Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2020 08:10 - НИЕ-441 Може ли курвар да стане гей
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 864 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

МОЖЕ ЛИ КУРВАР ДА СТАНЕ ГЕЙ

 

Не говоря за Доган. За него по-нататък. Сега да разкажа историята на новите “Хъшове от Канала” (старите ку-кувци) около Слави Трифонов, Камен Воденичаров и Любен Дилов-син (или червен).
Историята на кукувците няма да припомням в подробности. Сами си спомнете (НИЕ-1) тяхната кукла Ку-КУ. Ясно е защо тя се появи СЛЕД Десети ноември, но защо носеше образа на Тодор Живков, а не на Андрей Луканов? Това показва принадлежност. Към комунистическото крило в БКП, а не към царското такова. Запомнете! После, по Вал. Моллово и Дим. Попово време, те бяха мирнали. Появиха се обаче на 10-я ден на правителството на Филип Димитров с гадната си отвратителна “шега” за атомна авария в Козлодуй. Това също показва принадлежност – срещу СДС на Ф.Д. Запомнете! Тези “студенти” от Ку-ку пак изчезнаха, когато стана тяхната. Имам предвид, когато “сините мравки” и “най-чистият етнически българо-турчин” Ахмед Доган свалиха СДС от власт. И при Жан Виденов, докато той удържаше социалистическата линия и “бяса на долара”, тях ги нямаше. В средата на 1996г. обаче се появиха  първите открити опити за преврат вътре в БСП – спомнете си “Жан, иди си!” (НИЕ-3), и във в.”Ку-ку” на първа страница се появи Жан Виденов, държащ се за топките. Когато в началото на 1997г. Костов взе властта, той не замести на първа страница Виденов с топките. Защо? А, на бас, че ако не Костов бе взел властта, а Филип Димитров, маркучът на куку-помпата на която пишеше “Демокрация”, щеше да бъде заврян в задника на Фил Кенеди, а не на Жан Виденов. Това също показва нетърпимостта на кукувците към честния Съюз на демократичните сили. Онзи, който не е създаден от Луканов. Запомнете!
Дойдохме до описваните тук години 1997-1998. Когато Царят все още е далеко, но яйцето – изборът “БСП в СССР” или “БСП в Европа”, запали гъза на Иван Костов. (Дължа извинение на чителите си, че използвам думи като “курвар”, “гей”, “топки”, “яйца”, “задник”, “маркуч на кофпомпа”, “гъз”..., но така си говорят “ръ-куку-плескащите” – всичко това са техни цитати. Можете сами да ги прочетете в НИЕ-1 до НИЕ-3 включително. А новите им гъзоплещеници по Костово време следват веднага.) Само да довърша преди това с подгряващата предварителна информация за годините, когато ще стане ясно, че простотиите им няма да пробият при европейската партия ГЕРБ, и Гъзовете ще пристанат на Румен Радев, а не на Кристиян Вигенин, да речем. Това също показва принадлежност към онази част от комунистите, които са толкова тъпи, че се надяват да влязат в Европа с тези възгледи. Е, няма как да стане. Запомнете!
Само още нещо. Което е на порядъци ПО-ВАЖНО от конкретните извивки на ку-кувата история. Кукувците развращават нацията ни със своите простотии и “ценности”. Правят децата ни наркомани, педераси и курвари, мързеливци, тарикати, бездуховници, простаци, унищожават моралните им устои, отричайки Любовта в семейството, Старанието в училище и на работа, Трудолюбието, Честността, Грижата за малките, Уважението към възрастните, за да стигнат до разстрела на Родолюбието българско, щом е в угода на тарикатщината им. Каква мека дума за съставомерните им престъпления! Един нормален съд, който неминуемо  ще се установи в родината ни, ще ги осъди безапелационно. Но това е дълъг процес във времето. А децата ни растат. Не можем да чакаме. Дотогава трябва да създадем обществена атмосфера на нетърпимост, ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ОБЩЕСТВЕНА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ТАКИВА.
В този смисъл съм задал въпроса в заглавието “може ли един курвар да стане гей”. Може естествено, но не бива да се приветства в никакъв случай такова ку-ку поведение!

