Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2021 17:37 - НИЕ-554 Корони и тръни
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 480 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

КОРОНИ ОТ ТРЪНИ

 

Не вземам това заглавие от биографичната книга за Симеон II на Стефан Груев (там корона е в единствено число), а от една статия във в. “Труд” от 9 март 2003 година. Множественото число за “короните” тук е много важно. Не става въпрос за избора на тълпата, избрала наказанието на богоизбрания да носи венец от тръни на главата си. Тук са събрани разказите за житиетата на т.нар. “богати вдовици” - вдовиците на изпозастреляните “картофопроизводители” с милиони долари приживе.
Не съм подреждал биографиите, които следват. Оставил съм ги във вида, предложен от в.“Женски тайни” (19.03.2003), където ги намерих за вас. Ако питате какъв е този вестник, не зная. От него излязоха 20-тина броя. Той има само адрес на редакцията: София 1303, ул.Пиротска 70, имейл и стационарен телефон за контакти. За главен редактор е посочен  Милен Милушев и за отговорен секретар Георги Грънчаров–Тихия. Нищо не ми говорят тези имена, освен че са мъжки, а вестникът е за женските тайни.
Всичко надолу са цитати. Моите коментарии са допълващи и както винаги са поставени в скоби и с наклонения шрифт
italic.

Ще се жертва ли Дарина Павлова или ще се омъжи отново?
“Разстрелът на най-богатия българин Илия Павлов остави вдовицата му Дарина  мажоритарен собственик на “MG корпорация” и същевременно я вкара в един лабиринт, който може да се превърне в безкраен сапунен сериал. Защото Дарина е млада жена и не е логично да остане сама, освен ако не пожелае да жертва личния си живот в имета на MG. По-вероятно е рано или късно на хоризонта да се появи друг мъж, съпруг. Това ще повлияе на отношенията й с децата, със сестрата на Илия Павлов Славка (убита след десетина години), със свекъра й Павел Найденов, които също имат сериозен дял в тръста Павлови. Обстановката допълнително се заплита и заради дъщерята на Илия Павлов от първия му брак Венцеслава, вече 21-годишна, която също има собствен дял след смъртта на баща си. (Вестникът не коментира упорито витаещите слухове в обществото, че Илия има извънбрачно дете от една миска – Ивайла Бакалова. Събитие, случило се само преди година. Помните ли, че една от версиите на следствието за убийството, беше ревност?) Красивата актриса се омъжи за Павлов, след като той я залюбил от театралната сцена. Дълго време функциите на вече бившата следовничка на Мелпомена бяха предимно майчински, съпружески и репрезентативни. Със създаването на модната си агенция “Мегаталант” Дарина даде да се разбере, че не иска да я приемат просто като мултисъпруга, а като способна  и волева жена, способна да върти собствен бизнес. Нищо, че някои наричат бизнеса с модели и миски “мутренски” и “курвенски”. Малко преди да застрелят Илия, попитана как се живее с милиардер, Павлова отговаря: “А той как живее с богиня?” В кабинета си видната дама имала възглавничка с избродиран надпис : “зад всяка велика жена стои самата тя”. Как вдовицата на Павлов ще поведе делата на MG корпорация, това бъдещето ще покаже. Бизнеспартньорите и конкурентите ще гледат под лупа делата й с надеждата Дарина да сгреши и да обърне семейната бизнесколесница.”
Аз да добавя, че първото, което ще направи Дарина Павлова, е да задели за себе си дяла, който й се полага, а ще остави бизнесделата на други две жени - Бояна Попова и Недялка Сандалска, които и приживе помагаха на Илия да ги движи. Тук свършва бизнес-империята “Мулти”.
Ще остане направлението Мултиарт. Дарина ще основе фондация “Илия Павлов”, която “да подпомага опазването и популяризирането на културно-историческите ценности и паметници в България”. След години ще се окаже, че делата на тази фондация са преминали неусетно в ръцете на Втория – Васил Божков. Неговата фондация ще се нарича, мисля – “Тракия”. Но за това – нататък.

