Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2020 20:21 - НИЕ-327 Поредната соцзагриженост за България
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 661 Коментари: 3 Гласове:
-2

Последна промяна: 15.02.2020 20:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПОРЕДНАТА СОЦЗАГРИЖЕНОСТ ЗА СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ

 

От Москва все още не са се отчаяли съвсем, че пак им предстои победа. Битката срещу "отвъдното" продължава. Продължава и подчинеността на нашите реформирали се комунисти към "Голямата земя" на Изток. Те продължават да си бъдат роби, но обогатени от господаря си с ново качество - дарена им е привидна свобода, за да могат да се преместят в другия лагер и оттам да му вредят по-успешно. Петата колона на комунизма! Умряла работа, ама кой може така да го каже, че да разберат?

Следват текущите (за втората половина на 1995 година) конкретни доказателства за борбата на световния комунизъм срещу неизбежната съдба на света. И позициите на нашите реформирали се социалисти.
-
„Наближи ли време Съветът за сигурност да обсъжда въпроса с ембаргото против Ирак, представителите на САЩ и Британия започват една надпревара на плоски дипломатически остроумия, които трябва да докажат на света, че Багдад просто не заслужава да се отнасят сериозно към него и към усилията му да изпълнява резолюциите на ООН за разоръжаването му. Добре е, че България се реши да скъса с позата на целомъдрена девица, която се страхува да не я заподозрат в срамни връзки с Багдад, дължащ ни около 2 млрд. долара." - Константин Иванов, "Дума", 22.06.1995г.
Пак Константин Иванов, но 3 дни по-късно, ще доуточни в редакционна статия в "Дума": "Сваляне на ембаргото му е майката": "…Черномирдин в София, Виденов в Гърция, Пирински в Белград, Гечев в Москва, Цочев в Багдад… Да, България следва политика на ускорено приобщаване към Европейския съюз, към Североатлантическите структури."
Боже, как може да се пишат такива глупави буламачи!
-
На 11 юли 1995г. отрядите на сръбските военачалници Радко Младич и Радован Караджич за десетина часа разстрелват в тила около 8000 босненци на поляните до град Сребреница. Точно както са го правили есесовците на Хитлер и специалните отряди на Сталин. И точно като по ония времена разстреляните не са били пленени войници, а обикновени мъже, жени и деца, които са имали нещастието да живеят на земята си, която национал комунистите са искали да присъединят към Империята си. Към измислената си империя, която ще успеят да задържат няколко месеца или няколко години. Престъпленията на Караджич, Младич, Милошевич, точно както престъпленията на Хитлер и Сталин, ще бъдат скрити в масови гробове с надеждата… Каква надежда?! Боже, каква тъпа самоувереност и наглост!
(Ние, българите, ще научим за този пореден геноцид на комунисти спрямо хора, доста по-късно от останалия демократичен свят – след 8-10 години. Заради умишленото скриване на фактите от страна на нашите управляващи от тия времена. Също комунисти! Макар и неучаствали пряко в тези отвратителни събития, българските „социалисти” са не по-малко виновни. Запомнете имената им, сънародници, когато отново поискат Вашата прошка или Вашето снизхождение. ТЕ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ!)
Ето делата и имената на Такива:

·             Анжел Вагенщайн пред в."Труд", 10 юли 1995: "Рисковете от реставрация на комунизма няма у нас, защото няма такава партия, която да е в състояние да го реставрира. Само глупаци или политически спекуланти могат да обвинят БСП в подобни намерения. В редовете й има великолепни сталинисти от всички поколения  - и млади, и стари, но не те правят ветровете, които опъват платната на тази партия."

·             Велко Вълканов пред "Дума", 11 юли 1995: "Сега държавата чрез закона (с който участниците в антифашистката съпротива се приравняват с доброволците във Втората световна война) ясно заявява, че в България е имало фашизъм. И това означава, че нашите партизани, участниците в бойните групи, всички тези, които се бориха срещу фашизма - комунисти, земеделци, демократи, като почнете от Георги Димитров, Гемето, Никола Петков, Цвятко Бобошевски, Венелин Ганев, Малинов, Мушанов, всички тези хора са водили легитимна борба, оправдана борба."

