Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2021 17:23 - НИЕ-610 Въртележката продължава
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 370 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кланът Готеви познавате малко повече. В началото някои припомняния.
Родоначалникът на рода е Горан Готев. Дългогодишен кореспондент на БТА (от 1961) в Кайро, Алжир, Белград, Букурещ, Москва и нейн главен редактор, зам.главен редактор на в.”Работническо дело” (до 1990) и на в.”Дума” след тази дата. А още по-късно става главен редактор на в.”Земя” -  селската “Дума”. Щатен служител на Първо Главно на ДС по данни на Кoмисията по досиетата, изнесени през 2009 г. за работещите в печатните медии. За тези, които мислят, че се заяждам с човека, добавям една негова гордост. След 1990 година той написа книга, наречена “Живях при диктаторите на
XX век”, в която е събрал собствените си интервюта с Тито, Чаушеску, Ким Ир Сен, Елцин, Горбачов, Милошевич... Какви сертификати трябва да е имал един журналист, за да бъде допуснат до тези “интервюта”?! И обърнете внимание на заглавието й: “живях”. Демек “бях щастлив”, или може би “бях принуден”, т.е. сетих се за онзи стар виц, дето питали един стар алкохолик “Пиете ли?”, а той отговарял “Пия, но с отвращение!”.
Георги Готев е достоен син на баща си Горан Готев. Веднага след дипломирането си започва работа в протокола на външно министерство. (Забелязвате ли една натрапваща се обща особеност: за децата на Такива няма “разпределение” в провинцията, както му казваха по-рано.) Само след три години (1983) Георги Готев е агент “Иванов” от Втори Главно на ДС. Кариерата му продължава в дипломацията - в Танзания още по тоталитарно време и в Брюксел след идването на демокрацията. През 1998-а е уволнен от Външно от Надежда Михайлова. Злите езици говорят, че е заради далавери с цигари и алкохол. Веднага след това започва работа във в.”Сега”, собственост тогава на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. След 7 години е заместник-главен редактор на “Стандарт”. Известно време е съветник на президента Георги Първанов, където работи заедно с друг от екипа - Ивайло Калфин. Така стъпка по стъпка Георги Готев става зам.-главен редактор на брюкселския сайт “The EurActiv”. Когато след няколко години Ивайло Калфин стане евродепутат, Георги Готев ще отиде на работа при Калфин в Брюксел. Вирусът “Готев” е инфилтриран успешно в Европейския Съюз.
(В Интернет пише, че щом влезете в сайта
The EurActiv, базиран в Брюксел, ще видите една карта на Европа и когато кликнете върху България се отваря електронното издание на в.”Дневник”, собственост на Иво Прокопиев. Т.е. България се представлява само от “Икономедия”-та му. Нататък ще пиша пак и повече за “Юроактив”.)
Синът на Георги Готев е кръстен на дядо си  - Горан Готев младши. И той е журналист, трето поколение. (Как звучи само.) Той е сътрудник на Ивайло Калфин в брюкселския му екип. Баща му много се гордее с него: “Радвам се, че синът ми, който се казва Горан Георгиев Готев като дядо си, се стреми към тази професия.”
15-ина години след описваните събития от тази 2005 година, когато държавата в лицето на Главния прокурор Иван Гешев събере сила и смелост да подгони Васил Божков за милиардни далавери в областта на хазарта и крадени тракийски артефакти по българските земи, той, Васил Божков, ще избяга в Дубай и с благословията на шейховете там и на президента Румен Радев тук, ще организира протести “на народа срещу хунтата на Бойко Борисов”. Ще се опита да направи преврат, който да превърне България в президентска република – където главният прокурор  е ясен. Една цяла частна телевизия –
bTV, ще се ангажира с пропагандата на ортаците на Васил Божков и заради това ще бъде наречена от народа “Божков ТВ”. Именно в тази “Божков ТВ” през 2019 година ще се появи една млада (24-годишна) нова нахъсана водеща на сутрешния блок. Виктория Готева се казва. По стил и същност – същинско генно копие на готевци. Не мога да твърдя обаче дали е от клана Готеви. В Интернет има поне 30 публикации, свързани с Виктория Готева, но в нито една няма нейното презиме. Навсякъде фигурира само с име и фамилия. Имам чувството, че разпознавам почерка на старите кадесари от Първо, Второ и т.н. на ДС. Подозрително разчистено ми се струва около името Виктория Готева. Но все някога ще се “размирише”.