Веселата Ирина Папазова
“Покрай лиценза за конкурса “Мис България” президентката на агенция “Интерсаунд” Ирина Папазова отново излезе под прожекторите. Заедно Жени Калканджиева тя обяви война на Дарина Павлова за провеждането на тазгодишния конкурс “Мис България”. Жени и Ирина увенчаха с корона русокосата главица на столичанката Ива Титова, спрягана за гадже на крупен бизнесмен от клуб “Възраждане”. (Вестникът не издава женската тайна на Титова. И е прав: такава информация може да се окаже невярна, дори докато съхне печатарското мастило.) Злонамерени клюкари наричат бившата манекенка и съпруга на убития моден бос Васил Папазов  - “Веселата вдовица”. Когато нацупената къдрокоска печели конкурса “Форд моделс”, босът Папазов лично й съдействал за изграждане на модната й кариера, а после се оженил за нея, като тотално обрекъл на забвение първата си съпруга. Не много дълго след сватбата обаче Васил е разстрелян хладнокръвно от наемни убийци на столичния бул.Черни връх”. За жалост от краткия си брак с Папазов Ирина не можа да си роди детенце, което да й напомня дните на семейна радост.
Редовните посетители на фолкзаведенията твърдят, че след като осъзнала загубата на Васил, Ирина траурила известно време и после отново се впуснала в светски купони, като дори играела кючек по масите на елитни кръчми. Нищо чудно младата вдовица скоро да намери и мъж до себе си в личния си живот. Иначе ще е грехота.”

Лора Видинлиева – харизмата й
“Не чак толкова отдавна си отиде друг от най-богатите българи – Владимир Грашнов. Президентът на “Мобилтел” не бе улучен от куршум из засада, а покосен от рак. По време на дългата агония на Грашнов съпругата му беше изоставила всичките си бизнесангажименти, за да бъде до него. Носталгични спомени й попречиха да се установи в България и русокосата бизнесдама предпочете южноафрикански адрес. У нас Видинлиева идва само за да ознаменува успехите в певческото поприще на синчето си Руши Видинлиев. През миналата година тя беше лична гостенка на Дарина Павлова по време на нейния конкурс “Мис България”.
Видинлиева вече се била съвзела от тежката загуба на мъжа си. В ЮАР партитата й били най-посещавани от тамошни и нашенски елитковци. Всеки политик, отпрашил за Южна Африка, не пропуска дестинацията “Дом Видинлиев”. Лора отново блестяла като една от най-харизматичните личности на светския хоризонт в ЮАР.”
Само 3 месеца делят репортажа на в.”Женски тайни” от поредното шумно светско събитие около Лора Видинлиева – сватбата на каката на Руши, Емануела Видинлиева. Тя била на 29 години, пише във вестника. Макар да говори отлично български, Емануела по паспорт е италианка. Може би заради това сватбата й се състояла във Венеция (месец май 2003г.) Сред гостите били Жени Живкова на която Лора е кума, шефката на
bTV Светлана Василева, главната редакторка на “24 часа” Венелина Гочева, собственикът на Дарик радио Радосвет Радев, Емил Кошлуков, Юлиана Дончева. “За родата на младоженеца италианец истинският потрес настъпи, когато Иван Лечев, Орлин Горанов, Нина Николина, Руши Видинлиев, Катето Евро, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев изпяха “Многоя лета” в чест на младото семейство Кинкио.” (в.”24 часа, 3.06.2003)
(Но ако за сватбата в.”Женски тайни” няма как да знае, то той премълчава, че в ЮАР живее още една богата българка - Веска Меджидиева. Може би защото мъжът й Румен Спасов, син на зповещия управител на концентрационните лагери в България след Девети септември Мирчо Спасов, все още е жив. Той ще умре, също от рак, през 2009г. на 63-годишна възраст. Но аз няма как да не се сетя по ред причини – Веска Меджидиева и Лора Видинлиева са съседи в Кейптаун; и на двете мъжете въртят парите на Майкъл Чорни; и двете не искат да се върнат в България, като на Веска причината е по-сериозна – грози я съд за пране на пари в особено големи размери. Все пак тя не е потомствената Лора, а никому неизвестна дупничанка.
Точно по тази причина след смъртта на Румен Спасов, жена му ще остане без никакви пари и ще се препитава като преподавателка по градоустройство в Университета в Кейптаун. Някои вестници дори посочват точните пари с които тя живее – 1200 долара на месец. Значи “женските тайни” са прави и по тази линия – Веска Меджидиева НЕ Е “богата вдовица”.)

