Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2019 09:42 - Разкритията за руските шпиони уплашиха родната полит-мафия и тя насъска тролове и медии
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.12.2019 09:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Разкритията за руските шпиони уплашиха родната полит-мафия и тя насъска тролове и медии
    image Офицерът от ГРУ Чепига на сватбата на дъщерята на своя началник в ГРУ...

 36| 5589|06.12.2019

https://frognews.bg/novini/razkritiiata-ruskite-shpioni-uplashiha-rodnata-polit-mafiia-tia-nasaska-trolove-medii.html?fbclid=IwAR2flYsbWIJTh0Frn_Tmm6HVeaBDQCtNGBwPLGOJbm7pcnbLzumBNq7zGcU

Тези дни имаше много работа за троловете на мафията в България. Те бяха активирани след новите разкрития, че руски агенти на тайните служби са шетали из Европа, в това число и в България. Разбра се също, че част от тях са замесени в опита за убийство на трима български граждани. По модела на атаката срещу Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания с отровното вещество „Новичок“.

Шпионските войни са от древността. Те не спират дори когато няма гореща или студена война. Всяка една от тайните служби защитава интересите на своята държава, а много често на управляващите в момента. В тези противоборства средствата не се подбират, понякога жертви са цели държави и нации.

 

Последните разкрития на френският вестник „Льо Монд“ (изданието се разпространява в 120 страни, излиза от 1944 г., в него работят над 170 журналисти) показват, че агенти на ГРУ (Главно разузнавателно управление на ГЩ на Руската армия) са използвали Френските Алпи като базов лагер за операции в цяла Европа. Става дума за 15 служители, специализирани в убийствата и подривна дейност. Те са използвали градове в близост до границата с Швейцария в периода 2014-2018 г.

Срещу руските агенти са били предприети съответни мерки от специалните части на Франция, Швейцария и Великобритания. Повод за акцията е била атаката в Солсбъри през март 2018 г. Тогава с нервно-паралитичното вещество Новичок бяха отровени бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.






Агентите, които са отсядали в Евиан, Анмас и Шамони, както и в по-малки населени места в департамента Горна Савоя, са действали на територията на Великобритания, България, Крим, Молдова и Черна гора. „Льо Монд“ разкрива също, че в България няколко от въпросните руски шпиони, са били замесени в опита за убийство на трима българи, между които бизнесменът Емелиян Гебрев.

 

Новите разкрития само допълват досегашните, които по категоричен начин доказаха, че агенти на ГРУ са били в България, както и че имат пръст в отравянето на Гебрев, сина му и негов служител.

Стана ясно също, че има българска връзка в цялата тази шпионска галимация, тъй като е много вероятно българи да са поръчали „мократа операция“ срещу Гебрев, който е част от оръжения бизнес и производство. Зад всичко това стоят интересите на определен кръг, който има апетити към определени производства и износ на военна продукция.

 

Прокуратурата ни неохотно признава фактите, но пък и досега няма никакъв резултат от разследването, което се води.

 

В случая обаче става дума за друго: как се възпалиха средите около кръга #Кой по последните разкрития и как мобилизираните тролове се впуснаха в яростно оплюване на всички източници на информация, както и срещу жертвите. Най-тъжното и мръснишкото е, че превръщат нападките в гнусна пропаганда. Опитват се да играят на русофилската струнка на много българи, като представят разкритията, като клевети срещу Русия. Пълни идиоти, които за пари са готови да обругаят всеки, който казва истината по теми, които не се харесват на политико-мафиотски кръгове. „Не пипайте Русия с мръсните си ръчички! Тя ни даде свободата!“, „Мръсни американски мекерета лаят срещу Велика Русия! Смърт за родоотстъпниците!“, „Който предава Русия, предава България…“ и други от този сорт. Примитивна пропаганда за примитивни хора.






