Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2021 18:58 - НИЕ-569 Новият рецидив на старата Партия
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
0



 

НОВИЯТ РЕЦИДИВ  НА  СТАРАТА ПАРТИЯ - ПЕТРОЛГЕЙТ

 

Мисля, че втората най-голяма грешка, която направи Българската Социалистическа Партия, е тази, дето си присвои годините на управление на Българската Комунистическа Партия между 1944-а и 1989-а и ги обяви за свои.
Да оставим настрана смешните неща – “бай едикойси вече 40 години е член на БСП”. Ама чакайте, БСП е нова партия, регистрирана е от съда през 1990г. Ще кажете, че БСП е приемник и продължител на идеите на БКП. Ама как така, като партия БКП и днес съществува, даже няколко има такива. Защо трябва нова партия да продължава делото на съществуваща партия? Какво ще прави съществуващата стара партия тогава? Разберете се коя от двете е излишна и закрийте едната. Или се обединете. Или се разграничете. Или... губите.
БКП имаше, и продължава да има, свои верни и честни поддръжници. Те целия си живот са дали за строежа на комунизма - бъдещето земно. Но идват едни други, от БСП, които заявяват, че “комунизмът е недоносче, отиваме на запад”, и викат “гласувайте за нас”. Че как ще стане тая работа бе, батьовите. Докато старите комунисти са живи, ще пада яка стрелба, пардон – идейна борба между тях и младите социалисти. Вътре в “единната” партия! После, непрекъснато се раждат нови комунисти – тя тази идея е една неизтребима общочовешка мечта. И какво става с БСП? Мисля, че много повече българи биха подкрепили една коалиция от партии, ако те се нарекат, условно да кажем Съюз на Социалистическите Сили?! И ето ви единия полюс на устойчивото общество.
То пак така ще стане. Така, както е станало и действа на Запад. Но дотогава нашите леви ще изядат чували със сол. И ние всички българи с тях също, защото сме едно общество. Това от една страна.
От друга страна разбирам неистовия страх на някои от комунистите, че ще им бъде потърсена сметка за пролятата от тях невинна кръв, която е полепнала по телата и в душите им. Напълно възможна е договорка между БКП и БСП (говоря общо, използвайки конкретните днешни имена): старите да са казали на новите: “Може да вземете нашите славни години, но ни спасете от възмездието за кръвта, като ни обявите за ваши предшественици”.
Боже! Първата грешка на левите е, че се мислят за по-високи от БОГ. Не са! И те са човеци като всички останали – Божие творение. (Ако ви смущава нещо, заменете “Бог” с Природа, Разум, Вселена и се успокойте. Няма нищо страшно да посочим кои са ни родителите, вместо да крещим “Първи сме!”.)
Ако признаваме Бога, то бихме следвали съветите му. А един от най-важните негови съвети е: “Човек е грешен. Но ако осъзнае и признае грешките си, ще му бъде простено. Покайте се, чеда мои!” Ето истинското спасение за старите грешки. Дори те да са кървави. Всичко друго е мечтание. Колко нежно наричам невероятната наглост на престъпници към човечеството.