Галя Караманска – “Жена на честта”
“Млада вдовица с три дъщери  - Десислава, Ралица и Александра, остана съпругата на нашенския “Кръстник” Иво Карамански. Кръстника имал безброй афери с жени, но тази, която му постла семейното ложе и му роди деца, е съученичката му от спортното училище  Галя. Последната – Сашка, се родила след развода на Иво с Галя. Когато забременяла от Иво за четвърти път, тя не му го съобщила. Галя проявила изключително силен характер освен на погребението на Иво и през периода, когато живеела в съседен блок в “Люлин” до “гнездото” на Карамански с колумбийката Далила, за която той уж фиктивно се оженил. Бременната му бивша съпруга по онова време едва не скочила от шестия етаж и я крепяла единствено мисълта за новия живот, който носи в утробата си. Днес Галя живее в “Люлин” с трите си щерки.”

Взривеният Маймуняк остави две самотни жени
“Дълго време фолкзвездата Лия скърбеше безутешно за приятеля си Димитър Димитров-Маймуняка, с когото тя живееше на семейни начала. Маймуняка беше една от висаджийските “мутри”, които полулегализираха бизнеса си, но явно не чак дотам, тъй като на 28 януари 2002 година той бе взривен. Влюбили се постепенно един в друг, но Митко предупредил певицата, че има и друга жена в живота си. На погребението на мутренския бос се срещнали двете му опечалени “вдовици” – и двете с традиционните черни дрехи. Ревността била вече изчезнала. “Ако знаех какво щеше да му се случи, щях повече да ценя миговете, в които бяхме заедно” – заяви Лия след погребението. И добави: “Нищо не бива да се отлага. Животът е прекалено кратък.”

Вестник ”Женски тайни” свършва дотук с биографиите на българските богати вдовици. По понятни причини не е писал за други богати вдовици – техните мъже още не са разстреляни към датата 19.03.2003.
Впрочем това ще им се случи в рамките на няколко години. Това са: (информациите, които следват са от различни сайтове в мрежата, и са по-нови: след 2010 година)

Вдовицата на Косьо Самоковеца - Ангелинка Димитрова
Костадин Димитров – Самоковеца ще бъде разстрелян през декември 2003г. в Амстердам. Ангелинка (това е истинското й име по паспорт) вече е загубила своето място на съпруга в сърцето на мафиота. Въпреки, че му е родила син и го е кръстила на него – Косьо. Нищо необичайно за тези среди. Бизнесът на картофопроизводителя от Самоков се е разраснал необичайно много и той отишъл да търси контрагенти чак в далечна Холандия. Взел със себе си секретарка, която да му държи микрофона при преговорите – манекенката Цеци Красимирова, тогава на 23 години. (Със знанието, разбира се, на съпругата, която останала да пали печката в дома му. Все пак времето е зимно и сутрин, като тръгва детето на училище, е студено.) Куршумите застигат Самоковеца на централния площад Дам в Амстердам. Един от тях рикошира и засяда в лицето на красивата моделка Цеци, която е до него в този момент. Кеш парите на боса стигат да се плати на медиците, които оправят работата. Така че след 15 години тя няма да има проблеми да я хареса някакъв милионер, според вестниците грък, живеещ в САЩ, и да се омъжи за него.
Парите обаче на Косьо Самоковеца от недвижими имоти наследява Ангелинка и синът му Косьо. За отнетите от съда имоти Ангелинка завежда дело чак в Страсбург и го печели. През 2016 година държавата е осъдена да й плати 430 хиляди евро. Братът Мартин Димитров на зрелищно разстреляният силовак пък поема неговият бизнес. Всички фирми, а те не са малко и са най-разнородни, са регистрирани на неговия адрес в Самоков. Според запознати това е удобно средство за пране на пари. Такива данни обаче няма официално.

