Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2021 16:26 - НИЕ-628 Събитията април 2006 - 1 част
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 191 Коментари: 0 Гласове:
-1



АПРИЛ  2006 ГОДИНА

 

·                     Тройка по никое време
В началото мислех на това място да пиша за образователната реформа, която новият (на по-малко от година) м-р на образованието Даниел Вълчев в тройния кабинет на Сергей Станишев, подхвана. Ще го направя (най-малкото защото тарикатите-седенкари трябва непрекъснато и постоянно да бъдат “скубани” от народната градина, ако не искаме тя да обраства в бурени), но малко по-нататък. Междувременно обаче попаднах на едно развлекателно материалче в “Стандарт”, подписано от някаква Веселина Любомирова. Аман от “Веселини”! Подиграват се нашите кукувци на по-различните от двата стандартни пола разновидности. Педераси били, травестити, джендъри... ама от тях самите вони, та се не трае, на курвари и проститутки. Извинявайте, читатели, за моите не съвсем лицеприятни характеристики. Но “отклоненията” от чисто мъжкото и чисто женското, са ОБУСЛОВЕНИ ГЕНЕТИЧНО от предците – НЕ БИВА да обвиняваме детето, защото то не избира родителите си, нито те пък своите. Докато разните индивиди, превръщащи нормалното човешко привличане в разюздан животински секс, неподбиращ партньорите си, СТАВАТ ТАКИВА по собствено желание. Нещо повече: животните го правят само в определени периоди на годината, когато се сещат, че трябва да продължат да се размножават, докато човешките животни, го правят целогодишно и винаги за пари или облаги (което не се различава като смисъл). Затова те ТРЯБВА да бъдат презирани от нормалните хора. И нормалните хора да пазят децата си от тях.
(В скоби за онези, които ще ме репликират, че за появата им е виновна Демокрацията: Не е вярно! Проституирането е най-древната човешка професия, нали. Т.е. винаги е имало проститути, но при стадиите на Комунизма върху тези чисто човешките пороци беше “излят бетон”. За да бъде обществото здрава площадка, паркинг за танкове. Глупаци са такива строители! Никакъв бетон не може да победи Природата. След около 15-ина страници ще ви припомня един конкретен пример – бетонния саркофаг върху реакторите на АЕЦ “Чернобил”.)