Следва разказът за грандиозния световен скандал “Петрол срещу подкрепа”, който избухна в началото на тази година: Като видял дебелия - пардон, имам предвид решимостта на демократичния свят за борба срещу такива като него, Саддам Хюсеин е започнал да изнася нелегално държавен петрол, внасяйки тези приходи по сметките на ръководителите на братските му доскоро комунистически страни. Включително, разбира се. и на нашата БСП! Фактическият пълнеж на скандала е още от 1997-1998 година, а времето на “разкритията” – днес, защото Саддам го хванаха декември 2003-а. Пък “разкритията” са в кавички, защото даже на Вселената е известно чий човек беше той от сума време – поне 15 години преди падането на Берлинската стена. Да не говорим за периода след това.
На спорещите за достоверността на твърдението, че Саддам е човек на Москва, откакто се е родил, че и преди това, няма да обърна внимание. Но ще посоча, ще подчертая, че ако новата наша партия БСП не беше се асоциирала с управлението на старата БКП, днес нямаше да има нужда да си бърше посрания задник публично. (Пардон за “посрания задник”. Можех да употребя по-тежкото – “насрания задник”.)
Разкритията за т.нар.”Петролгейт” започват от серия публикации на иракския вестник “Ал Мада” в началото на годината. Първата публикация разказва за схемата. След първата война в Ирак (1991) популярността на режима на Саддам спада рязко. За да си осигури повече световна подкрепа, той започнал да подкупва редица световни лидери, партии, фирми, влиятелни личности, продавайки им иракския държавен петрол на многократно занижени цени. Раздавал им купони за определено количество петрол. Купонът струвал 30 цента за барел, докато един барел вървял по 30 долара на пазара. Освен лобирането в негова полза, Саддам получал обратно на ръка част от парите. В следващите публикации на “Ал Мада” са списъците на организациите и лицата, облагодетелствали се от тази нелегална разпродажба на иракски петрол. Сред получателите на подарен суров петрол е партия БСП с 12 милиона барела  и фирмата “Иракбул -2” (ООД със седалище в Пловдив - аз) с 2 милиона барела. Тези сделки са осъществени като част от програмата на ООН за Ирак “петрол срещу храни”
За какво по-точно става дума. Цитирам публикация на в.”Монитор” от 29 януари 2004г. Той ми е под ръка, а освен това под разкритията на вестника стои подписа на журналистката Десислава Ризова. След няколко години тя, и тя!, ще се привърже здраво и открито с работите на БСП и червения президент Румен Радев:
“Членът на Висшия съвет на БСП Захари Захариев е осъществявал търговска дейност в Ирак, като е работил за компанията “Машиноекспорт”, обяви вчера лидерът на левицата Сергей Станишев. Изпълнителното бюро на партията е изслушало Захари Захариев, който е признал търговски отношения с Ирак в качеството му на служител във фирмата, но категорично е отрекъл да е злоупотребявал с името на партията. Той обяснил, че е ходил до Багдад много пъти в качеството си на председател на фондация “Славяни” и е участвал в международни неправителствени форуми. Фирмата “Машиноекспорт” е имала издаден лиценз от ООН от 2001 година за търговия в рамките на програмата “Петрол срещу храни”. “Фирмите в които съм работил не са дарявали пари на БСП”, обясни Захариев пред вестника. Единствената сделка с петрол, която той е извършил за “Машиноекспорт”, е била за 1 милион барела. “Ако се потвърди, че Захариев е ангажирал по някакъв начин БСП в тези разговори, той трябва да понесе своята политическа отговорност”, категоричен бе Станишев. В архива на БСП вчера било открито писмо от международния секретар на партията Кристиян Вигенин до иракското посолство с дата 1 юли 2002г., в което той обяснява, че не е подписвал протокол за сътрудничество между БСП и БААС (партията на Саддам Хюсеин) и не е обсъждана възможността за икономически инициативи с Ирак. Фирмата “Машиноекспорт” е на издателя на в. “Дума” Петър Манджуков.”
Точно под последните думи на Десислава Ризова - за собственика Петър Манджуков, има една неподписана дописка: “Три наши фирми с договори по програмата “Петрол срещу храни”. От нея цитирам:
“Три договора са подписали български фирми по тази програма, сключени с правителството на Саддам Хюсеин. Два от българските договори са за 2000г., а третият – за 2002г. (Следват номерата на договорите и точния предмет на сключените договори – аз.) Васил Василев, председател на Съюза на работодателите, потвърди вчера, че неговата фирма е изпълнила единия договор, но се е отказала да продължава.”
Ха, сега де!? В заглавието пише “три фирми”, в изложението се говори за “три договора”, а се споменава само едно ново име, различно от Захари Захариев – това на Васил Василев. Тоя Василев го познавате от моите страници – преди Десети е кореспондент на “Работническо дело” в редица западни страни, а днес вече бил станал председател на Съюза на работодателите в България. След десетина години ще научите, пак от моите страници, че Васил Василев е предоставил безвъзмездно най-горния етаж от реституираната собственост на баща му, където по социалистическо време се помещаваше бившият държавен завод за хладилници “Мраз” в София, за ползване на частната(?) телевизия на БСП, но вече с нов шеф – Корнелия Нинова. Тази партийна телевизия ще се нарече Българска Свободна телевизия и ще твърди, че е единствената свободна в България. (Е, какво да ги правиш такива наглеци?!)  Кристиян Вигенин ще е депутат и зам.председател на 44-тото НС, представляващ ПГ на БСП, която ще се ръководи от Корнелия Нинова. Васил Василев ще се разпищолва в “свободната” телевизия като водещ на всекидневно политическо предаване, наречено “Не се страхувай”. Зад гърба му ще стои портрета на Васил Левски. Вероятно защото Василев е председател на фондация “Васил Левски”. Освен, че е председател на работодателите. А синът на Васил Василев – Слави Василев ще е някакъв началник в кабинета на президента Румен Радев.
Чисто нови социалисти от БСП, нали. Пък интересите им и спонсорите им – същите онези на старата БКП. Тъкмо затова тук отделям толкова много място за този общо взето един и дребен извор на “прозрачно и законно финансиране”.