Вдовицата на Георги Илиев - Мая Илиева
Георги Илиев към датата 19.03.2003г. също е жив. Него ще го разстрелят през лятото на 2005 година. По-малкият брат на основателя на ВИС Васил Илиев - Георги Илиев, токущо е излязъл от затвора. Годината на събитието е 1994-та. Босът на ВИС Васил Илиев опитва окончателно да вкара Жоро в правия път. Изрично насърчава сватбата му с манекенката Мая Илиева. Близки до Георги Илиев твърдят, че Мая била единствената, която е била в състояние да “укроти опърничавия” и никога не е имала проблеми в общуването с властния си съпруг. Мая Илиева е голямата любов на още един ъндърграунд-герой - Бранимир Григоров-Бранко. Той пък известен в подземния свят със своята нечовешка жестокост, която, според мълвата, редовно прилагал и върху крехката кюстендилска красавица. Според някои светски наблюдатели възможно е именно от тежките побои утробата на бъдещата г-жа Мая Илиева да е била увредена и затова не е заченала от Георги Илиев. (Бранко бе убит пред столичния ресторант “Водопада” през юни 2004г.) Най-големият подарък, който Георги Илиев е направил на Мая, няма парични измерения. Това са двете им малки дъщерички Криста и Андреа, които двамата осиновиха броени месеци преди екзекуцията на боса на ВИС, споделя самата Мая. Днес висаджийската вдовица, която упорито страни от светлините на прожекторите, живее с двете малки сладурани в стилна едноетажна къща в покрайнините на София. Тя чака Криста и Адреа да поотраснат малко, за да им разкаже цялата истина за убития им баща.
Мая Илиева рядко може да бъде забелязана на публични места и в голяма компания. Сред най-близките й дружки са Наталия Симеонова, фолкдивата Анелия, сестрите Ивайла и Божидара Бакалови, а отскоро и Адриана Тюркмен - вдовицата на Фатик. Противно на очакванията повечето клиентки на модния й салон не са мутреси, а актриси, твърдят редовни посетители. Според близки до Мая обаче тя никога не е крила увлечението си по жени, дори и докато съпругът й бил жив. Мълвата я оплете с Божидара Бакалова и известна столична адвокатка. Колкото до имотите, вместо да ги развива и поддържа, Мая Илиева ги разпродава. Последната известна продажба е на прочутатата марка “ВАИ Холдинг”. Kyпyвaчът му e вдoвицaтa на Maймyняĸa. Не певицата Лия, а другата.

Весела Кюлева, вдовицата на Емил Кюлев
Тя ще стане вдовица на 26.10.2005г. За разлика от Илия Павлов, мъжа на Дарина Павлова – син на един готвач за червения елит, нейният Емил Кюлев е син на висш разузнавач на тайните служби на НРБ. Сигурно затова не е разпределен в областта на икономиката като на бай Павел отрока, а в областта на банковото дело, където е съсредоточието на парите. За целта, на предпенсионна студентска възраст дори завършва академията в Свищов. Затова наследството му се оценява на около 1,4 млрд. долара. В последните години на развихрянето му в приватизацията на руско-българските банки (те толкова често сменят имена и капитали, че всяко конкретно посочване ще бъде невярно), партньорите са му Владимир Грашнов, Майкъл Чорни, Тодор Батков, Валентин Златев. През 2001 г. е сред учредителите на Бизнес клуб „Възраждане“ заедно с Илия Павлов и Васил Божков – Черепа. Емил Кюлев е и съветник на президента Георги Първанов.
Според авторитетната класация на сп.“Впрост” Весела Кюлева заема 95-о място сред стоте най-богати хора в Източна Европа. Състоянието на вдовицата е оценено на 400 млн. долара. Така тя измества другата овдовяла българка Дарина. В момента (2007) пред Весела Кюлева по богатство е само Васил Божков, който се нарежда на 51-ва позиция. След още 10 години вдовицата Кюлева ще разпродаде всичко, за да прибере за себе си поне сигурното. И правилно. Защото беше подхванала един транспортен бизнес с братя Галеви... Освен това вторият й мъж е един не особено умен футболист – Мартин Станков.
От Емил Кюлев Весела има двама сина, а освен това е настойница на още едно кюлево момче от първия му брак. (Името на първата му жена е тайна, но според някои източници тя е сестра на един писател, когото познавате добре – аз съм го осветил в книгите НИЕ, Валентин Пламенов се казва.)