- А сега да фиксирам върху хартията “откритията” на Георги Готев за тези три дни на юли 2005г., когато Сергей Станишев се опитваше да реализира правителство на БСП (14 министри) и на ДПС (4-ма министри). “Сбогом, Европа!” написал в “Стандарт” на 27.07.2005:
“След провала на вота за правителство и очертаващите се предсрочни избори изпуснахме шанса страната ни да стане член на ЕС от 1 януари 2007. Шанс, за който цялата страна е работила близо 15 години. (Какъв категоричен извод за “провала страната ни да стане член на ЕС”! И защо? Защото правителството на БСП/ДПС не било прието от Парламента! А бе, Георги, други партии в България няма ли? Има, ама не са твоите! И какво невярно внушение! - Цялата страна била “работила за влизане в Европа близо 15 години”. Извадете 15 от 2005-а година и ще получите ... 1990-а. Айде, бе! Нима? От 1990-а? Лъжец, та дрънка! )
Ние обаче летим към предсрочни избори като камикадзета. С двигатели, включени на пълна мощност. А без ЕС България ще бъде гето. Каквото впрочем е сега, но вече гето без перспектива. От което един по един всички, които сме здрави физически, ще избягаме. (Лъжец, та дрънка. Приемам това, защото Готев е “комунист”, докато има аванта. И пълен глупак, който не познава практиката на комунистическата партия. Нали когато тук дойде съветското гето, първото нещо, което ще направят комунистите, е да ги отзоват от Брюксел в София, за “да откъснат ташаците”, неговите, на Калфин и на Прокопиев на родна земя, далече от ЕС. После ще ги броят дали са толкова, колкото трябва. Щели да избягат. Къде бе, батко? Дори в долния край на Чили да отидеш, дългата ръка на Революцията ще те стигне. Исторически факт, по-голям от Сибир.)
Убеден съм, че основната пречка за катастрофата, която вече е програмирана, е личността и поведението на премиера в оставка Симеон Сакскобургготски. Избраната от него роля на вечно недочул недоразбрал  бе тълкувана от някои превратно като царска мъдрост. Всъщност Сакскобургготски много неща не разбира. Прекалено много даже. Забелязал съм, че с него е трудно да се разговаря (опитвал съм и на френски език, пак не става)... “
Спирам дотук - че царят не знаел дори и френски, толкова колкото го знае самият Георги Готев – защото комунистическата злоба ми идва в повече от глупостта, че всички българи щели да избягат от България. Пък ще продължа след няколко страници - когато партията им на Готеви ще се съюзи с “тоя простак Симеон” за общ кабинет – следейки има ли промяна у мисленето му за качествата на царя.

Накрая ще добавя оценката, която дава на тези три дни – САМО на “тези 3 дни, които разтърсиха света на комунистите” – една от клана “Догановки”. Говоря за журналистката Валерия Велева, която ДС-то държи в друг вид досиета, снимани “в спалнята на Доган по халат и пантофи” (цитирам един вече засран Осман, започнал като фелдшер някъде в Силистренско).
В.”Труд”, 27.07.2005: “Четири години след като се завърна в страната и облече мантията на обединител на нацията, ексмонархът Симеон Сакскобургготски отвори вчера вратите на политическата конфронтация и хвърли държавата в тресавището на злобата и безотговорността. Големият печеливш е лично той, защото, клатейки процедурата в парламента, може да е полупремиер още месец-два-три, че и повече. А в това време сделките му ще вървят. Само дето България ще се размине с Европа. Но такъв ни бил късметът. И умът!”
Айде... И тая се загрижила за българското ни бъдеще в Европа! Представяте ли си колко много е заложил Доган в това несъстояло се правителство на Станишев, за да я боли толкова много тая догановка. Добре, че тя няма наследници, които да продължат делото й. (Като се срещам с толкова много злоба у разните комунисти и техните обслужвачи, кажете как да продължа да пиша възпитано?!)
И защо е тая злоба? Нищо особено не се е случило. Днес някакво правителство на БСП с премиер Сергей Станишев не получило доверието на Парламента. Голя-я-я-ма работа! След един месец Станишев ще предложи ново правителство, което ще мине. Вярно, че има две разлики.