Ето материала на Веселина Любомирова от в.“Стандарт”, 3.04.2006:
“Над 500 двойки ще правят бебета на 10 април по поръчка на радио “Витоша”. Хитовото предаване “Тройка на разсъмване” поде инициативата “Най-дългата любовна нощ”. Желаещите се заемат с отговорната задача в специално оборудвани за тях романтични апартаменти в луксозни хотели в София, Пловдив, Варна, Бургас и Добрич. Участниците разполагат с безплатен минибар и румсървис. Всички са осигурени с бързодействуващи тестове за бременност. Крайният срок за записване в радиошоуто е 7.04. Досега кандидат-родителите са на възраст между 23 и 32 години. Двойките с доказана бременност ще участват в томбола. Наградата е пълно обзавеждане на детска стая и едногодишна издръжка на бебето. Победителят в кампанията ще бъде избран от слушателите на радиото.”
Тъкмо да попитам как така можеш да участваш реално в един секс, ако го слушаш по радиото (отделно – доколко е редно да каниш гости в къщи, за да правиш пред тях секс с жена си), когато прочетох последното изречение от репортажа на “стандартната журналистка” и ми стана ясно как. И от предпоследното изречение нещо ми се изясни. Разбрах каква е файдата на “Бригада Нов дом”, която ще се “вихри” по медиите в следващите няколко години. Тази “бригада” ще си избира едно семейство и ще му строи без пари нов дом. С детска стая, естествено. Помните ли, имаше един филм “Неприлично предложение”? Същата работа. Остава неясно само дали съпругът ще помага за вдигането на гредите. Най-вероятно да. Защо пък не, нали?!
Ще ви представя биографичните данни на “тройката” по никое време. Тя се състои от трима мъже - шегувам си, разбира се. Стандартна е, една жена с двама мъже:
Милена Златкова с Кирил Петров и Тодор Милиев. Информацията е достоверна, дотолкова доколкото може да се вярва на “розовите сайтове”.
Милена Златкова (1964) е “червенокоса чаровница с „хаплив“ език. Тя опровергава твърдението, че добрите радиоводещи са мъжете и смело може да я наречем един от най-добрите професионалисти в бранша. Увлича се по четенето на книги, ценител е на картините и обожава обувките. Започнала е работа в програма “Христо Ботев” на БНР, минава през радио “Тангра”, за да се установи във “Витоша” Само четири месеца след постъпването си там през декември 1999, създава “тройката” (Аз: може да видите много снимки на Милена в Интернет. Голяма част от тях са “браншови”.) Макар често да разголва душата си в ефир, за личния й живот знаем малко. Милена е разведена, има син, роден 1992г.”
Завършвам с едни думи на самата Милена Златкова (взети от интервюто й за списанието за млади майки, наречено “Кенгуру”?!, някаква Деси Великова от 28.09.2009. Впрочем има една Диана Великова от един “Нощен магазин”, ама не знам дали е същата.): “Имам приятелка, която постоянно ми повтаря да внимавам как се държа със сина си, защото мъжките майки обикновено се „размазват" пред синовете си. (смее се) Тя редовно ме подсеща: „Спри да мислиш с матката си, мисли с главата си". (смее се)”
Кирил Петров е малкия Кирчо от филма “С деца на море”, ако помните този култов филм за морските авантюри на един застаряващ мъж (Георги Парцалев). Връстник е на Милена, роден е и той в 1964г. Учил за учител по български език, прехвърлил се на журналистическото поприще през 1988-а. Сътрудник в
Българско национално радио в предаванията “Дела и документи”, “Семейна събота” и др., като прави репортажи за политическите събития в страната от този период. От 1992 до 1997 г. е репортер, редактор и водещ в радио „Тангра“. Оглавява отдел „Новини“. От 1997г. е автор и водещ на сутрешния блок в радио „Витоша“. От 1999-а  е в “тройката” на разсъмване“. През 2006 ще е автор и водещ, съвместно пак с Милена Златкова и Тодор Милиев, но с добавката Мария Силвестър и Мондьо, в следобедното предаване на ТВ 7Тройка по никое време“.
Тодор Милиев: “Всички го познават като Тодор от "Тройка на разсъмване", пише в Интернет. Иначе по документи той си е Тодор Милев. Пловдивчанин, отгледан "в двуетажна къща в Кючук Париж". Завършил механотехникум и графичен дизайн. Радиоводещ с деветгодишен стаж зад микрофона. Зодия Близнаци, с многостранни интереси, неизчерпаема енергия и размазващо чувство за хумор. Което естествено няма как да е описано в който и да било документ.”