Жестока професия е “жена на богаташ”. Особено пък за жени на такива богаташи като нашите на т.нар. Преход. С откраднати пари от една епоха и преумножени в следващата, когато още нищо не е забравено. Дори от хората, камо ли от Господ. Защо не ми вярвате, като разправям, че ако на родителя се размине приживе божието възмездие, плащат неговите наследници. Жестоко, до дупка, до дъното на размера на извършеното зло. (И не става дума само за пари. Тук просто темата е такава. Щото мога да попитам: познавате ли някой насилник, който да е умрял щастлив?)
“Ама това са само примери, няколко, нетипични за обикновените хора”, ще кажете. “А и на всичко отгоре се отклонявате от темата!”
Не, не се отклонявам. Разправям за съдбите на известни на всички нас жени и мъже. Ако разказвам за съдби на хора от махалата, изобщо няма да ми обърнете внимание. Ще махнете с ръка и ще кажете, нали: “Голяма работа, това всеки го знае, и в нашата махала е така.” Ха! Хванах ви в противоречие, в глупаво противоречие. Като сте убедени, че “и във вашата махала е така”, защо си мислите, че на Вас точно такова нещо не може да ви се случи?! Струва ли си риска като тъпи пеперуди сами да се тикате в огъня, за да изгорят пеперудените ви крила. Това е против вродения човешки инстинкт за самосъхранение. А дали има нещо по-силно от него, особено при жените? Друг да определя.
Аз да довърша за целта на моите ЧАСТНИ разсъждения тук. Преди да приемете някое примамливо предложение днес, помислете си дали ще можете ли да платите утрешната му цена. Конкретно:

Гледам, всички гледаме, слушаме, четем... за ежедневните разни дефилета на руси, къдрокоси, дългокраки... мускулести, нискочели, обезкосмени... празноглави млади. За старите мераклии не отварям дума, защото те са само смешни. Докато сме млади - в началото на играта “Живот”, можем да си позволим да бъркаме, да връщаме ходове, да се подиграваме. Има много “място” - искам да кажа време - пред нас. И  така докато разберем, видим, уверим се, че вече няма къде “да местим”! Защото, докато сме можели да избираме, сме имали никаква, или  някаква грешна, стратегия. Трябва да се мисли предварително, драги, а не следварително да споменаваме “чужда мама” или “имала глава да пати”. 

-----------------------------------------------------------------------------------
За оживелите жени-късметлийки, от рода на Жени Калканджиева, Ивайла Бакалова, Цеци Красимирова, Наталия Гуркова, Евгени Минчев, Слави Трифонов... (ох, пардон, последните двама са различни от жени – гейове са) ще разказвам нататък. Мисля, че няма да забравя.
------------------------------------------------------------------------------------

 

ДЕЦАТА.  ТРЪНИ ИЛИ КОРОНИ

 

