Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09 07:52 - НИЕ-113 Желев президентът на Великото НС
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 130 Коментари: 8 Гласове:
0ЗА ТОВА  КАК НАШЕТО ВЕЛИКОТО НС СЕ СЪБРА  И СИ ИЗБРА ПРЕЗИДЕНТ

 

За разлика от градовете на истината, Великото Народно Събрание е основно мероприятие в програмата на Партията. То придава отвън демократичен вид на държавата ни, а вътре в него има 211 чисти комунисти, които представляват 52% от гласовете. Всички закони, с изключение на Конституцията, се приемат с половината от гласовете, т.е. с 50%. Ако се “притеснявате” за Конституцията:
- добавете 16-те депутати от БЗНС, 5-мата от ОС, ОПТ  и независимите;
- извадете от тези 21 депутати онези, за които мислите, че не подкрепят комунистите;
- добавете стотина депутати от СДС (по официалната статистика от 1991-ва:   144 - 39 = 105)
и ще получите 77-те процента на 309-те депутати, които гласуваха новата ни конституция от 12 юли 1991 година.
Чиста парламентарна аритметика. Направена “от свободни хора в свободна страна”, г-н Дертлиев!

Откриването:
7-мото ВНС беше открито на 10 юли 1990 година в сградата на бившия турски конак във Велико Търново,  където е било открито първото Велико Народно Събрание на 17 април 1879. Ако продължа паралелите, трябва да допиша, че 1-то ВНС прие Търновската конституция, а Седмото НС – дертлиловската конституция.
Тържественото първо пленарно заседание продължи много кратко, 45 минути. Само се насрочи следващо пленарно заседание - за 17 юли в сградата на Парламента в София. Депутатите посетиха Царевец и си заминаха. Вечерният коктейл в Интерхотела не се състоя. В печата няма съобщения защо така драстично бе нарушена предварителната програма.
Едно вероятно обяснение: Парламентарната група на ДПС и нейният лидер Ахмед Доган (23 депутати, приблизително 6% от общия брой избрани легитимно депутати!) не отидоха в конака като останалите депутати по централната улица на града, а минаха по паралелната ул. “Гурко”, защото “големи българи”, националисти, бяха блокирали площад “Баждарлък” с лозунги: “Турците вън от Парламента” и “България за българите”. В района на конака милицията не допускаше случайни граждани. Отговорен служител на МВР е дал следното съобщение за печата: “Обстановката в града е близка до нормалната”.
Щях да уважавам повече патриотичните чувства на националистите, ако след 2 години, когато същият Доган и неговите авери от ДПС унижаваха българските демократи чрез аркадашлъка си с комунистите, те пак бяха блокирали площада, където е обесен Велчо Джамджията и искаха изхвърлянето им от парламента. Няма ги обаче! знаете ли защо? – Нямат поставена такава задача от стратезите на ВС на БСП. Иначе президентът Ж.Ж. да е кандисал, че това не пречи на „единението ни”.

