Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2020 08:09 - Такъв народ няма
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 717 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 27.02.2020 15:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Новата, втора партия, която се опитва да създаде Слави Трифонов, се наричала “Има такъв народ”. Надявам се да няма такъв български съд, която да я регистрира!

Но независимо от решението на ВКС, който утре би утвърдил една такава регистрация, ако тя се появи, съм убеден, че в България няма такъв народ, който да напълни такава партия. Камо ли да спечели тренд от 17% избиратели на предстоящи избори, както пишат по вестниците.
А вестниците какво ли не пишат... Ето например една стара история. Припомням я! Тя моята работа е такава, да припомням:

Годината е 2001 година, месецът – май. Фирменото отделение на Софийския градски съд токущо е отказало регистрация за участие в парламентарните избори на създаденото “Национално движение Симеон II”, които трябва да се проведат само след месец и половина. Това на практика отрязва възможността на Симеон II да се яви на тях, като лидер на такава партия. Името на съдията, постановил това решение е Таня Райковска. Мотивите й знаете ли? – “Учредителите на движението не са декларирали, че са българи”, както и че няма доказателства, че уставът на Движението “изхожда от лице с наименование Симеон II”.
Коя е Таня Райковска?
Родена във Велико Търново 48 години след 1908 година и завършила средното си образование там. Следва написано във вестник “Труд”, 23.04.2001: “Шефка на фирменото отделение на Софийския градски съд. За нея като за съдия лоша дума не се чувала, твърдят колегите й, макар че инак била “затворена и хладна”. На поста си тя не е парашутист. Заема го след като е изкачила редовно инстанциите на районния и градския съд. Мнозина прогнозират, че мястото на съдия Райковска във Върховния касационен съд ще й е по мярка. Други се питат дали царската регистрация ще е Рубикона пред тази перспектива.”
Тази “амазонка”, както я нарича в.”24 часа” (5.05.2001), ще стане съдия във Висшия Касационен Съд само след месец – през юни 2001 година. А след още 14 години, в 2015-та, и съдия в Конституционния Съд.

Продължавам нататък.
Само благодарение на царската повратливост обаче изходът за участие на НДС-
II в изборите е намерен. Една регистрирана за изборите вече партия - Партията на българските жени (с лидер Весела Драганова-Денчева) дава съгласието си в нейните листи Царят да включи своите кандидати. Само да допълня, че Партията на българските жени е в коалиция с “Движението за национално възраждане “Оборище” (с лидер Тошо Пейков). Царят се явява в тази компания на парламентарните избори през юни 2001г. и отвява с 42,57% конкуренцията, представлявана от СДС на Иван Костов и БСП на Георги Първанов. В новото НС НДС-II има 120 депутати и само един депутат не й достига за абсолютно мнозинство. Симеон приема подкрепата на ДПС на Ахмед Доган и става премиер. За четири години – от 2001 до 2005.

И сега историята, която искам да ви припомня. В нея участват “трите води”. По точно две от тях, тъй като Камен ВОденичаров окончателно се е откъснал вече от курваря ТРИфонов и политика ДИлов-син.
На 10 май по идеята на Дилов-син (или червен), лидер на политическото движение “Гергьовден”, по жълтите павета пред Народното събрание преминаха трийсетина овце, водени от един овчар, наметнат с ямурлук и въоръжен с двуметров прът. Под голямата снимка на това събитие “Труд”-ът е написал: “Овчарите си блеят, стадото си върви...” Алюзията с “овчаря Симеон”, който подкарва българските овце към урните, е пределно ясна. Подпис, естествено, няма.
А специалното приложение на в.”24 часа, наречено “24 хъша”, пише: “Симеон II не се поддаде на разочарованието, че не може да стане цар на българите и реши да се преквалифицира в султан на българите. А бива ли султан без харем?! “Не”!, каза си Негово Падишахство по икиндия в хоремага на “Врана”. “Щом е за ханъми, ние сме с вас!” изскандираха от Партията на Българските Жени – ПБЖ (Плоди и бий жената), която имала 16000 избирателки. “Браво! 16000 ханъми е добро като за начало на всеки уважаващ себе си харем”, зарадва се начинаещия султан. “Кобургоглу обеща да ни оправи за 800 дни!”, похвали се бременната в третия месец лидерка на ПБЖ.”
До тези думи има голяма рисунка от женската баня с трийсетина съвсем голи жени, а сред тях стои прав Симеон в официален костюм. Ръцете му са спуснати надолу и са кръстосани пред мястото на оная му работа. Хъшовската! Нататък текстът продължава така: “Не е вярно, че в България няма оправия. Аз ще продължа да оправям България и българите и след изборите.”
Тази формена помия е подписана от “Евнуси Ханъмов, наш човек в харема”. А името на приложението “24 хъша”, по подобие на вестник ”Работническо дело”, е заградено отпред и отзад с два ордена, копия на комунистическия орден “Георги Димитров”, който го помни. На мястото на Георги Димитров грее Слави Трифонов с характерните за него черни очила. На лентичката под лика му пише Слави Трифонов. За всеки случай!

Всъщност, понеже имам предимството да описвам събитията десетина години след тяхното случване, допълвам, че една “оправена жена” от харема жени покрай самия Слави Трифонов, ще напредне много и в момента е Първа дама на България.

“Изправи се, учингьолецо!”

 

Днес- 2020, аз твърдя, че такъв народ няма. Да видим как ще се гърчат съдийката Атанаска Дишева от Републиканския български съд по регистрацията и председателят на ВКС Лозан Панов по касацията. После идва редът на българските избиратели да гласуват.




Гласувай:
7



1. freeoldmen - Бай Добронамерен, а на бас, аз казвам,
27.02.2020 17:37
че партията на Трифонов ще вземе над 33% от гласувалите в следващите избори, в които бъде допусната?!
Печалбата на победилия ще бъде загубилият да каже публично, в своя и на опонента си блог: "Аз сбърках. Моят опонент беше прав."
цитирай
2. dobronameren - Съгласен съм, Фрийчо. За мен няма проблем да кажа. че съм сбъркал
28.02.2020 17:02
Ти имаш проблем. Фактически:
- защото, ако партията "Има такъв народ" бъде допусната до изборите през март догодина, ТЯ НЯМА ОТКЪДЕ да набере ТАКЪВ народ. "Такъв народ" има, ама в БЛОГ.БГ. Че и там дори няма "над 33%". Като махнеш многобройните акаунти на лудата Мара от Пескара и оная "секира", твоя, на Предатора и още 15-тина - ботове и наглото хакерствуване на ГъСтоименов, може да го докарате дори до 50... броя блогъри. Ама това не сте % на избори;
- защото, ако на тези избори Славчо Учингьолски НЕ БЪДЕ допуснат до избори, нито ти, нито аз, ще сме живи да му видим процентите.

Освен всичко друго, ти, Фрийчо, си един познавач, еша си нямаш. Запазил съм един твой постинг от 22.09.2013 16:32 - "намерен". Той е ненадминат досега в измислиците, които представяш за мен: В него от 24 "факта", само 1 (словом един) е истински.
цитирай
3. dobronameren - Ко стаа, Коста
02.03.2020 18:12
Ще фащаме ли бас? Аз чакам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883766
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930