Първата – В новото БСП-правителство след месец царят ще участва с 5 гласа, докато в неизбраното го няма. Но извинете за истината – Царят заслужава тази награда, защото ИМЕННО ТОЙ е гаранта за Западно-Европейска България, а не някакво БСП или ДПС. Иначе защо не влязохме в Европа още през 1990-а? (по Георги Готев). И втората разлика, ако това изобщо е някаква разлика: Доган е все последен в класирането. В края на юли – втори с 4 гласа, в края на август – трети с 3 гласа.
Защо наистина е това “треперене”? Да не би защото Станишев няма на ръка карето седмици и не може да бие кентфлоша на Симеон? (по Славка Бозукова)
=======================================

 

·               Продължавам със завършека на историята за първия етап от парламентарната въртележка – несъстоялия се мандат на БСП.
Денят вече е 27 юли 2005 година. В 9:00 часа председателят на НС Георги Пирински обявява продължението на дебатите от вчера, когато депутатите от опозицията напуснаха пленарна зала и провалиха кворума. За да се подпомогне решението на колебаещите се и да съберат смелост да гласуват “за кабинета”, в 9:43 беше взето решение гласуването да е тайно. Това ново решение бе взето само с един глас повече: 120 на 119. (Невиждано, не знам от кога!От всичките 240 депутати отсъства само един – Анастасия Мозер, която е в САЩ.)
Последваха нови 9-часови дебати. От това време ще посоча само хитлер молодците на Волен Сидеров. Които щяха да линчуват колегата си до оня ден Петър Манолов, който само преди два дни напусна парламентарната група на Атака (на 10-я ден от откриването на събранието). Бил седнал на място от “тяхната територия”. Това, че камерите на националната телевизия предаваха на живо техните изстъпления, не ги смути ни най-малко. Особено активен бе Димитър Стоянов, внукът на един поет – Радой Ралин. Майка му на тоя побойник, за Димитър Стоянов говоря, се казва Капка, Капка Сидерова, и е женена, втори път, за самия Волен. Така че побойникът Димитър се явява доведен син на лидера на партията от която той е депутат, а ще стане и евродепутат от същата партия. Това не е ли конфликт на интереси?! А и рецидив, защото следващата жена на Фюрера – Деница Гаджева-Сидерова, също е депутатка от “Атака” в следващото НС.
(След 8 години ще си спомня, и на вас ще припомня, за тези “кристални часове” в народното събрание, гледайки пак прякото излъчване на една конференция на ДПС, когато без малко да застрелят публично Ахмед Доган на трибуната. Тогава бъдещите депутати на ДПС - същите зверове като днешните депутати от “Атака” – без малко да линчуват стрелеца, и то СЛЕД КАТО той беше вече арестуван от охраната и пистолетът му бе отнет. Един от най-отвратителните зверове в тази сцена се казва Мустафа Карадайъ и ще е стане следващия председател на ДПС. За пред хората двете партии Атака и ДПС, не могат да се траят, ще се изпозастрелят, обаче по същност и поведение са “близнаци”. И аз, и вие, знаем името на “майка им” – БСП и името на “баба им” дори – БКП. Същите убийци на невинни хора, “виновни” само в това, че им “заемат местата”!)
В 20:00 часа дебатите и гласуването след тях завършиха. Резултатът 120:119 за Станишев. И тук лично Георги Пирински - като истински комунист самовлюбен и убеден до отказ в собствената си правота – засра опечената работа. Прикани Сергей Станишев да се закълне като министър-председател. Грешка!
Защото след три часа завърши гласуването на предложения от Станишев кабинет. Резултатът естествено е същия - 120:119 за кабинета. Обаче заедно с гласа на самия Станишев, който съгласно Конституцията автоматично престава да бъде депутат след клетвата си като премиер. Т.е. резултатът реално е 119:119 и една недействителна бюлетина.
От стенограмата на НС, 28.07.2005г. 1:38 часа: “Димитър Абаджиев, председател на изборната комисия: Народното събрание реши:
1. Не приема структура на Министерски съвет (ръкопляскания в ОДС, “Атака” и ДСБ).
2. Не избира състав на Министерски съвет (възгласи “браво”).”