Ръководството:
ВНС е подчинено на целите на социалистите. Това личи от съставите на ръководствата на парламентарните групи. Представям ви ги в пълното им великолепие:
- БСП: председател Александър Лилов, зам.председател Любен Корнезов, говорители Елена Поптодорова, Клара Маринова и Росен Стоилов;
- БЗНС: председател Виктор Вълков, зам. - Елена Кирчева;
- СДС: председател Желю Желев, заместници Стоян Ганев и Петър Корнажев;
- ДПС: председател Ахмед Доган, зам.председател Мирослав Дърмов, говорители Юрий Бахнев и Юнал Лютфи.
За хората, които не следят политиката и криволиците на СДС и ДПС лидерите, т.е. на антикомунистическата опозиция, припомням, че:
- за Желев има специален раздел по-нататък в изложението;
- Стоян Ганев задържа “синия си имидж” през 1991 - годината на конституцията, но пред необходимостта да се свали правителството на Филип Димитров през 1992-ра, бе жертван от работодателите си, понасяйки „жълтия плик”;
- Петър Корнажев сдаде синия фронт още при първата по-сериозна битка на Партията срещу България: приемането на конституцията. По-нататък вече нямаше нужда от мимикрия и демократични принципи. Застана открито при комунистите и пое „консултантската” дейност в Беровото правителство за неутрализиране на Главния „син прокурор” Иван Татарчев;
- Мирослав Дърмов от зам.председател на ПГ на ДПС стана депутат от коалицията на БСП в следващото Обикновено 36 НС и хич не го е еня, че Аллах ще го накаже за това;
- Юрий Бахнев, българинът с турско самосъзнание, който говори с руски акцент, когато се изразява на български, не беше толкова ценен като Дърмов и явно отпадна засега от списъците на Партията;
- За Савата (Доган) и Сидер (Лютфи) четете по-нататък в книгата.
На първото си пленарно заседание в София на 17 юли ВНС избра за свой председател комуниста акад. Николай Тодоров. По времето на Тодор Живков той бе предложен от БКП (България) за председател на ЮНЕСКО ли, на ООН ли, все едно, защото мръсните империалисти не биха го приели нито на едното място, нито на другото. Но сега, когато дойде Демокрацията, нали...
За заместник-председатели на ВНС бяха избрани: Никодим Попов (БЗНС “Н.Петков” в СДС), Иван Глушков (БЗНС) и Гиньо Ганев (ОС).

