Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2021 19:16 - НИЕ-620 Преглед на политическата 2005 година
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 480 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДЕКЕМВРИ  2005 ГОДИНА

 

·                     От 3 до 5 декември в зала 1 на НДК се състоя 46-ят конгрес на БКП.
Аз: Защо 46-и номер? Ако БСП е наследница на партията на Димитров и Коларов, тя взема 14 номера конгреси от БКП. Прибавени към конгресите на самата БСП - да ги сложим 10, макар че те са по-малко, стават 24 броя конгреси. До 46 остават 22. Тези приблизително 22 недостигащи конгреси за партията БСП от коя партия са взети? Няма откъде другаде, освен от партията на Димитър Благоев. Която Е РАЗЛИЧНА от БКП. Факт е, че на Бузлуджа е нямало представители на БКП, защото тази партия се създава 30-тина години по-късно след 1891-а. Редно е днешната партия БСП да се самопосочва наследница и на двете партии БРСДП и БКП. Косвено признание, че това е така, са ежегодните чествания на партията БСП на връх Бузлуджа, където е основана партията на българските социалисти БРСДП. Тогава защо нещата се посочват по друг начин?
Отговарям: Защото днешната БСП НАИСТИНА Е НАСЛЕДНИЦА САМО на комунистическата партия. Нейните ръководители - и преди, и сега – никога не са признавали социалдемократите за достойни комунисти. Само че тъкмо тези недостойни социапдемократи, не са убили нито един свой сънародник и до днес, докато достойните комунисти са убийци на – посочете вие цифрата – по приблизителни данни: не по-малко от 300 000 българи. Знаете ли какво означава тълкуването на този факт? – Че партията, която днес се нарича БСП, се асоциира само с убийците от БКП и в никакъв случай с нормалните носители на социалистическите идеи. А знаете ли какво следва от това? – Че при първа възможност комунистите в БСП ще извадят отново танковете. По-примитивните убийци от тях – лопатите.
Следва разказът за 46-я редовен конгрес на БСП, която ще избере за трети път за свой лидер Сергей Станишев. Той е син на комунисти – българин и рускиня. Но написа книга “Защото сме социалисти”. Кое вярното? Въпросът може да се вижда на повечето българи глупав. Все пак Европа ще даде своя отговор, правейки го председател на Европейската партия на социалистите.
Но аз лично не му вярвам. Когато България стане член на Обединена Европа, Сергей Станишев ще продължи да подкрепя “с отвращением”, партията БСП, която е ръководена от следващата след него Корнелия Нинова. Защо? Тя ще го остракира от всички ръководни партийни постове, а той ще продължи да я легитимира в Европа? Защо, по дяволите? Някак разбирам крушовската селянка Корнелия (именно защото е селянка), но не разбирам аристократичния социалист Сергей чий си го търси сред примитивни човеци. Новото бъдеще му принадлежи, той се държи за старото отречено минало?!  Защо?
Ще ми/ни е интересно как ще завърши този парадокс, с падането на коя глава – мъжката или женската? Най-вероятно и двете – женската, защото е глупава и мъжката, защото е още по-глупава.
Статистика за 46-конгрес на БСП:
- В конгреса участват официално 632 делегати. Според мандатната комисия те трябвало да бъдат 693 - 178 от тях другарки и 515 другари. На възраст до 30 години - 34 души (5,4%) от тях 9 под 25 години, от 31 до 40 – 87 (13,8%), от 41 до 50-годишни – 233 (36,9%), от 51 до 60 – 268 (42,4%) и над 60 години – 58 души (9,2%).

Тези, които като мен не вярват на в.”Стандарт” (откъдето цитирам бройките) смятаме: делегати – 34+87+233+268+58= 680 души. А не 632-ма. Нищо чудно, че и процентите са над 100 – точно 107,7%.
Най-младият кандидат е на 21 години, най-възрастните са Валери Петров на 85 години и Анжел Вагенщайн на 83. Той и единствен е партиен член отпреди 9.9.1944. Интересно от коя партия е бил тогава?!

