Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2019 08:47 - НИЕ-154 Имена на противници на решенията на СДС
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 858 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЦЯЛОТО  ПАРТИЙНО  ВОЙНСТВО  СРЕЩУ  СДС.

ДЕЙСТВИЕ ПЕТО

 

За кои предупреждението на  Ф.Д.   е  манипулация  и кьорфишек?

 

Ето как възприеха тази реч противниците на правителството на СДС. Цитирам само “независимите”. Комунистите, социалистите и комсомолците са ясни.
-
Юнал Лютфи, пред телевизионната камера в НС: “Речта на Филип Димитров оценявам като слаба.”
-
Димитър Сепетлиев пред журналистката Лили Маринкова: “Електоратът от ДПС ще ни подкрепи 100%.”
-
В.“24 часа”, 19 септември 1992: “Родината не помни по-блестяща манипулация от петъчните събития в парламента. Демокрацията е в опасност, извика г-н Димитров и употреби стотина пъти има-няма думите: атака, агресия, сблъсъци, заплаха, удавяне, нестабилност, безизходица, мафия, рекетинг. И дойде бомбата. Номерът “всяване страх от демони с цел обединяване около шамана” не са измислили нашенските премиерски съветници, но затова пък блестящото му приложение заслужава най-малкото едноминутно мълчание в знак на почит.”
(Не е подписано. И добре е направил написалият го. Защото сега, само след година, аз щях да го попитам персонално, дали пък и той не е виновен ЛИЧНО чрез отношението си тогава, затова, че 6-7 от думите „манипулации” в кореспонденцията му, вече са жива действителност в обществото ни. Защо след като Ф.Д. не е във властта бе, батьовото?)
- “
Бомбен кьорфишек изкара депутатите, бюфетчийки им гледаха сеира. “Савов президент” викаше синята агитка край парламента.” Подписала се: Милена Шопова от същия вестник.
(Опреснявам паметта на тази журналистка. За първи път съобщение за бомба в Парламента беше направено на 21 май 1992 – четвъртък. В този ден се прие изменение в Правилника за работа на НС, съгласно което по писмено искане на Главния прокурор на Републиката, депутат може да бъде задържан, ако Парламента с обикновено мнозинство реши, че трябва да се възбуди наказателно преследване. Конкретно става въпрос за имунитета на Андрей Луканов. Депутатите от СДС и ДПС гласуваха всички „за” предложението, а депутатите от БСП – всички „против”. И точно тогава дойде съобщението за бомбата! Защо г-жа, ТОГАВА никой от вашия независим вестник, включително и вие, не се възмути от този първи „бомбен кьорфишек”?
Защото Луканов пази документите ви и ведомостите!)
- В.“168 часа”, 22 септември 1992: “Новият Месия и Син Господен се пръкна пред парламентарните ясли в петък, каза “Демокрацията, това съм аз”, и не съвсем човеколюбиво обяви, че ще спаси България, дори и тя да не иска, защото нямало кой друг.”
(Подписано Мария-Магдалена Петрова. Коньовичарски истории. Простотия.)
- Юрий Асланов, пак там: “Правителството катастрофира, надеждата е в парламента.”
- Проф. Спас Райкин от Пенсилванския университет, пак в този брой на в."168 часа": "Аз не бих искал да живея в страна с такива правни понятия и норми като България. И още две думи. В България забелязвам неприятна еволюция. Движението е от политическа демокрация към политическа олигархия."
(Според моите архиви проф. Спас Райкин е много известна личност сред българите-емигранти в САЩ. Само че сред онези емигранти, които са се ползвали с неафишираната финансова подкрепа на българската ДС преди 1989 година. И служителят й благодари сега така (думи от същата статия):  „Ако продължи сегашната правителствена политика, Светият Синод на патриарха Максим ще бъде ликвидиран и на църквата ще се наложи нов синод, съставен от най-компрометираните митрополити, сътрудничили с режима на Тодор Живков.”)