Така-а. Намираме се в първата половина от управлението на “синия” Костов. В кавички, защото на синьо беше тръгнал само Филип Димитров. Иначе защо Костов се разправи с Движението, премахвайки гражданските му комитети (1994-1995) и превръщайки го в “синя партия” (1996-1997). По този начин занули зародилото се гражданско общество. Което единствено гарантираше истинско демократизиране на обществото и собственото му оцеляване в паметта на българите. И какво сполучи Костов? Замени чуждите “червени мафиоти” със свои “сини”. Е, и? Както казва един познат: разведе се с едната сестра и се ожени за другата, защото много обича тъщата. После тъщата ще го изгони от къщата и ще му останат само старите спомени – от ОДС и доживотни разочарования от ДСБ. Глупав син на глупави родители. От “курвар” стана “гей”.
Новият век приижда и е ясно, че той не ще да е благонамерен към комунистите от стария партизански тип. И се стига дотам, че баш твърдият Жан парафира българската молба за членство в ЕС (декември 1995) Дали пък затова старите комунисти, за които това е предателство, и новите им по-европейско мислещи синове, за които Жан си е Жан, не се обединиха и викнаха вкупом “Жан, върви си”?! Обаче и новият Иван не се оказа “стока”. Ще кажа, че “Борът” Тошо Тошев предстои да напише книга, наречена “Жан, Иван и другите”, от заглавието на която е видно, че за неговата  комунистическата ДС, Жан и Иван са от един дол дренки. Дали пък, защото в началото на 1998г. Иван се опита да приватизира газовите руски доставки?! (Вече разказах за това: “Мултигруп” - долу. “Овергаз” – горе.)
Каква е връзката ли?

·                      На 11 януари 1998г. бяха обявени нови конкурси за директори на БНР и БНТ. В това няма нищо особено учудващо. След промяната една от първите задачи на всяка нова власт е да постави собствени лица за шефове на медиите, сменяйки старите. Костов обаче прави такава смяна за втори път. Първият му избор за шеф на БНТ беше синият бард композиторът Стефан Димитров. В Радиото той, Костов, половин година търпя Виденовия избор Вячеслав Тунев. После опита със “синята” Лиляна Попова като и.д. още толкова време. И в началните седмици на новата 1998г. изведнъж настъпи спешно ново разбъркване. Какво го наложи?
Избраните нови шефове на БНТ и БНР също събуждат удивление.
Новият генерален директор на БНТ Иван Попйорданов е син на Йован Петров Попйорданов, много известен македонски войвода. Сестра му на Иван е жена на Георги Чанков, много известен БКП деец. През 1972-ра (на 32 години) е станал директор на киноцентъра в Бояна. Баща е на артиста Чочо Попйорданов (НЛО и „Хъшове“ в Народния театър).
Александър Велев, новият шеф на БНР, е негов дългогодишен кореспондент (но след 1990) в Германия, Сърбия и Македония. Син е на Радослав Велев, бивш главен редактор на в.“Работническо дело“. Александър Велев ще стане още веднъж шеф на Радиото – през май 2016, когато до избирането на Румен Радев за президент остава половин година. 