·             „ООН се проваля в Босна", Венцислав Караиванов, "Дума", 14.07.1995: "Все повече политици в света смятат, че умиротворителната мисия на ООН в Босна и Херцеговина е претърпяла пълен провал. Никой не вярва, че и последната резолюция на Съвета за сигурност, задължаваща сърбите да се изтеглят от обявената за зона за сигурност Сребреница, ще бъде изпълнена. Все повече са гласовете, включително на страните, чиито войници участват в ЮНПРОФОР, те да се изтеглят от опасния район. Това вече би означавало признание с пълно гърло на провала на мисията. При това положение отново излиза на дневен ред идеята да се използва посредничеството на Белград за търсене на решение в Босна чрез преговори. Идеята се подкрепя и от други балкански страни - Гърция и Румъния. Русия също би я подкрепила. И това като че ли остава единственият начин да бъде намерено мирно решение на конфликта, но същевременно ще означава пълно признаване на краха на Запада и ООН и значително намаляване на влиянието и авторитета им в тази част на света."

Докато нашите социалисти пишат така, ето други новини:
- „Стандарт"
- "Сръбски самолети бомбардираха електроцентралата на град Бихач в Босна. По данни на ООН самолетите са изстреляли 4 ракети. Предполага се, че жертвите са многобройни, а материалните щети - изключително тежки. Самолетите излетели от хърватското летище Удбина, което е в ръцете на сърбите."
- „Труд": "Артилерийски сняряд улучи босненското президентство в Сараево в момент, когато там се провеждаше среща на президента Алиа Изетбегович с европосредника Карл Билд. Нанесени са щети на сградата, но не се съобщава за жертви. Командващият войските на босненските сърби генерал Ратко Младич съобщи, че неговите сили са започнали да евакуират цивилните мюсюлмани от защитената зона Жепа. Той съобщи, че мъжете между 18 и 55 години щели да бъдат задържани като военнопленници, за да бъдат по-късно разменени срещу сръбските затворници, които са в ръцете на босненските правителствени войски. Говорител на ООН определи стъпката като етническо прочистване."
- Вестник "Дума", дата 12.08.1995, автор е Чавдар Найденов: „Клинтън обяви, че хърватското прочистване на Крайна открива пътя към мира в бивша Югославия. Прав е. Прогониха 200 хиляди сърби, пообстреляха бежанците,  утрепаха някоя и друга синя каска и журналист. И това ако не е решение на въпроса…”
  Пак "Дума",дата 14.08.1995, но авторът е Р.Воденичаров: (Онзи Румен Воденичаров, който в 1989-1990 беше защитник на правата и свободите на българските турци и като такъв влезе в Парламента с гласовете на сините; в началото на 1992-ра стана кандидат за вицепрезидент на червения Велко Вълканов, а към момента, който описвам, е председател на ОКЗНИ, едно от най-националистично настроените крила на социалистическата партия. Избързвайки напред във времето ще напиша, че след още толкова години демократизиращата се БСП ще "отлюспи" такива организации - ОКЗНИ, ОПТ, ДДД…, и те ще се влеят към БКП. Там, където им е мястото.)
„Двойният стандарт на ЕС и на ООН е очевиден. Според тях сърбите са агресори и нарушители на всички конвенции и човешки права. НАТО санкционира нарушения само на босненските сърби на Р.Караджич и за първи път с въздушните удари си позволи да действа като агресор. В България три години се разпространяваше хърватската гледна точка за конфликтите, свързани с разпадането на бивша Югославия. Българите заучиха трайно, че парламентът в Пале е самопровъзгласил се, а хърватските сърби в Сръбска Крайна са отцепници и бунтовници. Цинизмът на Конгреса на САЩ достигна върха си, когато на 2 август гласува за едностранно нарушаване на ембаргото за доставяне на тежко въоръжение за босненските мюсюлмани. Така САЩ пожелаха "приятна война" на балканските народи и в същото време приканиха българите чрез Р.Холбрук да затегнат ембаргото спрямо Сърбия и Черна Гора. Големи части от народи, които до 1989г. бяха мнозинство във федеративни държави като СССР и Югославия, станаха малцинства в новите "отворени общества". И новите нарушения не закъсняха. В Естония веднага лишиха натурализираните руснаци (50 на сто от избирателите) от избирателни права. В Нагорни Карабах турчеещите се азери отрекоха автономията на православните арменци и желанието им да се присъединят към родината си."
- "168 часа" написа: "Сърбите са наши братя по нещастие".
Да, бе! Ужасно ги боли всички комунисти, че Светът ги махна от кранчето на властта. И както са свикнали, те власт без кръв не дават - на 28 август 1995г. още (само!) 34 души бяха разкъсани от втори снаряд на пазара в Сараево. Имали неблагоразумието да пазаруват, по обедно време.
Тук вече световните нерви се скъсаха. Пактът обяви предстояща операция "Преднамерена сила" и започна масирани бомбардировки на сръбските позиции край Сараево. Дори папа Йоан Павел Втори се солидаризира с жертвите и призова към всеопрощение. А босненският сръбски лидер Радован Караджич заяви, че неговият народ ще се бори докрай и предупреди, че ако Русия и Китай не вземат отношение към използването на сили на НАТО в една гражданска война, скоро подобни действия могат да последват и в други райони на света, където съществуват или тлеят вътрешни конфликти.
Естествено е при такова възприемане на събитията българските антифашисти с председател Велко Вълканов да отправят призив към българските граждани за събиране на помощи за "съседния сръбски народ" в пари, дрехи и лекарства. По-малко естествено е правителството да реши да отпусне хуманитарна помощ за сръбските бежанци от Крайна на стойност 500 000 лева, 3 милиона лева да даде "Мултигруп", 227 хиляди - фармацевтичната фирма "Софарма", а столичани да съберат само 12000 лв. Но е неестествено при такова разбиране на солидарността българските социалисти да се разсърдят жестоко на столичния кмет Александър Янчулев, че бил отпуснал половин милион лева от парите на община София на община Лос Анжелос за преодоляване щетите от голямото наводнение там.
- В края на август, руският президент Елцин осъди безсмислената касапница на сараевския пазар. Назова я "този безчовечен акт". После обаче я подкара по съветски. Заговори се, че Русия ще престане да спазва санкциите срещу СР Югославия и ще обмисли прекратяване на участието си  в програмата "Партньорство за мир". НАТО отхвърли заплахите на Елцин с мотива, че "залогът е твърде голям", за да бъде отменена операцията "Преднамерена сила". След месец сърбите ще бъдат принудени да вдигнат обсадата на Сараево и в края на годината ще бъде подписан мирния договор между югославските републики. Светът ще обяви Караджич и Младич, по-късно и самият Слободан Милошевич, за военнопрестъпници. Босна и Херцеговина ще мирне окончателно. Но не и комунистите. Ще посегнат с кървави ръце към Косово…