След това съобщение Пирински даде почивка. След нея нямаше кворум и председателят на НС насрочи прегласуване на правителството за утрешния ден.
“На другия ден” (28.07.2005) на пресконференция в Парламента (в 11:45 за подробните) Сергей Станишев каза: “Мандатът на БСП е изчерпан”. И добави: “В 40-то НС е невъзможно съставяне на стабилно и европейско правителство без Коалиция за България и ДПС”. 
Мен лично ме смущава съюзът “и”, поставен между “стабилно” и “европейско” правителство. Защото според Историята съставянето на стабилно европейско правителство е възможно без Коалиция за България и ДПС - в следващите 3 мандата КБ и ДПС ще бъдат в опозиция на ГЕРБ.

·               И отново за хитлер молодците на Волен Сидеров.
Около 18 часа по време на гласуването за премиер от избирателната комисия “изтече информация”, че трима депутати от партия “Атака” не са показали бюлетините си за кого са гласували. Не сте забравили, нали, че съгласно решение на НС от сутринта, вотът е таен?! Христо Величков, Йордан Величков и Станчо Тодоров на момента били подгонени от своите съпартийци – “Момчета със завидни габарити ръсеха закани на висок глас – че ще отвинтят главите на предателите, ще им счупят краката, бял свят няма да видят. Пред ръководството на “Атака” паднаха всички задръжки – то арестува и заключи предателите в стаята на групата. После заведе при тях журналистите, пред които те трябваше публично да обещаят, че няма да подкрепят кабинета. В един момент тримата успяха да се измъкнат и потърсиха скривалище в кабинета на зам.председателя на Парламента Петър Берон. Наложи се НСО да им назначи охрана, която да ги пази от съпартийците им. ” (Йоана Гъндовска в “Сега”)
Още на другия ден Волен Сидеров изключи тримата депутати от парламентарната си група. Така – без 4-ма: тези тримата плюс Петър Манолов, “Атака“ остава в Парламента само с 17 депутати и се изравнява с групата на ДСБ.
Остана ми само да допиша накратко кои са изключените лично от Волен Сидеров трима депутати:

Йордан Величков е познат отдавна. Дългогодишен дипломат от кариерата. 1992-а регистрира партия “Обединение за България”, после Движение за национално оцеляване “Воля за България” (следите ли имената?) После през 1998-а - политическа партия Съюз на патриотичните сили и войните от запаса – “Защита”, а е и съосновател на коалиция “Атака” за току що отминалите парламентарни избори.
Христо Величков също е много известен. Генерал от запаса. През 1990-1991г. беше директор на Националната полиция (вътре попада подпалването на Партийния дом в лятото на 1990). След пенсионирането си се захваща с бизнес. Името му се споменаваше сред приятелите на Иво Карамански, ако още помните. От Интернет прочетох, че най-известната българска погребалната агенция “Стикс” е негова.
Станчо Тодоров е най-непознат. Крупен земеделец, шеф на една от най-големите земеделски кооперации във Варненско. Не съм го засичал в политиката.
Сега вече няма ли да си обясните по-лесно иначе абсурдното твърдение на Ахмед Доган (в ”Труд” от 29.07.2005): “НДСВ и “Атака” си приличат”.

·               Няколко коментара още за тези събития:
- Андрей Пантев, историк, по-малко познат като депутат от гражданската квота на БСП, в “Труд”-а от 28.07.2005:
“Почитаеми г-н председателю и уважаеми и други колеги, никой пред тази зала не е твърдял, че това е съвършената коалиция. Все пак моментът е исторически. Показва до каква степен нашите отвратителни личностни, партийни съображения ще надвият над разумната процедура при която, който печели изборите, е естествено да излъчи министър-председател. Вчера тази зала беше назована от г-н Станишев свещена. Интуитивно или поради познания той знае, че тази зала е назована свещена от Захари Стоянов. Но тук са вземани  и несвещени решения. Вземани са през 1913г., когато бяхме във война с 5 балкански държави, а в 1943г. бяхме във война с 28 държави...(Отбележете, че този “историк” изобщо не споменава решенията от септември 1944, от ноември 1946, от август 1968... Когато бяхме във война със 120 държави! Сигурно защото тези решения са били свещени. За него!)  Докога с тези дребни шегички, с тази писоарно-коридорна дипломация? Няма ли малко да мръднем  от този инат? Предлага ви се програма, пълна с толерантност. Спомням си, г-н Паси, когато приемахме вашето правителство, с каква подтисната болка, но с доблест и благородство посрещнахме за премиер потомъка на Кобургите и му пожелахме “на добър час”. (Не е вярно! И е елементарно проверимо.) Нека спрем да се замеряме с кокалите на прадедите си! (Казал убиецът, подритвайки тялото на убития, за да се търкулне в общата яма.) Тук се създава правителство, чиито три главни компонента  - наследство, приемственост, промяна – са повече от блестящи. С какво Станишев е по-малко европеец от вас? Понеже е роден в Русия? Достоевски не е ли европеец? Или  Чехов, или Шостакович?... (Отбележете, че този “историк” не споменава в тази редица от европейци лицата Ленин, Сталин, Горки, Фадеев, Шолохов... Защо? Защото е съвършен съветски наглец! Какво като е раждан в България?!)
