Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2021 16:28 - НИЕ-574 Докато другите са ни виновни
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

КАКВО СЕ СЛУЧВА, ДОКАТО СОЧИМ ДРУГИТЕ ЗА ВИНОВНИ

 

Ами, продължавам да показвам. Разказвам за случките в обществото ни за посочения период. Посвещавам го на всички, които ще кажат “Това не се отнася за мен!”
За вас се отнася, драги, тъкмо за вас. 
Точно един месец след на ЕВРО’2004 Международният Олимпийски комитет съобщи, че Иван Славков временно е отстранен от всички свои функции и права в МОК до окончателното разнищване на скандала около него във връзка с документален филм на
BBC, уличаващ го в приемане на подкуп за гласуване на кандидатурата на Лондон за олимпийски игри. Анулирана е и акредитацията му за Олимпиадата в Атина, която започва след дни. Шефът на нашия БОК и на БСФС може да присъства на състезанията само като зрител, но трябва да си купува билети.
На пресконференция от 7 август президентът на МОК Жак Рох е казал: “Пред вас седи един ядосан човек. Да се каже, че съм разочарован е малко. Бесен съм!”
А нашите ръководители казаха:
- Атанас Караиванов, говорител на Българския футболен съюз: “Иван Славков е омерзен от нападките по негов адрес и въобще от цялата история.”
- “Това е доста добре организирана и професионално планирана атака срещу Иван Славков. Има много хора, които са срещу него, защото той казва неща, които не се харесват на другите. Вярвам, че Иван Славков ще получи подкрепата на доста от членовете на МОК, които ще искат истината да излезе наяве.” – Белчо Иванов, генерален секретар на БОК.
- Валентин Михов, шеф на Професионалната футболна лига: “Искам всичко това да е сън, стискам палци на Иван Славков да се оправят нещата.”
- “Най-лесно е да се рита паднал човек – нека не го правим. И за българския спорт като цяло, и за футбола ни конкретно ще е добре Иван Славков да излезе “сух” от тази неприятна история.” - Наско Сираков, изпълнителен директор на “Левски”.
- Николай Цветин, вицепрезидент на “Локо” Пд и член на Изпълкома на БФС (иначе вж. главата “Бандитските истории на 2004 година”, която ще последва след малко): “Нека не хвърляме веднага Иван Славков на кучетата. В момента той се намира в много тежко положение и не би трябвало да наливаме допълнително масло в огъня.”
- Заглавия от вестниците:
На 1-ва страница във вестник “Сега”, 2.08.2004: “Славков  се правел на корумпиран”. И малко по-надолу: “Иван Славков-Батето – този символ на оцеляването в екстремни ситуации, пак е на мушката. Сега го е нагазил “Ивнинг стандарт”, който твърди, че зетят на Тато е взел подкуп, за да гласува в полза на Лондон като кандидат за олимпиадата през 2012г. Каква ирония – британски вестник, чието име на български се превежда като “Вечерен стандарт” напада човек, чийто вечерен стандарт от десетилетия се изразява в кило шотландско уиски. А Шотландия е част от Великобритания все пак, ще й падне алкохолният оборот, ако нещо...”
В.Труд от 1.08.2004: “Набъркаха Славков в скандал с подкуп. Вече върви и контраверсия, с която Славков ще разбие разследващите го от Изпълнителното бюро на МОК: ”Бе аз нарочно ги взех кинтите, бе – за да изловя корумпаторите и да ви ги предам”, щял да каже с хитрата си усмивка Батето между два гълтока уиски и две дръпвания от пурата.”
- В.”24 часа”, 8.08.2004: “На тема “Бате и рушвет” кой ли не се изказа напоследък, но според Влади-Въргала Батето не е крив. Лоши са тези, които му предлагат.”
- Евгения Живкова: “Моят коментар е пристрастен и може би не е най-правилният. Но трябва да си зададем въпроса защо тази атака се прави срещу българин и дали е възможно на територията на друга страна българска телевизия да извърши подобно нещо. (Аз: филмът на
BBC “Да купиш игрите” е сниман със скрита камера в един софийски хотел.) Като цяло атаката срещу Славков ще доведе до верижна реакция по отношение на българския спорт.”
- Нешка Робева: “Не съм вътре в нещата, но ще кажа само, че Иван Славков не е глупак. Според мен историята намирисва. За какво става въпрос? Може би политиката отново се намесва. А ако тези хора наистина мислеха за спорта, нямаше да направят това преди игрите в Атина.”
На 8 август 2004г. Батето подаде оставки и от БФС, и от БОК. На 25 ноември Изпълкомът на МОК обяви решението си да изключи завинаги Иван Славков от олимпийското движение
По този повод ще цитирам само едно заявление – на Тити Папазов (от същия този ден 25-ти ноември), който в момента е треньор на баскетболен клуб “Лукойл-Академик”: “Каквото и да се случи с г-н Иван Славков, аз заставам твърдо зад него. Този човек е направил много за българския спорт. Дори да приемем за момент, че е сбъркал, в което се съмнявам, бих го защитил. Най-много ме боли, че нашият народ не умее да брани личностите си. Личности като Иван Славков придават друг привкус на живота. Батето е феноменален в работата си с хората. С обаянието си може да излезе от всяка ситуация.”
(След около 15-ина години един друг обаятелен Бате, за Васил Божков говоря, ще бъде обвинен от прокуратурата за кражба на един милиард лева и малко отгоре, но 2 дни преди да се случи ареста му, той ще избяга в Обединените арабски емирства. Все ми е тая за завлечените пари. Пари се печелят, губят и пак. Друго е най-важното: на кого ще вярват децата ни, които ще продължават да бъдат възпитавани от такива тити-та. След бягството на Божков в Дубай ФК “Левски” – собственост негова, ще фалира. Естествено е, но знаете ли кому Божков ще подари акциите на клуба? На футболиста Наско Сираков (мафиот, та дрънка), който пък ще си раздели с Тити Папазов (и той “принципен човек”, та дрънка).