Е, не е съвсем вярно. Аз ще опиша това негово “размазващо чувство за хумор, като ви представя части от едно негово бъдещо интервю (2009) в “Кенгуруто”:  "Това, че говорим простотии, не значи, че сме прости!" / “Любовта? Тази с буцата в гърлото и свития стомах? Четох някъде за нея...” /  Надеждата? Че ще открият лекарство срещу СПИН, докато съм млад, и ще започна с безразборния секс. Честно само това ме спира.” / “Учител е онзи, който дръпва една сълзлива реч за нещата от живота и не ти намалява поведението, защото си обесил котка на вратата на училището? Нямах такива.” / “Последният филм, който гледах.... се казваше "Кравата" - разказваше се за невъзможната любов на дървосекач и селска мома.” / “Целта ми не е да изкача Еверест и да се кандидатирам за президент? - това са глупости. Аз съм човек без цел... така ми е по-лесно.” / “Представям си Бог около 17 967 кг, с дълга коса, в едната ръка държи риба, в другата - вино, ходи по вода - нищо особено.”
Няма да се меся във вашите преценки за такива хора, които разсъждават по горния начин. Това си е ваша работа. Но ще запиша АЗ какво мисля. Може, нали?
Бих пазил децата си от тях. Понеже мисля с главата си, а не с оная си работа. И ви съветвам: Разходете се из Интернет с тага “Милена Златкова”. От там ще се свържете с цяла кавалкада “тройки по никое време”: жени (напр. Диана Любенова от “Божков ТВ”), сайтове (напр.
Az, jenata от Инвестор.бг), списания (напр. “9 месеца”), тв предавания (напр. “Училище за родители” от Евроком), които мислят “първо с матката си”. И всичките до едно, свързани с “децата на България”.
Да не си помислите лошо за “Тройка на разсъмване”. В сайта й, наречен “Розали”, пише: “Социалните каузи са важна част от "Тройка на разсъмване". Изключителна с мащабите и каузите, кампанията "Повече българчета за България" поставя важни за обществото ни теми. От 2005 г. досега кампанията в партньорство с фондация "Искам бебе" помага на много двойки да сбъднат мечтата си за бебе. Заедно с "Искам бебе" тя работи по програма за донорство на генетичен материал. Водещата Милена Златкова дава личен пример, ставайки донор на яйцеклетки. Всяка година с дарения и помощ се включват едни от най-добрите репродуктивните центрове у нас. Проследяване, изследвания и раждане при възможно най-добрите условия поемат различни АГ болници в България. Родени са българчета! Спасени са деца! Към кампанията "Повече българчета за България"  съществува Дарителска инициатива, която се казва "Човечността има лице". Благодарим на всички дарители, съмишленици, приятели! Всеки, който иска да се включи с помощ и идеи в кампанията е добре дошъл през цялата година: Защото "Човечността има лице" - ТВОЕТО!
Както казват австрийците, “Данке зер”, Милено! Нали си живяла дълго в Австрия. Спасибо большое, както казват руснаците, Милено! Нали си завършила средното си образование в Русия... Какво ли е работил баща ти?!
Аман от “Веселини”. Преди само “Веселина, Веселина, полунощ отдавна мина, ще се любиме пеша. А-а-а-а. А-а-а-а.” После радио ”Веселина”, телевизия “Веселина”... Ще последва ли звук от пусната вода в казанчето на тоалетната?
Има и още “веселинки”:
цитат от в.”Труд”, 4.4.2006, неподписано: “Последното клипче, което снима един от собствениците на продуцентска къща “СИА Адвъртайзинг” Димитър Митовски показва четири известни жени – адреналинките Яна и Жана и манекенките Цеци Красимирова и Снежина Вълкова обяздват “разярен бик”. Всъщност това е тренажор с формата на добичето. След като приключат заниманието си, на екрана се появява мотото на водката “Готови ли сте за довечера?”. Подтекстът е повече от ясен – момичетата (??? – аз) тренират за креватни забавления.”
Въпросната реклама на рекламата е от статията “Кажи, баба, тенк ю”. Която пък е гарнирана с голяма снимка на Ники Кънчев – “Стани богат,
Big Brother”.
… Много големи ядове береме с ТИЯ, българи!

