Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2020 16:32 - НИЕ-519 Междувременно - по света
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 255 Коментари: 0 Гласове:
0



 

МЕЖДУВРЕМЕННО – ПО СВЕТА

 

Дотук беше “у нас”, сега “по света”:
На 5 февруари 2001г. вечерта на станцията на московското метро “Белоруская” избухва бомба. “СТОПРОЦЕНТОВ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ”, е казал московският кмет Юрий Лужков. Жертви няма, но 15 души са ранените. “Пак ни накараха да се боим. Всеки от нас. И спасение от този страх, уви, няма! – възкликва Ася Столярова журналистка от електронното издание Утро.РУ”, чета във в.”168 часа”
Най-напред да поясня думичката “пак”, пък после ще обясня защо избрах да ви цитирам точно този “168 часа” от 9.02.2001.
При подобна бомба през 1996 година в московското метро, само че на станция”Серпуховская, загинаха 4 души, а 12 бяха ранени. Само след 7 месеца, само в Ню Йорк ще загинат 3000!
Сещате се, нали за какво говоря? – за 11 септември 2001 година! А защо в.”168 часа” ли? Защото само на 10 сантиметра от съобщението за Белоруската гара някакъв, подписал се КРАЛИ МАРКО!?, е написал:
“Вестник “
USA Today” цитира служители от разузнаването на САЩ, според които ислямските терористи масово използвали електронна поща, компютърни файлове и графично шифроване на образи, за да си предават карти и фотографии на лица, както и на инструкции за атентати. Тази информация най-често съхранявали в чатове и порнографски сайтове. Арабският терорист Бин Ладен започнал да използва този метод за предаване на информация още преди 5 години, но напоследък прибягвал към него по-често, след като разбрал, че САЩ подслушват сателитния му телефон и го следят.”
Какво научаваме от тук? Че Бин Ладен се страхувал от службите на САЩ, щото те го следели и подслушвали. И какъв въпрос бихме си задали – А от руските служби защо не се е страхувал? Те не го ли следят и подслушват? И още един въпрос си задаваме: След като на третия час от атентата на Белоруската гара официалните руски власти обвиниха чеченците за бомбата, ЗАЩО часовият вестник споменава в такава терористична връзка Бин Ладен, който се крие в Афганистан, а не в Чечения?!
Важни въпроси са тези. Аз имам едно обяснение: Журналистите от в.”168 часа” са информирани повече от нас за атентаторите, но защото са тъпи, не са се сдържали да се изфукат колко много знаят. И се получава “пробойна”. Когато след 10-ина страници разказвам за атентата срещу кулите-близнаци в Ню Йорк, ще дам допълнителни доказателства за терористичната връзка между Бин Ладен и руския премиер Путин. И няма да учудя никого.

Няколко дни преди Великден, от 10 април 2001г., Европейският Парламент прие решение, че БЪЛГАРИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА ПЪТУВАТ БЕЗ ВИЗИ в шенгенското пространство. Това означава:
- към досегашните Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватска, остатъчна Югославия, Македония, 3-те прибалтийски държави, Беларус, Украйна, Молдова и Румъния, където и досега пътуваме без визи
- да се добавят Германия, Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, Испания, Португалия, Италия, Австрия, Гърция, Швеция, Финландия и Дания.
Остават забранени визовите държави: Великобритания, Ирландия и Исландия, Норвегия, Швейцария, Босна и Херцеговина, Албания и Турция.
Важно е да се отбележи, че безвизовия режим не е безсрочен. Той е за 90 дни на всеки 6 месеца. Той не означава, че българите ще имат право да учат или работят в тези страни – за това ще им трябват специални разрешителни.
А знаете ли как коментират това събитие - защото то наистина си е събитие – нашите стари комунисти и млади социалисти, искам да кажа любителите на “необятния Съветски Съюз”? (Чудех се дали да поставя въпросителна на края на изречението.)
- Георги Шарабов, спецпратеник на в.”Труд” в Брюксел: “Визите за български граждани, пътуващи в страните на Европейския съюз отпадат. Това изглежда притеснява властите в София, че ще има масово изселване на хора на Запад.”
- Мила Попова, пратеник на същия “Труд”, но в Залцбург, алармира с друга опорна точка: “България изостава от Европа.”
- Георги Готев анализира в “Сега”: “Знамето на ЕС не печели избори. То не помогна на ОДС. Нямаше полза и от форума на Европейската народна партия в София, не беше осребрен и бонусът с падането на визите. Европейският флаг не помага на политиците. Особено на онези, които се стремят да се харесат повече на Запад, отколкото в собствената си страна. Имаше ли смисъл тогава това усилие? В най-добрия случай такава агитация се приема само от този електорат, който и без това си гласува за сините. Оказа се, че “препраните” послания, повтаряни от чужди авторитети по молба на софийската синя централа, определено дразнят средностатистическия българин.”
Пък другият Георги - Шарабов, се страхуваше, че средно статистическият българин масово ще се изсели в Европа. Съвсем са се дезориентирали другарите. Дори и европейският флаг не може да им помогне.
- 27.02.2001, пак вестник ”Сега”: “Принудени от реформаторите да преживяват средно с един долар на ден, молдованците предпочетоха на изборите комунистите, които им обещаха по 2 долара дневно.”
Сигурно това е шегичка, а? Не мога персонално да насоча този въпрос, защото тя не е подписана.