(Бих искал най-младият кандидат, вестниците не съобщават името му, да научи малко повече от биографиите на най-възрастните негови колеги в ТАЗИ партия. Валери Петров има едни издадени антифашистки стихове през 1945 година, мале мила! И тази книжка я има в Народната библиотека, библиотечния й номер го има цитиран в НИЕ-1. Колкото до Анжел Вагенщайн... едва ли има по-отвратителен наглец от този, даже сред комунистите.  Изтипосал съм го много пъти, в НИЕ-1, НИЕ-2, НИЕ-3... Дори и днес, имам предвид декември 2005г. продължава да настоява (в “Труд” естествено), че  в 1943-а бил осъден на смърт – впрочем за палеж на военно имущество в особено големи размери по време на война! - в “името на Симеон II”. И добре, че били американските бомбардировки над София, да сринат една от стените на софийския затвор, та това влечуго да се промуши на свобода! Чети бе, младежо. Дано те хване срам от “мъдрите” старци в избраната от теб партия.)
- Сергей Станишев е избран за трети мандат лидер на БСП с 562 гласа “за”.  В.Дума твърди, че това са 92% подкрепа. И тъй като не е публикувана бройка гласове “против” и “въздържал се”, гражданите не знаят дали този процент е верен. Ако са гласували всичките 632-ма делегати, ще излезе, че Станишев е подкрепен от 89%, а не от 92%. Не че е разликата е голяма, но не виждам смисъл да се шмекерува на дребно.
- Делегатите на конгреса увеличиха състава на Висшия съвет на партията на 182 души. Не е обяснено какво налага увеличението му. Това внася разнобой в тълкуванията за намеренията – за добро ли се прави или за лошо. Не че е толкова важно също, но капка по капка – язовир от съмнения. Ами ако “се скъса язовирната стена”?
Допълнително във Висшия съвет е приета квота от 20% за млади хора до 35 години. Видя ми се любопитно, че Красимир Премянов е настоявал тази квота да остане като препоръка, а пък Татяна Дончева предложила горната граница на младежите да се вдигне до 39 години, колкото е възрастта на премиера. (Че то, ако добавят още десетина години отгоре, и другарката Дончева ще стане младеж.)
- Две седмици след конгреса новоизбраният Висш Съвет на партията избра Изпълнително бюро. И неговият състав е повишен от 18 на 21 души. Новите лица в него са 4-ма всичко на всичко: Дора Янкова кметицата на Смолян, депутатите Мая Манолова и Добромир Гущеров и говорителят на общинските съветници от БСП в софийска община Антон Кутев.

Приети програмни документи:

- Отчетен доклад за отминалия мандат. В него основните причини за недостатъчната подкрепа на обикновените българи за политиката на БСП са: (подредени в този ред) съдебната система, която не осигурява бързо и справедливо правораздаване и няма осъдени престъпни босове и наказани злоупотребили управници; здравното обслужване, което е затънало в бюрокрация, немарливо обслужване и непоносими цени; образованието; пенсионната система, която е несправедлива и ощетява гражданите; инфраструктура и пътища, комуникациите, водоснабдяването и благоустройството.
- Управленски приоритети на партията за бъдеще. Приемането на България в Евросъюза на 1 януари 2007 е първият, заложен в списъка, но водещо остава условието за националните интереси на страната.

(Два конкретни мои въпроса: Първият - Какво ще се случи, ако Евросъюза постави като незаобиколимо условие за влизане, затварянето на  двата блока на АЕЦ “Козлодуй”, но това не отговаря на националните интереси на страната ни? И вторият - Защо партийният в.”Дума” от 5.12. 2005г. под голямото заглавие “Членството ни в ЕС е приоритет №1”, е добавил “БСП има подкрепата на лява Европа”? Това значи ли, че “дясна Европа” не ни иска?)
- Да завърша с редакционната бележка на вестник ”Дума в деня на закриването на конгреса. Подписана е от Борислав Наумов: “След 2 седмици ще се навършат точно 4 години от деня, в който делегатите на 44-ия конгрес на БСП избраха Сергей Станишев за пръв между равни. Вече пожълтелият от времето брой на “Дума” припомня, че 35-годишният тогава лидер на столетницата е започнал управлението си с молитва: “Господи, дай ми сили да променя това, което мога! Дай ми смирение да приема това, което не мога да променя! Дай ми мъдрост да отлича първото от второто!” Станишев явно е бил чут, където трябва, защото вчера начена третия си мандат. С удвоен кредит на доверие.  (Аз: 92% днес, делено на две, дава 46% оня ден. Тези 46% тогава са по-малко от 50%. Нищо не коментирам. Само смятам, загрижен да не се скъса  язовирната стена.) Равносметката показва, че историкът е намерил сили да направи партията победител в изборите; смирено е изстрадал факта, че БСП не може да управлява сама и различавайки мъдро първото от второто, днес е министър-председател на уникална за България коалиция. Трудното предстои.”