Къде са нашите управляващи социалисти?
Естествено със Съюза. Както е било винаги. Единствената разлика е, че при демокрацията, колкото и да е привидна, позициите трябва да се обясняват, не може да "спускат" без обсъждане. А в обясненията няма как да се избегне големият като Стара планина факт, че заемане на позиция в съветския лагер е губещо за България.
И сега искам да ви представя как Партията се мъчи да обясни на народа, че две и две не е четири. Няколко са разновидностите. "Бетонните глави" в нея просто не признават истината, отричат я като глупаци. Малко по-интелигентните лъжат нагло, тарикатеят се като дърти цигани. А има едни смешници, които се мъчат да примирят несъвместимостите и се заплитат като патета в кълчища.
Ето:
- Велислава Дърева в "Дума" от 4 септември: "Миналата година същият пазар Маркале стана мишена на минохвъргачен обстрел. Тогава няколко комисии след месец и половина разследване посочиха с пръст сърбите. После се оказа, че виновни били мюсюлманите, но това бе премълчано някак дискретно и свенливо. Сега бяха необходими само 24 часа и пръстът отново посочи сърбите. Изглежда, въпросният пръст има навика да сочи в точно определена посока. Само за два дни операцията се превърна в домашен видеоклип. За тези два дни загинаха хиляди хора, от тях - 600 невинни граждани, които трудно могат да бъдат определени като военни инсталации, командни центрове или тежки оръдия."
- Илия Янакиев ("Дума", 8 септември) под мотото "Държавата ни винаги е губила, когато е вземала страна в противоречията на великите сили" е добавил: "Една печална нашенска традиция залага на престараването пред могъщите с илюзията за изгода. Още не се бе разпаднал Варшавския пакт, когато се явиха най-горещи партизани на Североатлантическия. А НАТО с нищо не е показал, че се тюхка над нашите проблеми - колкото навремето помогна на Гърция, толкова ще помогне и на нас, ако не дай боже ни сполети беда. Някои питат що е национален интерес? Едно е безспорно в това отношение: да не се намесваме в световни конфликти, надхвърлящи боя и целите ни,да не се отклоняваме от единствено верния път на приятелство и равноправно сътрудничество с всеки, който е готов за взаимност. Най-вече със съседите и Европейския съюз."
- Велин Георгиев ("Дума", 9 септември): "И след победните салюти над фашизма светът не се успокои, а продължи да се самоизтребва. Не сме забравили войната в Корея… Виетнам… Афганистан, а сега пред очите ни на един изстрел разстояние е трагедията в Босна и Херцеговина. Няма мир, докато политиците говорят за него. Най-пламенни речи за мира произнесе Хитлер. Бе предложен дори за Нобелова награда за мир."
- "Ало, Дума", Кети Чалъкова, читателка от София (11 септем.): "България отново смая света с одобрението на бомбардировките над съседна балканска държава (има се предвид одобрението, което изказа президентът Желев - пояснение мое, ХР). Световните агенции негласно изразиха своето недоумение от държавното късогледство, когато искрите на пожара хвърчат толкова близо до нашата черга. Недоумяват, че го прави страна със същите проблеми, със славянско племе, разделено на верска основа. Не се замислят, че този модел ще прилепне, когато решат да го повторят по на изток от Босна. За съжаление никой не може да надхвърли боя си, когато е роден физическо и нравствено джудже."
- Самуел Франсес ("Дума", 13 септември): "Действията на военния блок НАТО, чиито военни подразделения участват в една по същество гражданска война, окончателно слагат край на илюзиите за отбранителния и хуманния характер на тази организация. Днес, когато самолетите на НАТО продължават своите бомбардировки в Босна и Херцеговина, причинявайки смъртта на десетки невинни цивилни граждани, българският народ най-добре може да оцени необходимостта страната ни и занапред да продължи да провежда външна политика на строг неутралитет и необвързаност с каквито и да били военни блокове. Какво би означавал неутралитетът за България? На първо място значително по-малки разходи за поддържането на една не особено голяма, но ефикасна сдържаща военна сила. На второ - развитие на националната военна промишленост и на търговията с нейните продукти. На трето място проекти като петролопровода Бургас-Александрополис, ролята на разпределител на руския газ, ще принудят техните ползватели и Русия да поемат грижата за стабилността и мира в страната."
- А "карикатурата на деня" в "Дума" (Людмил Асенов) от следващия ден - 14 септември представлява един орел с маслинено клонче в клюна и каска на която пише "
NATO". От грабливите му нокти пада една бомба, на която кой знае защо пише на кирилица "Мир вам".
- Същият американски орел е централния образ в есето на Стефан Продев от 15 септември: "По всичко личи, че в щаба на НАТО не се интересуват от мира в Европа, а от послушанието на някои от нейните народи. Гигантът има криле, има бази, има и своя концепция за посттоталитарно поведение на източноевропейските държави, която не търпи възражения. Зад прозрачната сянка на ООН и на политическите спекулации с така наречената западна демокрация той е свободен да пали моторите на своите смъртоносни машини и да въвежда "ред", където си иска. Днес машините му изпепеляват сръбска Босна, а утре? Затова време е вече всички да разберат, че орлите на НАТО не са орлите от гербовете и знамената. Това са стоманените птици на един свят, който въпреки своите красиви принципи иска да владее… света. Не само днес и не само утре, а завинаги!"
Ех, боли ги нашите социалисти! Но докато пишат, че "всички вече трябвало да разберат", техни разбирачи не останаха.
Но затова пък каква увереност у тях:
- "Руското плазмено оръжие вече е готово, съобщи в московския "Труд" главният конструктор на Научно-изследователския институт по радиостроене Римилий Авраменко. Сега нито една междуконтинентална балистична ракета няма да долети до Москва." -първа страница на "Дума", 7 октомври 1995

