Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2021 17:14 - НИЕ-562 Какво се сбъдна от прогнозите
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 593 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КАКВО СЕ СБЪДНА ОТ ПРОГНОЗИТЕ ЗА 2003 ГОДИНА

 

Почти нищо! Защо?
Наближава Новата 2004 година. Време за “оглеждане” – назад и напред.  “Напред” – това е цялата 2004 година (365 дни) и още 7 месеца от следващата 2005-а (210 дни), когато изтича 4-годишният мандат на правителството на Симеон Сакскобургготски. Като добавим и последните три месеца на тази 2004-а (три, защото 800-те дни свършиха в началото на октомври), установявам за мое учудване, че според някои политически разбирачи Симеон си отивал, макар да му остава още 45% от мандата. Познавачи? – таратанци! Това е все едно на един 45-годишен човек да му кажеш да се готви за умиране, а той ще доживее да посрещне своята 80-а годишнина. Но защо ли се учудвам?! Нашите опозиционери в момента твърдят, че това са техните прогнози, а всъщност това са техните мечти. Мечти отколешни, най-малкото откакто аз се помня – мечтите как (стария) Изток ще помете (стария) Запад.
Смехории. За насмешки. Не знам дали си спомняте предсказанието на Хрушчов, че в 1980г. народите на Съветския Съюз щели да живеят в Комунизма? Не стана, но в 1989 година умря самият Комунизъм в цялото пространство между Изтока и Запада. Само за една седмица! Във всички страни, без две вегетиращи – Югославия и СССР. Изключително явление! По-голямо от едно опустошаващо цяла Европа земетресение. Нехванато обаче от всички най-различни съветско-говорящи екстрасенси!
Вместо да си признаят това обаче, те и днес пророкуват как вулкан, комета, в краен случай съветско тайно оръжие, ще унищожат “САЩ и неговите сателити” и живот ще остане само на територията на бившия СССР. И може би в Китай и Северна Корея...

Такива обществени глупаци, трябва да бъдат непрекъснато “удряни по главите с факти”. Докато омекнат. Това ще направя и аз, връщайки се “Назад” една година. Да припомня ПИСМЕНО какви са ги натворявали. Нямам надежда, че Тези ще поумнеят, но справедливостта към потомците го изисква. Най-ефикасният начин за борба с такива е, те да бъдат осмивани. Защото трябва да бъдем снизходителни все пак, нали?!

·               Вместо разпада на Демокрацията, който предвещаваха, тези “екстрасенси” дочакаха формалния край на бившата комунистическа Югославия. Който не предвещаваха, въпреки неговата изключителна очевидност от поне едно десетилетие. На 4.02.2003 г. двете камари на новия югославски парламент гласуваха приемането на конституцията на новия съюз Сърбия и Черна гора. В нея е предвидено след 3 години всяка от двете съставни републики да може по решение на своите избиратели да се превърне в самостоятелна държава. От тази клауза при първа възможност ще се възползва Черна Гора. Новата велика Югославия ще се свие до Сърбия + Косово.
А, няколко години още ще остане и Свободан Милошевич. В Хага, пред международния съд. Където нашите червени разправят, че нямало сам да пледира за своята невинност. Цитирам в.”Труд”, който публикува интервю с брата на Милошевич (отбележете датата на интервюто – 29.10.2003): “Освен списъкът с 2000 свои свидетели, който моят брат е подготвил за съда в Хага, и бившият руски премиер Евгений Примаков каза, че ще свидетелствува в негова полза. Много руски политици и бивши държавни дейци също са готови да се застъпят за брат ми. Предполагам, че вероятно пред съда ще се яви и лидерът на вашия антифашистки съюз Велко Вълканов. Той е учредител и съпредседател на Международния комитет за защита на Милошевич.”
Пък един екстрасенс – сръбският премиер в момента Зоран Живкович, е казал на пресконференция: “По-близо сме до ЕС от България и Румъния.” Датата – 23.06.2003!
Как да коментирам тези очевидно напразни надежди?! Ние и румънците ще станем членове на ЕС след 3 и половина години. А сърбите ще се молят още поне 20 години - гарантирано, а може и повече – пред вратите му.
Каква огромна част от човешката праистория е съсредоточена в земите на днешни Ирак и Сирия! Само от тази Историческа щедрост един умен народ би могъл да остане почитан вечно като основен камък в Къщата на човешкия род и да си живее царски. Вместо това обаче, някакви извратеняци – днес Саддам, утре Асад - за да запазят своя род, ще започнат разпродажба на културните ценности на земята си и затриване на онова, което няма как да бъде продадено, и да избиват всички несъгласни с тях свои сънародници. “Формени глупаци” е най-меката им възможна характеристика като хора.
Интересна, но друга тема, е размишлението откъде са се пръкнали тези отровно отвратителни семена в тази свещена земя? Дали са съществували в латентна форма, откога, от къде са дошли и къде са отишли, защо в последните стотина години избуяха в този вид...?
Не съм такъв всеобхватен исторически изследовател и не мога да отговарям на такива въпроси. Но мога, че и съм длъжен, да помогна на нашите деца и децата им, правейки “откритието” колко много си приличат Садамци и Асадци с комунистите, в частност с нашите български комунисти от най-ново време!