Любопитни факти:
- Според журналиста от “Дума” Борислав Наумов, Сергей Станишев се моли на Господ и явно е бил чут “където трябва”. Вари ги, печи ги, комунистите много вярват в Господа. Иронизирам естествено.
- ”Стандарт”-а от 4 декември е онагледил своя материал, посветен на отчетния доклад на лидера Станишев, и наречен “Не се самозабравяйте”, с една голяма снимка (1/4 страница) на която виждаме долу по средата Станишев пред микрофона, а всичко останало също е “Станишев” от големия телевизионен екран зад него.
- Червени запалки с надпис БСП и с изрисуван на тях сърп и чук (“Да живее БКП”, нали. А къде е БРСДП?) се продават във фоайето на НДК. Те се търсели повече от жълтите запалки с надписа “Още ли му вервате” (В момента Царят е част от управленската коалиция и официален гост на конгреса на БСП в НДК). От книгите най-търсени били “Незабравими съветски песни” и “Велик и безсмъртен за всички времена” с лика на Георги Димитров на корицата. Към “Песните на Емил” интересът  бил доста по-слаб. (Кое е по-вярно: че БСП е европейски ориентирана партия или че БСП е съветска структура, а не българска партия?)
- Всички вестници от 3 декември пишат, че “Смърт помрачи конгреса. Възрастен човек почина по време на откриването му. До късно вечерта никой не знаеше дали той е делегат или гост на форума. Социалисти обясниха, че в него не са открити документи. Човекът бил на 80 години и вероятно е починал от инфаркт.” (Странно, нали? Но не и за конгрес на БСП. Никой да не знае какъв е тоя човек... А как е влязъл в залата? Ами ако имаше пистолет? Споко. На другия ден стана ясно, че човекът е известният Барух Шамлиев, баща на Аглая Шамлиева и тъст на Мико Петров. И е на 85 години. Не знаете кой, кои са тия ли? Е, те делегатите не си познават човека, че вие ли?! )
- На 7 декември неподписана статия във в.”Сега” ни осведомява за думите на Костадин Паскалев, депутат в НС и делегат на конгреса, който бил казал, че “петима вземат решенията в БСП. Това са лидерът Станишев и зам.шефовете Румен Петков, Румен Овчаров, Димитър Дъбов и Евелин Николов.”
- Виц на седмицата от в.”Дума”,5.12.2005:
Извинете, може ли да получа свиждане със затворника Иванов?
Не може сега, присъдата му изтече и е на свобода. Елате пак след месец-два.

 