“Става нещо лошо в ЛИБИЯ”, написа чак през април 2001г. вестник “24часа”. Вярно е, че делото за 6-те медицински лица, обвинени за умишлено заразяване със СПИН на 393 либийски деца, е насрочено за 28 април, но тя, историята е стара. Започва след като Муамар Кадафи се ядоса на нова България. До смъртта на Тодор Живков през 1998 година проблеми с нашите здравни помощници в Либия нямаше. Чак в средата на 2000 година стана известно - у нас!, че в Либия са били арестувани пет български медицински сестри и един лекар и срещу тях се води дело. Ще кажете, че преди да завърши съдебното дирене, не се знае нищо, а първото дело срещу българските медици в Народния Съд на Либия е отворено на 7 февруари 2000 г. Но се оказа, че сънародниците ни са били арестувани, малтретирани и изтезавани зверски – по либийски, почти две години преди тази дата в предварителния арест. Кой може да се ангажира с твърдение, че нашите власти не са знаели за това? 
Имам предвид правителството на “синичкия” Костов, но най-вече тукашните приятели на комунистическия режим на Кадафи - нашия Тодор Живков, зетя му Иван Славков, председателя на Съюза на АБПФК Велко Вълканов и редица по-нови депутати на БСП като Илия Баташки, Георги Първанов... Отделно нашите медици не са сами в либийските болници. Те имат колеги, други българи там, имат роднини и приятели в България... Да се твърди, че всички са научили за това чак на 1 февруари 2000 година е смешно. Не, не е смешно – нагло е! Прочетете отново в края на НИЕ-4 какви са ги ръсили – освен споменатите току що – и журналистите от нашите “обективни” медии, а после вземете да ми се извините за квалификацията “нагло”!
Шумотевицата около либийското дело, започнала чак през февруари 2000-та, затихна до края на юни месец. После никаква я нямаше, чак до април 2001-ва, както написах, когато беше извадена от чувала с чудесата, изтупана и послана на политическата българска сцена. Защо? Може да е “търкане на имидж” на отиващото си синьо правителство, може да е “удар срещу царя”, тъй като са известни връзките му с арабските династии, може да е изместване на фокуса на българските проблеми в момента... Не зная, а и не искам да гадая. Предпочитам да покажа насраните гащи на българските комунисти, приятели на Кадафи от време оно. Не старите им насрани гащи, проснати да съхнат на историческото слънце, а новите им такива, в които те продължават да екстрементират.
- Иван Славков, интервю пред Севда Диновска (ама, разбира се!) във в.”Труд” от 10 май 2001: “Нашите политици проспаха всичко. Затова обвинявам нашата дипломация – тя е виновна, че хората ни са още в затвора. Когато нещата вече са дотолкова забатачени, човек не може да се ангажира с абсолютно нищо. Пък и не можем да искаме нещо, щом продължаваме да играем по свирката на американците.”
Забелязвате ли – изобщо не става дума за вина на българите. Основното е “да не играем по свирката на американците”. Другото ще се уреди. Този Славков е престъпник, за него няма значение, че 393 деца са заразени със СПИН умишлено. Или пък си знае, че “заразяването” си е чист шантаж от страна на Джамахирията.
- Недялко Йорданов пред “Труд” на 17 юни 2001: “Нищо не може да оправдае едно правителство и един президент, които не алармираха света навреме, не вдигнаха тревога, не предизвикаха световното обществено възмущение. Нима върху България ще се изсипе нов позор? Нека покажем поне ние – техните сънародници, че ще се вдигнем до един в тяхна защита. А позорът да остане върху тези, които макар че си отиват, не могат никога да бъдат оправдани.”
Чудя се на поета Недялко. Беше седесар по време на началото, а сега пише, че нищо не може да оправдае правителството и президента им. Присламчва се към Царя (не в този текст – на други места), пък когато царя си тръгне, ще пристане на премиера Борисов, ще “шавне” за малко към Орешарски, после пак ще се поправи... Всъщност си е обикновен калтак, искам да кажа безкрупулен използвач, който може да се хареса, временно разбира се, само на друг по-голям от него такъв. Истинските червени знаят това, и не допускат дребни доказани мошеници, освен да ги използват за прислужници. Това му е проблема на поета. И отново ще повторя, за не знам кой път, че Господ не е прав, когато дава добър талант на чурук хора.
Още дълго време либийският проблем ще бъде ваден/прибиран за  политическите цели на наистина виновните български политици, които играят по съветската свирка на Муамар Кадафи. Накрая една смела жена, не е българка! -  Сесилия Саркози, ще заложи себе си и ще успее. Но това ще стане чак в 2007 година. Дотогава... ами четете! И мислете, българи-юнаци!

