грузинците. Подготвена е от журналиста Димитър Статков. На нея има два материала – единият е голям - 7/8 от страницата, другият – малък и сбутан долу вдясно.
Голямата статия разказва за периода 1956-1964, когато БКП подгонва педерасите и ги докарва до съда, а оттам и до “общежития от затворен тип”. Тя изобилства с пикантни подробности за лица, които са познати за столичани от този период. Гарнирана е даже с обща снимка на Васил Андреев и Емил Димитров (Моя страна, моя България, а?! Или “България над всичко”... ) Малката статийка е наречена “Виновен е Западът” и е вид продължение на голямата – каква е съдбата на “въдворените” след излежаване на присъдата: “Осъдените по процеса са освободени предсрочно. Срещу това някои са вербувани на компроматна основа от ДС. Един от интелектуалците забягва във Франция. Журналистът е поет от Шесто управление, като водещият му оперативен  работник сега е член на ВС на БСП.”  (Кой е тоя, не пише. Димитър Статков е голям храбрец!)
- От страницата “Летящата спалня” на в.”24 часа” (19.08.2006), подготвена от Николай Москов, научаваме за друга една работа, популярна напоследък сред българките. Млади-стари, всякакви.
“Българките се сродяват с мъже от най-далечни географски ширини – от Исландия до ЮАР. За 16 години те минаха през всички варианти на брака  – едни пристанаха по любов, други по добре направена сметка. За някои бракът е съдбовен, за други също, макар да е просто бизнес. Първо у нас се установиха арабите в началото на 90-те. Те бяха първата чудесна възможност за българките тогава да напуснат страната. След арабите у нас пристига поток израелци, които си вземат булки и се прибират. Третият поток е към САЩ на зажаднели да видят широкия свят. След 1998 година идва времето на хубавите бракове между учили и дипломирани на Запад (Бре, къде го този Изток?! И тук ли даде фира? – аз пак), предпочитани за служители от чужди фирми у нас. Днес много работещи в Германия, Италия, Испания или Гърция се омъжват там. Друг поток на кандидати за женихи е от Сърбия и Македония, които декларират българско самосъзнание. Паспорт се взема най-лесно, като се вземе булка. И всеки 4-ти брак е на българка с чужденец.”
Статията за “летящата спалня” е много голяма – цели 4 страници. Има много имена, снимки на български булки. Прави впечатление, че повечето от печелившите от “чужда любов” са все шоу-гърли, т.е. момичета от развлекателния бизнес. Сигурно защото имат подходящите инструменти.
- Приемам упрека, че не бива да си служа с подобно изразена ирония. Но кажете ми как да преглътна “бисерите”, които оставят по страниците на изпитните си работи, децата от нашето днешно настояще. Стела Стоянова от “Стандарт”, 11.08.2006 (помните ли я тая, тя в университета още искаше да се изявява) е направила такава подборка. Аз пък правя подборна на нейната подборка.
Българите са конно-народна общност./ Прабългарите не правели разлика между мъже и жени./ Главен бог бил Тангра с помощници Слънцето и Луната./ Ролята на жреца се изпълнявала от всеки почтен мъж. / Набавяли основните си продукти чрез грабежи./ Един учен, Рециус, определя славяните към дългоглавата група, която по-късно се разпада на дългоглава немска група./ Селищата на славяните се разполагали край реки, езера и язовири. Домовете им били слабо мебелирани./ Къде Аспарух преминал Дунава – където днес е Аспаруховият мост. ...
- “Труд”: “Удивителна памет за числа демонстрира вчера във Враца 100-годишната Радка Георгиева. Пред множеството роднини и гости, дошли да я поздравят, бабата “изрецитира” таблицата за умножение. Не сбърка и при операции с трицифрени числа. Столетницата се просълзи на поздравителния адрес от президента Първанов.”
- Разправят, че ние, българите, сме дали на света и компютъра. Сега няма да споря. Ще отбележа, че на 12 август тази 2006-а се навършват 25 години от деня, в който американската компания
IBM представи първия в света персонален компютър. (Правите ли разлика между компютър и персонален компютър?) Този първи персонален компютър тежеше 12 килограма, висок около 15 сантиметра и работната му честота беше 4,77 МHz.

За някъде се е разбързал този свят?!
А ние, българите, си позволяваме да прахосаме – досега – 16 години, и още не сме избрали с ток ли ще се захранваме или с дървени въглища...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 469292
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930