Изборът на президент:
Още на 2-то си пленарно заседание ВНС уточни регламента за избиране на президент на Републиката:  с 2/3 от гласовете на всички депутати. Тук се появиха и първите разногласия в парламентарната група на СДС. Депутатът Румен Воденичаров единствен от групата гласува президентът да се избира с 1/2,  а не с 2/3 от гласовете.
След 9 дни дебати и 6 гласувания на 1 август 1990 година  с гласовете на 284 депутати  Желю Желев стана президент на НРБ. По предложение на самия Желев, ВНС избра за вицепрезидент Атанас Семерджиев (БСП, министър на вътрешните работи до вчера, както и началник на Генщаба на НРБ през 1968 година по време на чехословашката криза 1968г.).
Според елементарни изчисления около 100 души от депутатите на БСП са подкрепили кандидатурата на Желев. За първосигналните комунисти това е предателство. За нормално мислещия човек, независимо от коя партия е той, е ясно, че е постигнат компромис. И веднага следва по-важният от всичко друго въпрос: Каква е цената на този компромис за БСП, за СДС, за самия  Желев, за някой четвърти може би?
Ще ви представя различните позиции, така както са отразени в печата. Това са първите реакции на събитието.
- “Дума”, 2.08.1990, неподписано: “Членове и  симпатизанти на БСП изразяваха несъгласие, неодобрение, горчивина и укор за направения избор и остро критикуваха позицията на партийното ръководство. Трудно е да се обобщят отрицателните емоции, които се “стовариха” върху дежурния екип, докато се работеше поредния брой.”
-
“Дума” от същия ден, подписано Стефан Продев: "Заявявам на своите избиратели и на читателите на в.“Дума”, че аз не подкрепих с гласа си кандидатурата на Желю Желев за президент. Много е трудно човек да си представи, че Желев ще се отнесе с разбиране към тревогите и съмненията на милиони хора у нас, свързали живота си със социалистическия идеал.”
(Едно принципно мое вметване: Освен милионите хора у нас, Продев, свързали живота си със социалистическия идеал, има още толкова милиони хора, пак у нас, несвързали живота си със социалистическия идеал. Защо вие, социалистите, не можете да приемете за себе си техния избор, когато в същото време, ако те не приемат вашия избор, ги наричате екстремисти, ястреби, хлебарки и  лумпени? Как разбирате националното помирение – другите да умират ли?)
-
Изказване на Велко Вълканов, независим депутат от квотата на БСП, направено в парламента на 1 август 1990:  “Живял съм достатъчно много, правил съм много грешки в живота си, но, общо взето, никога не съм си кривил душата. Смятам, че Желев в много случаи не прояви необходимата политическа мъдрост. Разказват колегите, че ако Желев не би бил избран сега, парламентарната фракция на СДС щяла да напусне парламентарната зала. Не приемам този език и този начин на решаване на проблемите. Ще се въздържа да гласувам за г-н Желев, което юридически означава “не”. Но то отразява моето нравствено отношение към поставения въпрос.”
(Второ мое вметване – закачливо: Значително по-груб в буквалния смисъл на думата, ще бъде другарят Велко Вълканов на телевизионния диспут с г-н Желев на 17 януари 1992 година, проведен в рамките на президентската кампания. Тогава Желев все още беше „Желю жабата”. А още година по-късно (след „боянските ливади”), на 20 януари 1993-та във вестник ”Континент” в интервю на журналистката Генка Маркова „принципният” Велко казва: „Той (Желев) успя да се издигне над позициите на партията, която го избра. Прояви самостоятелност, собствени позиции по много въпроси, което СДС като управлява коалиция, не успя да направи. И друг път съм заявявал публично, че г-н Желев е решително по-близо до мен, отколкото до Савов.”
И този „независим депутат” раздава  заплашително собствените си комунистически възгледи на некомунистите. Естествено е за другарите му. Но думата ми е за друго. Ако др.Вълканов никога не си е кривил душата, значи г-н Желев е кривил своята. Кога? Съдете по оценките на др.Вълканов във времето.)
-
Обръщение на ВС на БСП, “Дума”, 3 август 1990г.:  “Компромисът с избирането на президент от опозицията не е отстъпление, нито предателство. От позициите на реалните условия в които работим днес, това е единствено разумната и правилна политика.”
(Пак ще се намеся. Думите на Партията сами по себе си са верни. Но между нея и Желев в момента на произнасянето им вече има сключена сделка за измама на демократите. Е, този таен втори план ги прави цинични.)
-
В.“Демокрация” от 6 август 1990, Волен Сидеров: "За първи път желязното единство на партията се пропука. Да, БСП губи монопола на властта, но печели време преди да загуби цялата власт. В психологически план печели рицарски актив на партия, която поставя националните интереси над своите собствени. Желев - президент, Луканов - най-вероятният министър-председател... Може ли да се употреби поговорката за агнето и вълка?  Ако държим на фолклора - да. Иначе можем да изчакаме вълкът да стане вегетарианец, след което просто няма да има място за агнешки страхове.”
(Моят коментар: Волен Сидеров е бъдещият главен редактор на в.”Демокрация” – след 3 месеца. Коментарът му, че вълкът може да стане вегетарианец и т.н., е учудващо неточно попадение, особено на фона на информираността, която демонстрира малко по-горе. Сигурно ви е направило впечатление твърдението, че бъдещото правителство ще бъде на социалистите и Луканов пак ще е премиерът. Да, но за да излезе на 6 август, статията вероятно е писана на 5-ти. А Луканов подава оставка на първото си правителство на 7-ми август и едва на 30 август, чак след повече от двадесет дни, Желев му възлага отново на него да състави второто си правителство. Странни неща стават в тази наша България! За зрителите в залата, които не са чели сценария. )
След като Филип Димитров стане премиер, през февруари 1992 година Волен Сидеров ще бъде сменен с Енчо Мутафов. Обиден, Волен ще пропише срещу „тъмносиньото СДС” Вместо седесарите да се обидят, че в.”Демокрация” през цялата 1991 година не направи нищо за консолидирането на коалицията СДС. Но за това по-нататък. Сега допълвам, че в изборните листи за първите демократични избори през юни 1990 година, публикувани в „Демокрация”, под №70 е записано -  Белоградчик, ВОЛЕН НИКОЛОВ СИДЕРОВ, 1956, „Екогласност”, средно образование, редактор във в.”Демокрация”.(Подчертаното е от мен. Защото прави впечатление! Иначе Волен Сидеров е от Ямбол!)