·                      На 16 януари 1998 година (следите датите, нали) четем в “Труд”: “Епохата “Каналето” вече свърши, обявиха вчера Слави Трифонов и Любен Дилов-син. Шоуто вече ще се казва “Хъшове”(?, аз) и ще се излъчва на живо от модния столичен клуб “Империал”, а първото предаване е на 25 януари 1998. По свое желание Камен Воденичаров не е в екипа. 96% от хората ни са тук. Независимо дали е “Каналето 2000” или “Спартакус 4000”, ако някой има нови идеи, с които другите не са съгласни, отива си да ги прави другаде”, разясни Слави Трифонов. “
(В скоби едно мое учудване: Камен Воденичаров е собственикът на марката “Каналето”. Но си отива той, а не Учиндолеца. Защо? “Причините определено не са финансови . Няма да коментирам нищо. Това е дебела игра, заяви г-н Воденичаров.” И аз мисля така. Играта е дебела, но не е сексуална по линията курвари/педераси. Вижте по-надолу кой стои зад “Хъшовете”. Да допълня: С Воденичаров остават Марта Вачкова и Тончо Токмачиев, а след време и Дилов-син ще се раздели с Дългия. (Така му викат на Трифонов досега). И още да допълня – след години територията на Славчо ще е
bTV, а “Каналето” ще движи в БНТ.
Телевизии ли? Това журналистите, далеко не само телевизионни – както имах и честта, и удоволствието, да го пиша неведнъж - са образцови дупедавци. Нормалният човек започва да си мисли дали има смисъл да се дават пари за профилирани партийно медии, като е ясно, че ако се намери “спонсор” с повече пари, освен да насерат предишната си работа, друго не може да се очаква от ”журналистите”. По-добре противниците ти да харчат техни си пари за таквизи. Щели да пиша лоши неща за тебе?! Ами, да пишат. Който лъже, се излага повече.)

·                      В края на януари Иван Попйорданов е влязъл в конфликт с групата на Слави Трифонов. Отказал е на новото им шоу “Хъшове” да излъчват повече реклами на “Овергаз”, отколкото НСРТ разрешава. - “БНТ не е подписвала рекламен договор с “Овъргаз”, заявява във факс генералният й директор Иван Попйорданов” (в.”24 часа”). В отговор самият Трифонов дава специално интервю във в. “Труд” на 11 февруари (Лилия Христовска) в което казва: “Овъргаз не е спонсор, а рекламодател на Хъшове.”
“Тънка разлика” правят курварите, нали? И аз я правя: Хъшовете са от Овергаз, а не от Мултигруп. От Мултигруп са хората около Камен Воденичаров и неговото “Канале”. Славчо затова ще се обиди кръвно и ще го държи, докато умре. Аз никъде тук не виждам нищо... художествено. Една само озъбена наглост и алчност. Но пак показваща “профилираност”: С Костов и неговия ДС Б-отбор, срещу честността и на сини, и на червени. Запомнете!
От “Хъшовете” започнаха да наричат Националният Съвет за Радио и Телевизия “Не СеРеТе”. Аз се изразявам  грубо, защото с Дългия така трябва да се разговаря. Е, може би трябва по-“дипломатично”. Като Стефан Софиянски, който казва на следващия ден пак в “Труд” - “Търся спонсор, който да ме вкара в Хъшове” (интервюто е на Тодор Токин).