·                     Национална учителска стачка
На 4 декември 2005г., неделя и втори ден на конгреса на БСП, председателят на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева съобщи, че ако не се стигне до приемливо споразумение с М-вото на образованието (Даниел Вълчев), финансовото (Пламен Орешарски) и социалното ведомство (Емилия Масларова), на 9.12 ще се проведе едночасова ефективна стачка на всички учители в страната. След това на 12.12 в цялата страна ще започне  ефективна стачка на всички преподаватели. Три дни след това – на 15.12, ще се проведе национален протест пред сградата на Парламента. Исканията са за 15-процентно средногодишно увеличение на учителските заплати за 2006 година.
(Моля читателите да не бъркат ТАЗИ учителска стачка с ОНАЗИ учителска стачка от септември-октомври 2007г.,  която стана известна с това, че Орешарски я наричаше “седенката”.)
На 12 декември 2005г. профсъюзите склониха на предложената от президента (? – той не определя заплати на никого, даже неговата я задава НС) формула за 4% увеличение на възнагражденията от януари 2006г. и 6% от юли. При 305,48 лв. средна заплата в образованието днес (статистиката е от МОН), това дава 336,76 лв. на 1 юли. Разликата е 32 лева и 18 стотинки. Доларът е около 1,65 лева. Това са около 20-тина долара на месец повече. Янка Такева и Стефан Вълков от р-вото на СБУ прекратиха гладната си стачка. Лидерът на другия синдикат КТ “Подкрепа” Константин Тренчев ги подкрепи с думите “Не можем повече да отстъпваме”. Емилия Масларова цитира думи на шефа на мисията на МВФ  у нас Ханс Фликеншиийлд: “Първо си оправете образователната система, после вдигайте заплатите на учителите”.
Даниел Вълчев лансира идеята училищата сами да разполагат с предвидения за тях бюджет, а не кметовете на общините, както е досега. Във вестниците не се задава въпрос за смисъла на тази идея: Ако родителят даде на детето си дневни, които не стигат за закуска и за обед в училище, тогава има ли значение кое ще избере детето да прескочи – закуската или обеда?
На 16 декември 2005г. най-големият учителски синдикат – към КНСБ, спря стачката без да се постигне споразумение.
Цитирам в.”Стандарт”, 20.12.2005: “Синдикалистката, която повече от месец се бори за по-високи заплати на учителите, заряза протестите. Такева лети днес за САЩ. Тя ще остане 28 дни във Вашингтон. Връща се на 15 януари. Това се похвали самата тя вчера. Официалният мотив е командировка. Тя очаква да я приеме шефът на мисията на МВФ за България Ханс Фликеншийлд. По закон за тази командировка на Янка Такева й се полагат общо $5030 - $980 джобни и $4050 нощувки. Както и $740 за двупосочния самолетен билет до САЩ.”
В същия ден, същият вестник “Стандарт” пише в голямо заглавие: “Режат детските заради учителите”. Всеки има задачи и бие по тях. Разделението и противопоставянето на отделните обществени групи е основен приоритет в политиката на червените. Отвеки и довеки.
 А ресорната образователна журналистка във вестник ”Дума” от 16.12.2005, Велиана Христова, пита загрижено “Защо се стреля в образованието”. Понеже не знае.