- Още един от “Гражданската квота” на БСП в Народното събрание. Дончо Цончев, писател, не по-малко познат и като оръженосец в ловната дружинка на Тодор Живков от БКП, в същия “Труд” от 28.07.2005:
“В деня, когато опозицията провали гласуването на правителството, се почувствах засрамен като българин. Попитах се къде се намирам. Какво става? Защо е всичко това? Станахме за смях в очите на хората. (Айде... И тоз говори за ВСИЧКИ хора. А помните ли неговите думи (НИЕ-5), че родната му майка го заклела да не влиза в никоя партия, ако не иска да го заплюе в лицето. Излиза, че Майка му не е “от Хората”. Сега как да го напсувам? На татко ли?)  Валерия, (интервюто е с Валерия Велева) с теб се познаваме от много години. Аз съм безпартиен. Днес навършвам 72 години. И още 720 години ще си остана безпартиен. Това е моята философия... (Кой е по-голям лъжец и повече се наглее? Андрей Пантев или Дончо Цончев? Как мислите? Или да не ги делим – и двамата са от гражданската квота на комунистите. От Хората са те.) Човешката съвест е свещена. Свещено е правото на всеки да изрази свободно мнението си, не само тук в парламента, но и на всякакъв вид избор, особено когато става въпрос за органи на държавно управление.”
След което, тоз писател, в следващото изречение от интервюто класифицира чуждото мнение, което се различава от неговия избор с думите: “Целият дипломатически корпус, президентът, патриархът – всички видяха резила ни. Цял свят, цяла Европа под лупа ни гледа и видя колко струваме. Когато се прави правителство. Срам ме е от нас, от мене си, от всички! Насълзиха се очите ми.”
(Кой е по-голям лъжец и повече се наглее? Андрей Пантев или Дончо Цончев? Как мислите? Или да не ги делим – и двамата са от гражданската квота на комунистите. От Хората са те.)
- Любен Дилов-син, (от трибуната на НС тия дни): “Уважаеми социалисти, искате насила да ни правите добро. Ще го кажа и за коалиционните ви партньори – зорлем гюзелик олмаз. Господа от БСП и ДПС, готвите се да направите кабинет, в който няма надежда. Нямам предвид г-жа Надежда Михайлова. Това е очевидно. Ще ви го кажа и на езика на Интернационала:
No pasaran. Цигулката се взема в лявата ръка, а се свири с дясната.”
Знаете, нали, но аз да припомня. На първия ред в залата, точно пред трибуната на която Дилов-син говори, го слушат Йордан Цонев и Христо Бисеров. В кой етап се намираме – вземаме цигулката или свирим на нея? Ако питате на кого говоря, ще отговоря така: Говоря за целия дол дренки, в който са пораснали тези три конкретни дръвчета.
- В отговор на остроумията на Любен Дилов (от ОДС, представете си)  Йордан Цонев (от ДПС, представете си) отговори така, пак от трибуната: “В кабинета има хора, които Ахмед Доган направи национално-отговорни политици. Това е вторият важен момент, пред който е изправена страната. Първият беше Косово.”
Сега вече няма ли да си обясните по-лесно защо на г-н Йордан Цонев му викат Данчо Ментата?!

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 462473
Постинги: 633
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031