Такава беше историята, разказана за сините избиратели през август 1990-та. Красива приказка, изпълнена с надежди: успяхме да се преборим с комунистите, те отстъпиха, бяха принудени да се съобразят с нашия избор. Затова и разочарованието ни след горе-долу две години беше огромно. Ами, че Нашият избор стана Техният човек! Тази нова приказка аз ще разправя добросъвестно до края на този първи том от „хрониката”.
Тук искам да добавя предварително едно утежняващо вината на Желю Желев обстоятелство:  В края на юли 2000г. - забележете колко късно: след цели 10 години на криене и отричания - във в."Труд" се появи една поредица спомени на самия Желев, която е озаглавена от редакцията на вестника "Драматичният път на Желев до президентството". Преписвам за вас дословно (в."Труд", 26 юли 2000):
"Същия ден (30 юли 1990г.) следобед в зала 10 на парламента се състоя среща на представителите на ръководствата на двете основни политически сили. Тъй като без подкрепата на част от БСП поначало не може да се избере държавен глава, трябваше да се преговаря за условията, при които мнозинството би подкрепило президент от опозицията. От страна на БСП присъстваха: Ал.Лилов, А.Луканов, Ч.Кюранов и Д.Драганов, от СДС - моя милост, Ст.Ганев, Д.Луджев и Кр.Неврокопски. Луканов прочете от едно листче следните седем условия, при които ПГ на БСП би ни подкрепила.
1. Желев единствен кандидат за президент;
2. Вицепрезидент от БСП;
3. Съгласуване на усилията по въпроси от надпартийно и национално значение;
4. Потвърждаване на споразуменията на Кръглата маса за взаимодействие;
5. Парламентарен консенсус за главните задачи (конституция и програмно правителство);
6. Парламентарна подкрепа за новия кабинет;
7. Организиране на избори за местни органи на властта."
Е, това е! После „революция с 40 000 души била авантюра”. И милион да са, пак няма да стигнат, когато ги води поп Кръстьо!

 

 

ДРУГИТЕ ЗАНИМАНИЯ НА ВЕЛИКОТО НС

 

До края на годината 1990 Парламентът няма да свърши нищо съществено – имам предвид работата по онова нещо, заради което му е прикачено определението „велик”. Неработейки по конституцията, това съвсем не означава, че ВНС „спеше”. Работеше се усилено по копаенето на ровове за отбрана, вълчи ями и трапове, шиеше се маскировъчно облекло и се създаваха самоличности. Изобщо – подготвяше се театърът, наречен „Нова демократична конституция”. Това ще продължи дълго, до пролетта на следващата 1991-ва. Фактическите дебати по новата конституция ще се вместят в 4 месеца – април-юли 1991 година. Сега все още сме август 1990.

Завършвайки тази част от книгата, ще включа в нея още едно събитие, станало в средата на август 1990 година. За някои това може да се стори излишно, не на място, дребно. Но нито едно от тези определения не е вярно! От такива „дребни събития” произтичат успехите или неуспехите на един народ в исторически план, проличава манталитетът на нацията.
Във ВНС избухна минискандал по повод молбата на писателя Йордан Радичков, депутат от БСП, да бъде освободен от Парламента. Депутатите от опозицията обвиниха писателя, че е продал ИМЕТО и ПОПУЛЯРНОСТТА си на Партията за  привличане на повече избиратели към червената бюлетина, щом като само два месеца по-късно напуска Събранието, предоставяйки личното си място на следващия партиен кандидат по пропорционалната листа.
Вярно е,г-н Радичков! Вие сте един от най-известните и признати, в чужбина също, български писатели. Личности като вас увличат след себе си много хора. особено пък, ако пишат така простонародно, а не елитарно. Това от една страна. От друга – вие сте комунист. Бяхте избран за член на Висшия партиен съвет на БКП на нейния 14-ти конгрес. А това е огромна отговорност, нали? Затова имате право да отстъпите мястото си само в случай като Вапцаровия І - „Аз паднах, друг ще ме смени и толкоз.”
В тази връзка трябва да ви кажа още. Един чудесен поет Дамян Дамянов е много по-злобен (в буквалния смисъл на думата) към СДС-то. Да си го кажем направо: морав е! Но е принципен, а това е „здраво” човешко качество и затова може да бъде уважаван. Замисляли ли сте се, че има приказки в които кръвожадният вълк понякога е симпатичен. Но змията във всички приказки е гадно животно.
Гласувай:
1
1Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Поздравления за написаното
28.09 08:22
Да, голям успех!
Президент, съглашенеца Желев, който изпълни условията на БСП-БКП за тази цел
И остава въпроса, все пак, при тези изпълнени условия- диктат, чий президент беше той, освен на България?На СДС или на БКП
Това е все едно да водим война с някоя държава, да почнат мирни преговори, да изпълним всичките и условия и после гордо да кажем, че сме победили?

