Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2021 17:09 - старите Сони в младите нови
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 450 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не можах да се сдържа да поствам и аз нещо след парламентарните избори от 4.4.2021. Въпреки, че бях, и продължавам да обещавам, да съм само ретранслатор на написаното от dobronameren. Следващият текст е мой, авторски.
Макар и в него да има апачик добронамерени следи. Изглежда съм се заразил от вируса му да се пише навреме за случващото се, а не след дъжд качулка. И препоръката му да се помни прочетеното, защото от това се поумнява.

Гледах снощи някакъв “Референдум” по Българската национална телевизия. Излъчвал се всеки вторник от 21:00 от години насам и винаги го водила Добрина Чешмеджиева. Може, аз попаднах на него случайно, разбира се, снощи.
(Последното изречение написах нарочно, за да има в моя постинг една лъжа, която да даде възможност на разните морни борни черни блогови хищници да коментират, че постинга ми е лъжлив и измислен. Вярно, че е лъжа, дето снощи случайно... Опознай врага, за да го обикнеш! – Ето още една лъжа. Свърших с лъжите.)

Снощният референдум беше отдаден под наем на политолозите да коментират резултатите и победата на младите политически сили над партиите на статуквото. Вероятно заради явното невярно - че “младите” ИТН, ДБ и ИСМВ, които имат приблизително 33%, т.е. 1/3 от гласовете, са победители срещу “статуквото” ГЕРБ, БСП и ДПС, които имат приблизително 2/3, тоест процентите на статуквото са 2 пъти повече от ”младите” проценти – в референдума не участваха представители на статуквото в социологическите агенции: Галъп, Тренд, Маркет, Алфа, Афис, Меди, Педи... Добрина Чешмеджиева беше принудена да си говори с 2-ма необвързани с  някаква социологическа агенция социалози – Стойчо Стойчев и Данаил Смилов и двама други, които изобщо не са социолози, а новолози – Слави Василев и Соня Момчилова. Няма да преразказвам техните мисли, позиции, внушения и задачи. Можете да ги изслушате лично на вашия монитор. Търсете “референдум БНТ 6.4.2021”. Ще напиша черно на бяло онова, което няма да чуете във видеото – кой кой е и кой доколко е “млад”.

Стойчо Стойчев е най-млад от 4-мата, роден 1983. Но точно него щяха да бият “младите носители” от протестите пред румънското посолство в есента на 2020 година, както и “младите атакисти” пред сградата на БНТ през тази зима.

Данаил Смилов е бил 13 години по-възрастен от Стойчо на 10 ноември 1989-а. Ако не бях потърсил възрастта му в Интернет, а се бях доверил на ушите и очите си, убедено щях да го сложа в обожателите на БСП-Корнелия Нинова. Обаче в Мрежата пише, че Данаил Смилов е от Центъра за либерални стратегии на Иван Кръстев. Заместник директор! Странна комбинация – Нинова и Кръстев, консерватори и либерали. Кое “статус-кво” е ново, кое – старо?

Другият по-млад е Слави Василев от екипа на президента Румен Радев. Тои е син на Васил Василев, но не на Зуека от “хъшовете на Слави”, а на онзи от “Не се страхувай” по Българската Свободна телевизия. В чиято частна собственост – бившият социалистически завод за хладилници “Мраз”, на последния 4-ти етаж са студията на тази “свободна” телевизия. (Интересно дали телевизията плаща наем на собственика. За да не внушавам нещо, не съм поставил “собственик” в кавички.)
Ето още една странна комбинация – страдащият от стокхолмски синдром към БКП Васил Василев и неговия млад син, в комбина с БСП на Корнелия Нинова (от статуквото) и “младият” президент Радев, организатор на протестите, но подкрепен за първия си мандат (а за втория?) от БСП. Които, протестите, БСП не подкрепя?! Направо хаос, определено по-голям от хаоса при ваксинирането! Както и много по-опасен от усложненията при Астра Зенека.

И последната – Соня Младенова. Най-възрастната, въпреки че се беше маскирала като “строгата учителка” от порносайтовете, с огненоруси къдри покриващи челото й, големи очила с черна рамка и устни, чувствени подчертани дебело с кафяво червило. И най-познатата, още от 1991-ва година, когато беше 24-годишна КУ-КУ “поетеса”. За повече подробности препоръчвам един откъс от текстовете на dobronamaren, който аз съм публикувал в постинга НИЕ-215 Ку-Ку културата от 16.12.2019 г. Линка е https://pitatlimedejzorata.blog.bg/history/2019/12/16/nie-215-kuku-kulturata.1687304
И тая била “нова”?! Нова каква? Продължавайте да питате Интернета за портфолиото й.

Колебая се, не, вече не се колебая!, да попитам защо “новият директор” на БНТ Емил Кошлуков не разчисти “старите” като Добрина Чешмеджиева и да не назначава допълнително “нови” като Аделина Радева, които заедно с новия Гарелов Бойко Василев водеха надпартийно изборното студио на БНТ от 4.04. (Без малко да допиша: “Гласувайте с бюлетина №4”.)
Или това е неговата “нова линия на поведение”, гарантираща му поста на “Сан Стефано”? При кои – при “новия Слави” или при “нашия Руменчо”? Глупаци (дето не четат Историята, а и да четат - не помнят, пък ако помнят - бързо забравят) много.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pitatlimedejzorata - Попълвайки личните си впечатления за откриване на 45-ото НС
15.04.2021 21:07
с медийните материали на разните сайтове, попаднах на забележителното учудване на anonimen: "Как се случи така, че най-младата ПГ излъчи най-възрастния депутат?"
цитирай
2. pitatlimedejzorata - Народът, който го има в парламента, продължава
16.04.2021 13:36
да говори истини - няма как да напиша друго, тъй като суверенът винаги има право, нали. Прочетох в Мрежата една разшифровка на партията ИСМВ: "Изпразни се, мили, вън!". Малко е пиперливо, но той народът около г-н Трифонов следва водача си в поведението. Няма как да е друго. Казано е: "прост народ - бедна държава".
цитирай
3. pitatlimedejzorata - Имам изключително важен въпрос към партията „Има Такъв Народ“
28.04.2021 10:33
Ако лидерът им е Такъв Идиот, те още ли настояват, че представляват българския народ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 462431
Постинги: 633
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031