Мога да приема някак възражения от рода на “Защо се месиш в моя живот. Той си е мой. Ако искам, ще го пилея, ако искам, ще го прекъсна дори...” – Май дотук. Макар, че относно самоволното прекъсване, дори Господ е против. А колкото до пилеенето, аз съм съгласен само докато не се появят децата. След това собствената ни отговорност става с главна буква и задължителна. Защото... Защото някои казват, че от хората след смъртта им остават само струпаните камъни и написаните думи. Което не е съвсем вярно. След всеки човек остава неговото бъдеще, което е нищо друго освен децата му. А децата, съобразно, това което сме им дали, могат да пораснат като тръни в запустяла градина или да увенчаят с корона нашето вече минало.
Не ми обръщайте внимание. Още две думи... Всъщност – не. Думите, не две, а повече, ще последват след като разкажа някои конкретни събития от тази година, свързани с децата на гореописаните герои и героини на нашето съвремие.
- Имаше един Стефан Мирославов-Крушата, Ако го помните. Бандит, не – борец от отбора на Гриша Ганчев. Убиха го – Крушата, още в далечната 1993 година. В ловешкия му роден край, със снайпер от засада, както си карал Мерцедеса по шосето. Това беше първото регистрирано убийство на “мутра”, както ще бъдат наречени всички такива “круши” от “това дърво”. През тази 2003 година убиха и сина му. 17-годишен към момента на изстрела. Това се случило някъде в Америка. След смъртта на бащата грижата за малкото момче поела бабата, майката на Крушата. Защо не рождената му майка, не зная. Бабата го изтикала до гимназията и той емигрирал в САЩ с надеждата там да попадне на добър треньор, който да го направи борец като баща му. Е, попаднал на един приятел, и той българин, с когото живеели в една квартира, където една вечер се скарали и... Откъдето дошло, такова станало.
- “Няколко момчета на възраст около 16 години се вихрят чисто голи на подиума в известна столична дискотека. Всичките са пияни и участват в конкурса “Мистър Палатка”. Наградата на победителя с най-голямо мъжко достойнство е бутилка водка. (Намерено в “168 часа” от 9.05.2003) “Много съм къркан и не знам дали ще ми стане оная работа”, крещи пред микрофона на диджея нахакан плейбой, който е останал само по червени прашки. После скоростно ги сваля, защото борбата за призовото място е жестока. Любопитното за пъпчивите тинейджъри състезание е организирано от диджей Тони-Джи. “Не съм ги питал на колко са години, но бяха големи. Нашата дискотека се слави с най-строгия контрол. Никога не можеш да минеш през охраната, без да ти искат лична карта. Недейте да лъжете хората. Не е възможно да бъдат на 16-17 години”, ни казва Тони-Джи.” (Интересно защо като е толкова готина дискотеката, името й не присъства в интерюто на Красимир Боев.)
Но има още интересни неща в този репортаж: “Трябва да бъдат въведени много строги наказания, за да бъдат предотвратени подобни неприятни инциденти” (инциденти ??), коментира пък Евгения Живкова – член на комисията за децата, младежта и спорта (!!). Според депутатката от БСП (Аха, депутатката! Значи става въпрос за Жени Живкова, а не за някоя си Евгения Живкова.) е необходимо да се търси отговорност и от родителите на децата. “Бях направила подобни предложения в Комисията, но за съжаление те не бяха приети”, допълни тя.” Интересно дали е потърсена отговорност на други членове от семейството на депутатката (Владимир Живков, Иван Славков, Тодор Славков), участвали в много подобни “инциденти”? - “Кура ми Янко”, както казваше народът преди. (Янко е партизанското име на Тодор Живков.)
Интересно може ли да бъде потърсена някаква отговорност от следващия, изказал се в репортажа на Красимир Боев – диджей Станчо: “Не знам защо толкова се впечатлявате от подобно нещо. Аз също организирам подобни партита и никога не съм питал за възрастта на тези, които събличам. Щом охраната ги е пуснала, значи са над 18 години. Знам, че се събличат и непълнолетни, но това си е въпрос на възпитание. Миналата седмица в дискотеката, където работя, са се чукали на бара. Събличането вече не е толкова интересно.”
А интервюиращият журналист Красимир Боев носи ли някаква отговорност? Днес едни се чукат на бара, утре ще бъдат дъщерята и синът му. Би било интересно, ако внуците боеви се окаже, че са заченати на бара. Престижно, нали...
- Тази година беше арестуван рапърът Ванко 1, един от най-добрите приятели на вече познатия ви Мишо Шамара. Той е роден в пловдивския цигански квартал “Столипиново”. Родителите му имали къща там, но преди 18 години я бутнали и им дали апартамент пак там. (Що ли са я бутнали властите? Вероятно е била незаконна.) Репортажът, от който цитирам отделни пасажи, е във в.”24 часа”, 11.05.2003. Той е гарниран със снимка на “новата сграда, която Ванко 1 строи в Пловдив”. Виждаме 7-етажна масивна сграда във формата на пирамида, чийто връх е подчертан със статуя на Христос, копие на известната Христова статуя в Рио де Жанейро. Разбира се, по-малка.
Ангелина Димитрова, “майсторката” на репортажа в “24 часа”, си е направила труда да отиде в “Столипиново” при бабата на Ванко и да я интервюира: “Възрастната жена отвори едва-едва вратата, но заяви категорично, че не се страхува за внуците си. “Няма от какво да се тревожа – каза бабата. – Това, което говори полицията, са пълни глупости. Ръцете ни се изкривиха цял живот да работим, на село гледаме животни. От това са ни парите”. Тя отказа да съобщи името си.”
Според полицията в Пловдив, които са задържали сина Ванко, баща му Петър Главчев и братовчед му Димитър Рачелов, тримата са  сводници. “Девойките”, които били под закрилата им, са пълнолетни и са практикували във Франция, Италия и Испания. Никоя от тях не е тръгнала насила. Обикновено вземали по 50 евро за половин час.
Според Ванко 1: “Светът се върти около парите, приятели няма. Имаш ли пари – те уважават. Ако нямаш ни една кинта, никой няма да ти обърне внимание. С Мишо Шамара отношенията ни са по съвсем друга схема. На този етап той ми е най-добрия приятел. Не съм планирал да имам толкова  деца, но винаги, когато жена ми е забременявала, съм желал да роди бебето. Самият аз съм едно дете, а страшно обичам хлапетата.”
Журналистката завършва репортажа си така: “Ванко 1 няма брак с майката на децата си, но двата държат един на друг и подписът не им липсва. Планират да се венчаят все пак тайно, както направил Мишо Шамара, на когото кумували.”
Съдът ще осъди Ванко 1 за склоняване към проституция. На колко не е толкова важно. Защото депутатката Татяна Дончева от БСП ще внесе в Парламента поправка в наказателния кодекс, наречена впрочем “Поправката Ванко 1”, съгласно която за “склоняване към проституция не може да се говори, ако жената-проститутка е била съгласна”.
Какви според вас ще израснат децата на Ванко 1 - тръни или корони? Татяна Дончева няма да има деца. Слава Богу, все пак.