·                      Новини покрай БСП – първата част на Тройната коалиция
(Защо правя такъв неочаквано голям скок в тематиката ли? Ама изобщо не е голям, само незапознатите с “миризмите” си мислят така. Ето например - последният споменат Николай Кънчев (от предната тема), е съвипусник и първи приятел с Елена Йончева и нейния сегашен приятел Сергей Станишев, премиер на тройната коалиция (от следващата тема) още от Московския държавен университет. Тоест една друга “тройка” - до разсъмване. От Big брадъри.)
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ на БСП винаги е бил, и сега е: “Как да останем на власт?” - Пищовите ни ги взеха, костовистите ни ритнаха, Първанов реши “да завиваме” на Запад, Борисов бая очушка мафиотите ни, Слави Трифонов разврати децата ни, НАТО стъпи на Балканите, след него идва Европейският съюз, което отваря границите ни за нахлуване на истинския вятър на промяната... Времето ни изостави! Какво да правим?
Ами, направо не мога да се сдържа, моята препоръка към БСП е: чемодан, вокзал, Масква! Иначв, ако трябва да бъда по-щадящ: Границата на нормалния свят се мести, кога по-бавно, кога по-бързо, от Запад на Изток. Изчакайте да дойде тя до централата ви и заедно с нея тогава: чемодан, вокзал, Масква. 
Дотогава:
През март 2006 бе приета третата промяна в Конституцията, главно свързана със съдебната власт и позволяваща депутатите да бъдат разследвани и съдени и за престъпления от общ характер, след разрешение от НС, а не само за тежки престъпления, предвиждащи 5 години затвор, както беше досега. Т.е. въвежда се понятието ”ограничен имунитет на депутата”. Добавена е и възможност депутатите сами да могат да разрешат да бъдат разследвани, без това да трябва да се гласува в парламента, т.нар. “отказ от имунитет”. (Само за следващите два месеца Главният прокурор ще поиска от НС да свали имунитета на 11 народни избраници.)
В края на март, ако не сте забравили, се появи информация, че според подготвения Евродоклад, България ще бъде приета в ЕС заедно с Румъния на 1 януари 2007 година. В началото на април комисарят по евроразширяването на ЕС Оли Рен съобщи, че “България има ограничен напредък в съдебната реформа” и прогнозира, че “Румъния може да влезе в Съюза през 2007г., а България – през 2008-а.”
Кавичките означават, че цитирам нашите вестници за това какво бил казал Оли Рен. Дали е така – кой да ти каже. Продължавам да ги цитирам:
- Неподписано, в.”Сега” от 7.04.2006: “Олеле Рен. “Шок и ужас за страната” е нарекъл “Труд” дебелите намеци на еврокомисаря Рен за членството на България в ЕС. Отведнъж заехме второ място в дуета с Румъния, след като няколко години се пънехме за първо и даже не щяхме да сме в една каруца с комшиите от север. От една страна – обидно. От друга страна, ако се заровиш в пресата, още по-обидно. Ето  - началството пак е комисар като едно време, преди Дзерджински, сега Рен.”
“Сега” е обнадеждена, нали, че ще ни отложат. Вижте почертаните думички: “дебели намеци”, “пънехме”, “в каруца”, преди Дзержински, сега “олеле Рен”.
- А вестник “Новинар” направо атакува. В броя си от 11.04.2006 е публикувал анализ от Атанас Семов, който е наречен “Някой знае ли какво иска Европа?”:
“В последните седмици - и особено след доклада на Оли Рен пред външната комисия на Европейския парламент – става неизбежен въпросът знаем ли наистина какво иска от нас Европа – или някой ни заблуждава? Месеци наред политическите коридори и медиите кънтяха от наложителните “заради Европа” промени в конституцията. Министри и депутати ни убеждаваха, че Европа настоява за тези – и точно за тези – промени. Изведнъж обаче пристигнаха нейните експерти и се оказа, че Европа НЕ ИСКА тези промени. И никой не се извини за поредната истерия, нито обясни – Европа ли си промени “настояването”, или ние отново не го бяхме разбрали правилно. А пък, ако експертите й “не са специалисти по конституционно право”, защо изобщо ги слушаме?...
Наистина ли някой ни лъже за “исканията на Европа”? Излъгаха ли ни – и ако да, защо – за очевидната и грандиозна лъжа за АЕЦ “Козлодуй”. Години наред Ферхойген, Де Паласио и най-първи наши министри ни уверяваха, че “1-ви - 4-ти блок не са безопасни” – но европейската партньорска проверка на г-н Мадона и външната комисия на ЕП официално обявиха друго! Наложи се и съдът на ЕС да отсъди: Европейската комисия няма и не е имала позиция за затваряне на блокове в АЕЦ “Козлодуй”. Както грубо бяхме излъгани и че Европа иска “да имаме редовно правителство”, за да ни подпише договорът от 25 април – та се наложи Кошлуков да спасява Отечеството. Дали всички тези “разминавания” са случайни? Или “историческият приоритет на евро-атлантическото членство” и “безусловният политически консенсус” по него бяха удобни оправдания, удобен параван, зад който всичко е възможно. За да стане ясно днес, че Европа не ни иска именно заради това, което става зад паравана.”