Две мнения за учителската стачка:
- Борислав Зюмбюлев, “24 часа”, 17.12.2005: (Цитатът е малко дълъг, ама дочетете го търпеливо. После пак се върнете и вижте името на автора му. И запомнете, че трябва да го турите в групата на тези, които са за заплюване и презрение. Според демократичния свят, разбира се.)
“Невероятно странната стачка приключи. На мен стачката ми е странна, защото борбата за 12 лева увеличение, част от които ще отидат за данъци, е безсмислено усилие. Учителите трябва да се борят поне за удвояване на заплатите, което да им осигури достоен живот и физическо оцеляване след две години, когато животът у нас ще поскъпне рязко. (Как пък веднъж не се излъгаха тия, като лъжат, да е “нагоре” в полза на излъгания. Парите, дори в долари, са повече от 12! А, и отбележете различието, което той прави между “достойния живот” днес и “физическото оцеляване след две години” – значи през 2007-а, когато ще сме в ЕС. Мама им европейска, значи! “Ей така стават убийствата!”, казва един мой познат.) Сега учителите получават средно по 280 лева (по данни за третото тримесечие след отчитане на задължителните осигуровки). С тези пари за тях е проблем прехраната и отоплението. Те обаче дори не изричат гласно истински сериозните искания, защото заплатата е форма на подаяние. Те го съзнават и затова предпочитат да изкрънкат още малко пари. (Вместо да изскубят зюмбюлите от червената леха. Но да не се ожесточаваме...) Доходите на учителите са малко по-големи от тези на безработните и социалните пенсионери. Но даскалското място дава осигуровки, някакви пари и уплътняване на времето в отоплени помещения. (“даскалското място”?! – е как да остана равнодушен пред тази мърдаща нахална червена наглост! Защо червена ли? Прочетете и следващото мнение на сина на комунистическия червен министър Илчо Димитров. Там обяснявам.) Учителите имат гарантирани почивни събота и неделя и следобеди всеки ден, а ползват и четири месеца ваканция. Те, разбира се, ще отговорят, че по време на ваканция, са на работа, но аз лично не мога да разбера с какво точно се занимават, след като им ги няма учениците. (За тази червена, искам да кажа проста, тиква, само да мааш с чука или с мотиката е работа) Очевидно, че за да имат по-добри доходи, трябва да се увеличи тяхната натовареност и това трябва да бъде съпроводено с намаляване броя на щатовете. Това е неизбежно и разумно. Защото образованието е просто услуга. И първото нещо, което трябва да бъде направено, е да се уволнят 1500 излишни учители, а спестените пари да бъдат разпределени за увеличение заплатите на останалите. ...”
(Нали няма да питате след 2 години защо “големият” икономист Орешарски ще нарича учителите от образованието “седенкари”, а “умният” юрист Даниел Вълчев ще му кима окуражително? Такъв е общият им ген... Вижте сега мнението на Сина - Иван Илчев, което следва.)
- Иван Илчев, в.”Сега”, 16.12.2005: “Как да се платят на учителите заплати достатъчно големи, че да ги заинтересува действително това, което им е задължение? Да вършат работа общо полезна за цялото общество. В турско време и в годините след Освобождението това е било практика. А сега? (Стоп на цитата. Забелязахте ли смесването на задачите на учителите: Общополезна работа - “от турско време и в годините след Освобождението” и Задължение - в пропуснатия период “1944 до Сега”?) Оттук намалява престижът на учителите, които са лишени от стария си ореол на знаещи и безкористно отдадени на интересите на обществото труженици. (Иван, синът на Илчо, се прави на умряла лисица. Вие, читатели, които сте “труженици”, може да не знаете, може да не искате да знаете, Инструкцията на КГБ “За управление на местното население” – виж НИЕ-1, част Пета “Един алгоритъм за оценка на обществото”, особено точки 35 и 45, но професорското чедо, самото то професор и ректор на най-престижното висше училише у нас Софийският университет “Климент Охридски” няколко години СЛЕД Десети ноември, е длъжно да я знае. И със сигурност я знае, защото работи по Нейните инструкции. Иначе нямаше да е написал тази програмна статия. Съмнявате ли се, че тази статие е програмна?) Не е много по-добре и положението с образователните експерти. Те са претоварени с работа, възложени им са маса неприсъщи административни и бюрократични задължения, които им пречат да се занимават с надзор, надзор над преподаването, надзор над дисциплината и на учениците и на преподавателите, надзор просветен, постоянен и плодотворен. Въпросът с учебниците също е сложен. ...”
Нима?! Как го е казал този“надзор над преподаването, надзор над дисциплината и на учениците и на преподавателите, надзор просветен, постоянен и плодотворен”.

Колко години още бе, Иване?!

 

·                     Либия иска $4 милиарда
Че и още 260 милиона долара отгоре, за да освободи петте български медицински сестри. Това правело по 10 милиона за всяко от 426-те заразени либийчета, съобщават нашите вестници. Ни дума обаче, че това е изнудване от страна на Кадафи, защото само преди година по Гергьовден Той, пардон – либийската страна, ги осъди на смърт чрез разстрел. Само докторът Здравко Георгиев беше полуоправдан. Въпреки, че дори лично, президентът Първанов ходи да му се моли. А имаше един техен защитник – адвокат Владимир Шейтанов, ако го помните, който днес (края на декември 2005) се прави на герой. Написал: “Решението на съда е сериозен успех на българските адвокати защитници и един добър белег, че оттук нататък все по-добре ще се справят с трудните проблеми по това дело”.
Бре, фукльото! Всъщност смъртните присъди бяха заменени с  парични обещетения, защото английският съд задължи Либия да плати  огромен откуп за жертвите в сваления самолет над шотландското село Локърби от един либийски шпионин, Меграхи се казваше. И Кадафи иска днес пари от нас за лъжата за сестрите, за да ги даде на англичаните за истината Локърби. Аз може да бъда виновен пред милостивия Господ, със сигурност и милиони честни българи също, но когато Кадафи бъде изчистен от списъка на хората след няколко години, аз ще празнувам. Сигурен съм, че и милионите честни шотландци също ще се радват. Както и всички французи (за техния свален самолет) и всички германци (за  жертвите в дискотеката “Ла бел”)...
Е, знам един мръсник българин, дето няма да се радва, защото... той не се радва и преди няколко години, когато друг един световен убиец - Саддам биде очистен от списъка на живите. По същите причини – приятели са по нрав и същност. Иван Славков се казва. Тази 2005 година беше фатално тъжна за него. От ВВС го хванаха го в кадър как печели пари срещу неразрешен лобизъм. (Боже, колко съм опростителен!) И изхвърча като тапа от МОК, БОК и БФС.
Някои ще кажат  “Но петното върху България остана”. Боже-е-е, че то е толкова малко... Много по-важно е, че Светът се чисти от старите мръсници, без да чака естествената им смърт! Справедливостта трябва да се раздава колкото може по-рано.

