Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2020 20:19 - НИЕ-469 Друго какво
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 768 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДРУГО КАКВО?

 

·                      От 1 януари 2000г. влезе в сила правителствено решение всяка продажба в страната да минава през касов апарат и за нея да се издава касова бележка на клиента. Освободени от нея са само будките за вестници и билети, както и физически лица, които дават под наем жилища и складове. От 200 до 1000 лева е глобата за търговец без касов апарат. При системни нарушения данъчните власти могат да затварят нередовни обекти.
Мярката е напълно в реда на нещата. “Не можем да влезем в Европа с търговия от рода на “капълъчарши”, заявява Муравей Радев и е напълно прав. Издаването на касови бележки е гаранция за купувача в Европа, че продадената му стока най-малкото не е крадена или внесена нелегално, и от друга страна изважда дребната и средна търговия на “светло”.
“Ама касовите бележки ще съсипят дребния бизнес на българите, защото покупката на касови апарати и работата с тях оскъпява стоката”, са възраженията на уличните търговци - “а ние още не сме си стъпили на краката. При социализма даже нямаше касови бележки!”
Че то при социализма нямаше частен бизнес изобщо бе, мили хора. За сведение на българите израсли след 1990г.: До самия Десети ноември дори, старите жени, които продаваха по 8-ми март няколко стръка цветя от двора си, се криеха по ъглите да не ги хванат държавните инспектори. А ако се върна още по-назад, например в 1962 година, мога да свидетелствувам на оная комшийка, която беше натопена от една друга комшийка, жена на кварталния отговорник, че извършва дребни шивашки услуги в дома си. Освен, че самата нарушителка беше заклеймена като народен враг, мъжът й бе уволнен от работа и след година умря. Дошло му било времето, разправяха. Да довърша – жената на кварталния отговорник умря някъде около 1994-1995-та на 80 и кусур години. До последно ходеше пред паметника на Съветската армия да го защитава с бастуна си от “лумпените”.
Но днес:
- в.”24 часа”, 5.01.2000: “Ще трошиме каси, викат сергиите. Градски пазари замряха. Кърджали остана без плодове и зеленчуци. Във Варна вчерашният пазар за малко да започне с линч. Продавач на картофи надлежно бе инсталирал фискална машинка на батерии. Търгуващите средняци побесняха: “Я хвърляй тази машинка в морето, да не отидеш и ти при рибите!”. Търговците в Стара Загора временно прекратиха работа и протестираха пред данъчното управление. Търговците от Казанлък протестираха пред Общината. Събиране на подписи срещу апаратите имаше и във Видин.” (Репортажът не е подписан.)
- Пак в “24 часа”, но 2 дни по-късно: “Сергиите викнаха: “Не искаме в Европа с тези машинки!”. Над 300 улични търговци от цялата страна се изсипаха в центъра на София – на площад “Батемберг”. Новото изискване ще съсипе бизнеса ни, гневяха се търговците. Част от тях носеха плакати на които бе написано: “Всеки депутат да е с касов апарат”. 30-40 протестиращи търговци се опитаха да блокират пътя София-Гюешево. “Оборотът ни е 30 лева на ден, откъде да вземем пари за апарат, който струва поне 100 долара”.” (Репортажът отново не е подписан.)

За сравнение: Уличните търговци плащат средно 180 лв. патентен данък годишно за една сергия. Средната работна заплата през януари 2000 е 192 лева.
- Една карикатура на Светослав Янакиев от в.”Дума”, 5.01.2000: Сняг вали на парцали. На Александър Божков обаче, който с папка под мишница, върви по поледицата, не му пука. Двама доктори от спешния екип току що вадят една носилка от линейката и си говорят: “Други като паднат, идват в “Пирогов”, а този отива да преговаря с ЕС.”

(Александър Божков след като бе уволнен от кабинета, стана главен преговарящ за България в Европейския Съюз. През юни 2000г. той ще си отиде и от поста главен преговарящ, значи само след седем месеца. Новият наследник на Божков в ЕС ще се казва Владимир Кисьов. Към този момент той е зам. външен министър. Знаете ли, че според проучвания на Института за Изследване на Близкото Минало всички заместник-министерски позиции са запазени за кадри на ДС?)
- В.”Труд” от 10.01.2000, карикатура на Рачо Рачев: Докато поправя с чук една изборна урна, мъж обяснява на приятеля си - “Преправям я на касов апарат”.
- В.”Сега”, 11.01.2000, без подпис: “Сладолед с касова бележка, това звучи гордо. Не гледай тъпо, българино, а си помисли дали си съзнателен данъкоплатец. Ако се смяташ за такъв, като си купуваш сладолед, искай касова бележка. Иначе помагаш на продавача да мами Муравей.”
- Отново в.”24 часа”, 11.01.2000, в рубриката “Читателите – “за” и “против”:

Константин Гецов, управител на българо-гръцко дружество “Елиса: “37 години работя във външната търговия. Никъде по света не съм видял подобна дивотия. Много ми е интересно къде са я видели тези, които сега въвеждат касовите апарати.”
Георги Христов от Стара Загора: “Абсолютно малоумие е това. Които са го измислили, да ходят да се прегледат в правителствена болница. Аз имам хора, които работят на сергии. Не е проблем да купя апарати, но те не работят на тези температури.”
Константин Коцев от София: “Аз съм пенсионер, жена ми и дъщеря ми работят на сергия. Бил съм в Белене и милея за демокрация, винаги съм гласувал за СДС. Но това е най-успешният ход за ликвидиране на дребния бизнес.”
Светла Андреева от Асеновград: “Искам да попитам г-н Костов наясно ли е, че повечето хора се занимават с улична търговия от безизходица и вместо да напуснат страната, те все пак търсят начин да оцелеят в България. Единственият резултат от тази мярка ще бъде огромен брой безработни, защото ще оцелеят само сергиите на големите фирми.”
Милка Траянова, представител на сдружение “Егида” към “Подкрепа”:  “Не може масата да се сравнява с магазин. Наредбата ще ни накара да вдигнем цените.”

·                      От 3 януари влезе в сила данък за пневматичните гуми. За нови гуми до 20 кг ще се плащат по 20 стотинки на килограм. Така “преобуването” на една кола поскъпва с около 4 лв. Със събраните пари от данъка ще се събират и преработват старите гуми, които сега се горят безразборно.
Че трябва да се въведе ред за пресичане горенето на изхвърлените стотици хиляди гуми годишно, което замърсява много околната среда, е безспорно. Дали налагането на такъв данък ще реши проблема, не зная. Но че това се използва от “червените”, които не искат да видят България в Европа, по изключителен нагъл и неадекватен начин, надявам се да ви убедя с един сравнително дълъг цитат (в.”24 часа” от 7 януари 2000г., разбира се неподписано):
“Над нас надвисва нов данък – този път за автомобилните гуми. За да звучи по-меко и по-малко грабителски, са го нарекли “екоданък”. Еко-данък дрън-дрън. Ако тръгнат да облагат всички замърсители на въздуха, водата и почвата, няма да ни стигнат заплатите да защитаваме природата. От пластмасовите чаши, та до колите – всичко става на смет и отрови. Да не говорим за фабриките и заводите, които бълват токсини като лами.”

(За младите непомнещи българи припомням, че по соц-време, колкото един завод повече пушеше, толкова повече фоторепортери го снимаха за прослава на нашата икономика. Ако на мен не вярват, да питат бабите и дядовците си. Така ли е било, и по-важното: защо милеещата за народа си власт го е толерирала?)
Продължавам с цитата: “Защо трябва парите за преработка на гумите точно шофьорът да ги вади от джоба си? Нали целта е да покрием някакви еврокритерии? Нека парите дойдат от помощите на Евросъюза. Ето какво трябва да се направи. Министерството на екологията няма опит с данъци. Затова трябва да мине към ведомството на Муравей Радев. Там има изпечени бирници, които ловко ще прокарат “гумения” данък. Ще се размине без бунтове. Държавата само ще спечели, ако закрият екоминистерството. И без това нищо не прави, освен да пречи на ски-туризма. Съкратените екочиновници могат да се влеят в редовете на различните екологични движения и да се борят за правата на мечките.”
Злобата по принцип е безсмислена. Когато злобата е “червена” и практикуващите я другари са с работещи пистолети на кръста, тя е и опасна, защото те я превръщат в убийство. Когато тези другари са лишени от пистолетите си, злобата им е смешно-глупава. Какво да допълня? – може би за пореден път, че Господ е като ЕС, или обратното: Той чисти боклуците не само в своя двор, но и в нашите дворове. Разбирайте “боклуците” в по-общ смисъл.