- "наш кореспондент" от Москва съобщава: "Превантивни удари ще нанася Русия срещу бъдещи членки на НАТО."
И за да ми се разтреперят гащите съвсем, "24 часа" допълва анонимно: "Членството в НАТО носи не само радости, но и рискове. Ето защо влизайки в пакта, България трябва сериозно да премисли кое за предпочитане - да бъде окупирана от Русия или да бъде разрушена от нея."  Боже, боже! Смехории…
- „ОНД като евроазиатски вариант на ЕС", пише на 3 октомври Горан Готев. "Проблемът е във финансите", продължава. 
Там бе, пиле, там! А, бе знаеш ти...  Ето - на 20 юли пак тази година си написал в рубриката "По света" следното: "Наистина как живеят руснаците в условията на шоковата пазарна реформа? Тези дни с указ на президента минималната пенсия бе повишена на 52 хиляди рубли. Това прави 11,5 долара. С тях могат да се купят 20 хляба. Нищо повече. Месото е от 4 до 6-7 долара, сирената - от 4 до 10 долара, маслото 2,5 долара, шише олио 1,8 долара. Особено скъпи са колбасите, някога основна храна на московчани. Сега те са от 4 до 10, че и повече долара. Дори бутилка минерална вода струва долар. Цигарите са от 55 цента нагоре. Дивият пазар, така специалистите характеризират сегашното икономическо положение, определя дивотата и във всичко останало - било то политика, отношения между хората, училището - както общообразователното, така и висшето, и най-вече културата. Извършва се невиждано в най-новата ни история подивяване на целия етнос, неговото духовно, аз вече не говоря за физическото израждане. Хората не живеят, хората преживяват. А режимът на преживяване така и не преминава, както ни обещават, в режим на живот", споделя Руслан Киреев.”
Това го е писал Горан Готев за Москва. Значи можем да бъдем сигурни, че истината в никакъв случай не е по-розова от описанието. Е, тогава защо ни натискат руското настояще да става наше бъдеще? Плашат ни иначе, че страната ни ще бъде "или окупирана от Русия или разрушена от нея".
Що за первезна загриженост за съдбата на България?