Чуйте още наглеци. Освен изброените в предишната една страница:
- Георги Първанов: “Резултатът от публикацията на иракския вестник “Ал Мада” е компромат срещу България. Някой иска да ни натика отново в ъгъла, не му харесва позицията ни, а може би и вътрешното статукво. Докато бях лидер на БСП, в партията не са постъпвали пари от чужбина. Леви политици са се връщали от посещения в Ирак с проектодоговори  за сътрудничество с БААС, но те изобщо не са били разглеждани от социалистите поради несъвместимост”
Думите са взети от една статия на Биляна Кънчева в “Новинар” от 31.01.2004. Тази Биляна допълва: “Президентът имал своя версия за замисъла на компромата, но се въздържа да я каже. Петър Манджуков не е финансирал кампанията му за президент, която била най-бедната.”
И още от там: “Президентът защити СДС, че е съдействало за лицензирането на “Иракбул”от ООН по програмата “Петрол срещу храни”. Според Първанов правителството на Иван Костов правилно се е застъпило за българския бизнес. Преди ден соцлидерът Сергей Станишев използва този факт, за да замеси и СДС в скандала.”
- В.”Труд”, 30.01.2004, Сергей Станишев пред журналистката Красина Кръстева: “Станишев каза, че е бил информиран от Кристиян Вигенин за писмото от иракското посолство от юли 2002г. В него се питало дали Захари Захариев е бил упълномощен от БСП за преговори с БААС и да влиза в икономически контакти. След отрицателния отговор на Вигенин Станишев сметнал въпроса за приключен и не поискал обяснения от Захариев. А тогавашният председател на партията Георги Божинов не си спомня нищо за подобен случай. В периода 1999-2000 наистина е имало бум на търговията със Саддам по програмата “Петрол срещу храни”, когато на власт е СДС, а Александър Божков преговарял в Ирак като председател на българо-иракската комисия за икономическо сътрудничество.”
(Помните ли, че Божков е раждан в Багдад, където баща му е бил по партийна работа някаква там?)
- Надежда Михайлова: “Явно БСП и президентът не се координират, дори когато лъжат. Или БСП не е съобщила на президента, или той крие истината. И Първанов, и Станишев да поемат политическата отговорност за скандала.”
- Пак от “Труд”, но неподписано: “Председателят на БОК и на футболния съюз Иван Славков, доведената му дъщеря – червената депутатка Евгения Живкова и бившият шеф на “Химимпорт” Бело Белов също са замесени в скандала с търговията с иракски петрол. Такива слухове се понесоха вчера в синия кулоар на парламента. Сините припомниха, че Славков е сред учредителите на Асоциацията за приятелство между България и Ирак. (Аз ще припомня, че Славков се беше записал за доброволец в армията на Саддам за войната през миналата година.) Мобилният телефон на Славков вчера не отговаряше. Не бе открит за коментар и Бело Белов. Нека ми кажат кой какво ми е подарил и тогава можем да говорим, реагира Евгения Живкова. “Подобни глупости няма да коментирак”, каза тя.”
- Мирослав Севлиевски пред Мила Аврамова: “Най-вероятно краят на Саддам ще се окаже краят на СДС и БСП. Очевидно те ще останат в миналото си, където освен скандални  приватизационни сделки ще се окаже, че има скандална търговия със сатрапи.”
- Огнян Герджиков пред Тодор Токин: “Аз застъпвам разбирането, че една парламентарна комисия, която да разследва скандала в БСП за парите на Саддам, не би била целесъобразна. Подобна комисия не се създаде, когато се повдигна въпросът има ли, няма ли 200 хил. долара за фондация “Демокрация”. Сега пък става дума дали евентуално БСП има отношение към средства или доставки от Ирак по време на диктаторския режим на Саддам. Това са въпроси, които не трябва да бъдат предмет на дейността на Народното събрание.”
И да припомня пак думите на Ахмед Доган по този повод (в.”24 часа”, 11.02.2004)? “Скандалът с финансирането на БСП от режима на Саддам Хюсеин е кьорфишек. Така нареченият “Петролгейт” се раздухва от хора вътре в България с цел извличане на политически дивиденти за предстоящите парламентарни избори. Не е възможно Саддам Хюсеин да подкупва политически партии с петрол, защото районът е ембаргов и се контролира много строго от международната общност. Може една от целите да включва и компрометиране на президента Георги Първанов.”
(Припомням, че до управлението на “Тройната коалиция” - на БСП, НДСВ и ДПС, остава година и половина. Припомням, че Огнян Герджиков ще бъде министър-председател на служебния кабинет на червения президент Румен Радев през 2016-а.)
====================================

