Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05 17:14 - За пътя пред партиите ни
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 223 Коментари: 0 Гласове:
0За участие в изборите на 5.10.2014г. ЦИК регистрира около 70 български партии. 20 от тях в явен вид, а останалите са маскирани в 7 коалиции. (Напр. коалицията “Лява България” се състои от 13 партии.) И това за народ, който отчетливо е разделен едва на три части – леви путинци, проевропейски българи и първични човешки индивиди с девиз “Яж, пий, дъвчи”.
Ще кажете, че съм забравил тарикатите, използвачите и подлеците. Не съм. Тези са разпределени из цялата българска политика. Къде са повече – дали в БСП, ГЕРБ или при циганите, не зная. А и ужасяващото не е това разпределение, а фактът, че такива използвачи са поне половината български народ. Че може и повече. Иначе защо ще се говори общо за народа български, че до последно отказва категорично да свърши нещо належащото и чак накрая изблизва целия чувал със сол. Накуп! А нали все се питаме учудени защо резултатите от изборите са такива едни неясни, патови. Ами защото нашите събратя изчакват ли изчакват да видят накъде ще задуха вятърът – дали на Изток, дали на Запад и като буридановото магаре все остават гладни и жадни.   
Къде съм аз? Ами, ходя редовно на избори и избирам все един тип бюлетина – това ме отличава от тарикатите. После се връщам у дома и сядам пред телевизора да чуя резултата. И понеже си падам малко от мечтателен род, вместо само да псувам, сядам и пиша “за пътя пред народа ни“, “за човещината на човека” и други “такива”.
Ще кажете, че се правя на будител. О! И освен това имам надеждата, че българският народ не е онзи вече от преди век-два, който разбирал хайдутлука само като ядене на наденица край огъня в очакване да се Яви Стойка. Ще кажете, че съм глупак, който само си губи времето и живота. Слушайте какво ще ви кажа! Аз може “днес” и “вчера” да съм глупак, но принципно за “утре” съм прав.
Едно малко дребно доказателство. През юни 2012(!) написах един постинг с мои прогнози за бъдещето на държавата ни. Последваха двете години на преврата, осъществен от Сергеево-Местанци-Сидерово-Орешарски. От моите прогнози почти нищо не се сбъдна тогава. Не бях предвидил играта “ва банк” на Путинците. Но свалянето на картите вече започна. Прочетете днес този постинг – две години и нещо по-късно - “Избрани прогнози от джоба”. Предсказаните неща се сбъдват. И то не защото аз го искам това или някой друг филанкишия като мен, а защото Еволюцията на Света е такава. Ни повече, но и ни по-малко! 

Настоящият постинг също е вид прогноза, моя прогноза, за бъдещето на българските партии. Те, партиите, могат да бъдат оприличени на влакове. За всеки влак си има пътници. Искащите да стигнат до Москва няма да се качат на влак с табели “Брюксел”. Както и обратното. Няма нищо нередно тук. Нередното е, че лъжем, се лъжем, себе си и/или другите за къде пътува влакът. Защо? Това е първият и най-огромният въпрос на който ТРЯБВА да отговаряме, да си отговаряме ЛИЧНО! По-надолу аз не се занимавам с този въпрос, а с това за къде пътуват “влаковете”? Според мен.
Пиша “според мен”, макар да не творя История, а просто я следвам. Тя, Историята, е всевластна и никаква идеология не е по-силна от нея. Тук няма да се занимавам и с този въпрос, няма да привеждам очевадните доказателства за това. Но още веднъж ще напиша (нали съм си добронамерен), че добавям “според мен” и за да пощадя Егото на някои от българите, дето си мислят, че Господ няма или ако има, те го направляват, държейки го за шлифера.

И така - за къде пътуват влаковете? (Гледам сегашните “табели”.)