-
В. “Труд”, 24 септември, написала Соня Ангелова: “Парламентът пак беше орезилен. Савов със зъби и нокти се държи за председателския стол.”
Пак от този “Труд”три мнения на “творци”:
- Тодор Цонев (оня с Живковите карикатури): “Който не може да промени себе си, ще иска да направи всички като себе си. Никога не съм бил така песимистично настроен. Не виждам нищо добро в пребоядисаната същност на българските политици. Ние сме длъжни да не бъдем малодушни и да не позволим да ни “яхат нови тирани в стари полуди”. Защото ще предадем себе си, заветите на дедите си и бъдещето на децата си.
(
Дисиденти”  ли? Да си ги прибира „компетентната”.)
- Недялко Йорданов (бургаският поет): “Българинът не се поддава вече толкова лесно на манипулация. Това е голямата грешка на сегашните лидери на СДС. “Люспите” предатели - да! Тренчев предател - да! Ахмед Доган предател - да! Но Желю Желев предател - това вече е прекалено. Това мирише на догматизъм от най-лош тип. Нещо повече - това ни връща в не толкова далечните години на директивите и заплахите, на страха от инакомислие.”
-
Стефан Цанев, още един от бургаското “люпило”, в “24 часа” от същия ден - 24 септември 1992: “Кои останаха още на политическата сцена от онези, които първи вдигнаха глава против комунистическата диктатура? Е, слава Богу, бяха останали още един-двама души. Сега пред очите ни беше организирана хайка и срещу последния - Желю Желев.”
Този (се) заблуждава яко. Дори само от списъка на Милко Балев покрай 10 ноември, има поне още 10-тина имена на  „дисиденти”, които чакат да бъдат активирани. За да стане възможно блъсковци и тошевци „да заплачат”: „Всички сини са маскари!”

 

 

Кои са против политическите решения на СДС

 

На 19 септември СДС проведе политическо съвещание на всички свои структури в страната. Ще запиша за читателите си неговите Решения, за да могат те сами да преценят за какво са предназначени “демократичните заплювки”  на поборниците за “национално помирение и консенсус”:
ПОЛИТИЧЕСКОТО СЪВЕЩАНИЕ НА СДС, ОТЧИТАЙКИ СПЕЦИФИКАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ  МОМЕНТ, ПРИЕ СЛЕДНИТЕ РЕШЕНИЯ:
Раздел I:
1.  Коалицията СДС подкрепя правителството на Филип Димитров и водената от него политика за смяна на системата.
2.  Ако бъде гласуван вот на недоверие на министър-председателя и неговия кабинет, СДС ще предложи отново г-н Филип Димитров да състави правителство. Членовете на СДС няма да участвуват в друго коалиционно правителство.
3.  Цялата отговорност за бъдещата нестабилна обществена, социална и политическа обстановка пада върху партиите и лицата, които ще опитат да свалят първото демократично и законно избрано правителство на България.
4.  Партиите и организациите в СДС се задължават да изтеглят  своите министри,които не поддържат и не изпълняват решенията на правителството.

Раздел II:
1.  Партиите и организациите в СДС оценяват високо работата на председателя на НС Стефан Савов и му дават своята подкрепа.
2.  Ако в парламента бъде предсрочно освободен председателят на НС, СДС не вижда смисъл и няма да издига своя кандидатура за този пост.
3.  Политическото съвещание оценява високо работата на ПГ на СДС и нейното ръководство и е убедена в необходимостта от запазване на нейното единство.

4.  Политическото съвещание на СДС одобрява политиката на диалог с всички некомунистически демократични сили в България, които подкрепят програмата на СДС.
5.  Неочакваният обрат в политическото поведение на  ръководството на ДПС не променя положителното отношение на СДС към ДПС.  
Раздел III:
1.  Политическото съвещание настоява пред правителството си и пред парламентарната група на СДС да предложат като приоритетни през тази сесия на парламента законите в социалната сфера, данъчните закони и тези за образованието.
2.  Да бъде внесено в пленарна зала веднага за обсъждане и гласуване решение за разсекретяване на досиетата.
3.  СДС настоява пред компетентните органи за цялата истина по случаите с т.нар. “оня списък”, незаконните сделки с оръжие, случая “Здравко Попов” и др.
4.  СДС е за спешното създаване на парламентарна комисия за разследване факти и обстоятелства, свързани с дейността на Националната разузнавателна служба и Националната служба за сигурност.
5.  СДС е за синдикален плурализъм и за диалог с работодатели и всички синдикати, които не поставят политически искания и условия.
6.   СДС е за декомунизация и на Българската Православна Църква.