Не мислите ли, че Господ ни наказва нас, защото ги търпим тия “личности”?!)

- Имаше преди време една много известна ясновидка Вера Кочовска. Наричаха я “втората Ванга”. Нататък от в.”Уикенд“: “Днес Вера Кочовска гледа само на платежоспособни баровци и им иска космически хонорари от по 300 до 1500 лева на сеанс. Тя събира пари да се лекува от инсулта, който я повали преди време. Лежа в руска клиника, където й присаждат стволови клетки за възстановяване на нервите и кръвоносните й съдове. Предстои й ново ходене в руската клиника, където за всеки ден престой се плащат суми, приблизително колкото нейните хонорари за час.”
От един друг уик-енд – в.”Нощен труд”: “Врачка иска 196 лева, прах за пране, 38 яйца и 1л. олио, за да развали две магии. Туй е тарифата на Щерона от Пазарджик. Бива! А колко ще поискат политиците да им позволим да ни омагьосат за изборите?” – намерено в “политическия дайджест на седмицата”, съставен от Емилия Милчева.
- Още един пророк – известният ви журналист Георги Готев (Син е на Горан Готев от “Раб.дело” и баща на Виктория Готева от
bTV. Която телевизия след като Божков избяга в Дубай от българското правосъдие, споменато на предната страница събитие, ще бъде наречена “Божков TV”. Сигурно случайно, нали?): “Очевиден е разгромът на управляващите в най-големите европейски страни: на левите правителства на Германия и Великобритания и на десните на Франция и Италия. Европа е болна. Това е лошо за България.” (в.”Сега”, 15.06.2004)
Какво по-нормално от това в демократична страна едно правителство (ляво да речем) да се смени с друго (дясно да речем)? Кой е “болен”  - Георги Готев или Европа? Болна е Русия, че там Путин привърши първия си мандат и му предстоят още 5. Със сигурност, защото може и да са повече. А-а, да не забравя и други болни: Беларус с нейния Лукашенко, Северна Корея с Ким, Куба с Кастро, Либия с Кадафи, Сирия с Асад...
- Ще има след време една много напориста депутатка от все още неродената партия “Атака”. Засега все още се мота като журналистка в “Монитор”. Казва се Магдалена Ташева. На 15 юли 2004г. написала:
“Вината за смъртта на Лазов пада върху политиците. В мътната трагедия с българските заложници в Ирак най-мътно си остава поведението на три лица, които говорителката на външно м-во (Гергана Грънчарова) възвеличава като “първите мъже в държавата” – президентът Първанов, премиерът Сакскобургготски и нейният началник Соломон Паси. Вместо да преговаря с американците, които държат живота на Георги и Ивайло в ръцете си, Седефчов се появи по “Ал Джазира” да обяснява как двамата шофьори отишли в Ирак да изкарат някой лев. Този “гениален” аргумент естествено не размекна сърцата на похитителите. У нас само 5-ма депутати намериха в себе си доблестта да изискат уволнението на подмолния “дипломат” Паси и изтеглянето на българския окупационен корпус от Ирак.”
Отбележете ми, че когато преди няколко страници разказах събитията около похищението на двамата наши шофьори на тирове от иракските “бунтовници” на Моктада Садр, аз премълчах личната им “мътна история” за това, че те са знаели за скритите в камионите им близо тон наркотици нелегален внос за Ирак. Защото това е една много тъжна ЛИЧНА история, която, освен всичко друго, говори много лошо за манталитета на българите изобщо. Изобщо! - а не само за онези от тях, живеещи при управлението на Първанов, Симеон и Паси. Това, последното, г-жата Ташева няма как да не знае – тя е раждана някъде около 60-те на миналия век. Обаче нали е “атакистка” – от българската ”Хитлерюгенд”, за нея най-важното е да не воюваме с нашите хора Саддамците. Защо? И  аз няма да й премълча: защото е путинканистка. Доказателствата ще продължавам да им ги изсипвам на такива като нея абсолютно безмилостно. Директно пред вратата! Продължавам веднага:
- “Черешовата” журналистка Алексения Димитрова, иначе работеща по щат при “бора” Тошко Тошев от “Труд”, публикувала своето интервю с Белчо Белчев във в.”24 часа” (27.07.2004). Защо там ли? – ами то е без значение, “трудоваците” и “часовиците” имат общи гащи и тоалетните им са унисекс.
Та, Белчо Белчев – министър на финансите от 1976 до 1990 година, твърди пред Димитрова, че “сега в икономиката няма правителство и държава. Сегашният бюджет не достига, защото парите на държавата бяха източени след 1990 година.” – Айде, бе! – Други да се ядосват, описвайки финансовото състояние на комунистическата държава по, и по, Белчево време.