·                      Пак във връзка с бъдещото ни приемане в ЕС, ще трябва старите паспорти да се приведат в новото съответствие. Парламентът постави срок тази подмяна да се извърши за една година. Но това са 6 милиона  паспорта! И затова МВР обсъжда възможността тази дейност да се разсъсредоточи някак. Как се коментира това в червените часови и трудови вестници:
“24 часа”, 7 януари 2000: “Полицаи щурмуват селца и паланки, сменят паспорти” (слава Богу, че се е подписала – Павлина Трифонова)
Такива “Павлини” има във всички вестници от това време и то по няколко броя. Нямам толкова много място, а пък тези “материали” и имената на техните автори се повтарят досадно години наред. Има и новопоявили се. От тях ще ви представя днес Блага Букева, която стана журналистка отскоро – откакто се омъжи за известния “дисидент” Венци Димитров. (Оня, същият, седесарът от “първата синя вълна”, според Румянка Братованова, помните я нали, “основател на СДС”, велик депутат, още и най-големият побойник в НС без никакви кавички, от тази 2000 година – икономически съветник на Илия Павлов в “Мултигруп”. Ще го срещаме дълго и занапред в годините. Може би се е развел с Букева, защото тя ще изчезне от журналистическия хоризонт.). Та, въпросната Букева се е разписала в “24 часа” на 21.01.2000 така. Понеже материала й е обобщаващ, и цитатът ще е дълъг. Но пък ще замести много “павлини”.

“Истинското бедствие в страната сега не е снегът, не е дори и грипът, а сблъсъкът с огромната данъчна комета, която удари след Нова година. В ядрото на кометата е огромната маса нови разпоредби, които влекат след себе си и нови документи, нови опашки, нови разправии. Това е българският проблем 2000. Той вече ни парализира.
1.  Януарските заплати ще закъснеят, защото Наредбата  за елементите на възнагражденията и доходите и днес не е публикувана. (Лъжа към датата на публикуване на статията – 21 януари. Заплатите започнаха да се изплащат около 10 януари. Ако Блага е писала информацията си по новогодишните празници, може и да е било вярно.)
2.  Здравните вноски трябва да се опишат в данъчната декларация, а още не се знае как да се попълни приложението, въпреки, че финансовото министерство пусна едно указание. (Към дата 21-ви януари не във всички общини имаха указания за гражданите как се попълва въпросното приложение, но това е пропуск на конкретната община, а не на държавата. Освен това срокът за попълване на данъчните декларации е до 31 март.)
...
4.  За да заработи новият социално-осигурителен Кодекс, кабинетът трябва да приеме 10 наредби. Той е в сила от началото на януари. Преполовихме месеца, чиновниците още ударно пишат. (Вярно е за наредбите. Може и да се повече от десет. Но как да се напишат Наредби към един Кодекс, който е приет преди има-няма месец – след 10 декември 1999 година, ofcourse. Мила Блажке, Наредбите към Социално осигурителния Кодекс трябва да започнат да действуват в началото на новата година. Ако се чака 1 януари 2001 година, ще е по-голяма беля, отколкото ако в началото на март 2000 се извърши една “изравнителна сметка” за първите два месеца.
5.  Пенсионерите ще получат новите си пенсии най-рано през май, уведомиха ги от НОИ. Не можели бързо да изчислят месеците от трудовия стаж от новата формула за пенсиите. Не бил готов софтуерът за електронна обработка на информацията. (Ако така написаното се чете бързо и невнимателно, човек може да остане с впечатлението, че пенсионерите са оставени съвсем без пари. Което не е вярно. До началото на май те получават СТАРИТЕ си пенсии. После ще получат накуп увеличението. Отделен въпрос е, че то е около 10% по-голямо и “тежестта му” в обикновения живот на пенсионерите не е чак толкова голямо, та “да се плаче”.)
6.  Новият Данъчно-процесуален Кодекс е в сила от началото на 2000 година. А не се познава достатъчно. В него има текстове, които затрудняват дори юристите. (Ох, тази Блажка Димитрова я сърби на съвсем различно място от това по което се чеше.)
...
8.  Както винаги пак липсват данъчни декларации. (Ох... Виж пак по-горе за сърбежа.)
9.  Нотариуси и съдии отказват да изповядват сделки с имоти и коли. Не били получили такива формуляри от НЯКОИ данъчни служби. От министерството твърдят, че са изпратили навсякъде.
...
Какво следва от всичко това? Пилеят се огромна човешка енергия и  работно време. Натрупват се огромни загуби за държавата и нейните граждани. Данъчно-осигурителното бедствие удря жестоко хората. Точно, когато и грипът ги поваля, те си губят времето. Затова е време правителството да вземе извънредни мерки.”