Отбелязвам и едно интервю с Андрей Райчев (в.“Труд” 30.01.2004, Валерия Велева). Познавате този социолог много добре. Преди около 40-ина страници писах за потеклото му в раздела “Бащи и деца”. Чуйте отново как се гърчи този гаден червен евреин, за да остане верен на БСП, без да се дистанциира много от БКП.
“Не е точна формулировката, че БСП се е оцапала. Ако не променим живота си, такива скандали ще има много, защото ще хващаме не този, който прави нещо лошо, а този, който го прави неумело. Няма ясна граница между партийни и околопартийни пари. Всъщност всички пари са околопартийни. Каква част даден човек ще даде на партията, е негово лично решение. Да не мислите, че Чорни е дал парите на СДС. Не! Дал ги е на някой покрай СДС. И това е толкова гадно, колкото да получиш пари от Саддам. Който дава такива огромни и нелегални пари, той преследва някакви публични цели.”
(Какво ще кажете – много характерна еврейска черта, нали? Няма лоши работи, има само хора, които правят неумело лоши неща. А самият този Райчев съвсем неумело поставя знак на равенство между 200-те хиляди долара на Чорни и 200-те милиона долара от барелите петрол на Саддам. Еднакво гадно било, твърди. Щом е така, да не се сърди, че го наричам “гаден евреин”. Неговата “Блексирама” на морето струва поне 20 милиона долара. А по логиката Райчева, че това са околопартийни пари, т.е. не са лични, той не е нейн собственик, а  само стопанин. Ей затова се гърчи! Ако иска Блексирама-та да стане негова, трябва да допринесе за изчезването на собственика й – червената партия, ама как да стане това, когато собственикът й може още утре да уволни него – слугата си?! Не мислите ли, че резонен е въпросът “Защо собственикът не го уволнява”?)
“В БСП са знаели за контактите на проф. Захариев и не са взели мерки. Този въпрос вече не е паричен, а политически. Контактът с администрацията на Саддам има политически аспект. И една страна, която влиза в НАТО, една партия, която смята да управлява една натовска страна, не може да си позволи в ръководството й да има такива хора. В БСП се правят на умрели лисици и разглеждат това като маньовър Не! България е част от Запада. Това е нашата главна цел, нашата мечта, нашият национален стремеж за десетилетия напред. Недопустимо е хора с различен възглед от този да бъдат търпени и толерирани в БСП. Аз не казвам, че на тези хора трябва да им се вземе думата. Но те трябва да се легитимират пред нацията с този си възглед.”
(Какво безочие, нали?! Самият Райчев, неговите предци, неговите дъщери, неговите приятели, партньори и колеги в социологията, десетилетия наред се легитимират пред нацията с работата си, която е в съвсем открита фактическа полза на нашите червени Садамци. Иначе, съвсем неумело, Андрей Райчевците ни се хвалят с натовските си бутафорни гащи.)
“Паническото разграничаване от проф.Захариев би било още по-лошо. Правилното е: дайте ни време, ще проверим и ще си направим изводите. Другото прилича на СДС – там, без да вникват в ситуацията, казаха: това не сме ние, не знаем нищо. Аз съм сигурен, че и цент от тези петролни пари не е влязъл в БСП, но петното върху БСП е факт,”
(Политически мръсник е този Райчев! И това е от потеклото му. Сигурен съм в това. А вие?)
Обаче не всички евреи са от типа Райчеви. Сред тях има и много свестни хора. Без да уточнявам кои са повече или по-малко, какви са техните главни цели, мечти и стремежи – най-малкото защото познавам само български евреи и не съвсем много – припомням фамилията на Соломон Паси. И него го има в раздела “Бащи и деца”. А каква разлика в народностен план.
Впрочем българският народ е достатъчно мъдър и разсъдлив, за да прави разлика между Андрей Райчев и Паси. И отдавна е поставил в своята памет всеки на полагащото му се място. Сигурен съм в това, което написах.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 467445
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930