- Пак от “24 часа” научавам, че Иванка Гръбчева (не онази с пистолета на кръста по Девети септември Митка Гръбчева, а дъщеря й, родена 1946) и Иван Такев, известният журналист, били астрални близнаци, раждани на една и съща дата – 28 юли. Ето избрано:
Иванка Гръбчева: “Работя от 20-годишна. От една година съм пенсионерка, макар че преди един месец получих великата пенсия. Искам много да се похваля – 130 лева. Направих си сметката, че ако си платя парното, тока, телефона и водата, ще трябва да намеря още малко в заем. Без да ям. ... На последният ми рожден ден бяхме с приятели – установена с години компания. Бяхме в кръчмата “Сите българи заедно”, където имаше жива музика. Собственикът Никола Григоров, разбра, дойде и ме поздрави. Започнахме здрави хора и танци. В ранни зори на 29 юли рецитирах “Аз съм българче”.
(На това българче сестрата живее в Германия, а дъщерята - в Бразилия. Нищо лошо, ама да спре да се оплаква. Колко много други българчета са далече по-зле...)
Иван Такев: “Журналистическата гилдия не е това, което си представям – общност, която наистина е четвъртата власт. Причините за това са много. След промените така нареченият политически елит направи най-голямото престъпление – не позволи да се развие гражданско общество и ние да сме елемент от него. Гилдията беше разбита на вестникари, на радиа, на телевизии.  А управляващите вървят по Брюксел и си мърдат ушите.”
(Този Такев също си “е мърдал ушите в Брюксел”. Две години е бил журналист в радио “Свободна Европа. После още една година специализира в
BBC. Нищо лошо, ама да спре да раздава квалификации за другите, след като е същата стока.)
- В началото на пролетта Институтът за синдикални и социални изследвания на КНСБ (има такъв, той проверява данните на Националния статистически институт) публикува доклад. В него се казва, че половин милион българи живеят с 121 лева на месец. Едва 9,2% от българите могат да си позволят кино, дискотека или почивка. Това са хората, които живеят с доходи над 250 лева. За да поддържа нормален живот и да плаща сметките си за ток, вода и парно, на българина са му необходими минимум 320,27 лв., твърди шефът на ИССИ Любен Томев.
На друго място зам.председателят на КНСБ Иван Кокалов посочва числото 353,30 лв., което е необходимо за нормален живот. Нямаше да се заяждам, ако двете суми не бяха толкова “точно изчислени” – до стотинки. Иначе разликата между тях е 10,3%.
От своя страна лидерът на КНСБ Желязко Христов заявява: “В момента в страната няма ресурс за ефективна национална стачка. Допитванията до нашите структури показват, че хората са обзети от апатия и страх, и поне засега нямат готовност за масови протести.”
По данни на самите синдикати данните от преброяването на членовете, проведено в края на март 2004г., показват, че от 600 хиляди души при предишното преброяване, сега в КНСБ членуват 300 хиляди работници. Положението в другия синдикат “Подкрепа” е аналогично – от 240 хиляди души сега там има 120 хиляди. Тези данни преписвам от в.”Новинар”, 17.04.2004, който е гарнирал материала си със снимка, надсловена: “Макар и с понамалена членска маса, синдикатите все още могат да вдигнат доста хора на протест”.