А, така!
Превеждам на езика без демагогии и пояснявам Блажкината мисъл: Време е това правителство да се смени и да дойде нашето – съветското. Ами, чакай го, Благо, като си нямаш друга работа!

·                      По повод новите данъчни закони сатирикът Славимир Генчев пише в “Сега”, 31.03.2000: “Спиро беше успял да укрие от властите един античен транзистор, който по някакво странно недоразумение още бачкаше – против всички закони на физиката, радиотехниката и пазарната икономика. Иначе в жилището му трън да завъртиш, нищо няма да закачиш. Взеха му “Темп”-а, прахосмукачката “Чайка”, радиолата, стенния часовник. Пералнята оставиха, защото при първия опит да я вдигнат взе да се разпада.”Абе, той няма и без туй какво да пере. Оставете я на моя отговорност”, заяви данъчният генерал. ... Спиро включи транзистора. Прозвуча бодряшкият глас на едър държавник: “Браво, да живейте братя, българи! Вие устискахте и заслужихте похвалите на Европа. Дерзайте! Очаква ни бърз и голям растеж. Важното е, че избутахме зимата и се хванахме за зеленко...”
Спирам дотук. И така е ясно, че този, за Славимир Генчев говоря, е от групата на Станислав Стратиев и Стефан Цанев. Жалко! За нас!
- Не знам дали мястото на Радослав Каратанчев (познавате го) е тук при горните двама “автентично десни”, след като той е авер на Жорж Ганчев от БББ (беше, сега не знам от кои е, остана си приятел на Иво Карамански до гроб). Той протестира срещу решението на кабинета всички валутни обменни бюра да се прехвърлят под контрола на Министерството на финансите, а не да бъдат към БНБ. Това щяло да затрудни дейността им, защото означавало “нови документи, нови разрешителни и най-вече нови рушвети” (в.”Стандарт”, 4.02.2000). “Чиновническият рекет не води към Европа”, уверено заявява г-н Каратанчев.
Ама естествено! Самият Радослав Каратанчев е представен във вестника като собственик на 16 (шестнадесет!) чейнчбюра. Вместо да излежава 16-годишна ефективна присъда за пране на пари. Знам какво пиша. И вие може да си спомните какво пише за него в НИЕ-3, например.

·                      В.”24 часа”, 21.01.2000г.: Във връзка със зачестилите погроми върху имуществото на спортните стадиони от спортните агитки на клубовете, полицията поиска такси от футболните клубове за охрана на мачовете. МВР май е забравило, че и стадионите са част от територията на България. А нали полицията трябва да бди да има ред навсякъде в държавата. Вярно, футболните клубове са частни, защо пък охраната им да е безплатна. Ами по тази логика утре терорист ще вземе заложници в частен автобус и тогава какво? Нима МВР ще иска да му се плати, за да ги спаси?” (И разбира се, пак не се е подписал мискининът.)
- Златина Зафирова от София, читателка на “24 часа”: “В автобус на градския транспорт ми поискаха глоба, защото нямах билет. Отказах да платя. Аз не съм виновна, че няма откъде да си купя билет. Да не съм се качвала, контрираха ме контрольорите. Трябвало е да обикалям квартала, докато намеря.”

(Случаят е обичаен за автобусите и трамваите. Няма да коментирам, че се използва в много случаи съвсем целенасочено, за да не се плати глобата. Но вижте заглавието на читателското писмо: “Терористи дебнат в градския транспорт”. Ох, леле. Какво ли би се случило на въпросната Златина, ако времето не беше 2000-та, а да речем 1980-та. Терористи ли...)
- Шефът на Обединения ромски съюз в Хасково Зарко Чанков:  “Тепърва предстои ние да регистрираме наша ромска партия. В тази ромска партия ще бъдат включени не само роми, но ще бъдат и нероми, които да се занимават най-вече с положението на ромите.”
- “Малкият Иванчо” (Ивайло Нинов) разсъждава: “Има ли грип у нас? Не, има само усложнения след него.”
- Ралица Даскалова: “Пенсионери бързат да издължат сметките, със стотинките ще живеят. “Нямам си обуща, ама платих парното.”
- Не са само бедни пенсионери, роми, подрастващи мераклии и запалени спортисти. 2 февруари 2000, в.”24 часа”, Ивелина Таушанова: “Жълтите павета в София мистериозно се надигат. Бул. Цар Освободител се поду за една нощ.”