Още коментари и факти:
-
„Демокрация" - "Турция ще подкрепи интеграцията на България в НАТО, заяви президентът на южната ни съседка Сюлейман Демирел, който пристигна вчера (4.7.95) у нас на официално посещение. Шефът на дипломацията ни Георги Пирински не се яви в резиденция "Бояна", където гостът имаше среща с българския си колега Желю Желев, макар да бе включен в състава на българската делегация."
- „Дума" - "Присъствието ми (интервю с Горан Перчевич, зам. председател на Социалистическа Партия Сърбия) на конференцията на БСП е израз на нашата оценка, че отношенията между нашите две партии са добри и са в постоянен възход. Тези отношения се установиха преди няколко години, когато БСП беше в опозиция, а нашата страна беше в изолация."
- „24 часа": "2600 са мощните мафиотски банди в Русия, цитира в."Московские новости" данни от чуждите спецслужби. За 2 г. те са извършили 20000 престъпления. Мафиотите вербуват висши служители, включително и от  МВР, за да си осигурят прикритие. Така те могат да се доберат до важни секрети, да създадат международна опасност и в ексрепубликите на СССР да избухнат горещи конфликти за преразпределяне сферите на влияние и държавната собственост. В някои банди професионални спортисти пътуват уж за състезания и се свързват с чужди мафиоти, сочат данните."
- В.”Дума" - "В Централната клинична болница в Москва почина след      отравяне с тежки метали, вероятно кадмий, 46-годишният президент на "Розбизнесбанк" и председател на кръглата маса "Бизнесът в Русия" Иван Кивелиди. Според  вестниците Кивелиди е най-богатият човек на Русия. Банкерството очевидно се превръща в най-опасната професия тук. Повече от 20 са вече президентите и другите ръководни дейци на банки и корпорации, които загинаха, разстреляни от наемни убийци или в резултат на взривяване на колите им. Миналия месец (юли 1995) един московски банкер бе заклан заедно с бодигарда си, а друг намери смъртта си, падайки от високоетажна сграда."
- „Демокрация": "Франция вчера започна да разследва евентуални връзки на мюсюлмански фундаменталисти или на босненските сърби с взрива, който уби 7 души и рани десетки в станцията на метрото "Сен Мишел" в сърцето на Париж близо до катедралата "Нотр Дам". Това е най-кървавото нападение в столицата от вълната бомбени атентати след 1986."
- „Труд" - "В 8,30 ч. сутринта в понеделник (17.7.95) на една от най-оживените улици "Рамат Ган" край Тел Авив поредният терорист самоубиец се взриви в автобус, пълен с пътници. Жертвите са петима, има 32 тежко ранени, от които трима в безнадеждно състояние."
- „Демокрация": "Бившият източногермански комунистически лидер Егон Кренц и още двама високопоставени служители бяха обвинени във фалшифициране на резултатите от общинските избори в ГДР през 1989, предаде Ройтер. И за тримата бивши политици това е второ обвинение, след като в началото на годината бяха обвинени, че носят отговорност за гибелта на хората, опитали се да преминат Берлинската стена."
- На своята първа страница в.”Дума" от 12 юли 1995 е написал "Легендата Маркус Волф идва в България. Суперразузнавачът ще изнесе лекция в НДК на тема "Разузнаването през ХХI век". Идната събота той участва в телевизионото предаване "Панорама", по чиято покана идва у нас. Там Волф казва, че неговата работа е помогнала да бъде запазен мирът в Европа, „защото колкото повече знаеха една за друга държавите от двете страни на желязната завеса, толкова по-малка беше вероятността да се сбият".
(По време на войната Маркус е лейтенант от Червената армия, а от 1945г. - коментатор на берлинското радио. През 1950 е назначен в разузнаването - премълчано е другото име на това разузнаване - ЩАЗИ - бел.моя - чийто шеф е от 1953 до 1986г., когато сам си подава оставката. Неговият починал брат Конрад Волф бе известен кинорежисьор и председател на Академията на изкуствата в бившата ГДР. Той бе свързан творчески много близко с депутата от ПГДЛ Анжел Вагенщайн. След „края" на ГДР и обединението на Германия през 1990г. Маркус Волф беше казал: "Искахме да направим нещо, но не успяхме. Така че следващия път ще трябва да го направим по-добре". )
- „Демокрация" - "В университета във Велико Търново общо кандидат-студентите са 7489. На най-голямо внимание се радват икономическите специалности от факултета "Стопанско управление". Запазва се интересът към западните философии, като за сметка на това драстично е намаляло желанието на кандидат-студентите да учат руски език - има само 90 желаещи."