 

И понеже декември месец е месец за отчети и обобщения:

·                     Преглед на политическата 2005 година
- За въведение едно телефонно интервю на синята (колкото аз съм червен) журналистка Лили Маринкова с шефа на ПГ на “Коалиция за България” Михаил Миков (който ще е е следващият председател на БСП след току що получилия трети мандат Сергей Станишев). Не знам дали това интервю изобщо се е състояло, тъй като го намирам на сатиричната последна страница на в.”Сега”, 19.12.2005:
“Въпрос: На кого според вас, г-н Миков, е неудобен вътрешният министър Румен Петков?
Отговор: О, той може да бъде неудобен на много хора и аз мисля, че има достатъчно основания за това с оглед начина по който той си върши работата. Вие сама знаете, че става въпрос за задържане на престъпници, които до момента като че ли бяха някак си неприкосновени.

В: А къде са разположени хората, които опъваха чадърче, чадър, над престъпниците?
О: Г-жо Маринкова, в момента пътувам и става вече доста напрегната и пътната обстановка. Нека, ако искате, този разговор да продължим в една по-спокойна обстановка.
В: Много непредпазливо е да шофирате сам в тази снежна обстановка. Почистил ли е г-н Борисов града?
О: Не прави особено впечатление това.
В: Все пак имам чувството, че избягвате неудобните въпроси. Къде са разположени хората, които са неудобни на министър Петков?
О: Г-жо Маринкова, какво значи да избягвам неудобни въпроси? Няма неудобни въпроси. Въпросът е, че има неудобно време за разговор.
Лили Маринкова: “Тук връзката прекъсва... Пътната обстановка, както беше едно време, кишата, сушата и други неща пречат.”
- НС реши само полицаите да имат разрешение за достъп до банкови офиси и данъчни досиета, но след съдебно разрешение. Данъчните власти няма да имат право да извършват действия по претърсване и изземване. В новия Данъчно осигурителен процесуален кодекс тези техни права досега са им отнети.
- Министърът на държавната администрация Николай Василев съобщи, че ще бъде въведен Административен борд, който да закове броя на чиновниците на 79 999 души. В момента администрацията наброявала 86 хиляди. Преди 5 години е била 45 000, (Този закон не сполучи да види бял свят.)
- Социалното министерство публикува Новия класификатор на професиите и длъжностите в държавата. Нови позиции в него са системен администратор, манекен, астролог, продавач на сергия. Но от 566 длъжности досега  остават 401.

- Президентът от 1990-1997г. Желю Желев представи в събота вечерта (17.12) в НДК най-новата си книга “Въпреки всичко. Моята политическа биография”.
- НС-БЗНС на младия “земеделец” до вчера Яне Янев се преименува на “Ред, Законност и Справедливост”. Председател на новата партия става Георги Марков (бившият седесар, конституционен съдия от квотата на Желев и агент “Николай”). “Земеделец” е в кавички, защото главният секретар Яне Янев обясни, че загърбва земеделската идея, тъй като селското население рязко намаляло.
- Изключените от партия “Атака” Минчо Минчев, Станчо Тодоров, Йордан Величков и Петър Берон учредиха кръг “Нова зора”. Целта на новата формация била да запълни обществения вакуум на сега действащата левица, добила ”елитарен, абстрактен и космополитен образ”. В основата й ще залегне “изпитаната формула на единния фронт”.