Ами той подмолно водеше нещата така, че Дертлиев да не бъде избран?
И генералният въпрос-Защо пребоядисаните искаха Желев, но не и Дертлиев Та Дертлиев превъзхождаше Желев във всичко- външен вид, дар слово особено! Там пък изобщо не можеше Желев да се сравнява с него!
Защо харесваха Желев? Да оставим настрана ,че от прузидента нищо не зависи Но все пак може да говори и да бърка каши!
Защо?

Хубав ден!
цитирай
2. krumbelosvet - Особен син поглед на автора и коментатора Леон
28.09 11:45
Те виждат в синьо какво е станало преди 30 години, но не виждат КАКВО СЕ СЛУЧВА ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ.
А се случи, че и в ЕС, и в НАТО сме ПЛЕННИЦИ. Защото пленниците ги разоръжават, а не съюзниците, а нас ни разоръжиха ВСЕСТРАННО, във всяко отношение, но най-очевидно и безспорно е ВОЕННОТО разоръжаване. Следва по очевидност ЕНЕРГИЙНОТО, с което ни прерязаха КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТТА!!! Още през 90-та година ни принудиха да увеличим с ПЪТИ цената на тока. И за да стане това необратимо, ни принудиха да спрем два изправни ядрени реактора, каквито да днес работят другаде... Сега вече внасяме почти всичко. Търговията, банките и естествените монополи са в чужди ръце, а, и добивът на ЗЛАТО...
цитирай
3. pitatlimedejzorata - Нормален червен поглед на БЛОГ.БГ върху моя блог
01.10 12:00
От общо 44-те мои постинга, само 3 са авторски, мои. Останалите 41 броя са копирани оригинални текстове на блогъра dobronameren (с който съм емоционално свързан. даже съм кръстен на него). Правя го, защото неговите текстове са пренебрегвани.
Едни 27 постинга (с общо име СИД-torrent) представят в оригинал пълният текст на последната завършваща 4-та книга "Семейството и другите" на поредицата ТЕ. Това съвсем коректно е написано в кратката анотация на моя блог pitatlimedejzorata.
(Малко пояснения: Първите две книги от поредицата ТЕ - "Алея Яворов" и "Книжарят" са издадени от издателството "Захарий Стоянов" и неговият собственик самият Иван Гранитски е редактор на книгите. Ако се чудите как така един червеняк се съгласява да издаде едни книги, които - съвсем определено - не говорят добре за "червена България", аз зная, че Гранитски е бил лично помолен да направи това от човек, комуто той е вярвал. Случват се такива работи - ходатаят не е виновен, че се е излъгал в качествата на човека, за когото ходатайства. Нещо повече - аз зная и няколко любопитни неща, подробности, които авторът Христо Рашев е обещал на червеното издателство да коригира в третата книга от поредицата "Животът е заем", която също е издадена от Иван Гранитски, но не го е направил. Това вероятно е обяснението защо 4-тата книга "увисва". Разбираемо е, ако Гранитски ЛИЧНО не заявява постоянно (вкл. и вчера по БСТВ), че е демократ, загрижен за развитието на българската литература, защото "е кръвно свързан с цялата нея". Ако това негово заявление е искрено, какво му пречи да се престраши да издаде последната книга от поредицата ТЕ? Още повече, че вече е издал първите три книги от нея! Но...
Чакайте да ви кажа. Не е само Иван Гранитски, който бяга като дявол от тамян, колчем стане дума за Христо Рашев. Още една "демократка", Божана Апостолова, собственичка на пловдивското издателство "Жанет 45", също отказва. Това също е понятно - ако "Дума" е анатемосала нещо, смятате ли, че "24 часа" или "Труд" ...
цитирай
4. pitatlimedejzorata - Ако се чудите, защо публикувам толкова дълъг текст като коментар...
01.10 12:25