Обръщате внимание на Имената, нали, на загрижените българи “да не би да се излъжем да влезем в Европа”?! Едни и същи са – десетилетия наред, едни и същи във всичките десетина тома на НИЕ, намиращи се или предстоящо паркиращи се в края на краищата, в червената партия. В това няма нищо учудващо. Ако проследите потеклото им – което вече е напълно възможно защото съществува Мрежата и още по-важно: то не може да бъде скрито и засекретено в някоя КГБ централа – ще се уверите, че на всички тях корените им са забити дълбоко в Комунизма. Без никакво изключение.
А дали одобрявате тяхното или моето мислене, си е ваша работа. Аз съм само някакъв свидетел на събитията. Дали Съдът ще вземе под внимание моите свидетелства, е Божа работа. Моята работа е да ги запиша и да ги депозирам върху страниците на Новобългарската История.
- Съюзът на издателите в България излезе с декларация в която се казва: “Нашият съюз е силно загрижен и притеснен от изводите, които прозвучаха в Европейския парламент в понеделник вечер. Страната ни вече е обект на критика заради неефективна борба с корупцията, а липсата на преследване по нейните високи етажи е на път да се превърне в основна причина за отлагане на влизането ни в ЕС на 1 януари 2007г.”
Давал съм справката кои лица и медии влизат в този съюз на издателите. Вие я знаете. В този Съюз всичките са до един и до смърт винаги верни на Партията. А борбата им с “корупцията по високите етажи на властта” е любимата им дъвка за пред оглупелите им слушатели и ползватели.
- Ето една от производителките на такива дъвки. Вие и нея познавате, казва се Жанина Драгостинова. Новото е само мястото на което тя ни предлага своята стока: не е в “независимият Новинар”, а в “синият Стандарт” (6.04.2006):
“Изберете си сама”, казва момичето и сочи към разсипаните на сергията ябълки. “Тук-таме са поомекнали, другаде загнили, ама вие вземете най-хубавите.” Момичето ме гледа с открито лице. Вятърът заиграва с естествено русите му коси и му придава ангелски вид. Подхващам една ябълка, откривам кафяви петна, оставям я, вземам друга. Изборът продължава повече от приличното, но момичето не се сърди. Най-после съм готова. Последни усмивки, довиждане, пак заповядайте.
Какво да видя у дома – в здраво завързаното пликче няма ни един от плодовете, които собственоръчно избрах. Мъдрят се разпльокани бивши ябълки в настоящи кафяви топки. Как се случи всичко това? Уж пред очите ми продавачката претегли плика, завърза го, подаде ми го, пък... Лъжата беше майсторска. Само че не възхищение пред майсторлъка на измамничката ме обзе, а дълбока и всеобхватна ярост. Ще се върна на пазара и ще я запокитя с гнилите ябълки по псевдоангелската глава! Добре де, но как ще докажа, че ме е изпързаляла? Нали бях там и гледах. Полека-лека яростта ми взе да се смалява. Може би пък момичето да е право за себе си. Може постъпката му да е акт на отчаяние. Кой знае и то колко е лъгано. Горкото момиче, най-вероятно здравата са го метнали и сега иска да си го върне на целия свят.
Честно казано, заслужавам да бъда лъгана. Защото в последните 16 години свикнах с лъжата. Вече дори не ми прави впечатление. ... Питам – може ли ЕС да ни отучи да висим по опашки и като французите например да тръгнем да си търсим правата? Тук съм мнооого внимателна по отношение на поредната вяра. Току виж пак се окажа преметната. Гледам как вече върви голямото надлъгване. Също като на пазара. И като дойде Европейския съюз у нас, ще го пратя на пазара. Да си купува ябълки на живо. Да го видим как ще се оправи с момичето с руси коси и сини очи. Всичкото това, дето ви го казах, е истината, пълната истина и само истината. Да пукна, ако лъжа.”
(Ами лъжеш, драга Жанино. Най-малкото за това, че те, новите на пазара, лъжели само в последните 16 години. А по-рано нямало лъжа?! Време е да пукнеш, Жанино. Да не мислиш, че Господ не чете “Стандарт”? Сама си го написала: на нова България не са необходими лъжкини.
- В “Стандарт” от 10.04.2006, Юрий Асланов от името на своята агенция “Афис” написал: “Коментариите във връзка с доклада на еврокомисаря Оли Рен за напредъка на България, по-точно за нейното изоставане, предизвикаха многобройни и противоречиви коментари в родните медии. Използвани бяха дори изрази като “студен душ за България”, “еврошамар за България” и други такива подобни, които дадоха публичен израз на разочарованието на политици и медии от това, че съседна Румъния беше похвалена, а България – порицана.”
Иначе данните му на Асланов “преди Рен” (март 2006) и “след Рен” (април 2006) СЪВСЕМ НЕ СОЧАТ в полза на подобен израз. Вижте табличния израз на проучванията му:

Подкрепа за членството на България в ЕС

Да

Не

Без мнение

Март 2006

66,8%

14.0%

19,2%

Април 2006

72,2%

15,9%

11,9%

В същото време – когато Юрий Асланов се мъчи да изкриви общественото мнение за влизането ни в ЕС от положително към отрицателно, Сергей Станишев казва: “Тежка политическа грешка ще бъде евентуално решение за отлагане на България с една година. Подобна стъпка ще обезкуражи българското общество и ще бъде отрицателен знак за крехките демокрации и пазарни икономики в Западните Балкани.”
Като знаем, че Юрий Асланов е доведен брат на Сергей Станишев, изведнъж лъсва ОЩЕ ЕДИН ПРОБЛЕМ на БСП, който е не по-малък от онзи за властта: Те, дори и вътре в семейството си, какво остава за вътре в партията, се изпокарат кой да е на върха. Аз зная - а вие убедени ли сте, че този спор ТЕ винаги са го решавали чрез отстрел на врага с партиен билет. Което значи, че първият им днешен проблем на социалистите – да задържат властта - няма да може да бъде решен.
А това е чудесно!  

·                     Новини около ДПС – втората част от тройната коалиция
На първи и втори април се състоя VI-та национална конференция на ДПС. "Конференцията на обръчите", както я нарече младият журналист от в.”Дума” Александър Симов.
Макар на
V-та национална конференция на ДПС Доган да бе намекнал, че кара последен мандат като лидер, това не се оказа истина. Шестата го преизбра за лидер на Движението. Вечната Амбър, Великият Гетсби, Вождът и Учителят... а като си помисли човек, че Движението му бе създадено по повод своеволията на Тодор Живков като пожизнен председател на партията БКП... Ах, тази ДС!
И да ви успокоя, или да ви вбеся – това не е всичко. След още 6 години Някой ще се опита да гръмне Доган публично, пак на поредната Национална конференция. И к’во? Само дето този гаден черен прилеп ще се скрие в Сараите. До 2020 година, гарантирано, още ще е жив. А тогава вече 13 години ще сме членове на ЕС! И ще се чешем по ушите, чудейки се защо сме най-бедните в Европа, слушайки Данчо Ментата как раздава акъл на българите: “Ние от ДПС...” 
Юнал Лютфи заяви на тази VI конференция, че изказването на Доган за това, че “ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ НЕ СА ЛОШО НЕЩО ЗА ВЛАСТТА” (информирал съм ви вече в предишната глава за 2005 година) “не е било разбрано от медиите”. Излезе, че чрез "обръча от фирми" Движението се борело с олигархията. Обяснението за "обръча от фирми", което даде Юнал Лютфи, прозвуча така: “Акушираш на необходим за региона проект, с прозрачни инвестиции и получаваш отплата съобразно свършеното. Така "обръчът" се превръща в контра пункт на "олигархизма".
- А ето и защитите на тази теза на 3-мата българи на ръководни постове в турското Движение:
Според зам.-шефа на ПГ на ДПС Йордан Цонев тази практика била много по- добра, вместо да се допуска директното купуване на политици от "олигарси". ДПС била единствената партия, която не позволявала бизнесмени да си купуват позиции в нейните структури и да слагат подставени лица във властта. Това е едно от обясненията за атаките срещу движението, обясни Йордан Цонев. Но забрави да спомене лицето Илия Павлов – може би защото бе убито. Не спомена и лицето Делян Пеевски – може би защото още е на 29 години. И себе си прескочи – вероятно от скромност!
В кръговата отбрана по обвиненията в партийна корупция на ДПС се включи и депутатът Камен Костадинов. Според него в обръча от приятелски фирми нямало нищо лошо, защото се подобрявало качеството на живот на избирателите им. "Българският гражданин реагира по съответния начин и гласува за партията, която е подобрила положението му", заяви невъзмутимо българинът - депутат от ДПС.
Другият заместник на Доган - Росен Владимиров, се впусна в разяснения на депесарския кръг от приятелски фирми. И според него нямало нищо нередно в него. Той стигна и по-далеч, като заяви, че до момента никой не е съобщил списък на фирми, които са приближени до ДПС. След което замина за Швейцария да бди на място някой от там да не опровергае това твърдение.
- ДПС, с чийто мандат бе съставено правителството, получи похвали от премиера и водач на левицата Сергей Станишев. Той беше гост на конгреса, придружен от двамата си заместници, министрите Румен Петков и Румен Овчаров, както и от председателя на парламентарната група Михаил Миков. Президентът Георги Първанов изпрати две поздравления - в събота до форума и в неделя лично до Доган за новия водачески мандат.
От форума обаче отсъстваха всички десни формации. Вторият партньор във властта - НДСВ, за разлика от социалистите бе представен на равнище заместници на Симеон Сакскобургготски. Отсъствието му беше обяснено с посещението му в Румъния при кралското семейство, обаче неофициалното тълкуване е, че той си връща за отсъствието на Доган от конгреса на НДСВ.
И за да ви успокоя, или да ви вбеся – има и още. След 15 години заместникът му на Доган - животното Мустафа Карадайъ ще громи Бойко Борисов и партията ГЕРБ, че тя мафиотизирала България. Пък ние ще продължаваме да се чешем зад ушите, чудейки се защо “ни боли гъза” – цитирам Слави Трифонов. Прост народ – бедна държава.
- Младата Калина Андролова (позната покрай старите Карбовски, Кеворкян, Волгин и новоизгряващия Иво Христов) написа в “Новинар” от 5.04.2006: “Арогантност, арогантност и пак арогантност. Това е основният тезис от Националната конференция на ДПС. Всичко друго е ала-бала. Пред наглото високомерие на Ахмед Доган вече бледнеят дори аристоктаричната горделивост на Симеон, парвенюшките претенции на социалистическия елит и психопатичната надменост на Иван Костов. След 5 години във властта безсрамната алчност  и безпардонноста на лидерите на ДПС окончателно дезинтегрираха българското общество и вече са на път да го взривят. Разигравайки непрестанно картата на етническия мир, те се превърнаха в най-голямата заплаха за него, тъй като безочливо го осребряват.”
- Емил Кошлуков във в.”Труд” от 4.04.2006: “Да се твърди, че в ДПС има политическа мафия (по думите на Огнян Минчев в “Труд” от вчера) е най-малкото несериозно. Няма за какво да има мафия в ДПС. В същото време крайно невярна е тезата на Доган, че “обръчът е нещо добро в политиката”. Не, не е! “Обръчът” от фирми е синоним на олигархия. “Обръчът” от фирми е същността на олигархията. Не е противовес. Всеки опит да легитимираш корупцията е дразнещ. Така че ако Доган беше пропуснал това обяснение, разрастването на скандала щеше да се размине. Но той реши теоретично да гради нов подход. И не намери думите. По-скоро влезе в противоречие с реалността. И с нормите на демокрацията.”
- Михаил Константинов, “Труд”: “Мъдрият иначе български народ е казал, че не е луд, който изяжда два зелника. А онзи, който си счупва краката от тичане, да му донесе трети зелник. Че и четвърти. Много или малко ли са те за 16 години досега в агресивната разяждаща атмосфера на българската политика? Ще рече човек, че държавата ни е надвила масрафа си за зелници. Но не е. И това най-добре го знаят избирателите на ДПС, дето гласуват неизменно за своя лидер и спасител (от какво?) Или може би за новия султан на турци и българи? Впрочем този филм за султана вече сме го гледали. И не един или два века.”