·                      На 8 февруари 1998 година Демокрацията разреши на “Хъшовете” да представят пред народа първото си самостоятелно ТВ-шоу. (Написах Демокрацията защото към този момент “хъшовете” нямат подписан договор с БНТ. “Договорът е само депозиран”, цитирам Трифонов в интервюто му с Лилия Христовска.) “Шоуто” им беше изключително скандално. В този момент в страната бе сравнително спокойно – нямаше ги протестите от преди година, правителството и НС работеха нормално, е, престъпността и мафията бяха във вихъра си, но това не е за сефте. Кое налага да се вещаят апокалиптични картини от рода на “демокрацията е в опасност” или “България е блато” – в по-нов вариант?
Давам моето мнение, след него следват няколко избрани цитати “за” и “против” новите/стари кукувци. Подбирал съм ги с надеждата, че ще се вгледате в Имената на изреклите ги и сами ще се ориентирате за “боята” на “хъшовете” и потребността на българската демокрация от такива.
- Аз: Написах вече, че в момента се решава съдбата на България за следващите десетки години, защото който спечели битката за руския газ, той ще управлява страната.
- В.“Труд“, 11 февруари 1998
Боян Биолчев, писател: „Липса на мяра. Но задача на интелектуалеца е да стои срещу правителството, за да има нормална държава.“
Стефан Цанев, писател: „Стига с тия хъшове. Но те бяха по-добри от техните събратя в новото бездарно „Канале“. След тези бурни реакции заради хъшовете обаче мен ме е страх да не се породи отново призракът на цензурата. Факт е, че имаше истина във всичко, което показаха.“
Любомир Начев, бивш м-р на вътрешните работи на Жан Виденов: „Пълен провал. Абсолютен кич. Прекалено цинично. Крайно време е да премахнем махленския период на нашата демокрация.“
Марко Тодоров, бивш м-р на образованието при Беров и Инджова: „Реакцията на медийния съвет е пресилена. Като опозиция хъшовете имат възможността да излязат от рамката на верноподаническото отношение към правителството.“
Красимир Райдовски, медиен съветник на Виденов: „Фирма Хардланд да оборудва газова камера, в която да бъдат екзекутирани всички хъшове. Да бъдат забранени с постановление на МС. Вместо тях да се постави „Странджата“. Единствен актьор Иван Гарелов. Той не е член на медийния съвет на „Мулти“, синът му няма съвместна фирма с Илия Павлов и не е бил агент на ДС. Аз си измивам ръцете.“
Аня Пенчева, актриса: “Любен Дилов-син е страхотно качествен човек. Вярвам в таланта на актьорите.”
Андрей Пантев, историк: “Острата политическа сатира е единствен исторически коректив на овчедушието на масовата психика и на заблудите  на безличните раболепници.”
Марко Семов, народопсихолог: “Боя се от нова цензура.”
Николай Хайтов, писател: “Едва ли има някой, който да е против политическата сатира. Точно сега ли ще се намерят хора, които със сила ще се опитат да се наложат против демонстрацията на инакомислие.”
Кирил Маричков, музикант: “В “Хъшове” намерих безкрайна липса на чувство за мярка и постепенно мутрясване  вследствие на много пари, или мутиране в мутри. Те са талантливи и бих ги призовал да се замислят. Ще бъде грешка да ги спрат, но не и да са в най-гледаното време.”
Димитър Коруджиев, член на НСРТ: “В неделя вечер, в предаването “Хъшове”, спонсорирано от “Овергаз”, ние видяхме страшното лице на мафията. Едно е да пееш песните на Чинтулов, друго е да изкарваш външния министър проститутка. Дълбоко съжалявам за младите, които стоят зад “Хъшове”-те и които направиха всичко това за пари. Мисля, че след време хората ще виждат в Слави Трифонов лицето на дявола.”
ПРОРОЧЕСКИ ДУМИ – “След време хората ще виждат в Слави Трифонов лицето на дявола.” След 20-тина години Господ ще накаже Слави Трифонов да си остане озлобен самотен хром нещастник, когото няма да обича никой. Дори хората с които днес прави “бизнес”.

Описах активирането на старите ку-кувци вследствие разгарянето на газова война кой да управлява печалбите – “Мултигруп” чрез Топенерджи или “Овергаз“ чрез Алтернатива’98. За разлика от правителството на Иван Костов, в което не е съвсем ясно кой от министрите зад кого стои, при ку-ку-то няма проблеми с идентификацията. “Трите води” се разцепиха яко и завинаги. Това според мен е второто хубаво нещо, след сепарацията СДС-ОДС, което се случи на моята демократична България през тaзи годинa.
Слави Трифонов стана “хъш”-а на Овергаз, трасформирайки музикалния си талант в отвратителна наглост и арогантност в служба на тарикатите. Камен Воденичаров съумя някак да запази своята мека и по своему нежна душевност в “Канала”, спасявайки се поне от грубостта и глупостта на своите бивши “състуденти”. Любен Дилов ще се опита през следващите години да потърси някакъв собствен среден обход през “царските гори” – съжалявам, че не успя. От всичко казано дотук, е съвсем ясно, че като използвам “Тиквата” си, мога да кажа: ненавиждам “Куровете” и някак съчувствам на “Гъзовете”.
Моля да виждате в това заявление политическата ми оценка, а да не се правите на “хъшове”, разсъждавайки в някаква лична повърхностна плоскост.




Гласувай:
2



1. shtaparov - Добре си им го казал- Кучковци, а ...
26.04.2020 12:47
Добре си им го казал- Кучковци,а арогантни циници като Сливчо бих ги нарекъл и Хаховци! :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 462431
Постинги: 633
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031