БСП
Нейният по-предишен водач и първият и единствен засега “червен” президент Георги Първанов “слезе от този влак”, защото партията БСП с лидер Сергей Станишев (който лично Първанов предложи и наложи преди 13 години) “завивала надясно”. Министърът на финансите в Орешарското правителство Петър Чобанов, отишъл там директно от депутатските банки на БСП, “слезе от този влак” и се качи на влака ДПС, защото партията на Станишев “завивала наляво”, Ха, сега де?! Сигурно затова ръководителката на “Движение 21” Татяна Дончева “слезе от този влак”, защото той не отивал в нейна посока, без да уточни коя е нейната посока.
То не е лесно! При откриването на последния конгрес на партията през август т.г. тържествено прозвучаха химна на България, Химна на обединена Европа и... Интернационала. И вчера – цели 70 години след Девети септември, новият председател на БСП Михаил Миков пак повтори, че БСП има 120 годишна история. Е, обикновен лъжец. Поредният социалист-лъжец, прибавете го към споменатите по-горе. Вътре в този повече от век годините на БСП са само 24, другите са на БКП. Като се има предвид, че БКП винаги е пътувала на изток към Москва, се пита в задачата закъде “пътува” създадената през 1990 година БСП? Като се има предвид, че в собствените си години на съществуване БСП винаги е приветствала и избирала за собствени приоритети приоритетите на Москва и винаги без изключения е критикувала и пречела на възприемане на западните правила за организация на държава, закъде пътува днешната БСП? Ако се затруднявате да отговорите на този въпрос, идете в следващата събота на язовир “Копринка” на традиционния събор на социалистите в България. Или го гледайте в репортажи по телевизиите. Да се наслушате на партизански песни и да чуете съветската “Вставай страна огромная”.
После се качете или слезте от влака на БСП. Ваше право и ваш избор е. Но обмислено! И смело!

ДПС
Тя е млада партия, етническа, без аналог в годините на комунизма (естествено), но и без аналог в годините на буржоазна България (защото българският народ си е “мешан” културно и толерантно открай време). Влакът й е композиран една година преди онзи на БСП – през 1989-та. Не от честните българи, естествено! Оттогава досега неизменният й и всемогъщ вожд е Ахмед Доган. От баща циганин, по първо призвание – предател на своите от турската съпротива срещу изселването в годините 1985-1989. По второ призвание – агент на комунистическата Държавна Сигурност, откак е пораснал и първо мляко засукал. По трето призвание – далавераджия и крадец, курвар и вероятно убиец. Който през 1992 година още каза, че “пътят на България към Европа минава през Босфора” и затова спъна тръгналото към Европа демократично правителство на Филип Димитров. Днес, преди десетина дни точно, неговият зам. Лютфи Местан, каза, че няма друга по-европейска българска партия от ДПС. Е, обикновен лъжец, гьонсуратлия. Също агент на комунистическата ДС като “татко си”.
Дали ДПС пътува на Изток или на Запад е трудно да се каже. А и какво значение има това с лидери като Доган и Местан и заместници еничари – Христо Бисеров (какво стана с него?), Данчо ментата, Каменчо Костадинов, Петър Чобанов, Мариана Дългата, Людмил Георгиев и други цвекя алени. Където и да отидат, те ще крадат и дерибействат. На Запад не биха ги допуснали изобщо. На Изток имат повече шансове да ги търпят в управлението, докато и защото могат да бъдат дискредитирани с осраните си гащи немедленно. 

НАЦИСТИТЕ
Кръвните братя на комунистите! Еднакви цели и средства – господство чрез тотален терор. Еднаква жестокост и ужасяващи престъпления спрямо човечеството като цяло. Само дето нацистите са по-първични от префинените комунисти. Като пример: Двама комунисти ще се разберат някак си кой пръв да захапе от повалената жертва, но двама нацисти – никога. Което няма никакво значение, защото и комунистите и нацистите имат еднаква и при това краткосрочна съдба. Господ е човеколюбив и неочаквано бърз за неговата вечност, когато наказва нечовеци.
Влакът на нашичкия Хитлер Волен Сидеров е ясен, обозначен и твърде разпознаваем. “Долу ЕС”, “смърт на отцепредателите”, “България над всичко”; черни униформи, щурмови отряди, отривисто вдигната ръка за поздрав, даже символът им наподобява поразително пречупения кръст на фашистите. Всички пътници за този влак са вредни за страната ни. Да си носят презряната съдба на Изток. Заслужават си я напълно!
Макар в България засега да няма оформена партия от радикални ислямисти, понеже се забеляват такива тенденции, да си кажа “според мен”. Такава “ислямистка партия” по нищо няма да се отличава от АТАКА. И БСП, и ДПС ще я подкрепят, докато им върши мръсната работа.

НАЦИОНАЛИСТИТЕ
Въпросът с разпознаваемостта на тези, а оттам и изборът на подкрепата им, е трудна работа. Защото националното чувство по принцип е велика работа. Ако не е примесено към комунистическа, към тоталитарна манджа. За нашата страна и за днес, работата е улеснена. Погледнете водещите лица в партиите от Коалиция Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО. Не ви ли смущава, че половината поне от тях са доказани агенти на комунистическата ДС? Че НФСБ като име, като цели, като лозунги, като строеви състав, поразително напомня на Отечествения Фронт от онези социалистически години? Че националистическата партия ВМРО се афишира като най-българска, а не е изтрила от инициалите си буквата М – македонска, че и Р – революционна? А откъде дойдоха Слави Бинев и Димитър Стоянов? Довчера атакисти, днес националисти. Не ги гледайте, че идат от Европата, евродепутати били?! Две и две е три, щом Партията нареди. Щом трябва да вреди.
Качвайте се на техния влак, като така преценявате. Само внимавайте да не ви отведе този влак до Русия, да защитавате нейните национални интереси.