·               Още ли търсите подробности и доказателства за тази близост между чуждите и нашите “нови социалисти”? За кога?
След решението на страните-членки на НАТО да ни приемат в Организацията (28.03.2003, Брюксел), за пореден път нашите комунисти викнаха “бой последен е този, всички в строй да вървим”.
- Например чичото на Елена Йончева (познавате я, ако – не, предстои да ви се случи), експертът по национална сигурност на БСП и депутат в НС Димитър Йончев: (в “168 часа” от 12.12.2003) “Лошото е, че влизаме в откровено враждебни отношения с Русия. Големият геополитически въпрос е разполагането на бази на НАТО на наша територия. Решенията за Ирак, за Косово бяха конюнктурни. Базите ще ангажират страната с години напред. Ставаме мишена на терористи. Преди беше много лесно, когато приехме ориентацията за т.нар. цивилизационен избор. По нея нямаше противоречия. Сега е съвсем друго. Плаши ме, че управляващите не схващат тънките разлики.”
Какъв прост тарикат е този!! Кой ще му се върже на “тънката разлика”, че може да сме член на една Организация, без да поемаме никакъв ангажимент към нея?! Което на всеки човек, без да е екстрасенс, е ясно че няма как да се случи. Тя, цялата им Партия е такава – за прости хора, управлявани от тарикати. Което си е техен проблем в новото информирано общество, което не е за прости хора.
- А Волен Сидеров? И него, като Димитър Йончев, познаваме отдавна, още от зората на Демокрацията. Прост или тарикат? - Народен тарикат! (Доведен ни за главен редактор на в.”Демокрация” от един друг народен тарикат Желю Желев, НИЕ-1). И той днес писка срещу базите на НАТО и противоречащата им на братска Русия същност. Само дето не борави с “тънки разлики”, а с дебелата простащина на глупаците-българи, които вярват, че имаме право да ядем от чужда трапеза, без да принасяме нещо към нея. А ако собственикът на масата не иска да ни храни, той трябва да умре! И че това е длъжно да се случи.
Защо се сетих тук за него ли, след като все още се мота из бизнес-средите на Сашо Дончев (НИЕ-4)? Защото само след година-две той ще се облече и ще се държи като Хитлер, основавайки партия, копирайки дори заглавието –
Drang, и щурмови отряди, досущ приличащи на неговата “Хитлерюгенд”. Ще нарече цялата тази отвратителна гмеж “национализъм” и като добавим, че “Атака” ще откъсне живо месо от избирателите на БСП (доказателствените факти за това ми предстои да приведа в следващия том НИЕ-6), всичко си идва на мястото: национал-социализъм.
Национал-социализъм в европейска държава?! Знаете, нали, какви неприятности за бъдещето й носи това? Но днешните наши Нострадамуси не съзират тази опасност.