Парадоксално, но факт: предопределеното ЕВРОПЕЙСКО РЕШЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ не помогна на СДС-Костов да удържи управлението на страната, а бетонира за години напред комуниста Георги Първанов.
Нали правите разлика, че написах само Георги Първанов, а не БСП-Първанов. Има и умни, и честни, комунисти, които не приличат на Недялко Йорданов. Те разбират, че спасението им и реализацията на идеите им, макар и малко модифицирани, могат да бъдат осъществени само в една социалдемократическа ЗАПАДНА страна. Пред тях има бъдеще.
Пред другото комунистическо крило – съветско сталинистко, което  днес и утре харесва Русия на Путин, няма бъдеще. Ще ви представя няколко от глупавите комунисти - коне с капаци, от описвания период.
- Георги Шарабов, “Труд”, 10.05.2001 (извинявайте за повторението на имената, вероятно днес Шарабов е на смяна в “Труд”): “Според най-новото проучване на Евробарометър, едва 35 на сто от европейците ни искат в ЕС, а 42 на сто са против. Ама какво искат от нас европейците бе! За това как се спазват човешките права, да се обърнат към сина на правосъдния министър (Теодосий Симеонов в кабинета “Костов” – бел.моя) – той ще им разкаже. За демократичните принципи да питат царя, който покрай съдебната си регистрация за изборите стана спец по ефективното функциониране на институциите. За околната среда – гледай ги какви са профани – че то у нас не остана предприятие, което да работи и да трови въздуха, почвата и водите. А обеднения уран ни го натресоха съюзниците от НАТО, ама нали знаете – на харизан кон зъбите не се гледат. Явно в Брюксел статистиката им куца и затова разширяването на съюза ще ги завари неподготвени. Дето се вика, голям го извадиха – барометъра де – пък неточен. Затова наздраве и да ви е честит 9 май.”
За невнимаващите в текста пояснявам: 9 май е “Денят на Победата”. Денят на скромна и глупава Европа е 8 май.
- Къдринка Къдринова, “Сега”, 23.07.2001: “Г-8 окървави Генуа”
Става въпрос за срещата на 8-те големи в световната политика в италиянския град Генуа. (Те са седем – Г7, но на тази среща е поканен да се присъедини и Путин). Докато 8-те лидери разговарят в залата, отвън протестират “антиглобалисти” – кавичките са, защото цитирам точно г-жа К.К. Тези антиглобалисти не протестират мирно. Нещо повече – “предната вечер бомба, хвърлена от тях, осакати млад полицай. Затова колегите му бяха особено настървени не просто да бият, а да пребиват.” И логично на следващия ден “карабинер застреля от джипа си 23-годишен антиглобалист, замахнал с пожарогасител срещу полицейската кола”.
После Г-8 окървавило Генуа, нали?!
“Разбира се, срещи на “Големите” не може да няма. Светът ще е прекалено несигурно място за живеене, ако те спрат да си контактуват. Но може би просто трябва да спрат да си вярват, че всичко в него зависи само от тях. Както в Генуа им беше припомнено, те са само 8. Останалите сме 6 милиарда.”
Бре, каква самонадеяна кифла! Ох, трябва да бъда по-внимателен към жените, особено ако са комунистки. Да си спомним пак “черния ангел” Виолета Гиндева. Да не се успокояваме, че тя напусна ВС на БСП - преди малко. Комунистът козината си мени, но нрава – никога.
- неподписано в “Сега”: “Повечето ми приятели се пренасочиха към Лазурния бряг, където туристическия сезон е в разгара си”, разказва 20-годишната Дима. Предимството на младежите било, че се разбирали лесно с руснаците, които са залели курортите там.”
Кои ли са и какво работят на Лазуртния бряг приятелите на 20-годишната Дима в разгара на туристическия сезон? Задавам този въпрос, защото има един натрапващ се отговор. Приемам обвинения в мнителност.
- Светослав Терзиев, знаете го – от “Сега”, и той: “Световните лидери се усетиха обсадени. Къде да се скрият, за да намерят спокойствие? Може би най-добри условия предлага Международната космическа станция. Сигурно е, че до нея няма масов транспорт.”
Ох, какви шегаджии са тези агент-журналисти. 24.03.2001, в.”Труд” – на предпоследната си 34 страница чак, пише: “Вчера останките от гордостта на съветската космическа техника – орбиталната станция “Мир” паднаха в Тихия океан.”
Да-а-а. До там наистина няма масов транспорт...