ЖИВОТНОТО “БУТНИ-ДРЪПНИ”
Говоря за ББЦ, по-точно за “Коалицията ББЦ”. Гледайте сега. Вътре са:
- Бареков – Човекът с милионите, спечелени от журналистическа заплата, с който щедро финансира своята кампания всред аплодиращия го народ. На когото обещава повече от социалистите, от герберастите разбира се, от Сидеров дори, ама откак се разсмърдя около парите на Пеевски и Цветан Василев, заприлича на мушкато в едно определено състояние. “Европеецът”, който обещава да върне народната република в името на България, да възстанови селските кооперативи и трудовата повинност в името на народа. Слава богу, засега само за циганите!
- “Движение Гергьовден” на Любен Дилов-син. Човекът-кукувец, който е пряко отговорен за опростачване на българското младо поколение. На коя партия управлението би било толкова по-успешно, колкото управлявания народ е по-прост? На някоя “източна”, разбира се. “Западна” партия веднага би била изтласкана от управлението, ако електоратът й се състои от простаци.  И вместо да лежи в затвора за геноцид, това е точната квалификация, Любен Дилов (син или червен) ще ни... Помощ, спасяват ни!
- ПП “Лидер” на Христо Ковачки – обикновен мафиот до мафиота-партиец, мила моя майно льо.
- нечленуващите при любимите си социалисти/комунисти земеделци-мазохисти от ПП “Български земеделски съюз”
- “българските жени” – в кавички, защото са изпуснали характеро-определящата дума “социалистки” от “Партията на Българските Жени”. Знаете ли, че в зората на демокрацията тази партия се ръководеше от женски триумвират – Нора Ананиева, Емилия Масларова и Румяна Модева? Не, нали? А влак ще избирате за къде да пътуват децата ви?!
- и накрая: “радикалите” (?) от демократическия съюз (?!) и о, боже – свободните радикали на Стефан Софиянски. Ненаиграли се!

РЕФОРМАТОРИТЕ
До къде я докарахме! Да няма “сини българи”, а “реформатори”! Като табели, окачени на влаковете, говоря. Иначе гледам няма навалица за “реформаторския влак към Европа”. Резонно - подвижният му състав е разнороден, да не кажа негоден. Отпред един локомотив ще дърпа към Брюксел, отзад един друг обърнат към Москва, по средата една маскирана “силна дрезина” превключва според нещо си, някого си, ту напред, ту назад. Умряла работа. Може да бъде само убежище за уморени и отпаднали “дейци”. Които смятат да слязат на следващата гара, независимо на Изток или на Запад, защото били чули, че там имало повече аванта.

НА ГАРАТА ОСТАНА ЕДИН ВЛАК И МНОГО ПЪТНИЦИ
Влакът е надписан ГЕРБ, а пътниците за него са много. Според резултатите от миналите избори и според проучванията за следващите – наближават половината от всички българи. Какво мислите? Те на перона ли ще останат? Или ще се върнат примирени по домовете си, а утре ще се събудят “с нови сили за работа по преуспяването на НРБ”?
Няма аз да отгиварям на този въпрос, само искам да попитам. За последно - Знаете ли, замисляте ли се, че това обстоятелство – многото пътници, които не искат да пътуват на Изток – предопределя “пускането на западен влак”. Че се нарича “ГЕРБ”, няма никакво значение. Както и, ако машинистът му се качи и изведнъж даде заден, за да обърне посоката на Изток, ще бъде моментално свален и заменен. Дори и Бойко Борисов да се казва! Ето това е най-важното, българи. Тези, които казват, че това “не е важно”, “не му е сега времето”, които замитат въпроса под килима, без да му отговарят, да знаете, че са нечестници. Искат да си изберете техния влак.
Пак ще кажа. Няма никакво значение дали на табелата на “източния влак” има изрисувана червена звезда, турски фес, хитлеристка свастика, конска опашка или миловидна млада жена, прегърнала детенце, ако той, този влак, ще ни друса назад към мъртвите сибирски полета. Но изборът си е ваш, според мен.

 

 

 

 

 

Dobronameren.blog.bg                10.9.2014

 
Гласувай:
1
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 143048
Постинги: 438
Коментари: 164
Гласове: 690
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930