Сега, читатели, обърнете внимание и запомнете още 2 важни неща - имената на лидерите, подписали тези Решения, и датата:
Подписали от името на своите партии: Николай Василев, Васил Златаров, Георги Петров, Любомир Собаджиев, Венцислав Димитров, Христо Бисеров, Стефан Савов, Васил Михайлов, Ленко Русанов, Иван Куртев, Елка Константинова, Снежана Николова, Едвин Сугарев, Боян Велков, Иван Станчев, Юлий Павлов, Антон Антонов, Янко Янков, Йордан Василев, Пламен Панайотов и Христофор Събев.
София, 19 септември 1992.

- Президентът Желев, избран със синята бюлетина, бе поканен да присъствува на политическото съвещание на СДС. Но постави едно предварително условие - съвещанието да бъде отворено за журналисти, което безпроблемно бе прието и изпълнено от ръководството на коалицията. На входа на хотел “Витоша”, където се провеждаше форума, той беше освиркан от “53-ма платени клакьори” - думите са на Валентин Стоянов, официален говорител на Президента. На първия час от съвещанието, обиден от критика към него за “боянската ливада”, Желев напусна демонстративно залата.
“Нашият демократично избран президент се държи като капризен монарх.” Поддържам тези думи на Йордан Соколов.
-
Вицепрезидентката Блага Димитрова, избрана също със синя бюлетина, изпрати от Молдова (където бе на официално посещение по това време), Отворено писмо до съвещанието, наречено “Откровено”. Ето извадки от него: Убедена съм, че всички, които милеят за България, трябва да подкрепят правителството и да му съдействуват, а не да подриват усилията му. Недоумение буди противоречивата позиция на президента да призовава към национално разбирателство, а в същото време да открива атака срещу правителството, парламента и част от печата, поканвайки на срещата в Бояна тесен кръг журналисти, главно от некоректните към демократичните промени издания.”

Сега мнения на “демократи”, съгласни с идеите на президента и против казаното от вицепрезидентката, т.е. тези, които са против решенията на Политическото съвещание на СДС. (Цитатите по-надолу са подредени по време, а не по движещите сили на изказалите ги. В един казан са БСП-хардлайнери, мафиоти от всички бои, принудените заради компромати и разните тарикати, които подкрепят Желев, само защото е президент. Вие ги отделяйте.)
- „Синята десница ни води към катастрофа”, заяви на специална пресконференция на БСДП Петър Дертлиев. Подкрепи го неговият заместник Петър Корнажев.
- Според съобщение във вестник „Дума” на среща в Президентството председателят на БСП Жан Виденов е обещал подкрепа на президента. Двамата обсъдили състоянието на политическата обстановка в страната. За тясно сътрудничество на този етап не можело да се говори. Но по много от въпросите обаче, господата Желев и Виденов имали общ език.
- И Георги Мишев даде едно мъжко рамо на президента („Труд”,18 септември): “Нищо чудно да прочетем в официоза, че съвещанието е “фундаментално”, “с историческо значение” и прочие бисери от речника на политическия нарцисизъм. От езически времена, та чак до Бузлуджа и детските фанфари в НДК, управляващите са се мъчили да внушават с ритуали и шамански заклинания уважение и обич.”
- Желев: „Съветвам коалицията да си търси съюзници.”
- Шефовете синдикални Петков и Тренчев мълчат. Те май ще надживеят Желев. Вместо тях говори Диана Дамянова: “За приликите и разликите между заседанията на ЦК на БКП и съвещанията на НКС на СДС - ако съвещанието завърши с пълно единодушие на мненията, оптимистични прогнози за бъдещето и заклеймяване на общия враг, то за съжаление приликите ще се окажат повече от разликите. За съжаление!”