·          Вярно е, че този ожесточаващ ни филм ни го прожектират всеки ден – и отляво (Божидар Димитров), и от дясно (Иван Костов), и от четвъртите в тройката (дьонметата в ДПС)
- Божидар Димитров (да, да, същият) пише в “Стандарт”, вместо в обичайната “Дума” – и той като Жанина Драгостинова сменя мястото, където се обажда обикновено – по следния начин: “6 април е денят на царската лъжа”.
(Обърнете внимание на датата: 6 април – тя е същата на която и наша Жанина се разпищолва за “лъжата”. Не първовоаприлската на  общата им Партия от Априлския пленум 1956, а тази, царската за 800-те дни от 6 април 2001.)  
Цитирам точно Божидар Димитров, който сега е депутат от БСП, а след 5-6 години ще се запише в групата на ГЕРБ. Иначе все си е агент ”Кардам” от ДС. Пък после Симеон
II лъжел българския народ, нали?! Слушайте и си мислете за онези 16498 дни – от 9.9.1944 до 10.11.1989 - в които не Царят обещаваше, а БСП:
“Точно преди 1826 дни Симеон Сакскобургготски призова всички българи: “Вервайте ми!” Обеща морал в политиката, стабилност и пълни хладилници след 800 дни. След тези сакрални 800 дни “верата” у поданиците намаля, но не секна. Животът е сложен, наследството е тежко, царят не е факир. С всеки изминал ден обаче все повече българи взеха да се съмняват дали обещанието за морал в политиката не е поредната опашата предизборна лъжа? Защо Царят се върна в България – за да изпълни дълга си на обединител и да изтегли затъналата държавна каруца? За да направи последен, макар и отчаян опит да върне монархията? Или просто от носталгия? Днес, 5 години след 6 април, все повече българи си дават сметка защо царят се върна. Дори само заради фактите около двете далавери – сделката с магистрала “Тракия” и ”връщането” на царските имоти. Едната от трите португалски фирми, която има дялове в “Тракия”, е собственост на испанска компания, която е свързана с банка в Биская в която акционери са царица Маргарита и принц Кирил. Само наивници биха се вързали на слуховете, че за подаръка на магистралата на португалците виновен не е Симеон, а шефът на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу (също португалец), който ударил по масата. А истината за горите на Рила...”
Той и Христофор Колумб е португалец... Но знаете ли защо др.Димитров така непредпазливо разкрива мислите си за Царя? Първо защото като всички комунисти не вярва дори на майка си и на баща си, че няма да го преметнат при разпределението на общото благо. И второ – защото всички комунисти мразят до смърт всеки и всички, които някъде в нещо са им пресекли пътя. Те са повече от животински отмъстителни.
Но не това е на нормалните човеци свързаният проблем с ТЕЗИ. Божията поръка към другите е да бъдат добронамерени, дори с такива – “Ударят ли те по едната буза, подложи и другата!” Защо ли? Защото, който отвърне на удара с удар, става неразличим от ТЯХ.
- Иван Костов (да, да, същият) разговаря с Николай Бареков по телевизия
bTV. Поводът - току що отминалия (20.04.2006) вот недоверие срещу правителството на Станишев, заради наводненията в страната. (Аз използвам единствената препечатка на словото му във вестниците: в.”Седем” на Явор Дачков, т.е. новата “Демокрация”, от дата 26.04.2006. Всички останали публикациии са тълкувания на пишещия журналист.)
“Първанов и Доган въртят обръчи от фирми. Те са олигарси. Позволете ми една кратка справка за това какво е значението на думата олигарх. Това са малко хора, едни от малцината, които съчетават в себе си политическата власт и я използват за икономическо обогатяване. Олигарси не са фирмите от “обръча” около този, който върти “обръча”. Олигарх е самият този, който има политическата власт и я употребява да се превърне в милионер в зелено.”