По този повод, за засилване на внушението, художникът Борис Димовски дава своите диагнози пак там: “И паветата се надигат, само ние си траем с пенсиите” или пък: “Глухите чиновници чуват гласа само на господин Калашников.”
От кога автоматът Калашников стана Господин? Айде, всички убийци – осъществени и мечтаещи за такива, да си се прибират в компетентната по тези въпроси червена партия!
- Във в.”Стандарт” от 4.02.2000 има една снимка на която виждаме “трима бизнесмени, които очакват среща с премиера Костов” (фото Нели Николова). Единият е твърде познат – шефът на Росексимбанк Емил Кюлев. До снимката има текст: “Бизнесмените споделили, че разговорът им с изкуството е еднопосочен. Родните културтрегери били капсулирани в себе си, а трябвало да станат по-агресивни. Бизнеселитът поиска и държавата да му помогне, за да помогнат и те на културата.”
Спомоществователи! Елит! С калашници. Знаете за Емил Кюлев, нали?!

·                      На 10 януари 2000г. почина режисьорът Неделчо Чернев. В.”Сега” написа по този повод: “Нека седнем у дома пред екрана и си спомним за една звезда – Неделчо Чернев, чиято душа пътува към небето.”
Припомням за “звездата”: Той е режисьор на тв-сериалите “На всеки километър”, “Капитан Петко войвода”, “Дом за нашите души”. От кога душите на комунистите “се качват на небето”? Там е Раят, Адът е под земята.

 

ЗАКОН, ОБЯВЯВАЩ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ЗА ПРЕСТЪПЕН

 

Трябва да благодарим - не знам, може би на Бога - че ако в първите години след Промяната, чувахме открити закани, че ние, “лумпените”, ще бъдем изтребени като “хлебарките” (оригиналните видения на Продевците), после ни обясняваха, че “може да стане, но ако първо минем през Босфора” (оригиналните думи на Доганците)... докато се видя, че мърдане няма и тогава Партията им социалистическа се разцепи:  Виденов започна да завива на дясно, бесните леви си го свалиха сами, залагайки целия народ. И тъкмо това стана причина да го замести “кроткия Първанов”, понеже народът “не ги разбра така”. Дясното крило на Партията на българските социалисти, така да наречем неговата, тяхната, идея за реставрация се оказа, че е невъзможна да се случи САМО със собствените им сили. Първо бяха повикани на помощ Костовци – поредната “синя вълна” според Румяна Братованова, а всъщност едни обикновени слуги, които служат на онзи, който плаща повече. Обаче народът ни не обича някой друг да е по-тарикат от него, особено ако този някой “не го бие”. И какво последва? – Дотук съм стигнал.
Догодина ще бъде разиграна “царската карта”. За мое огромно съжаление, аз също съм част от този народ, царският син няма да се окаже на нивото на Баща си и... пак нищо няма да стане. Даже от “тройната коалиция с Доган”. Мога да продължа с фактите на случилото се. Ще се образува една странна коалиция между “европейци” и “евразийци” – странна според мен, а всъщност една толерантна коалиция на реално мислещи българи и от двете спорещи страни - която ще издърпа България окончателно в демократична Европа. Където открай време има и социалисти. Които се наричат европейски социалисти и нямат нищо общо със съветските такива.
Нататък мога да продължа с моите предположения. Защото ТОВА още не се е случило. “Бясната” партия БСП на Нинова ще се свие до “бясната” партия БКП (те и без това са еднакви като идеология). Ще остане “меката” партия на Станишев и така България ще стане една нормална европейска страна като другите, с две партии – едната повече пазарна и другата повече социална.