В началото на юли вестник “Сега”, разбира се на 1-ва страница, разбира се без подпис, пише: “МИЛОШЕВИЧ ще “натопи” западни лидери в Хага, съобщи вчера лондонският “Телеграф”. Адвокатите на Милошевич шели да посочат, че трима бивши британски външни министри – лорд Хърд, лорд Карингтън и лорд Оуен са дали “зелена светлина” за много от действията на бившия югопрезидент, в т.ч. и за използването на сила.
Адвокатите на Милошевич... щели... посочил някой журналист от “Телеграф”... че 3-ма... казали... Фрашкано с факти, нали?!
Ето един факт, публикуван е в нашите медии, при това 3 месеца преди адвокатите на Милошевич да тръгнат да плашат. Вестник “Сега” от 3 април 2001, Лилия Попова: “1 април изигра лоша шега на доскорошния властелин на Югославия Слободан Милошевич. След безсънна нощ, прекарана в кръгова отбрана на личната му гвардия срещу полицейските части, обградили луксозната резиденция, той осъмна в централния белградски затвор. Предния ден в Сърбия вървяха залагания – ще изпълни ли Слобо заканата си да сложи край на живота си, като преди това разстреля вярната си другарка Мира и дъщеря си Мария (ала Хитлер и Ева Браун), или ще се предаде? Според вътрешния министър Милошевич е прекратил истерията си, след като разбрал, че арестът не е по искане на Хага. В Белград върви слух, че властта  е обещала на Слобо да не го предава на трибунала и да позволи на семейството му да замине за чужбина.”
То пък една чужбина – Путинова Русия.
На 28 юни 2001г., само 3 месеца след арестуването му, Слободан Милошевич е предаден на международния съд в Хага. Все пак нещо ще стане истина. Милошевич ще умре в затвора, без да дочака присъдата си. Сред обществеността върви слух, че се е самоубил.
Няколко любопитни подробности, прочетени в нашите вестници: И двамата родители на Милошевич са се самоубили. Жена му Мира е наричана “вещицата от Белград”. Адвокат на Слободан Милошевич е някой си Тома Фила, който е бил адвокат и на Йосип Броз Тито.
И няколко реакции на други известни личности: (Ще пожаля нашите приятели на Слобо, подминавайки мненията им.)
- американският президент Джордж Буш: “Това е знак за стремежа на новото ръководство в Белград да откъсне Югославия от трагичното й минало и да я насочи към по-светло бъдеще.”
- първият дипломат на Русия Игор Иванов: “Това може да запали пламъците на сепаратизма в страната, чиито институции са много слаби в момента.”
- британският премиер Тони Блеър: “Това е много добра новина за нас. Винаги сме твърдели, че Милошевич трябва да бъде изправен пред трибунала.”
- генералният секретар на НАТО Джордж Робинсън: “Поздравявам властите в Белград за мъдрото и смело решение, което взеха.”
- президентът на Хърватия Стипе Месич: “Предаването на Слободан Милошевич на съда в Хага със сигурност не ме кара да плача.”