(Каква логика, а! Значи, тъй като БКП единодушно строила социализъм, то СДС е точно нейно копие, защото строи единодушно демокрация. Човек занемява пред подобна „мисъл”.)
- Владимир Костов, в. “24 часа”, 21.09.1992: С действията си през тези 2-3 дни НКС се отлюспи от демокрацията. От този момент нататък тези хора могат да претендират за всичко, но не и за това да бъдат говорители на една трета от избирателите, гласували за СДС в миналите избори.”
(Бившият(?) майор от ДС, във вестника на „семкаджиите”,  претендира да изразява мнението на избирателите на СДС?! При това сам подчертава, че “излъганите в СДС” не са всички, а само една трета. Виж му акъла, пък му крой тогава шапката.)
- Мнение от другия “фундаментален” вестник на семкаджиите “168 часа”. Лично първият “честник”, председателят на ССИГ Валентин Моллов: “Пак ни поднесоха салата от мъгляви обещания и истерична чувствителност.”
(Вместо обективно разследване и справедлива присъда, ще отбележа аз.)

- „Невъзможното стана възможно”, възкликва напълно откровено вестник “Континент” от 22 септември и не скрива задоволството си от успеха на осъществения “поврат в политиката” с помощта на президента и ДПС.
- Павел Писарев пише за своята надежда във вестника на ГК на БСП в София в. “Вечерни новини”: “Люспа след люспа - накрая ще остане само костилката, суха, изгнила.”
- Юнал Лютфи, в. “24 часа” от 23 септември: “Няма да оттеглим искането за оставка. Опитите да се разграничават лидерите на ДПС от редовите му членове е провокация от страна на съвещанието. Приемаме го като некоректен жест към ДПС и също ще го вземем предвид. Тревожи ни фактът, че искането за оставка на Стефан Савов се свързва тутакси опасно в някакъв цялостен план за дестабилизация на страната. Тези квалификации имат преднамерена цел. Това са инсинуации, нездрав подход и незряла позиция за една управляваща коалиция. Българинът съвсем скоро ще разбере, че това, което ДПС предприема, е именно в посока на установяването на една истинска демокрация и демократизма на нашите институции и главно в изпълнителната и законодателна власт.”
(
Българинът действително съвсем скоро ще го разбере. До  свалянето на правителството на СДС остават точно 37 дни. А  „установяване на демократизма в изпълнителната и законодателната власт” ще започне след три месеца.)
- Димитър Луджев, в. ”24 часа” от 23 септември: “В центъра за нова политика направихме анализ на онова, което говори в петък Ф.Димитров пред парламента (въпросната реч от преди няколко страници - б.м.). Искам категорично да кажа, че Филип Димитров си присвои като заслуги на този кабинет финансовата стабилизация, контрола върху инфлацията, валутните резерви, стоте долара средна работна заплата, готовността на финансовите институции да кредитират. Всичко това е постигнато, но не от неговия кабинет, а от правителството на Димитър Попов миналата година и от БНБ. Социалният мир беше постижение на предишното правителство, а това има честта да го разруши.”
Наглец, не мислите ли? Със задоволство ще напомня след време, че България ще го забрави тоя.
- В.“24 часа” от 26 септември: “Решението на пленума на БСП  да спаси правителството при евентуален вот на недоверие е заплаха за мат в 2 хода. Може ли г-н Димитров да избегне мата? Теоретически - да. Нещата навярно биха се обърнали, ако Ф. Димитров се извини на независимия печат, ако подаде ръка на синдикатите, ако направи нещо за частния бизнес, ако изгони някои съветници и министри. Но ако г-н премиерът продължи тоталния скандал в обществото, ако пак се води по акъла на групичката агент-провокатори, матът на синия цар някъде през зимата е неизбежен.”
Написалият тези думи не се е подписал. Обаче изразът „тотален скандал в обществото” вече беше употребен от точно определен семкаджия, гост на Желевите ливади. И наглостта с която се предлага на Ф.Д. да стане мафиот, за да не си загуби мястото, е типично ленинска. Да не говорим, че думичката „агент-провокатор”  е също комунистическо клише. Сложил си вратовръзка, ама не се сетил да си измие врата. За Петьо Блъсков говоря.
- И накрая президентското мнение от 2.10.1992г. (според "24 часа"):  “Несправедливо е да се твърди, че в БСП не са настъпили никакви промени. Опитът на социалистите да се приобщят към социалистическите партии в Западна Европа според президента бил един от белезите на промяната."