Ами от два дни многоуважаемият Инвестор.БГ, в лицето на своята блогова платформа Блог.БГ, направи една "миризлива инсталация". Забрани ми да публикувам нови постинги и да редактирам стари. Нищо лошо, ако това действие беше направено по каналния ред, описан в Правилата за публикуване в БЛОГ.БГ. Там има създаден специален администраторски блог.бг, който е оторизиран да следи за "чистотата" на публикациите в блога и когато забележи нещо нередно, уведомява на "Лични" отклонилия се от тях автор, че по еди какви си причини, му налага ограничения. В моя случай - нищо такова демократично. Няма и следа от влизане на Администраторския блог при мен! Следователно многоуважаваният Админ не знае нищо за това флагрантно нарушение на свободата на МОЕТО слово. Така де, кой съм аз? Да не би да съм Силвия Великова, че новинарската платформа на същия този "инвестор" - ДНЕС.БГ да ме ожалва?! "Бъг" някакъв минал, да си сменя браузера, да си почистя компютъра... и прочие други червени глупости. Само че аз не съм старозагорка от "Трите чучура" - и от друг компютър опитах, пак не стана. Значи не е "бъг" при мен, а е при администратора. Не може някой "да бръкне" в неговата защитена програма, без Той да знае!, и да включи името pitatlimedejzorata в забранителния списък.
Е, ЗАТОВА съм принуден да пиша дълги коментари, по няколко броя един след друг. Че и бързам, докато Някой, също без знанието на админите, не е влязъл отново в масивите, за да ми забрани и коментарите.
цитирай
5. pitatlimedejzorata - Глупаци!
01.10 12:50
Възклицанието се отнася за инвесторите, които се правят на умряла лисица. Два пъти глупаци.
Веднъж, защото ДАЛЕКО НЕ Е САМО БЛОГ.БГ, по който гражданите на Републиката, се ориентират за хавата. Това й е хубавото на демокрацията - че е "отворена система". Не са само морски песни, белосветни и "тути-кванти" (цитирам един такъв светнат как се изказва, за мен.)
Втори път - показвайки миризливите си демократични гащи, БЛОГ.БГ дискредитира в този смисъл ВСИЧКИТЕ останали сайтове на ИНВЕСТОР.БГ (Можете да ги видите кои са те в заглавната лента на блога с директните линкове от него навън.) И тръгнали ТЕЗИ бизнес да правят! Че и се нарекли инвестори?!
Тръгнали да кастрят комунистите своите врагове. И отново глупаци! Никой не е тръгнал да ги измества от обществената писта. Просто бяга по нея редом с тях. Цял един световен стадион наблюдава на живо това. Как си представят те, че "купата" ще ги очаква на финала, като притичват напреко, спъват, ръгат, псуват... пред очите на всички?! В кой век живеят? Безнадеждно е такова поведение.
цитирай
6. pitatlimedejzorata - Безнадеждно е такова поведение. И безсмислено в моя частен случай
01.10 13:39
В последните 15 мои постинга започнах да публикувам пълния текст на една друга поредица - НИЕ от същия автор. И пак първите думи на стартовия постинг "НИЕ-100" са, че правя това, защото няма издателство в България, което да се е осмелило да направи това вместо мен, вече цели 25 години. Защо ли? Вие си отговаряйте на тоя прост въпрос. Ама честно, не подло.
Аз искам да напиша нещо допълнително, което не обсъжда политическите възгледи на книгите НИЕ.
Тези книги в техният хартиен вид са на лавицата над компютъра, от който ви пиша в момента. Подарени са ми лично от автора им. Това са 4-те тома: НИЕ-1 (1989-1992), НИЕ-2 (1993-1994), НИЕ-3 (1995-1996) и НИЕ-4 (1997-2000). Общо 2014 машинописни страници. Имам ги и в електронен вариант във формат doc. Тъкмо от там вадя поредното съдържание на поредния постинг НИЕ-1хх, НИЕ-2хх, НИЕ-3хх и НИЕ-4хх. Идеята ми е, като ги няма издадени, да ги има публикувани в оригинал в Интернет.
Въпреки, че това ВЕЧЕ е направено от самия автор в неговия блог dobronameren. ОТЧАСТИ.