- Градските власти на Пловдив взели решение да издигнат статуя на Филип Македонски в центъра на града на площад “Джумаята”, непосредствено до открития отдавна там античен амфитеатър. Много от противниците на кмета на града Иван Чомаков обаче имали “да му връщат” (на кмета) и се заканили да съборят статуята на “чуждия завоевател”. Това, че ако не е бил Филип Македонски, който да основе този град и да го нарече на свое име – “градът на Филип”, днешните майнички щяха да бъдат обикновени селянчета, от Садово да речем, кой го интересува. Горе-долу в тази посока за майничките, мисли и Костадин Аршинков, пловдивският кореспондент на “Стандарт”. Само дето ги е повишил от селяни в турци  - Гарнирал е своята статия с голяма снимка на статуята, но направена отдолу нагоре. Така Филип III стига до първата долна трета на минарето на турската джамия, която също е на площад “Джумаята”.
- Не зная има ли връзка с македонската история, но в същия брой на “Стандарт” намирам информация, подписана от Николай Големанов, който заема в редакцията на вестника (вярно в друг вестник – “Труд”) далеч по-висока длъжност от бедния Аршинков. Там той се съгласява с едно предложение на БЗНС-то на Анастасия Мозер – “лелята от Америка”, малко подигравателно, разбира се, но като познавам “цвета на косъма му”, не съм сигурен доколко е искрен. Предложението на Мозер: паметникът на съветската армия да се премахне от мястото си в градската градина и да освободи мястото за “една американска модерна бензиностанция” (според Големанов). А демонтираният паметник с шмайзера да се постави заедно с други такива като него тоталитарни паметници на специална алея за разходки в Борисовата градина.
Големанов не посочва откъде докъде я вижда той таз “алея на паметниците”, но вероятно има предвид от езерото Ариана до Братската могила. Последните редове на големановата статия са: “Нашият основен враг е съветската армия във всичките й проявления. Ще я натикаме в алеята”, казват новаторите в дясното. Но това е утре. Сега на дневен ред е освобождаването на изстрадала София. Да се готви Пловдив.”

- Все още сме днес. За 24 май президентът обичайно раздава ордени “Стара планина”. Тазгодишните избраници на Георги Първанов са акад. Иван Юхновски, акад. Радой Попиванов, проф.Милена Цанева, Татяна Лолова и Ицхак Финци, проф. Георги Костов, Катя Зехирева, Катя Динева и Дончо Цончев, който бил казал: “От днес дългът към отечеството става по-силен.” (Какво ли биха казали горките животни, отстреляни от Живков, чиято пушка е носил и зареждал Дончо Цончев... ако можеха да говорят?!)
А академиците от БАН по същия повод – 24 май, добавиха към себе си, т.е. направиха академик, агента “Атанас” – Вера Мутафчиева (Щото била носител на Хердеровата награда?!)
Максим чества 33 години като патриарх. 18 от тях – 55%, при БКП. През октомври Максим ще навърши и 90 години. По този повод ще получи орден “Стара планина”.

Много си приличат физически, като „две капки вода“ са:
- Собственикът на „Дарик радио“ Радосвет Радев и Кольо Колев, собственик на социологическа агенция „Допирателна“;
- Главният редактор на в.“24 часа“ Борислав Зюмбюлев и бившият вече главен на „168 часа“ Петьо Блъсков;
- Шефката на кабинета на Станишев и настоящ депутат в 42 НС  от Коалиция за България Татяна Буруджиева и мадам В (според Ахмед Доган) журналистката Валерия Велева;
- жената на Георги Първанов Зорка Първанова и жената на бизнесмена Манол Велев Весела Лечева;
- чалга певиците Теодора и Преслава...
Списъкът е отворен и за други, освен мене, любители на физиономиката. (Така ли се нарича това увлечение?) А ако питате защо ви занимавам с такива глупости, ето ви отговора ми във вид на един виц):
Стоят група млади еколози на Орлов мост и пият бира. Някакъв дядо се върти покрай тях с надеждата да му обърнат внимание, но не постига никакъв успех. Накрая той не издържа и плесва един от младежите по задника. Като използва веднага времето на първата изненада, им вика:
- А бе, копелета, докато вие тука си пиете бирата, знаете ли, че трима от „Юлен” хванали една козичка и я изнасилили!
- А, стига, бе? Наистина ли? Кога? Една козичка? – занадпреварвали се с въпросите си младежите, скупчвайки се около дядото.
А той ги погледнал наивно хитро и рекъл:
- А, момчета, аз така, колкото да тръгне разговора...

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 468099
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930