Първо: Става дума за руски служби, за режима на Путин и имперските амбиции на този режим. Руските граждани нямат нищо общо с тези шпионски схеми и възложените им "мокри поръчки", те са жертва на същата тази политика.

 

Второ: Доказателствата са толкова категорични, че вече в самата Русия не ги опровергават, а се задоволяват с дежурното: "Клевети срещу Русия".

 

Трето: Освободителката ни Русия, се ожени по сметка с поробителя ни Турция и вече въртят политика, търговия и военни операции за милиарди. Такива са им интересите. Често се потърпевши от техните сделки и планове. Проектът Южен поток в нио един момент не е бил замислян в интерес на българските граждани. Интересът е бил на фирми и компании, свързани с политико-мафиотските кръгове. Путин, а след него и премиерът Медведев, ясно заявиха, че по Южен поток някой в България дължи над 600 млн евро. Тези пари не са отишли за заплати и пенсии, нито за болници и детски градини. Присвоени са и се знае от кого. Прокуратурата обаче мълчи. Троловете и пеевските медии също мълчат по въпроса.

Подобна е ситуацията и с Турски поток. Зависимостите от управляващата върхушка в Русия не са от полза на българските граждани. С Русия е нужен приятелски, но преди всичко професионален и двустранно изгоден диалог.

 

Някога имаше свежи вицове за българо-съветската дружба. Един от тях е особено подходящ по темата. Българин и руснак си купуват щафета салам. Като излезли от магазина, руснакът казал: „Хайде да си поделим салама по братски“. „Ааа, не, по-добре по равно…“ - не се съгласил българинът.

 

Уважават те, когато се държиш достойно и отстояваш интересите на своите граждани и държава. Това нашите управници така и не проумяха. Но и как да проумеят, като са в комбина с притежателя на кафяво-жълтите медии и платените токсични тролове.

 

Руските служби, наследници на съветските КГБ и ГРУ, вършат своята работа, както те я разбират. Целите им са защита на определени интереси, което винаги означава накърняване на нечии други интереси. Методите и способите на действие на руските служби са известни. Който се интересува, знае за какво става дума. В случая с “българската следа“ техни представители са действали дръзко и брутално срещу български граждани, срещу българската държава и нация. Само че този път схемата им лъсна и всеки ден се появяват нови и нови факти и документи, които доказват това.

 

Според някои продажни крадци на милиони и милиарди обаче, трябва да си изуваме гащите пред отделни кръгове в Русия и това те наричат "уважението към Русия". Не, това е слугинаж и предателство в полза на чужда държава. Разберете: руските мафиоти, пък били някои от тях и близки на Кремъл, нямат нищо общо в руснаците, които заслужават нашето уважение и признателност. Нищо общо! Така както мазните кафяво-жълти медии и присъдружните им тролове, барабар с техните мафиотски босове нямат нищо общо с българските граждани и общество. Това са организирани престъпни групи, които се опитват да влияят с отровни твърдения на хората в социалните мрежи и интернет медии. Толкова е очевидно, колкото и отвратително. Драмата е в това, че вместо да ги разследва и съди, нашата прокуратура им играе по свирката.

 

Фрог нюз

 

П.П. И понеже наглеците не спират да пискат: няма доказателства, това са клевети, целящи да очернят руските служби и Русия, ще им дадем нещо за размисъл. Твърдеше се - самият президент Путин го каза, - че единият от участниците в опита за убийство на Сергей Скрипал, за който е доказано, че е пребивавал в България - Анатолий Чепига, нямал нищо общо с разузнавателните служби. Когато се появиха достатъчно доказателства Кремъл призна, че Чепига май все пак е имал нещо общо с ГРУ, но бил дребна риба, а не офицер. След което журналисти, а не прокурори и разследващи, откриха снимки от сватбата на дъщерята на генерал Андрей Аверянов, началник на отдела за външни операции на ГРУ, на които се вижда Анатолий Чепига, който е част от най-близкия кръг на генерала. (Виж снимката горе)




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39758731
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031