РАЗПАДАНЕТО НА ЮГОСЛАВИЯ навлиза във финалната си фаза”. Заглавието е взаимствано от в. “Капитал” и е много ранно – още от 24 февруари. Затова в него се обсъжда само отделянето на Черна Гора в самостоятелна държава. (Това ще стане на 22 април – предсрочните избори, които ще доведат на власт Мило Джуканович.)
Черногорската независимост ще премине направо незабелязано на фона на “болките” – отминали и бъдещи, свързани с независимостта на Косово. Причината според мен е, че Черна Гора отдавна е любима туристическа дестинация на световни звезди, а Косово още по-отдавна е националистическата болка на сърбите (Марко на косово поле).
Всъщност не независимостта на Косово е главната опасност за бивша Югославия. За целите Балкани, и за цяла Европа и Света, “бурето с барут” е самото съществуване на все още Сръбска Комунистическа Югославия. Това е така - пак според мен, макар да съм убеден, че съм абсолютно прав – защото “Национализмът е последното убежище на Комунизма” (цитат е, но не зная чий точно). Едно нормално разделяне и последващо съседско съжителство между про-западноевропейските по генезиса си Словения и Хърватска, затвореността на помохамеданчените общности в Босна и Херцеговина, Косово и Албания, планинците в Черна Гора, тракийците в Македония и славянската същност на сърбите в Сърбия и Войводина, е ваксината срещу смъртоносния вирус на противопоставянето, идващ от “мъртвите сибирски полета”. (Те затова са и мъртви!)
Знаете кой, знаете и защо, е ПРОТИВ мирния процес, обхващащ Балканите. Комунистите, естествено! А-а-а, защо ги наричам комунисти ли? Че мога ли да нарека Слободан Милошевич и Муамар Кадафи (от “последната фурна”), или Владимир Путин и Александър Лукашенко (от предходната) другояче? Я, по-смелите да ми предложат друго обръщение. И не само да предложат, но и да имат доблестта да поемат отговорността за грешния си избор. Така има по-голяма вероятност Бъдещето да им прости! Тъкмо затова – защото искам да им огранича възможностите им да обличат “агнешка кожа” и “да преправят гласа си”, ОТНОВО И ОТНОВО повтарям имената им:
- Светослав Терзиев, в.”Сега”, 6 март 2001: “Да се опитаме да влезем в логиката на Петър Стоянов, за да го разберем. Той пламенно се стреми да вкара НАТО в България, като смята че на взаимни начала и България ще влезе в НАТО. Но след като НАТО е в Косово, това означава ли че косовските албанци или майката родина Албания, ще се присъединят към пакта? (Означава, разбира се, глупако! Даже мога да посоча и точните дати.) ... Петър Стоянов е набрал смелост да дава обещания за военна подкрепа на Македония, смятайки, че зад гърба му ще е НАТО. Алиансът обаче прави всичко възможно да не се забърква в нов конфликт и затова така упорито подканваше Скопие да не прибягва до сила за защита на границите си. Но той не би имал нищо против да прати българи да оправят положението, щом толкова им се иска. (Кое от написаното от теб, другарю ДС, е вярно? – България не прати войски в Македония. Нито НАТО поиска това от нея. НАТО е Косово и Македония, не защото иска нов конфликт на Балканите, а тъкмо обратното: Защото иска да предотврати нов конфликт в Косово. Който ще се случи на втория ден след изтеглянето; Путин веднага ще заеме освободеното място, разполагайки свои войски в Македония.)”
Не бил верен последният ми апостроф ли? Погледнете снимката-колаж към Терзиевата статия (който впрочем не е подписан). Тя е от тържествата в Рожен през лятото на миналата 2000г. Там президентът Стоянов приветства възторжено гостите на роженската поляна (а не на НАТО войските). Отдолу неизвестният колажист е написал: “Петър Стоянов поиска да пратим български войски да защитават македонските граждани. Любен Дилов-син и Красимир Каракачанов тутакси нарамиха пушките.” – Вярно бе! От двете страни на Стоянов са добавени ръчно изрязаните, бог знае къде намерени, снимки на Дилов с нарамена пушка и Каракачанов с препасан пищов.
Долни лъжци! Имам предвид точно автора Светослав Терзиев и страхливия му колажист, непосмял да се подпише.
Презрете ги тези!