·               Те са се вторачили в Царя. Защо? – Защото Симеон е европеец. Преди всичко! И му търсят кусури, без капка притеснение или съмнение, че може би не са прави. Казано меко! Защото в повечето случаи изобщо не са екстрасенси, а обикновени долни лъжци.
В.”168 часа”, 4.09.2003, с големи букви: “Губим 1,7 млрд. евро от спирането на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ. Депутати бесни, не били виждали разработката на експертите.”
Зачитам се да видя КОИ депутати “били бесни” – споменато е само името на Румен Овчаров. Естествено! Но причината за бяса на Дългия инкасатор Р.Овч., както Вальо Топлото (все още шеф на топлофикацията, представих ви го преди 50-тина страници покрай приятелството му с Евгени Минчев) ще го нарече след година-две, не е заради пропуск на председателя на енергийната комисия Владимир Близнаков, а заради закриването на РУСКИТЕ реактори ВВЕР 440 (има ги на снимка).
С кого да споделя, че НЯМА НАЧИН енергетиката на страна от Европейския Съюз да зависи от руска машинария. Че и ядрена на всичкото отгоре. Ами, ако руските специалисти откажат поправката й, или зареждането с ядрено гориво, или решат да направят някакъв работен експеримент като в Чернобил, какво правим?... ЗАТОВА задължително условие за приемането ни в ЕС е предварителното закриване на тези реактори. Тук някаква Миглена Кунева изобщо е непричьом. Това, че срокът на годност на реакторите още не бил изтекъл, че били “най-добрите в света”, са обикновена дъвка за наивни българи-русофили. Интересно, като са много ербап тез екстрасенси, що се правят на умрели лисици?! Като всъщност са толкоз прозрачни...
В доклада на експертите, който цитира неподписалият се журналист от “168 часа”, пишело, цитирам: “Ако страната ни закрие 3-ти и 4-ти блок на атомната ни централа през 2006 година, на червено с 1,4 милиарда евро ще се окаже енергийният сектор. Чистият износ на страната ще намалее с близо 1 милиард лева. Потреблението ще падне с 500 милиона лева. Над 400 работещи в АЕЦ ще останат без работа от началото на 2004г.”
Сигурно цифрите са верни. Но те се отнасят само в случая, че се изхвърлят руските реактори. Т.е. с пример: какво ще загубим, ако изхвърлим от къщи старата си готварска печка. Но защо няма нито една цифричка поне, колко бихме спечелили от използването на новата готварска печка, която ще си купим след като изхвърлим старата?! Нали не си мислите, че едно домакинство може да остане без печка за готвене.

Що ли се занимавам с прости банални лъжци?!

·               “Ще падат глави на министри”, казала известната екстрасенска Калина Стефанова: “Виждам спад в икономиката на страната през следващата година. Някои от министрите и хората около тях използват времето си само, за да трупат пари. И то на гърба на народа. Който и да дойде на власт  България още 10 години няма да се оправи. Броят на бедните ще расте. Корупцията се шири по всички етажи на властта, в полицията, митниците, съдебната система и прокуратурата. Моят глас ми подсказва, че на всяка цена трябва да се сменят хората, които се занимават с приватизацията на БТК и да се назначат нови компетентни и икономически грамотни специалисти. В близко време III и IVблок на АЕЦ няма да бъдат спрени. Трябва да се отвори отново на всяка цена глава “Енергетика” и реакторите да се запазят. Това е в интерес на България. ... Догодина на европейското първенство по футбол в Португалия ще завършим наравно с Италия и ще станем втори в групата.”
По отношение на “промените в кабинета” майка Калина не позна съвсем. Още по-малко позна тя за футболните успехи на България в Португалия. Ще паднем от Италия и ще бъдем четвърти в групата.
- А знаете ли кое й е известното на Калина Стефанова? – Че е майка на Теодора Стефанова, жената от чиито предсказания “се ползва” италианският премиер Силвио Берлускони. А защо съм поставил “се ползва” в кавички? – защото след Теодора, а може би паралелно с нея, старият мераклия се ползва и от услугите на Дарина Павлова, Да, да! – тя.
Ето какво предсказва дъщерята Теодора Стефанова след година (“Стандарт”, 4.05.2004): “Ще падат още глави на министри. Ще има разместване на политическите пластове, даже още преди да си отиде правителството. Ще има оставки, ще има уволнени зам. министри и министри. А Симеон Сакскобургготски е широко скроен човек, доблестен, признат в световен мащаб. Той винаги знае в кой момент какво трябва да се направи, така че ще се оттегли с гордост.”
Тук ще допълня още от това интервю на Теодора Стефанова пред Людмила Първанова. На друга тема. Свържете я с темата за връзките й със Силвио Берлускони: “Не обичам да парадирам с темата Берлускони. Срещам се с много приятели, независимо дали са политици, интелектуалци или от средната класа. Още през 1984г., преди да замина за Италия, бях много популярна в България. Работех в туризма. Всички звезди и политици са идвали в Боровец и Пампорово при мен. Певците на “Златния Орфей” аз ги настанявах в хотел “Сатурн”. Търсеха ме футболистите и цялото обкръжение на Тодор Живков. Жени Живкова ми е приятелка оттогава. Тя ще бъде следващият министър на културата.”
Предсказателки, нали?! Първи...
- А помните ли Вера Кочовска? Беше много популярна преди години. Спрягаха я за “новата Ванга”. Ето какво намирам през май 2004 година във в.”Уикенд”: “Вера Кочовска вече не гледа на обикновени хора. Издирва само платежоспособни баровци и им иска космически хонорари от по 300 до 1500 лева на сеанс. Тя събира пари, за да се лекува от инсулта, който я повали преди време. Лежа в руска клиника, където да й присаждат стволови клетки за възстановяване на нервите и кръвоносните й съдове. Кочовска си е сменила телефона. Гледа на гангстери и мафиоти, способни да й дадат шапка с евробанкноти само и само да им каже дали ще бъдат застреляни или врагът им ще умре. При нея дори е ходил и един бигбос, чийто син отвлякоха за колосална сума пари и още не са го върнали, макар откупът да е платен.”