Далеко напред в бъдещето, след 17-18 години, когато за президент ще бъде избран един, който на дърти години ще се разведе с жена си – лекарка и ще й остави две деца, за да се ожени за една попрезряла като него, и тя женена с дете от друг, тръгнала на млади години от екипа на Слави Трифонов, комуто е била секретарка... по улиците на България ще започнат едни протести с искания за оставка на демократично избраните премиер, правителство и, отбележете, на Главния прокурор, който извърши своето задължение - да обвини цели 6 фамилии от най-големите приватизатори, фалшификатори и хазартни босове по време на Прехода. Повдигна КОНКРЕТНИ обвинения, а не татарчения по филчевски, които станаха достатъчни, за да влязат те в ареста, чакайки своите бъдещи присъди от Уважаемия съд. И тогава Президентът парясник, “мобилизира” на улицата Децата, за да ”спаси” Родителите им.
Няма да коментирам целите му, нито начините за активиране на протестите, а само участниците в тях. Написах Децата, защото главните действащи лица са млади хора - от 17-18 годишни, които заявяват, че в момента следват в престижни университети в Англия, САЩ, Канада и са се върнали тук, за да “събудят българите”, до към 40-годишни майки и бащи, хванали за ръка собствените си деца, за да викат заедно “оставка”. Всички те са здрави, жизнерадостни и добре облечени. То и исканията им изобщо не са социални, те не искат хляб и работа от правителството, обяснявайки същевременно, че България е най-бедната и най-слаборазвитата страна в ЕС. Те не искат и по-високи пенсии за родителите си при които са върнали, а само “да ги събудят”. Те искат “оставка”, “сега тук и веднага”, като заявяват и начините за постигане на целите си – усмихнати хвърлят яйца и червена боя по Министерския Съвет (по Президентството  - сакън!), въртят на шиш “дебели тулупи” с образа на премиера и главния прокурор (Президентът, сакън), провесват бесилки на площада, влачат черни найлонови чували и ковчези за управляващите (за червената опозиция – не, сакън)...
Как си обяснявате млади образовани хора, следващи на Запад, явно не живеещи в недоимък, да плашат със смърт свои сънародници?!
МОЕТО обяснение: Това са децата и внуците на бившите български комунисти в България от Тошово време, както и на слугите им в Прехода, т.нар. автентично десни, а всъщност подпъхнати в демократичното общество тарикати и мошеници, и не на последно място - виновни и гузни, страхуващи се от извършеното в миналото и сегашното време. Злобата, желанието за мъст, явната наглост, която демонстрират Тези млади хора, те са наследили от татковците и дядовците си, работили “по комунистически”! Парите с които следват в чужбина, живеят добре и тук и там тези млади хора. не са “изкарани цял живот с изкривени от работа ръце”, а са дадени на заем “от червената банка”. Кой друг, освен собственик или акционер в “червената банка”, ще може да си позволи да издържа студент в чужбина. Та нали 200-те лева пенсия са по-малко от 120 долара?! Което дава 1500 долара годишно?! За какво по-напред? Това са очевидни, не  - очевадни неща. Така е логиката.
Другото... Другото вече е казано, казвано, милиони пъти. Има го даже в народния мъдър фолклор: “от маймунка – маймунки, от кратунка – кратунки”. От лоши и злобни родители не може да се очакват деца-корони! От тъпи, неразбрали накъде върви Светът, родители  – също!