Помните ли, читателю, думите на президента Желев за БСП от 1990, 1991 и началото на 1992? А думите му за СДС от 1989 до към лятото на 1992г.? Пак повтарям: Такъв обрат в мненията не е случаен и не се дължи на конюнктурни събития. Той е подготвян с години. Нататък има доказателства, че подготовката е започнала от началото на шестдесетте години!




Гласувай:
0



1. krumbelosvet - Фил Кенеди е голям адвокат, и ДО ТУК.
23.11.2019 09:20
А тая ЧУДЕСНО ИЗПИПАНА реч, беше излъчена десетки пъти по ТВ. Но тя си остава АДВОКАТСКА ПЛЕДОАРИЯ, без връзка с ИСТИНАТА.
цитирай
2. pitatlimedejzorata - Филип Димитров В МОМЕНТА е член на Конституционния Съд
23.11.2019 20:33
Или не е така, а просто аз съм облъчен от психотронно щатско оръжие...
цитирай
3. krumbelosvet - Фил беше и посланик на "ЕС" в Грузия.
25.11.2019 11:36
Но ПРОФЕСИЯТА му е адвокат, и в конституционния съд ще е такъв, както в Грузия. Георги Марков също беше в КС, но си остава авторът на "синия шут", размахващ средни пръсти от прозореца на Народното Събрание...
цитирай
4. pitatlimedejzorata - Имате много неточности и грешки в коментара си, krumbelosvet,
26.11.2019 10:20
Филип Димитров не може да е бил посланик на ЕС, където и да било по света, защото такава позиция в ЕС просто няма. Освен ако, поставяйки ЕС в кавички, имате предвид нещо друго. Но не сте се пояснили. Филип Димитров беше български посланик в САЩ, обаче точно това вие сте пропуснали да отбележите в коментара си.
Понеже публикувам в блога си историята на Нова съвременна България, написана от dobronameren, едновременно с това извършвам "преглед на редактора". Така че чета подробно и внимателно всеки постинг преди да го публикувам. Вашата версия, че Георги Марков е размахвал средни пръсти от прозореца на Парламента е ЛЪЖА. Според Dobronameren това действие е извършил Велко Вълканов. Посочена е точната дата - 9 май 1993 и поводът - митинг на СДС под мотото "Ден на недоволство против реставрацията на комунизма". Ядосан от това нещо Велко Вълканов, а не Георги Марков, се показал на някакъв прозорец на Парламента и показал среден пръст на тълпата. Dobronameren цитира и следните думи на Виктор Михайлов (който е вътрешен министър по това време и отговаря за реда около НС): "По въпроса за средния пръст на Велко Вълканов има свидетели, че е стоял вътре в парламента. Ако някой отвън се е изнервил от един среден пръст от парламента, то това е негов проблем."
Аз, за разлика от вас belosvet-ни, много държа да бъда точен и коректен (въпреки, че съм бил "обладан от бяс", според вас; простете, не можах да се сдържа). Тази случка, със средния пръст на В.Вълканов, предстои, вие и всички останали читатели мои, да прочетете в пълния й блясък в постинга, отнасящ се за времето май 1993 година в България. Май 1993-та! Сега разказвам за октомври 1992-ра. Т.е. имайте търпение някъде до към средата на декември т.г., когато ще му дойде реда.
Дотогава, а и след това, избягвайте да се поддавате на злобата, която таите в себе си (не зная откъде е). Не отива на побелелите ви коси.
цитирай
5. pitatlimedejzorata - Не ви върви в преценките, krumbelosvet,
29.12.2019 10:09
грешни са. Става въпрос за коментариите ви с номера 1 и 3. Точно по времето, когато публикувах този постинг - в началото на м.декември 2019 дойде вестта, че Филип Димитров е станал заместник председател на Венецианската Комисия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 462116
Постинги: 633
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031