Не мога да цитирам Петър Стоянов, който призовавал да изпратим български войски в Македония – няма такива. Има едно посещение на нашия президент при Борис Трайковски, където Стоянов говори за общите интереси на двата народа. Но мога да цитирам едни думи на Любен Дилов-син в “Сега” от 13 март 2001: “Македония ще продължава да ни боли, защото за македонската свобода и независимост са лети реки от българска кръв, и държавата Македония за първи път беше призната именно от български президент (“Президент”? – значи не става въпрос за премиера Филип Димитров, чието правителство призна Македония за държава, а за президента Желю Желев, който със скърцащи зъби направи същото 4 месеца по-късно) ... Батака с албанските банди го забъркаха в голяма степен  именно от НАТО  и е редно сега активно да съдействат на оправянето му. С пари, с международни политически усилия и най-вече с войници, ако се наложи.”
Да, да. Македонският президент Борис Трайковски, човекът на НАТО, загина в самолетна катастрофа през февруари 2004-та при авиокатастрофа над Босна с неизяснени и до днес извършители. Според логиката диловска виновни са албанските сепаратисти, а не путиновските чекисти?!
- Карикатурата на Христо Комарницки, другото комунистическо перо на в.“Сега” (9.03.2001), показва обърната войнишка каска, на която пише
KFOR. В нея гнезди едно страхливо бяло пиле с лаврова клонка в клюна си, а сянката, която то хвърля на стената е една черна хищна птица с две глави. И двете разтворили страшни черни усти.
- До тази карикатура се е изтипосал Христо Карастоянов-Дядото с думите си: “И тогава НАТО пристигна със гръм, за да ги защитава (косоварите), а ние същата тази НАТО я пуснахме да снове из България. Нали в края на краищата всеки път ТОВА е целта?”
Презрете ги тези!

Не! НЕ ТОВА Е ЦЕЛТА. Говоря за целта на нашите комунисти. Тяхната цел е България да остане съветска територия. На всяка цена! Напреко на нормална човешка логика. Напреко на продобития исторически опит. Напреко и независимо от националните ценности на българите. Без оглед на броя на погубените сънародници. После? “Какво после? Нали избихме всички наши врагове и населихме съветската провинция България с монголски татари, китайски хуйвейбини и комунистически руснаци. ТОВА ни позволи те да ни оторизират, и бранят, и бранят, като техни наместници в тая територия?!”
Ето още писмени доказателства за намеренията на българските съветски слуги. Старая се да включвам НОВИ ИМЕНА:
- Георги Трайков от “Труд”, 18 март 2001: “Внимателно с руската рулетка. Защото едно е да дразниш племе в джунглата, съвсем друго – сибирската мечка.”
- проф.Стефан Стойчев, в.”Труд” от 23 април 2001: “Договорът с НАТО обезличава суверенитета ни”.
- Валентин Александров (бившия военен министър), в.”Труд” от 28 април: “Бедни сме за НАТО”.
- Любомир Денов, кореспондент на в.”24 часа” в Солун (7 юни): “ Караме НАТО да влезе в Македония”.
- Любен Корнезов, депутатът от БСП, на 12 юли (Това е деня на подписването във ВНС на нова конституция): “Добавянето “и НАТО” към текста от конституцията “членството в ЕС”, е политическа провокация.”
- Огнян Минчев, политологът, нищи въпроса защо Симеон
II отказал в Парламента да отговаря на питане за политиката на България към Македония (датата е 4.08.2001): “Става дума за опит стъпка по стъпка да се промени цялостния статут на ролята на премиера. Един цар не може ли да бъде питан и разпитван от поданиците си, пък макар и в парламента”
(Ако вляза в стилистиката на О.Минчев, ще кажа: Не е редно на всякакви ояли се комунистически коментатори да се дава правото да пишат из демократичния печат. Но тъй като вестникът от който е цитатът Огнянов, е “24 часа”, си взимам думите за демократичния печат назад. Обаче ще цитирам думите на Владимир Дончев, заместник председател на ПГ на НДСВ пред БНР: “Познавам добре Огнян Минчев, той е бил мой преподавател по научен комунизъм.”)
- “Кадафи е железен мъж”, казва Емилия Юрукова, личната масажистка на “железния мъж” през годините 1992-1994 в интервю пред Севда Диновска от “Труд”. (В каква връзка го цитирам? Как да поясня... В боя влизат и ...старците, както се казва.) Думите на ...масажистката са казани в дните, когато Кадафи обвини Вашингтон за присъдата по делото “Локърби”, срещу агента на тайните либийски служби Али Меграхи, взривил самолет на “Пан Ам” над английското село Локърби 4 дни преди Коледа на 1988-ма и убил 270 души от 21 страни, плюс 21 жители на селото при падането си на земята.)
Накрая, без връзка да добавя, че на 2 март 2001 година Михаил Горбачов – разрушителят на СССР, навърши 70 години.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 462310
Постинги: 633
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031