·               “Идва програмно правителство”, предупреждава в.”168 часа” от 14.11.2003: “Стефан Софиянски ще оглави програмен кабинет с мандат на НДСВ. На наше място искат да се намърдат червени кадри, както и представители на малки формации като “Гергьовден”, БЗНС-Народен Съюз, Демократическа партия и НИЕ, обясни член на Централното оперативно бюро на ДПС.”
- Друг един член на ДПС - Росен Владимиров пък казва: “Ако не сега, най-късно на следващите избори ДПС ще вземе сериозно място в управлението на столицата.” – “24 часа”, 17.10.2003
(Март 2004 година, вестникът е “Сега”: “Областният на София Росен Владимиров  е продал 180 държавни жилища от началото на мандата си – 21 август 2001г., досега. 68 от жилищата са за Министерския съвет, другите са раздадени на служители от други ведомства. Самият Росен Владимиров сам се е сдобил с евтин апартамент от държавата.”)

·               “Иде годината на големите пазарлъци”, казва Андрей Райчев – “Труд” 21.12.2003: “Г-н Сакскобургготски печели време. Г-н Първанов печели точки и се готви за “жътвата” в края на един и началото на нов парламентарен мандат. Г-н Станишев се готви за съюзи, които ще му позволят да управлява след 2005 година. Г-жа Михайлова оцеля политически  и се надява да е лидер на дясно обединение със същата задача – властта след година и половина. Г-н Доган отваря нови политически врати, за да бъде във върхова форма при следващите преговори за власт. Г-н Софиянски се очерта като национален състезател и сега се колебае между две възможни формули на своето бъдещо участие”: а/. лидер на центристите и б/. лидер на дясното обединение.”
- Търсих из вестниците в края на 2003 година прогноза за бъдещето на Бойко Борисов. Не намерих. Никой от “екстрасенсите” не го слага в сметките за бъдещето. Грешка!
По този повод се сетих за онзи виц, в който се разправя за един, който позвънил на входния звънец на една популярна врачка. Искал да му предскаже бъдещето. “Кой звъни?”, се чул гласът й от вътрешността на къщата. “Ега си врачката”, казал си нашия човек и си тръгнал.
Аз завършвам със следното:
Не забравяйте тези неща. Особено Лицата, пишещи се екстрасенси. Защото и в бъдеще те, пак същите, ще продължават да ни пробутват  номерата си. Със същата си нагла настойчивост. Надявайки се на нашата къса историческа памет. Ето припомняния за някои Лица на 2003 година. Далеко не са всичките мръсници. Не са и най-заслужилите – тях и без да ги припомням, се знаят какви са. 
- политици – Стела Банкова, Мирослав Севлиевски и Емил Кошлуков, Жорж Ганчев, Камен Влахов, Димитър Ламбовски, Костадин Паскалев, Пламен Орешарски, Иван Костов, Емануил Димитров;
- журналисти и други “-лози” – Георги Готев, Бойко Ламбовски, Валери Найденов, Светослав Терзиев, Георги Милков-Лорда, Иван Иванов, Зина Соколова и Румяна Георгиева, Кънчо Стойчев, Неда Попова, Иван Тропанкев, Ивайло Диманов, Христо Комарницки, Тони Кожухарова, Анелия Башева, Евгений Дайнов, Явор Дачков, Жени Марчева, Елена Йончева;
- “бойци” в образованието и културата – Христо Карастоянов-Дядото, Мария Пиргова, Андрей Пантев, баща и син Илчеви, арх.Христо Генчев, певицата Нети и мъжът й Дони, Слави Трифонов и другите хъшове от родата на  Токмакчиеви, Воденичарови, Сиромахови, Петрови;
- футболисти и други спортисти – Иван Славков, Христо Стоичков
Гласувай:
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 296440
Постинги: 534
Коментари: 207
Гласове: 785
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031