Гласувай:
0



1. krumbelosvet - ДДЕ
15.02.2020 20:47
нърД нърД анирЕ
цитирай
2. pitatlimedejzorata - Какво те възбуди бе, деде?
16.02.2020 09:11
Като се успокоиш, драсни две реда как се разшифрова мисълта ти.
цитирай
3. pitatlimedejzorata - Гледам да се въздържам да отговарям на глупостите блогърски от типа ДДЕ. Само от време на време не успявам.
18.02.2020 09:34
Така се получи с посланието на krumbelosvet. В началото го отместих, подведен от думата ДДЕ. Заприлича ми на съкратено "деде" - така оная Юлия Невозможная съкращава по-дългите думи, дето надхвърлят умствените й способности.
Но Деденцето Крумбелосветнати (я, каква дълга дума) си затрая цели 5 дни, това ми даде възможност да проумея, че всъщност дедо Крум ми е измислил задачка. И аз я реших! Обичам да ги зачуквам такива светнати.
Логиката на всички Крумови постинги е невъзможна - не е нормална, обратна е. И прочетох написаното от него обратно. Получи се Дрън Дрън Ерина. Макар, че и тук няма нормалната логика. Той чете само думата обратно, а думите от цялото словосъчетание не обръща?! Вероятно няма такъв системен подход, защото е от групата на "Юлчето", както един фатмак - Dedenze, нарича страстно нея.
Аз, понеже съм роден без дисфлексия и не съм се натоварвал да чета цялата Александрийска библиотека, а само части от нея, веднага ми се наби в очи една печатна грешка - пише се Дрън Дрън Ярина. Проверете в правописния речник: Ярина е вълната, добита от повторното стригане на овца. Възможно е "я"-то да се е модифицирало в "е" при някоя поредна трансформация на народа ни, открита от бакелитовия професор Ванката Симеонов. Този последния, не го следя. Той ми е сърдит, че му се подигравам.
За разлика от деденцето Крум, който още не ми се е разсърдил - Хванах го, че чете историите на dobronameren, в мое изпълнение. Затова съм му измислил и аз една задачка. Като неговата е. На името на кой блогър от БЛОГ.БГ световната здравна организация е кръстила коранавируса КОВИД?
Давам жокер: Този блогър твърди, че бил и поет.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 462533
Постинги: 633
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031