Пояснявам: В анотацията към блога си dobronameren е заявил това - "този блог разказва за събитията и лицата в България СЛЕД 1989 година. Изключително само чрез документи за фактите - публикация, източник, автор, дата". Но това са, до момента 600 постинга, публикувани в продължение на 8 години, които - съвсем естествено, са изпъстрени с нови текущи факти след 2000-та година. За да разбере читателят същността на написаното, трябва да бъде упорит, любознателен, разсъдлив, помнещ, мотивиран - да го направи. Именно за да улесня възприемането на същността на НИЕ, реших да ги публикувам "залпово" целите.
И именно ТОВА уплаши "инвесторите" - показвам "праните гащи на червените" в пълния им блясък. Ако не си съвсем незаинтересован глупак или кон с капаци, няма начин да не вденеш за какво става дума. И спряха публикуването на оригинала. Че им е най-лесно.
А бе, кой ви е казал, че максимата "Има човек, има проблем. Няма човек - няма проблем", е още действаща?
цитирай
7. pitatlimedejzorata - Продължавам
01.10 14:16
"Тирани, всуе се морите..." НИЕ-1 до НИЕ-4 съществуват и във формат docx. Има ги и във формата на Amazon.
Аз знам, че са изпратени (в оригинал, разбита се, на флашка) поне на 4 места от "архива" на България. "Архивът" е в кавички, защото, освен 2-те държавни организации, вътре са и двама частни "архивари", много известни в страната. Дали са им обърнали внимание там и доколко, няма никакво значение. Ще им дойде времето. Онова, което е вкарано в архив, НИКОГА не изчезва.
Знам още, че книгите НИЕ са разпространени чрез приятели на dobronameren в Германия. На български език, разбира се.
А някакъв админ, или админка - все ги бъркам тия двамата - се напънали, два пъти... Смешно е. Но какво пък - щях да напиша нещо нецензурно, добре, че се спрях.
Пиша тези неща, вместо dobronameren, защото той е "срамежлив". Раснал е в друго време - затова. Но пък ще ми прости, зная това. Щом ми е дал книгите си да ги пазя, очаква се, че няма да протестира, ако ги предам за съхранение и на следващите след него и мен.
И още нещо искам да напиша. За сведение на интересуващите се. Зная, че dоbronameren има "пътна карта", в която е записан срок за окончателно оформяне в електронен вариант на НИЕ-5 (2001-2004) и НИЕ-6 (2005-2008) до края на 2020 година. Виждам съм черновите им и мисля, че този срок е реалистичен. Още повече че, ако сте забелязали напоследък, от една година, dobronameren e свел до минимум публикуването на нови постинги. Това не е, защото й се ще на Радостина да е от болест, а именно, защото той се занимава почти изключително само с НИЕ-5 и 6 и общуването с празноглавци му пречи.
Питате за нататък, за НИЕ 7,8,9? Ами, че той dobronameren го е писал много пъти: Съвременната част на постингите му в блога представляват ЗАГОТОВКИ за книгите НИЕ от 2009 година нататък. Докъде ще стигне, само един истински Админ знае. Аз мога само да помогна. Вие - също.
цитирай
8. pitatlimedejzorata - Как да помогнем?
05.10 18:39
Пиша за себе си. Понеже БЛОГ.БГ забрани публикуването на книгите НИЕ, предлагам да го заобиколим. Написаното от dobronameren ще стигне до всеки, който се интересува, ако използваме телефоните и имейлите си. Понеже блоговият админ контролира вкл. и "Лични съобщения", ще се свържем по телефоните си, а вие ще получите на имейл, посочен от вас, онова, което искате да прочетете. Обадете се на тел. 0888 120848 и търсете Христо Рашев. Няма нужда да посочвате името си, а само един избран от вас е-mail. На който ще получите веднага онова от книгите НИЕ, което ви интересува. Като прикачени word-файлове.
Авторът на НИЕ няма никакви претенции след това. Както е написал dobronameren в последния си коментар до една radostinalassa: "Аз не пиша, за да печеля пари. Аз пиша, за да бъда четен".
А админите на БЛОГ.БГ? - Че те нас какво ни интересуват?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 18561
Постинги: 106
Коментари: 58
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Декември, 2019  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031