·                      Закон забранява комунизма, злорадо написаха трудовите почасови червени вестници в края на март. Защо злорадо ли? – Защото още самото влизане на проектозакона за обсъждане в пленарна зала стана едва-едва – от втория път, след прегласуване и само с 102 гласа “за”.
Нататък по “Труд” от 30.03.2000: “Синята група се взриви и раздели. Нейната шефка Екатерина Михайлова заяви пред “Труд”: “Въздържах се при гласуването, защото смятам, че има по-наболели въпроси, като промените в Закона за бюджета на ДОО” (???) Сини депутати не скриха, че лидерът на партията Иван Костов и ръководството на групата са против вкарване на законопроекта на Георги Панев, защото вече не бил актуален. “Времето му мина, вече управляваме 3 години”, обясни Иван Сунгарски, който през 1997г. е бил един от вносителите на същия закон.”
Те, тези “сини” посочени току що, ще управляват още само една година. Една от причините - да не пиша най-главната - за отиването им в миналото на “червена” България, е именно тази. Която ги демаскира, чии синове и дъщери са. И това не им се случва за първи път. Помним едни “сини мравки” от 1992-1993, които се уплашиха от досиетата си в ДС и предадоха избирателите си. Сега го правят пак така открито!  По същата причина! И да не е Царят догодина, друг щеше “да им го тури”. Както ще се случи в 2014-2016. Тогава въпреки, че ще се нарекат “реформатори”, ГЕРБ ще ги “одуха”. Защото никой от българите и самата европейска България, не се нуждаят от хора, зависими от червените.
Това не е моя мечта. Това е факт, спомен от бъдещето. Законът, който обявява комунистическия режим 1944-1989 за престъпен, ще бъде приет на 26 април 2000 година (137 “за”). Ще кажат някои: “Много важно, като никой не го спазва!” Е, успокоявайте се по този начин. “Митре малце болен. Утре погребението.”
Иначе ми харесват предсмъртните “гърчове” на роднините на Митре. Някои са дори забавно остроумни.
- Например Любен Дилов–син или червен написал във вестник ”Сега” на 4.4.2000 следното: “В едно прекрасно мартенско утро на 2000 година Змеят дотърча силно притеснен при Свети Георги. Ами ако и мен ме обявят за незаконен?! – попита той. Иконната двойка е разбрала, че на първо четене комунизмът е обявен за незаконен. Но кое точно е обявено за незаконно? Комунистическите правителства в България до 1989г., комунистическата партия или книгите на Маркс? Светиня му, след като успокои митологичното чудовище, изказа силна надежда, че не са обявени за незаконни книгите, защото ясно е кой обявява книгите за незаконни. Светият конник и митологичният му антагонист не могат да разберат смисъла на закона “Панев”. Да не би вътрешното напрежение в СДС е толкова голямо, че трябва спешно да се изпуска клапанът с помощта на поредния измислен конфликт? Да не би пък поради хроничната си безпомощност да зазове реалните проблеми и да предложи ефективни решения целият политически елит на България  да се наговорил отново да се върне към познатото “комунисти-антикомунисти”?”
Гадно комунистическо наследство е получил този син Любен на баща си Любен-червения. Защо гадно ли? – Ами, защото лъже, че тия от СДС чрез закона “Панев” обявявали всички комунисти за арест и съд, а той само отстранява някои – ръководители на научни звена в българската наука, и то не от правото да творят наука като обикновени учени, а да ръководят тази наука! Че и повикал Свети Георги на помощ! Кой Свети Георги – Георги Димитров ли? Нему възложил да напише следното:
“Закон за забрана да се прави грозде от лозето на Никола Габровски и в преамбюла му да пише: “Що ни трябваше на баир комунизъм?!”
и да завърши така: “Лозето, все едно на Габровски или на “Домен Бойяр” не ще Панев, ни Караджата, а мотика.”
Като не сме забравили как на баща му работодателите, комунистите, въртяха мотиките над главите на несъгласните с тях... Май сбърках като класифицирах писанията на Диловци за смешни и забавни!

- Или на Веселина Седларска писанията от в.“Труд” (9.06.2000) :
“- Тате, помогни ми да реша тази кръстословица. Тук отвесно има една дума за възрастни. Трябва да означава виновник за днешното ни състояние и започва с “ко”.
- Костов.
- По-дълго трябва да е.
- Корупцията.
- Не излиза.
- Конспирации. Конституция. Кооперативи... Косово. Коалициите.
- Не, не.
- Конгресите, конференциите.
- Не и това не е. Ама водоравно излезе  и третата буква “м”.
- Командира? Комшиите, комбинаторите, компютрите... Комуникации, стават ли?
- И те не са.
- Стига си ме мъчил. Виж отговорите на последната страница, че не се сещам за друга дума, освен комсомолците.
- Не са и комсомолците, тате. Отговорът е комунизъм. Какво е то комунизъм, тате?”

Ех, де да беше толкова просто, Седларска... Има една дума с четири букви, започва с “кр”. Не е край, защото има кръв!




Гласувай:
0



1. apostapostoloff - "Труд", "24 часа",
23.05.2020 21:29
"Сега" и "Дума" бяха и си останаха активни борци против демокрацията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 469623
Постинги: 643
Коментари: 252
Гласове: 820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930