(Ако олигарх е този, около който има “обръчи” от фирми, то към олигарсите Първанов и Доган трябва да добавим и самият Иван Костов с неговия “Олимп”. Ако олигарх е само онзи, който изполва своята политическа власт за лично обогатяване, то истински олигарх е само Ахмед Доган. И Първанов, и Костов, нямат кой знае колко пари в зелено в сравнение с него – по една къща и уредени до живот деца. Даже Костов има повече от Първанов, тъй като дъщерите му имат солиден бизнес, докато синовете на Първанов имат само солидно образование.
Мога да вмъкна едно мое обяснение на този факт: Георги Първанов е “скован” от членството си в традиционната партия БСП, на която той е лидер. Иван Костов е по-свободен, защото е начело на младото поколение комунисти, което разчита да ритне партията си, защото е “прозападно”. А Ахмед Доган е напълно “разкрепостен”, защото е слуга, безскрупулен слуга, който с лекота преминава от ляв към десен господар и обратно.)
Намирам потвърждение на това мое обяснение в следващите думи на Иван Костов от въпросното интервю: “Аз ще посоча два “обръча от фирми” – първият остава дълбоко потулен и се върти около президента Георги Първанов. За усвояване на парите, взети от Саддам Хюсеин, според доклада на Съвета за сигурност към ООН, са спомогнали няколко български фирми. Около Ахмед Доган обаче цялата партия придобива олигархична структура и под него са подредени хора, в зависимост от властта, с които разполагат, очевидно те самите обрастват със свои собствени “обръчи от фирми”, както виждаме 19 на брой, поне от нас съобщени, свързани с парите отпуснати за наводненията.”
И още едно обяснение за тази разлика между Първанов и Костов от една страна, и Ахмед Доган – от друга. Става въпрос за тарикатите от по-ниския ешалон управляващи в партийните централи БСП и ДСБ, които изоставят разните там партийни принципи, защото Доган предлага повече:
“Аз много пъти наистина съм казвал – за някои от хората, за които Петър Стоянов ме караше да си кажа, тези хора сега са в ДПС и аз казвах това много пъти. Това са т.нар. дюнмета от самото ДПС – Йордан Цонев, Христо Бисеров. Ето за тях трябваше да си кажа. Трябваше да си кажа за Бонев, аз си казах и за Бонев. Бонев в момента е в БСП и с генералите от Държавна сигурност, основно острие на клеветите срещу мен.”
Вярно! Но Костов, заговорвайки за генералите от ДС, премълчава подробността, че той самият е зависим от тях, не по-малко от Доган. Защото и двамата не са “едни от тях, комунистите” и като такива подлежат на строг контрол. За разлика от комуниста Георги Първанов, върху когото – защото е комунист – Държавна Сигурност няма правомощия. А защо Доган е по-голям любимец на ДС от Иван Костов ли? – Според мен, защото Държавната сигурност е “лява” служба, т.е. бори се, следи да няма залитане “в дясно”, имам предвид на Запад. 

Осъзнавам, че се увличам от по-принципни разсъждения, и изоставям конкретните събития. Затова:

·                     Данните за първия вот на недоверие на кабинета “Станишев”, поискан от ДСБ за несправяне с наводненията.
Той се проведе в дните 19 и 20 април 2006г. В дебатите Сергей Станишев охарактеризира бюджета като “малко одеало – ако човек си завие раменете, ще му настинат краката”. Тази образност ще стане заразителна за години напред. Ще добавя за историята – бъдещата история, че основно острие на атаките срещу кабинета, освен десните депутати, беше независимата депутатка Мария Капон.
От 240 депутати гласуваха 228. Вотът бе отхвърлен с 166 срещу 61 (всички десни и петима независими) и само един въздържал се: обвиненият в педофилия човек на “Атака” Владимир Кузов. И о, изненада: системата за гласуване в зала за пореден път не отчела гласа на Ахмед Доган, който бил в залата и гласувал. Как? – за или против, вестниците не съобщават. Системата не отбелязала и гласа на Димитър Стоянов, вторият човек след Сидеров. А отцепниците от “Атака”-та Йордан Величков, Христо Величков, Станчо Тодоров и Петър Манолов не са участвали в гласуването.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 468271
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930