Един приятел казва “Аман от баджанаци!”
- Надежда Михайлова основа фракция в СДС, наречена “Съюз Дясна алтернатива – СДА”. В нея се записали близо 500 души. Сред тях е актьорът Николай Сотиров, сините депутати Ваньо Шарков, Христо Марков и Ергин Емин, както и общинските лидери на СДС от Плевен, Пловдив, Кърджали, Разград, Варна, Ловеч, Ямбол, Габрово, Сливен, Враца и София-област.
- Бойко Борисов стана “Политик на годината 2005” е ежегодната класация на Дарик Радио (шеф на това радио е Радосвет Радев, който съм ви представял вече). Борисов изпревари втория – Сергей Станишев само с 4 гласа. От общо 17882 гласували. Трети е Волен Сидеров, четвърти Ахмед Доган. Следват Петър Стоянов и Меглена Кунева (която не е мъж)
- В.”24 часа” публикува в коледната нощ следното: “За България и всяка друга страна, която разрешава елементи на противоракетната отбрана (ПРО) на САЩ, може да има сериозни последици от удар на трета държава, ако тя използва ракетно оръжие. Това заявява шефът на руския генерален щаб Юрий Балуевски в интервю за военния в. “Красная звезда”.”

А знаете ли, че точно два сантиметра над това предупреждение на руския Генерален Щаб, вестникът е пуснал 3 пъти по-голямо съобщение: “Секс заменя  рушвет на Капъкуле”. Ама понеже не е уточнено за единия или за двата пола се отнася това, не можах да се успокоя. Но пък това е чудесен преход към следващия

·                     Преглед на културната медийна среда 2005 година
Цитирам само заглавия и мисли, публикувани в другите вестници, онези, които избягвах да цитирам досега, тъй като книгите НИЕ все пак са сериозно изследване. Няма да им пиша имената, защото мога да ги обобщя с красноречивото Уйкенди. (“У”-я от мен, “Кент”-а от тебе.)
- “Мъжът на Цветанка Ризова я ревнува от студент. Усамотявала се с него до късна доба в телевизията.”
- “Стойка-Пипирудата от БИГ Брадър бременна от италианец.”
- “Уволнената Силва ще съди “Споко”. Мястото й заема 18-годишната Диана Стефанова.”
- “Цеци Красимирова с нов мерцедес, подарък от новия й интимен приятел – сина на взривения бизнесмен Стоил Славов.”
- “Гюзелев ухажван от тв-водеща.”
- “Чочо Попйорданов организирал турнири по покер в гримьорните на Народния театър. Директорът Васил Стефанов ги забранил с писмена заповед.”
- “Водещият на “Минута е много” Петър Вучков започнал да си боядисва косата. “Може да си е хванал любовница”, възкликнала жена му.”
- “Петя Буюклиева се скарала с Нели Рангелова на предизборен концерт коя да пее първа.”
- “След шумен скандал с Валерия Велева, напуснал редакцията на “Труд” журналистът Тодор Токин. Нарекъл я “слугиня на Доган”. От “Труд” си заминал и международният журналист Момчил Инджов след като се сбил с прекия си шеф Бойко Пангелов.”
- “Поп накълца с брадва любовницата си, после я опя и се напи.”
- “Христо Мутафчиев живеел от заеми.”
- “Четирима се изреждат на неразположена абитуриентка.”
- “Майката на Бербатов си сложила силикон.”
- “Синът на Сашка Васева: Аз знам на всички езици да псувам.”
- “Дует “Каризма” (Галя и Миро): На два пъти без малко да правим секс. Половинките ни имат да ни догонват в отношенията помежду си.”
- “Жените, които не харесваха Здравко от Биг Брадър-2, могат да бъдат спокойни. Миро е техният реванш. Ответен удар в топките. Парите взе човек, който не може да се оправи с жена си. Без обаче да е сигурно, че тя си остава неоправена.”
- “Нормален софийски дришльо”, казал Милен Цветков за Ицо Хазарта, с когото готвят нов клип на “Ъпсурт”.

Ъпсурт”, нали.

Да ни е честита Новата 2006 година.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 461917
Постинги: 632
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031