Не знам дали тук му е мястото да пиша за спорта и за футбола в частност. Но все пак имам основание. Спортът се практикува от младите хора и от децата, той възпитава у тях – как беше: основни човешки добродетели, здрав дух в здраво тяло, любов и уважение към Родината... Ох, ако това е вярно, да ви разкажа за едно събиране на шефовете на футболните клубове от Висшата лига, състояло се на 13 май 2003 година в правителствения, по Тодорово време, столичен хотел “Рила”, на което въпросното т.нар. “футболно Г-12” се е обявило “срещу корупцията във футбола и плащането на съдии и съперници под масата”. Репортажът в “24 часа” е допълнен със големи снимки на: Тодор Батков – “Левски”, Васил Божков- Черепа за ЦСКА, Гриша Ганчев – “Литекс”, Митко Събев – “Нафтекс”, Георги Илиев – “Локомотив Пловдив”, Младен Михалев-Маджо за “Славия”, всички те присъствали лично на тази среща. Допълнително свалям от репортажа имената на: Николай Гигов, президент  на “Локомотив София”, Христо Порточанов, шефът на футболната лига Валентин Михов, шефът на БФС Иван Славков и изпълнителният му директор Иван Вуцов, членовете на изпълкома на БФС Николай Цветин, Лъчезар Танев.
И припомням само за Христо Стоичков, че още не си е платил данъците върху премиите от мондиалите 1994 и 1998 година. Няма и да си ги плати. Размерът не е голям, някъде около 15 000 лева общо. А и майка му Пенка, дали помните, беше дарила за детския футбол 8888 лв. Но въпросът е съвсем принципен! Защото той е “нашият Христо”, кумирът на Децата и техните Родители! Нали?! (В края на 2004г. държавата ще му върне едни 2400 лева. Били надвзети...)
Чуйте го, него лично, пред придворния му журналист Владимир Памуков (в.”Труд”, 1.08.2003): “Каня бирниците си на яхта и голф. Готов съм да им поема почивките, ако пожелаят.”
Чуйте един друг- журналиста Георги Милков-Лорда (нали помните, че този беше “нашият човек” в Пакистан по време на усилията на САЩ да заловят Осама Бин Ладен): “Ние, българите, си мерим Стоичков от нашата си камбанария. Един непсуващ Стоичков е като Китай без Мао Цде Дун. Спомням си как с приятели се заливахме от смях, докато гледахме запис на някакъв мач, в който дават Камата в едър план и на забавен каданс. От устата му се лееше огън и жупел. Нямаше звук, но ние четяхме по устните му. Майката така, и така, че така... Беше великанско! Краят на света! Сякаш виждаш древния Помпей да потъва залят от лавата на изригналия вулкан Везувий. Да чуеш такава всепроникваща и по балкански изчерпателна псувня на улицата е много грозно. Но от устата на Стоичков, и то срещу някого от вражески отбор или несправедлив чуждоезичен съдия – о, това вече е друго. Докато гледахме Стоичков как сквернослови ние всички бяхме с него. Вътрешно го подкрепяхме. Особено когато псуваше някакви надути пуяци от западната част на Европейския континент...”

Заявявам своето категорично мнение:
Такива “Лордове” не заслужават да имат деца! Те са вредни и излишни за България. Ако искаме България да стане нормална държава като някоя от западната част на Европейския континент!
 Както децата на Осама Бин Ладен са ненужни за Афганистан! Както на Саддам Хюсеин децата - за Ирак:
В.”Сега”,25.07.2003, не е подписано: “Внук на Саддам удържал 200 янки! 14-годишният внук на Саддам Хюсеин, който загина в сряда вечерта заедно с баща си Кусай, чичо си Удай и един бодигард, е отбранявал последен вилата в Мосул, която бе атакувана от 200 американци, подкрепени от хеликоптери. Момчето е продължило да стреля с автомат Калашников, след като другите трима са били убити от противотанкови ракети. Накрая и то било застреляно на стълбището.”

И знаете ли как коментира това един “прелитащ над печата “Сегаджия”? – “Та, американците убили убийците и мъчителите Удай и Кусай Хюсеинови, белким спре убиването. Покрай тях в суматохата убили и едно 14-годишно момче, не че с кеф, ама все пак било роднина на лошите. Явно това мирът и свободата се оказват една доста убийствена работа. И понеже мирът излазя по зор от войната, взели да дирят ортаци за него. А по ортак от нас къде?”
Познавате ли по-гадни, вредни и излишни хора от комунистите и техните деца?




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 468507
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930